Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• 🇺🇸 DV2026 – 19 Kasım Ankara Mülakat Deneyimim (Approved – İlk Giren Kişi)

Randevum 19 Kasım saat 07:30 idi. Heyecandan bütün gece doğru düzgün uyuyamadım. Sabah 06:00 gibi arkadaşımla birlikte Konsolosluğun oraya gittik. Polis memuruna yakınlarda oturacak bir yer sorduk; Simit Dünyası adlı yer 5 dakika mesafede, orada biraz çay–simit yapıp kendimize geldik.

07:00’ye doğru tekrardan Konsolosluğa yürüdük. Az kişi vardı, sıranın arkasına geçip bekledik. Biz beklerken sıra inanılmaz uzadı, ama aslında 07:30 randevusuna sahip olanları ayrı çağırdıkları için sırada beklemeye bile çok gerek yokmuş.

1. Konsolosluğa Giriş Süreci

07:30’da bir görevli geldi ve randevusu o saatte olan herkesi içeri almaya başladı.
    Çocuklu olanları da hemen önden aldılar.

İçeri girince pasaport teslimi için tekrar kısa bir sıraya girdik.
    Pasaportu çekmeceye bırakıyorsunuz, güvenlikten geçerken geri alıyorsunuz.

Bu aşamada telefon, çanta vs olan birçok kişi geri çevrildi. Ben çantamı ve telefonumu arkadaşıma bırakmıştım.

Güvenlikten geçtikten sonra mülakat yapılan binaya yürüdük.
    Kapı girişinde yığılma vardı muhtemelen sistemde bir sorun vardı. Burada kısa süre bekledi herkes.

1. Ödeme Aşaması – 18 No’lu Vezne

Bir süre sonra bir görevli gelip:

“Green Card için gelenler 18 numaralı vezneye geçsin.”
    dedi.

Orada sıraya girdik. Önümde 4 kişilik bir aile vardı, ödemelerini yaptılar.
    Ardından ben geçtim.

330 USD ücreti nakit ve tam hazırlamıştım.
    Parayı aldıktan sonra birkaç kez makineden geçirdiler (sahte para kontrolü).
    Ödeme tamamlandıktan sonra:
    • 301 sıra numarası
    • Bazı fişler, dekotlar…

…pasaportumun içine yerleştirildi.

Sonra sağ tarafa, 21 numaralı bankoya geçtim.

1. Evrak Teslimi – 21 No’lu Banko

Sıra numaram çok hızlı yandı. Belgeler için hemen çağırdılar.

Teslim ettiğim belgeler:
    • Pasaport
    • 2 adet fotoğraf
    • Unganlardan aldığım sağlık zarfı
    • 15.000 EUR Ziraat Bankası hesap dökümü
    • Günlük kullandığım bankanın hesap dökümleri (yanlışlıkla TR ve ENG halini birlikte vermişim, sorun olmadı fark etmediler herhalde)
    • Askerlik durum belgesi
    • Adli Sicil + Arşiv Kaydı
    • Nüfus Kayıt Örneği
    • Lise diploması (aslı + fotokopi)

Ekstra olarak:
    • Evimin tapusunu
    • Üniversite öğrenci belgesini
    • DS-260 formunun çıktısını
    …hepsini almıştım ama görevli almadı.
    “İsterlerse verirsin” dedi. Bu da normal.

Son olarak bana:

“USTravelDocs’ta teslim adresi kaydı yaptın mı?”
    diye sordu.

“Evet yaptım.” dedim.
    “Fotokopisi var mı?” dedi, yoktu.
    “Tamam, kontrol ediyorum.” dedi.

Kontrol edip beni mülakat için yönlendirdi.

1. Mülakat – En Gergin 3 Dakikam

18 numaralı veznenin otarafa geçer geçmez sıra numaram anında yandı.
    Ben o gün ilk mülakata giren kişi olduğum için biraz stres bastı.

Memur Türkçeyi orta seviyede konuşuyordu ama iletişim gayet netti.

Sorduğu Sorular:
    1. “Neden Amerika?”
    2. “Amerika’da nereye gideceksin?”
    Tam cevap verirken…
    Belgelerimi alan görevli geldi ve memuru kenara çağırdı.
    Yaklaşık 1 dakika aralarında konuştular, ses kapalıydı.
    Benim için adeta bir ömür gibi geçti o 1 dakika.

Sonra tekrar bana döndü:
    3. “Amerika’da nereye?”
    “Virginia” dedim.
    4. “Neden Virginia?”
    Arkadaşımın orada yaşadığını, ilk aşamada oraya gideceğimi söyledim.
    5. “Amerika’da ne iş yapacaksın?”
    6. “Askerlik durumun?”
    7. “Daha önce yurtdışına çıktın mı?”

Cevaplarım hep kısa, net ve dürüsttü.

Memur banka dökümüne hızlıca baktı.
    Diplomamı açtı, damga bastı.
    Bir şeye daha göz attı.

Sonra:

“Vizeniz onaylandı.”

dedi.

O an üzerimden resmen bütün yük kalktı.

Arkamdaki kişiler tebrik etti, ben de onlara bol şans diledim.
    Dışarı çıkıp arkadaşımın yanına geçtim.

Pasaport Teslim Alma

Mülakattan 1 gün sonra (20 Kasım)
    [email protected] maili geldi.

Teslim yerini Ankara seçmiştim.
    Randevu oluşturabildiğim en erken tarih 25 Kasım 11:30 idi.

Bu süreçte Ankara’yı güzelce gezdim. Randevu günü saat 11 gibi VFS Global’e gittim.

Uyarı:

Sistemleri gerçekten saçma.
    İnanılmaz yavaş ilerleyen devasa bir sıra vardı.
    Ankara ayazında 1 saatten fazla bekledim.

Sonunda sıram geldi ve kimlik ve qr kodu göstererek pasaportumu aldım.
    Vizemi görmek o an tüm yorgunluğu sildi.

Şimdi tek temennim: Green Card’ın da sorunsuz şekilde adrese ulaşması.

Son olarak

Bu süreç boyunca Yeşilkart Forum’daki insanlar bana gerçekten çok yardımcı oldu.
    Her şey sorunsuz geçtiyse büyük payı sizin bilgi paylaşımlarınız.
    Umarım bu detaylı deneyim de benden sonra gelecek adaylara destek olur.

Herkese bol şans, umarım sıradaki “Approved” cümlesi sizin olur. 🫶

• @fuat-tönget tebrik ederim. darısı tüm isteyenlerin başına.

• ⭐⭐⭐⭐

@fuat-tönget

Tebrikler, sürecin devamında da bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@bkio @cem-çeliker @aimer @miraculum @omerfarukyilmaz @ebd @kucurizm @timar @proahmet @b_e_l_g_i_n @bezmot @cantekin tebrikler, gozunuz aydin. Surecin devaminda da bol sans, gonlunuzce ve en az sikinti ile ilerlemesi dilegiyle.

• @aimer çok teşekkür ediyorum.

• @ATS16 çok mersi 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• Herkese merhaba arkadaşlar,

Bizim sağlık muayenesi ve mülakat sürecimiz tıkır tıkır ilerledi. Ne zaman açıklandı da bu aşamaya geldik hiç anlamadım. Beklerken süreç çok yavaş, ama tamamlanınca gerçekten çok hızlı geldi.

13.11.2025 – Unganlar

Randevumuz 11:00’deydi. İstanbul’da oturduğumuz için sabah 5’te yola çıktık. 10:30’da Unganlar’da olduk. Önce fotoğraflarımız çekildi, ardından kan testi ve röntgene yönlendirildik. 2 yaşındaki çocuğumuz için bunlar gerekmiyordu, bu bizi çok mutlu etti. Annemiz yanımızda olmasaydı gerçekten zorlanırdık.

Daha sonra doktor kontrolü için saat 13:00’e randevu verdiler. Oldukça kalabalıktı, bayağı bekledik. İlk eşimi çağırdılar; birkaç soru sordu doktor ve 4 aşı yaptı. Sonra beni çağırdılar, bana da 4 aşı yapıldı. Oğlumu çağırıp 2 aşı yaptılar. Ödememizi yaptık.
    • Kan tahlili ve röntgen için 4005 TL ödedik.
    • Aşı ve muayene için 440+440+220 $ ödedik.

Dosyaları mülakattan 1 gün önce almak istediğimizi söyledik, sorun olmayacağını ilettiler. Böylece İstanbul’a geri döndük.

25.11.2025 – Mülakat Günü

Sağlık raporlarını almak için 1 gün önceden Ankara’ya geldik. Gelir gelmez raporları aldık, birkaç fotokopi işimizi hallettik. Paramızı dolar olarak çektik ve artık beklemeye başladık.

Sabah 08:30’da mülakatımız vardı fakat hem heyecandan hem de yer yadırgamasından ailecek neredeyse hiç uyumadık. Oğlumuzun uyumaması sabah bizi çok zorladı.

Konsolosluğun önüne erkenden gittik, hem yer bulup arabayı park ederiz diye düşündük. 07:30’da sıraya geçtik. Herkesi saatine göre öne alıp pasaportları teslim etmenizi istiyorlar. Daha sonra montları ve evrakları çıkarıp içeri geçiyorsunuz. Oğlum o kadar huysuzdu ki kapıdaki güvenlikler, “Bu çocuk arıza galiba, bulaşmayalım,” dedi. Tek ağlayan oydu, öyle söyleyeyim. 😂

İçeri girdikten sonra Green Card başvuruları için sol taraftaki bölmeye yönlendiriyorlar. Ücretimizi ödedik (3 kişi için 990$) sıra numarası aldık. Çocuklar için masa, sandalye ve kitaplar vardı; orada oyalanabildik. Diğer başvuranlarla sohbet ettik, buradan hepsine selam olsun.

İlk önce evrakları sırasıyla istediler.

Benim için:
    • 2 adet 5x5 fotoğraf
    • Nüfus kayıt örneği (kızlık soyadı olanı da götürmüştüm, gerek yok dediler)
    • Adli sicil kaydı
    • Evlilik cüzdanı + fotokopisi
    • Hesap dökümü (biz 24.000 dolar gösterdik)
    • Diploma aslı + fotokopisi
    • Pasaport
    • Muayene evrağı
    • Ustraveldocs kaydı (barkodlu belgeyi istedi; yoktu ama ekran görüntüsünü gösterdim, herkes için kayıt varsa sorun değil dedi)

Eşim için:
    • 2 adet 5x5 fotoğraf
    • Adli sicil kaydı
    • Askerlik belgesi
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi
    • Nüfus kayıt örneği
    • Pasaport
    • Muayene evrağı

Oğlum için:
    • 2 adet 5x5 fotoğraf
    • Benim nüfus kayıt örneğim
    • Pasaport

“İngilizce biliyor musunuz?” diye sordu, “Hayır, Türkçe ilerlemek istiyorum,” dedim. Birkaç soru daha sordu. Eşim yanımdaydı ama oğlum çok durmadığı için memur, “Siz biraz dolaştırın,” dedi.

Her şey bittikten sonra Amerika’daki adresimi değiştirmek istediğimi söyledim, kağıda yazmıştım; aldı, düzeltti, geri verdi.

Bu aşamadan sonra sıra beklerken heyecan bastı. İlk kez orada kusacak gibi oldum. Mülakata girenleri izleyerek bekledik.

Sıra bize geldi. Zayıf, sarışın, gözlüklü memur vardı. Yemin ettik, parmak izlerimizi aldı. Sorular gelmeye başladı:
    • Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
    • İlk evliliğiniz mi?
    • Nereye gitmek istiyorsunuz?
    • Neden oraya gitmek istiyorsunuz?
    • Tanıdığınız var mı?
    • Amerika’ya gidince planınız nedir?
    • Burada ne iş yapıyorsunuz?

Ve sonra…

“Tebrik ederim, vizenizi onaylıyorum.” 🎉

Ama ben heyecandan soruların çoğunu “Efendim?” diye tekrar ettirdim. O cümleyi bile duymadım, eşime sordum “Onayladı mı?” diye. Yaklaşık 2 dakika sürdü, hiç zorlamadı, oyalanmadık. Çok güzeldi.

Çıktık, kahvaltı yaptık ve İstanbul’a geri döndük.

Şimdi her şey hâlâ hayal gibi geliyor. Ne yaşadığımızı anlamaya çalışıyorum. Evimizi kiraladık. 14 Aralık’ta Teksas, Austin’de ailemle yeniden doğacağız.

Umarım herkes kalbinde kurduğu bu hayale en kısa sürede kavuşur. Hiç korkmayın; gerçekten istedikten sonra her şey rayında gidiyor. En son @aysegul hanıma ve diğer bir çok üyeye çok teşekkür ederim. Güzel bilgileriyle ve deneyimleriyle bizlere çok yardımcı oldunuz.

En sevdiğim Mevlânâ sözü ile bundan sonraki yaşamımızı özetlemek isterim;
    “Mum olmak kolay değildir; ışık saçmak için yanmak gerekir.

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya Tebrikler, gozunuz aydin. Surecin ilerleyen asamalarinda kolayliklar ve Austin'de bol sans

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-m

bu iletide anlatılmayan bir nokta var, onu anlatmadığınız için insanlar gösterdiğiniz paranın az olduğunu düşünüp bir sürü yorum yapmış.
    bu da haliyle insanları endişeye düşüyor. siz abd'de tam bir adres belirlemeden gittiniz mülakata ve konsolosluk görevlisi de haliyle bu yüzden ilgili miktarı sorguladı.
    yoksa geçmiş senelerde 1000$ ile vize alan arkadaşlarımız oldu, 500.000$ ile AP'ye kalan da.

size özelden destek oluyorum, lütfen ilgili konuyu farklı yönlere çekecek paylaşımlar yapmayın.
    konunun gösterdiğiniz miktar ile alakası yok.

iletinize verilmiş ilgili cevaplar yanlış yorumlanacağı için silinmiştir.

• @gucarslan İleti tekrardan düzelttim. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdim kusura bakmayın yardımlarınız için teşekkür ederim Uğur abi...

• @Emre-m Merhaba, adresle alakalı güncellemeniz tam olarak anlaşılmıyor. Hangi adreste yanlışlık olmuş? Daha detaylı ve daha anlaşılır yazmanız herkes için daha sağlıklı olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya 'Austin'de yeniden doğacağız'.. ne tatlı 🙂 İnşallah bu doğuşta su gibi aksın işleriniz, ayağınıza taş değmesin 🙏🏻
    Daha önce size söylediğimi bir de buradan kalpten söyleyeyim, burada meğer komşu sayılırmışız, kim bilir belki oralarda birbirini bilen, tanıyan, yeni diyarlarda birbirlerine yarenlik eden birer komşu oluruz 🙂
    Musmutlu bir yeni hayat diliyorum size 😍

• @aysegul Çok teşekkür ederim gerçekten gönülden söylüyorum eminim burada olmasa da orada karşılaşacağız kaderimizde var ☺️ hepimize bol şanss diliyorumm

• Herkese merhaba arkadaşlar 14 kasımda mülakatımız vardı çok şükür vizemiz onaylandı pasaportlarımız geldi. Süreç çok karmaşık geliyordu kafamızda bir sürü soru vardı ama hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Eğer istenilen evraklarda eksiğiniz yoksa yüksek ihtimalle vizeniz onaylanır. Biz sağlık randevumuzu mülakattan 2 gün öncesine aldık yani 12 kasıma. Çok şükür muayenede de bir sorun çıkmadı(balgam testi gibi) 13 kasımda sağlık raporumuz hazırdı bizim mülakatımız saat 07.30’daydı 6.30 da konsolosluğun önüne gittik sıra çok fazlaydı iyiki erken gitmişiz 07.40 gibi bizi içeri aldılar yanınızda sadece evraklarınız olabiliyor telefon vs içeri almıyorlar bir tek araba anahtarınızı kabul ediyorlar içeri girdik heyecanlı korku dolu bekleyiş sonrasında vezneye gidip 330 usd ödeme yaptık bize numara verdiler bu numara ile çağırıldık evraklarımızı aldılarve mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sordular(evlilik cüzdanı,fotokopisi,üni diploması,adli sicil kaydı,nüfus kayıt örneği,eşimin askerlik belgesi ve fotoğraflar,Amerika’daki adres ,pasaport,pasaportun geri gönderimesi içim kayıt olduğumuz sitenin çıktısı(buna sadece baktı almadı)) sonra sizi çağıracaklar dediler ve bi 10 dk bekledik sonra mülakatımız başladı hangi üni mezunu olduğumu sordular hangi bölüm sonra hangi eyalete gitmek istiyorsun ve nedeni sonra ne iş yapacağımız soruldu hepsine uzatmadan kısa ve net cevap verdik ve vizeniz onaylandı dedi çok mutlu olduk teşekkür edip ayrıldık. Umarım herkesin sorunsuz geçer

• Selam herkese, biz de 25inde mulakatimiza girdik, bize de diger deneyimlerde oldugu gibi 2-3 hafta sure verdiler. Kizim o gun hastaydi, ardindan hemen hastaneye gittik o yuzden henuz detaylari aktaramdim, uygun an buldugumda yazacagim. Ayrica, daha once de yazmistim hatirlayanlar olur; esim Turkmenistan vatandaşi, muhtemel ret yiyecek, onun da netlesmesini bekliyorum bir yandan.

• ⭐⭐⭐⭐

@mhmtkz geçmiş olsun, şuan iyidir inşallah kızınız?
    Hayırlısı olsun, inşallah istediğiniz gibi sonuçlansın, bundan sonrasında herşey gönlünüzce olsun, güzel haberle gelin tekrar.

• ⭐⭐⭐⭐

@B_E_L_G_I_N Belgin hanım çok tebrik ederim. Kızınızla yeni hayatınızda çok mutlu olun, vizeniz hayırlı uğurlu olsun🎉🎊🌹

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |