Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @erncndr il bekleyen başka kimse kaldı mı


  • @gokcesak bugün alamazsak pazartesi alırız umarım


  • Şu anda dört kişiyiz galiba başka kimse var mı?@Gokcesak, @erncndr, @ahmetZ


  • Benim IL almama daha var sanırım 4 Kasım DQ.


  • @seda-2 Şimdi geçmişte birinin yazdığı bir entryi buldum. O mülakata gitmiş, ekstra belge istemişler, tekrar ustraveldocs'a girip follow-up kısmını seçin demişler ona da. Yani buradan anladığım kadarıyla ben yanlış yapmışım, başvuruyu kapat yenisini yap diyerek delivery kısmını seçtim :) Şimdi ne olacak bilmiyorum, bu konuda gerçekten bilgi eksikliği çok fazla


  • @uniquenessO I agree with you, thank you for your support 😊


  • @kasım-doğan DQ 23 Temmuz


  • @kasım-doğan bugün hindi bayramı olduğu için sanırım tatiller ama en geç Aralık'ta Şubat ayı için alırız. En son 2 Temmuz arkadaşımız 30 Ocak tarihine yerleşti.


  • @gokcesak merhabalar benimde dq tarihim 2 temmuzdu banada 6 ocağa randevu verildi ama galiba ilk başvuru tarihide önemli bu konuda çünkü benim ilk I130 başvuru tarihim Mart 2023 oyüzden öncelik tarihide önemli


  • @Turhan-0 Bize öyle yazmışlar


  • @yeşim-yıldırım you’re welcome ☺️


  • @Zübeyde-Cengiz hiç belli olmaz dört beş ay birlikte il aldı geçen yıl


  • Arkadaşlar randevunuzu onaylamanıza gerek yok. Öyle bir şey yok yani bilmiyorum kim aktardı size bunu ve Ultradocs olayı sadece pasaport teslim yerini bildirmek için kıllanıyor eğer randevunuzu göremiyorsanız bu normal çünkü sistem sizi eşleştirmesi gerekiyor


  • @Seyduna
    Bu çok ayrı bir durum sizin sadece mülakatan önceki sürece bakmanız lazım yoksa kafanız karışır yapılacak çok basit aslında ama bazen bilgi kirliliği oluyor


  • Arkadaşlar Ustraveldocs’ta bilgilerinizi girdikten sonra “Registration of document delivery information“ seçmeniz gerekiyor. Ben yaptım, premium delivery seçtim, ödememi de yaptım.

    Bilgilerde “My dependents” kısmını boş bıraktım. Anladığım kadarıyla herhangi bir çocuk olması durumunda vs ekleniyor.

    Bu arada sanırım görüşmeden sonra pasaportumuzun nerede olduğunu buradan takip edebileceğiz, ve interview sonrası herhangi bir ek belge gönderilme gerekmesi durumunda buradan giriş yapacağız


  • @Seyduna yaptığın adımlar doğru sonda da pasaportunu nereden almak istiyorsun formu var onu da seçtiysen zaten burda işin bitiyor. CR1 durumunu da İR1 seçmen doğru şu an hangi katogerideysen onu seçmen gerekiyor bizim.2 yıl doldu beklerken IR1 seçtik


  • @gigi25 süper hayırlı olsun


  • @seyyit1 tamam bunu öğrendiğim iyi oldu :) şimdi gönül rahatlığı ile doktor muayeneme gidebilirim :) Teşekkürler :)


  • @esraozz mülakat onayı vermenize gerek yok avukatınızın verdiği bilgi yanlış


  • @Seyduna ya zaten ben mesela premium pick up seçeneğini seçmiştim görüşmeden sonra link geldi ordan gittim Ankara’dan aldım yani mail gelecekse zaten ne bu gereksiz kayıt onu da anlamadım her şeyin çözümü var yani korkmanıza gerek yok önemli olan hastane ve eksik belge götürmemeniz


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum