Geldik telefon hatları kısmına, malesef bu konuyu genelde es geçmiştim gitmeden önce, her konuyu hatim ettim gibi bu forumda kendi sürecimizle ilgili ama bu konuda çok bilgim yoktu, okuyamamıştım pek, e malum sebeplerle birkaç gün içinde apar topar gidince de bilgi anlamında hazırlık yapamadım. Gelişine deneyimledik bu kez bu kısmı 
Not: eSIM io uygulaması ve data paketleriyle ilgili deneyimimizi, ilk giriş başlığındaki iletimde anlatmıştım. Bu kısım telefon hattıyla ilgili.
Abd ye gidişimizin 3.günüydü, telefon hattı almak için Tmobile-AT&T vs dolaştık civardaki şubeleri. ssn olmadan faturalı hat zaten vermiyorlar (bunu biliyorduk), ayrıca bayilerde sürekli sıra bekliyorsunuz (6-7 farklı bayiye gittik, hepsinde sıra bekledik, dönemsel olabilir bilmiyorum), prepaid almak istediğimizde de ellerinde fiziksel simkart bulunmuyordu, ve bizce pahalı fiyatlardı, zaten 10 gün kalacaktık, $30-75 arası (aylık veya 3 aylık) bir parayı boşuna vereceğiz gibi geldi, iyi ki de almamışız :)) 3-4 saatimizi harcadık yalnız oralarda, meğer hiç gerek yokmuş.
Neyse, Walmart'a gitmişken, oradaki prepaid hazır kart reyonlarından alalım dedik, reyon görevlileri maşallah pek bilgililerdi :)) ayrıca en ucuzları yine $30-40'dı diye hatırlıyorum, oradan da vazgeçtik.
Sonra keşfe devam ederken olmazsa olmaz bestbuy'a gittik tabi, yine gitmişken bakalım burada prepaid var mı diye, bir de ne görelim $2'a MintMobile ve UltraMobile fiziksel simkartlar var. Bunlar sadece fiziksel prepaid sim kart, bunları alıp ihtiyaca göre web sitelerinden aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık vs plan tanımlıyormuşuz. İkisinden aldık denemek için.
MintMobile $2 : 1 haftalık deneme kartıydı bu, 250mb internet, 250 texts, 250 minutes içeren bir kart. Memnun kalırsanız(bulunduğunuz bölgedeki çekimine göre vs denemek için güzel fikir) sitesindeki aylık vs planlardan tanımlayıp devam edebiliyorsunuz, biz sırf denemek için meraktan aldık
Birkaç günlüğüne giriş çıkış yapacaklar için bedava gibi birşey
Data anlamında desteklemek için de eSim io'dan $3-4'lık paketlerle 3-5gb'lık data paketleri de alınırsa fazla fazla iş görür, çok çok ucuza.
UltraMobile $2 (starter sim kart) : Bunu da nasılsa $2, deneriz diyerek aldık. TMobile altyapısını kullanıyormuş bu arada.
Bir de galleria daki apple store dan yeni bir iphone aldık.
Akşamına, aldığımız kartları ne yapalım ne edelim, hangisinin aylık planı vs daha uygundur derken, ultramobile olan kartın üzerindeki barkodu okutunca web sitesinde çok uygun planlar olduğunu gördük. Yıllık planda kampanya varmış ve $6,5/mo (yıllık plandaki aylık ücret) gibi bir fiyatı görünce $2 a aldığımız fiziksel simkartı hiç kullanmadan, yeni iphone'a (sadece e-simle çalışıyor, o yüzden fiziksel simkartı kullanmadık, duruyor) UltraMobile'dan bu yıllık planı içeren bir e-sim aldık.
6,5x12=$78 +tax and fee ile birlikte $90küsur ödedik toplamda 1 yıllık plan için.
$6,5 içinde; aylık 4gb internet, unlimited talk and text (abd içinde tabi), hotspot, wifi calling vs (int creditleri plan detaylarında yazıyor).
Sonuçta 6 ay sonra yerleşeceğiz, gidince prepaid olmayan bir hat alacağız illaki, belki family plan vs bilmiyorum şuan, ancak oraya gittiğimizde de ilk günlerde işimizi görecek hazırda bir hattımız olsun diye ve yıllık fiyatı çok uygun geldiği için yıllık aldık. Türkiyedeyken de BoA sms lerini vs alabiliyorum burada, çok iyi oldu. İş başvuruları için de telefon numarası lazım olacak.
Bu arada, oradayken açıkçası konuşma vs deneyimlemedim çünkü kimseyle konuşmadık bu hatla, sadece sms ve data için kullandık ve bir sıkıntı yaşamadık, orada da burada da.