Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ucangeyik Bir süre foruma bakamamıştım kişisel bazı sorunlarım nedeniyle. Şu an forumu en baştan okuyorum ve 26 Eylül’e kadar oludum. Bu tarihte yazılanlara göre CEAC sayfasından dosyanın KCC de mi yoksa at konsolosluk mu olduğu öğreniliyormuş. Ben baktığımda “invalid case number” uyarısı alıyorum. Hala okuyamadığım daha sonraki tarihlerde bir açıklama varsa şimdiden özür dilerim meşgul etmek istemem kimseyi. Ve şimdiden teşekkürler.

• @MusaAtakan 298f1d10-18c7-46c7-a413-26d6a74fcff8-image.png

siz en alttaki linkten giris yapmaya calisiyorsunuz. bahsettiginiz seyi gormek icin bir ustundeki "DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application" sayfasindan kontrol edebilirsiniz. giris yaptiktan sonra sag ustte gozukecek At KKC/Konsolosluk

• @ucangeyik Çok teşekkür ederim 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@MusaAtakan bir dipnot da ben vereyim, bunun kontrolünü özellikle bülten açıklandıktan sonra(numaranızın aktif olduğu bülten) yapabilirsiniz, çünkü mülakatlar bülten açıklandıktan sonra(genelde ilk birkaç gün içinde, istisnalar olabilir) dağıtılıyor, bilginiz olsun, bol şans.

• ⭐⭐⭐⭐

@Captan-Levi çıkmaz, tecil durumunuzu gösteren evrağı mülakata götürmeniz gerekiyor diğer istenen evraklar ile.

• @aysegul Teşekkür ederim. Forumu okumaya devam ediyorum. Ne çok şey yaşanmış hepsini kaçırmışım. Stres dolu günler geçirmiş herkes. Sonrasında güzel haberler arka arkaya gelmiş. Umarım herkes hayallerine, umut ettiği her ne varsa hepsine kavuşur.

• @bahadir90s afrika ve asya ülkelerinin çoğu travel banda benim düşüncem afrika ile asyayı hızlıca current yapıp kalan boş vizeleri avrupaya yönlendircekler böylece avrupa bile yüksek numaralara çıkabilir. Tabi bu benim tahminim Kcc nin ne yapacağı her zaman bir sır.

• Sayın Admin,

12.12 tarihine kadar beklemede kaldık. Bu tarihten sonra dosya taşıma yapabiliyor muyuz acaba?

• @bahadir90s bunu bilemeyiz paşa gönlülerine göre hareket ediyorlar

• @Eyupp allah kimseyi alman bürokrasisinin pençesine düşürmesin

• Arkadaşlar merhaba, Amerikaya ilk girişimizi yapmış bulunmaktayız. Honkong da mülakata girebilen sayılı kişilerdeniz. Şuan ilk girişimizi tamamladık. Kolay bir şekilde geçtik. Sandığımız kadar büyük bir sorgulama olmadı girişte sadece pasaport memuru iki soru sordu nerede kalacaksınız? Mesleğiniz ne? Bunun dışında bir soru olmadı yada ayrı bir odaya alınma gibi bir şey olmadı. Ülkeye girerken herhangi bir yiyecek getirmedik. Buna dikkat ediliyor. Yine istanbuldan gelirkende yurtdışı harç pulu ödemedik. Memura mutlaka göçmen vizesiyle gittiğinizi ödemeniz gerekmediğini söyleyin. Bazıları prosedürü bilmeyip kanıt istiyor. Biz zaten pasaportumuzda yazdığınıı söyledik ve sarı zarfımızı gösterdik, tamam dedi. Yine amerikaya giriştede green kart ile ilk giriş yapanlar için farklı banko sırası vardı. Gördüğünüz memurlara sarı zarfınızı göstererek ilk girişiniz olduğunu belirtin yanlış sırada beklemeyin. Şimdilik deneyimlerimiz bu şekilde , yeni hayatımıza bir başlangıç yaptık, darısı bu yolda olan herkesin başına inşallah

• ⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, Amerikaya ilk girişimizi yapmış bulunmaktayız. Honkong da mülakata girebilen sayılı kişilerdeniz. Şuan ilk girişimizi tamamladık. Kolay bir şekilde geçtik. Sandığımız kadar büyük bir sorgulama olmadı girişte sadece pasaport memuru iki soru sordu nerede kalacaksınız? Mesleğiniz ne? Bunun dışında bir soru olmadı yada ayrı bir odaya alınma gibi bir şey olmadı. Ülkeye girerken herhangi bir yiyecek getirmedik. Buna dikkat ediliyor. Yine istanbuldan gelirkende yurtdışı harç pulu ödemedik. Memura mutlaka göçmen vizesiyle gittiğinizi ödemeniz gerekmediğini söyleyin. Bazıları prosedürü bilmeyip kanıt istiyor. Biz zaten pasaportumuzda yazdığınıı söyledik ve sarı zarfımızı gösterdik, tamam dedi. Yine amerikaya giriştede green kart ile ilk giriş yapanlar için farklı banko sırası vardı. Gördüğünüz memurlara sarı zarfınızı göstererek ilk girişiniz olduğunu belirtin yanlış sırada beklemeyin. Şimdilik deneyimlerimiz bu şekilde , yeni hayatımıza bir başlangıç yaptık, darısı bu yolda olan herkesin başına inşallah

Hayırlı uğurlu olsun, tebrik ederim.

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederiz, sadece bazı durumların her zaman herkes için aynı olmayabileceğini söylemek isterim.

Örneğin, yurt dışı çıkış harç pulu konusunda uygulama maalesef memura göre değişebiliyor. Göçmen vizesini ve sarı zarfı göstermelerine rağmen ödeme yapmak zorunda kalan çok kişi oldu.

Ayrıca ABD’ye girişte bazı havalimanlarında göçmenlere özel ayrı bir sıra bulunmayabiliyor, vatandaş olmayanların sırasına geçip beklemek gerekebiliyor.

Yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun.

• Evet durumlar farklılık gösterebilir. Giriş yaptığınız eyalete görede değişebilir. Umarım herkesin süreci kolaylıkla geçer

• arkadaşlar bangkok'da mülakat aldıktan sonra dosyamızı ankara'ya geri taşımak istersek nasıl bir süreç izleniyor bilen var mı

• @flzdgnn "Girebilen" derken? Hong Kong'a taşıyan herkes zaten 1 Kasım'dan önce rahatlıkla mülakatlarına girdi diye biliyorum?

• @bayuzayli Hong Kong hakkında bir bilgim yok, bu konuyu moderatörlerle konuşursanız daha faydalı bilgiler alabilirsiniz. Benim size verebileceğim en iyi tavsiye mülakat deneyimlerini takip etmeniz.

• @ugursway, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar herkese, Ankara’dan mulakat alan tum arkadaslari tebrik ederim, sorunsuzca vizelerinize bir an evvel kavusmaniz dilegiyle.
    Cok uzun zamandan bu yana Ankara ilk defa bir ayin 3 ayri gununu DV mulakatlari icin ayirdigini goruyoruz. Umarim bu performanslari bu sekilde azalmadan devam eder. Gecmis senelerde de ozellikle DV2022’de Ankara bir ay icin 300-350 civari dosyaya birden mulakat planlamisti, bu planlamanin o donem goreve yeni gelen Buyukelci Jeff ve biz DV2022 talihlilerinin yogun bir sekilde yaptigimiz sosyal medya calismalarinin bir sonucu oldugunu dusunuyorum. Ancak mali yilin ilerleyen zamanlarinda ise neredeyse yok denecek kadar bir iki dosyaya mulakat planlayarak, aylarca bos gecmislerdi.
    O donem bu sekilde birden planlanan toplu mulakatlardan sonra bircok arkadasimiz nasil olsa sira bize de gelecektir diye dusundukleri icin dosya tasima vb. gibi aksiyonlarini askiya almislardi ve maalesef bunun bir uzantisi olarak bircok kisi ilgili DV yilinda vizelerine kavusamamislardi. O zamanki bilinmezliklerle bir umut beklemenin nasil bir surec oldugunu sizlerin cok iyi anlayacagini biliyorum. Nacizene tavsiyem, eger halihazirda uzerinde calistiginiz oturum/vatandaslik gibi bir girisimiz varsa nasil olsa sira bize de gelecektir diye bu planlarinizi askiya almamaniz yonundedir.
    Soz konusu Ankara olunca bir B plani her zaman hayat kurtarabilir.

Umarım Ankara yine böyle davranmaz. Bu bilgi dosyalarını KCC ile taşımış olan ve tekrar Ankara yapsam mı diye düşünen arkadaşlar için çok kritik. Çok teşekkürler @ugursway

• Arkadaşlar merhaba, forumda biraz araştırdım ama benzeri bir soru göremedim. Ben ds260 formumu doldurup kapatmıştım. Şimdi iş değişikliği yapma durumum söz konusu. Bu yüzden dosyamı açtırıp güncel bilgileri işlemem zorunlu mudur? Bilgisi olan arkadaşların desteğini rica ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertcank34 benzeri binlerce örnek bulabilirsiniz forumda 🙂
    bu tür değişiklikler için formu actirmaniza gerek yok.
    isim değişikliği ya da evlilik gibi durumlarda formunuzu actirin.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Arama bölümünden anahtar kelimelerle bulmaya çalıştım ama denk gelemedim. Daha derinlemesine bakacağım bundan sonra 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |