Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar herkese merhaba. Mülakata giden arkadaşlar deneyimlerinden bahsedebilirler mi mesela mülakatta ne gibi sorular soruyorlar? Benim mülakatım 9 Ocak'ta, eşim Amerika'da olduğu için ben tek başıma gideceğim ve çok stresli hissediyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler. 🙂

• @ahmetZ çok uzun süreler bekledik, önceden 1 senede tamamlanan süreç uzadı da uzadı. Şimdide böyle hissetmeniz çok normal. Ama inanıyorum türk vatandaşlarına başladılar arkadaşlarımıza gönderilen mail umut verici oldu. Şöyle bir gelişmede oldu yanlış mı anladım bilmiyorum ama İran ve birçok 3.dünya ülkelerinin tüm göçmenlik süreçlerini askıya aldılar bu evliliği kapsar mı bilmiyorum ama Ankara konsolosluğunun iş yükünü hafifletebilir

• @karemkuzey, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@seda-2 peki vize ödemesi için ne yapıyorduk 🙂

Dedim ya vfsglobal e aktariyor diye ordan turkiye/ankara sececeksiniz. Return evraklarini sececeksiniz. 1144lira gibi birsey odeyeceksiniz. Sonra ustraveldocsdan kaldiginiz yerden isleme devam etceksiniz. Odeme yaptiktan sonra onay sayfasinin ekran goruntusunu almaniz gerekiyor

• @gokcesak kesinlikle katiliyorum size. 19 ulke var ki bunlarin icinde en onemlisi iran ve afkanistan, diger kalanlari afrika ulkeleri. Bu ulke vatandaslarina ait butun dosyalar, basvurular, surecler durdu. Ankara gidenler bilir, mulakat esnasinda bir bakin, salonun %75 i iranlidir. Bu inaniyorum ki bir cok turk vatandasinin dosyalarini ve gorusmelerini ileriye cekecektir. Hayirlisi insallah.

• IL bekleyen arkadaşlar... Sizi çok iyi anlıyoruz. Süreç çok yorucu. Ancak alınan yeni kararların şu an Ankara'daki backlogu bir anda sıfırlayamayacağını düşünüyorum.Benim anladığım kadarıyla tüm süreç 22-23 ayda tamamlanıyor. Yani başvuru tarihinizden bir ay öncesine kadar mail gelmemesi çok normal. Bizlere öyle oldu en azından. Hesaplarınızı buna göre yapmaya çalışırsanız belki gönlünüz biraz olsun ferahlar...

• @gokcesak İran'da Abd konsolosluğu bulunmamaktadır. Bu yüzden İranlılar genelde Ankara'dan işlem yapıyorlar. Yani değişen sistemin çok bir farkının olduğunu düşünmüyorum çünkü Türkler de balkanlara ya da Dubaiye gidip vize başvurusu yapıyordu. Şimdi özel durumlar hariç herkes buradan yapmak zorunda kaldı+ İranlılar da buradan başvurmaya devam ediyor. Bence sürecin uzamasında Green card çekilişinin çok etkisi vardı. O taraf son 3 ayda çok hızlı ilerledi ve artık yavaştan bizim gruba geçtiler. Mülakat mailleri gelmeden önce, aralıkta doktor randevuları verilir ocak şubat gibi randevular olur diye tahmin etmiştim. Sanırım yine geçen sene yaptıkları gibi ocak mayıs dönemi içinde bizim gruptan herkesi sıfırlayacaklar.

• @seda-2 merhaba Evet onu yaptım o pasaport kargo ücreti diye biliyorum . bunun dışında ekstra vize ücreti ödemesi oluyor mu ?

• @beta83 bu bilgilere nereden sahip oldunuz? Konsoloslukta bir tanıdığınız mı var?

• Bu ileti silindi!

• @can-bolatbaş evet biliyorum bulunmadığını bu yüzden İran vatandaşları bizim ülkemizde mülakat süreçlerine giriyorlar. Ama şu an yeni bir karar var göçmenlikle alakalı tüm süreçleri Uscis dahil durdurdular. Eğer bizim mülakatımızı yapan memur turist vizelerinede bakıyorsa dediğinizde haklısınız belki bir şey değişmez çok ama bizim birimimiz ayrı ise yüksek ölçüde iş yükü hafifler

• @gokcesak biz şubatta mülakat oluruz

• Geçen yıl Şubat mülakat mailleri Ocak ayınin ilk haftasi gonderilmisti. Bu senen nasıl olur bilmiyorum ama umarım Aralık ayı içinde gönderilir. Ayrıca gocmen vize bölümüne bakan departman normal vize bölümüne bakmadığı için umarım İran yasagindan dolayı is yükü hafifler. Çünkü ben geçen sene görüşmeye gittiğim zaman çok az Türk, çoğunluğu İran halkı vardı. Ve yanlış bilmiyorsam Türkiye sadece İran ülkesine değil bir kaç ülkenin daha dosya işlemlerine bakıyor. ALLAH (c.c.) bekleyen herkese sabır ve bir an once mülakat maillerini almayı nasip etsin.

• @kasım-doğan Uzun zamandır formu takip ediyorum, aktif olarak buradaki arkadaşlarla deneyimlerimizi paylaştık.Bazı istisnalar var tabi.Erkenden DQ olanlar,gidenler... Biz de onlardan olalım istedik ama maalesef Ankara gerçekleri çok sert yüzümüze çarptı.Uzun olma ihtimalini bilirseniz daha az stres olursunuz diye düşündüm. Genel olarak sürecin böyle işlediğini gördüğümüz için kendi deneyimlerimi paylaştım. İnşallah sizlerin çok çok daha kısa sürer.

• @karemkuzey başvuru yaparken oduyorsunuz basta zaten bu asamada ben bı odeme yapmadım varsada bilmiyorum

• @beta83 sız randevu tarihi alamadınız mı mayıs dq olarak? imzanız da yazmıyor da

• Selam arkadaşlar kimse bilet aldı mı şimdiden yoksa bekliyor musunuz

• @rock valla ben aldim 4 subata 😂 26 ocak randevum

• @seda-2 bende alayım madem

• Alakasız gelebilir fakat Mülakata katılmış olanlara bir sorum var: Mikrofon ve hoparlör nerenize geliyordu? (Göz hizası/ boyun vs.)
    Önceki gittiğim büyükelçilikte bir yere çıkmak zorunda kalmıştım duymak için 🙂

• @Yuri-Spaky teşekkürler bilgi verdiginiz icin ! surecimiz karisik degil sanirim , esim uzun zamandir calisiyor . sadece 2 sene ayrı kalacak olmamız biraz bunaltıcı , acaba Kanada'da mi bu sureyi gecirsek diye düşünüyoruz. Mülakattan birkaç ay once amerikaya geri donse domicile kabul edilir mi biliyor musunuz ? bir de trackmyvisa diye bir siteyi gordum bu forumda , uye oldum , orada belirtilen sure doğru mudur acaba hiç alan var mi baska bilmiyorum ama , şimdiden teşekkürler cevaplarınız icin

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 41
  • 9
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.4k

| | | |