Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@trainee Standardi yok, anneniz iyi bir mulakat gecirmemis ve red almis, arkadasinizin babasi iyi bir mulakat gecirmis ve onay almis.

• Dün İstanbul konsolosluğundaki görüşmelerde ret oranı oldukça yüksekti özellikle bana denk gelen turuncu sakallı memur 30 saniye dinlemeye tahammül etmeden ret verdi ikinci reddimi aldım

• 21 Kasım 2025 günü üstteki arkadaşın da dediği gibi red oranı epey fazlaydı cidden. Bende turuncu sakallı memura denk geldim. 2 soru sordu cevapları tam dinlemeden onayladı. Yanlış görmediysem red oranını yüzde 60-70 civarı diyebiliriz. Benim önceden de vizem vardı ayrıca Kanada vizem de var onların pozitif etkisi olmuştur diye tahmin ediyorum. Konsolosluk çalışanları epey cana yakın ve yardımseverlerdi özellikle güvenlikteki arkadaşlar

• Merhabalar. Benim eski sistemde DS160 formum boş idi. Zaten revize hakkım var diye mülakata yakın güncellemek istemiştim. Şuan DS160 güncellersem yeni sisteme düşmeyecek mi.

• ⭐⭐

@Hilal-Coskun yeni sistemde DS160 güncelleme mümkün değil, diğer başlığa da yazmışsınız aynı soruyu randenuzu ileri tarihe taşıyarak ücretinizi koruyabilirsiniz. Katılmamak yada gidip görüşmek çözüm değil.
    Bu başlık sadece mülakat deneyimleri için kullanılıyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ramazan Ramazan 

• @galadriel avrupayi elbet merak etmeyebilirsiniz ama baska ulkeleredemi gitmediniz

• Ben de hatırladığım kadarıyla bir şeyler yazayım.
    Benim yaptığım hataları yapmayın.
    İlk vize görüşmem galiba 2021 sonuna doğruydu.
    3,5 yıllık devlet memuru idim o zaman ilk görüşmede. Daha öncesinde gürcistana gitmiştim 2015 yılında. Yani pasaport bomboştu.
    Ben olsam ben de kendime red verirdi. Şu an. Ulan kıbrısa bile gitmemişsin kaç yıldır ülkeden dışarı adım atmamışsın. Abd gidecem diyorsun. Hadi ordan aç kuçu kuçu derler adama. (Dediler)
    Red aldım. Görüşmede klasik şeyler sorulmuştu diye hatırlıyorum.

Daha sonra tekrar başvurdum çok bir zaman geçmeden bir bosna hersek seyahatim oldu ve bir kaç balkan ülkesi daha.
    Ama gene red tabi.
    İkinci görüşmede şöyle garip bir soru sordu daha önce meksikaya gittiniz mi dedi. Gitmemiştim. Bunu ne için sordu zarf mı attı anlamadım. Bu arada gene konsolos görevlisi olsam gene vermezdim vize. Haklılar. Kaç yıldır bir yeri gezmeyen beyfendi abd den red yiyince seyyah moduna geçmiş.
    Yemezler yemedilerde.
    Daha sonra bi şengen patlattım İtalya ve bi kaç avrupa ülkesi daha tek seferde.
    Kaç ay sonra 3. Ye başvurdum hatırlamıyorum tam ama üzerin galiba en az 6 ay geçmişti. Gene vermediler. Ben olsam gene vermezdim. Kaç yaşına gelmiş adam hiç gezmemiş ilk abd vizesinden sonra gezmeye başlıyor. İlk redden sonra bi insan gezmeye başlayabilir hadi bi ihtimal. E be mübarek kıran mı girdi abd yede iki de bir başvuruyorsun. Get yörü az başka ülkeleri gez hele bi kıta değiştir. Ama yok biz napcaz abd ye gidecez illa. Yemezler.
    3. Son görüşmemde şöyle değişik bir şey oldu parmak izi verirken veya o aşamalarda türk bir konsolosluk görevlisi camın arkasında.
    İş yerimden belge sordu. Daha önce hiç sormamışlardı belge.
    Gene red aldık. Daha sonra defteri kapattım. Yaklaşık 2,5 yıldır falan. Onun üzerine bi balkan 3 kez kıbrıs bir kez Japonya bir kez İngiltere gezilerim oldu bu geziler abd için değildi gerçekten.
    Şu an ilk başvurum olsaydı alma şansım yüksekti bence ama daha önceki 3 red baya eksi yazar bana.
    Bakalım ay sonu görüşme var.
    Bütün yarışmacılara başarılar dilerim. Bence türkiyede vizeye başvuranların en az %60 ı geri dönmüyor. Ben olsam çok zengin ve Orjinal gezgin hariç kimseye vize vermem. (Kimse gücenmesin ama durum ortada)
    Orjinal gezginsen kastımda uzun yıllardır gezen asya afrika amerika gibi bir çok kıtaya gitmiş kişiler.
    Profilim
    Bekar
    Memur
    Şu an yaş 33

• ⭐⭐⭐⭐

@bill_carson

Kimlikte yazan gerçek adınız soyadınız Türkiye’de sık kullanılan bir kombinasyon mu? Meksika sorusunun gelmiş olma sebebi The National Name Check Program (NNCP) taramasına takılmış olabilirsiniz ve sizinle aynı ad/soyad sahibi bir kişi ile eşleşmiş olabilirsiniz. Bol şans dördüncü başvurunuz ve mülakatınızda 🍀

• @ATS16 kesinlikle sık kullanılan bir isim ve soyad. Katılıyorum size o yüzden sordu galiba.

• @ATS16 teşekkür ederim bu arada.

• Herkese merhaba, sonunda buraya bir mülakat deneyimi yazmak bana da nasip oldu. Kısaca profilimden bahsedeyim, yaş 28, boşandım, yapay zeka mühendisi olarak Türkiye'de çalışıyorum. Ben buradaki mülakatları ve DV mülakatlarını uzun uzun okumayı sevdiğim için olabildiğince detaylı yazacağım ancak direkt sonucu merak edenler için spoiler vereyim:

Olumsuz

26 Ekimde, 2027 temmuz ayına İstanbul'dan aldığım turistik vize randevumu aralıklarla kendim kontrol ederek 19 aralık 2025 saat 13:00'a çektim. Erkenden gitmenize çok gerek yok, ben 11:30'da kapıdaydım ama takdir edersiniz ki içeri sokmuyorlar 🙂 Kapıda bir polis memuru durup sizi yönlendiriyor zaten. Araçla gideceklere uyarı, Google Maps'e İstanbul ABD Konsolosluğu yazarsanız sizi çok garip bir yoldan götürüyor, sonunda da personel girişine varıyorsunuz. Polislerin yanından siyah bir araçla geçince bir anda hepimiz heyecanlandık 🙂 Belki ben öğle arasına denk geldiğim içindir bilemiyorum, direkt önünde park yeri buldum. Yaya girişinin aşağısında ve yukarısında da yerler mevcuttu, hemen yanında da bir otopark var ama küçük gibi biraz, çok göremedim. Konsolosluğun karşısında emanet alacak yerler, çıktı alanlar, fotoğraf çekenler baya bol. Hemen karşısında da bir kafe var, mülakat saatlerine doğru doluyor ama çay vs. içip beklemek için ideal.

Saat 12:40 gibi 13 randevularını kapıya doğru çağırdılar, herkes sıra oluyor, o esnada saat kaçta geldiğinizin pek önemi kalmıyor, o an sıra oluyorsunuz. Gerçi çok da bir şey farketmedi benim için. İçeri girerken polis pasaportumu kontrol etti. Daha sonra bahçede iki hanımefendiden birisi pasaportumu ve fotoğrafımı kontrol etti, diğeri de üçüncü defa pasaportumu kontrol edip bir barkod yapıştırdı. Çalışanlanların öğle arasından dönmesini bekledikten sonra (çok uzun değildi ama bu aşamada saatim olmadığı için süreyi kestiremiyorum) havaalanında dedektörden geçer gibi eşyalarımız (zaten içeri çanta vs. alınmıyor ama anahtar ve cüzdana izin veriliyor) ve ceket-mont vs. kıyafetlerimizi bir kutuya koyup ilerledik. Ben araba anahtarı ve cüzdan ile içeri girdim, ikisi de ceketimin cebindeydi hiç çıkarmadım direkt öyle kutuya koydum. Bu esnada güvenlik iki avucunuzun içine de bir bez/kağıt parçası sürüyor, ne olduğunu tam anlayamadım. Sonrasında gerçekten ağır bir kapıyı sizin için güvenlik açıyor, içeride dedektörden geçip ikinci bir ağır kapıyla karşılaşıyorsunuz. Bunu da geçtikten sonra asansörde "VA" yazan kata basıyorsunuz ki zaten yönlendirmeler duvarda mevcut. Çıktığınız yerde koridoru takip edince etrafta koltuklar gördüm, öğle arasından sonra ilk giren ekip biz olduğumuzdan herhalde, hepsi boştu hiç oturan görmedim. Üçüncü bir metal kapıdan geçtikten sonra pasaport ve fotoğrafınızı yine kontrol ediyorlar. Daha sonrasında hep duyduğum o veznelere geçiyorsunuz. İlginçtir ki bu aşamayı nedense hep oturarak yaptığımızı sanıyordum, kafamda öyle canlanmış. Ancak ayaktasınız ve oldukça kısa sürüyor zaten. Sırasıyla pasaport kontrolü (burada bazı başvuranlardan fotoğraflarını aldı ancak benden almadı), parmak izi ve mülakat veznelerine doğru ilerliyorusunuz, zaten aralarda sizleri yönlendiriyorlar.

Mülakat veznelerinden sarışın bir beyefendinin bulunduğu vezneye denk geldim. Forumda sarışın bir beyefendinin sürekli red verdiğini okuduğumu hatırlıyorum ancak İstanbul'da mı yoksa Ankara'da mı olduğunu o an kestiremedim. Zaten o an çok düşünmeye veya sıramı değiştirmeye fırsatım olmadı, gerek de görmedim. Kendisi eliyle gel gel yaptı ve aramızda iki dakikalık bir ingilizce konuşma gerçekleşti:

K: ABD'yi neden ziyaret etmek istiyorsunuz?
    B: Turistik amaçla Miami'yi ziyaret etmek istiyorum. Fırsat bulursam cruise gemisiyle de karayipleri gezeceğim.
    K: Hangi alanda çalışıyorsunuz?
    B: Yapay Zeka Mühendisiyim, X firmasında çalışıyorum. (Daha sonrasında firmayı kodladım ve alanını söyledim).
    K: Bekar mısınız? ("Are you single?" şeklinde sordu ben bu şekilde yorumladım)
    B: Evet.
    K: Daha önceki yurtdışı seyahatlerinizi sayar mısınız?
    B: Son dönemlerdeki mi yoksa tüm seyahatlerimi mi?
    K: (Eliyle farketmez gibi bir işaret yaptı).
    B: Geçen sene balkan ülkelerini ziyaret ettim. 2018'de Bulgaristan, 2019'ta da İtalya'yı ziyaret ettim, İtalya'da 3 ay kaldım.
    K: Neden kaldınız?
    B: Erasmus değişim programı ile staja gittim.
    K: (Burada nedense bir şaşırdı) Yalnızca EU vatandaşları için değil miydi o program?
    B: Hayır Türk vatandaşları da katılabiliyor.

Bu esnada ekrana bir şeyler yazdı ve daha sonra o an anlam veremediğim ama muhtemelen sonucu etkileyen soruları sordu.

K: Daha önce hiç Almanyada bulundunuz mu?
    B: Hayır
    K: (Aynı soruları Fransa, İspanya ve UK için de sordu, hepsine hayır dedim). Üzgünüm şu anda vizenizi onaylayamıyorum. Ekteki kağıtta sebebini görebilirsiniz.

diyip kağıdımı ve pasaportumu elime verdi. Ben de boş gelip boş gitmemek için tuvalete girdim, en azından oraya kadar gelmişken bir yararlanayım diye 🙂

Yanımda getirdiğim hiçbir belgeye de bakmadı ama ikinci başvurumda da hepsini götürmeyi planlıyorum. Şimdilik rotamı Avrupa'ya çevirdim. Pasaportumu biraz daha doldurup seneye tekrar deneyeceğim. Biraz uzun yazdım okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım sizlerin mülakatları sorunsuz ve olumlu geçer 🙂

• @EasternStar selamlar annem babam 57 yaşlarıında yeşil pasaportlu emekli memurlar , ablam Amerika'da 3 yıl önce vize için red aldılar . Hiç bir ülkeye yurtdışına çıkmadılar. Ablama greencard çıktı 2020de Amerika'ya girdi, benim de eşime bu yıl çıktı ve 26 ocakta giricez. Annem ve babama vize almayı çok istiyoruz burada başka çocukları yok. Nasıl alabiliriz yardımcı olma bir tavsiye verme imkanınız var mı

• Merhabalar anne babam ve kardeşim için turist vizesine başvuracağız. Ds 160 formunu annem için doldurduk diğer ikisi içinde ayrı ayrı mı dolduracağız? bunu aile olarak doldurma seçeneğimiz var mıydı. Bu şekilde nasıl aile olduğunu göstereceğiz? Acaba yanlış mı yaptık diye tedirgin olduk.

• ⭐⭐⭐⭐

@baharikoo, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhabalar anne babam ve kardeşim için turist vizesine başvuracağız. Ds 160 formunu annem için doldurduk diğer ikisi içinde ayrı ayrı mı dolduracağız? bunu aile olarak doldurma seçeneğimiz var mıydı. Bu şekilde nasıl aile olduğunu göstereceğiz? Acaba yanlış mı yaptık diye tedirgin olduk.

DS160 her bir aile üyesi için ayrı dolduruluyor. Randevu planlama aşamasında ustraveldocs’da aile üyelerinin beraber mülakata katılması için grup oluşturuyorsunuz.

https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/nonimmigrant-visa

• @ATS16 çok teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Merhabalar bir soru daha soracağım. Anne baba ve kardeş için ayrı ayrı DS 160 formu doldurduk. Ödeme ve randevu kısmına geçtik, bakmakla yükümlü olduğun kişiler kısmında mı belirteceğiz aile olarak. Burayı doldurmalı mıyız geçmeli miyiz bilemedik

• Bugün B1/B2 turist vizesi için mülakata girdim
    K: ingilizcemi türkçe mi di
    B:Türkçe
    K:neden gitmek istiyorsun
    B:turizm
    K:nereye gideceksin
    B:Miami
    K:tanıdığın biri varmı
    B: yok
    K:Ordu mensubusun
    B:evet ordudayım
    K:evlimisin
    B:Bekarım
    K:daha önce yurt dışına çıktın mı
    B:hayır çıkmadım
    K:İngilizce biliyormusun
    B: Hayır bilmiyorum

Red aldım muhtemelen bekar ve yurt dışına hiç cikmadigim için yaşlı bir kadındı görevli tercüman vasıtasıyla görüşmeyi yaptim İngilizce bilmemek ve asker olmak etken oldu mu bilmiyorum önümdeki kişiler hep vizeyi aldı İngilizce konuştular

• Merhaba arkadaşlar. 4. Reddimi aldım.
    1dk bilemediniz 2dk sürdü.
    Red vereceği bende her türlü belli. Çünkü tercüman bile çağırmak istemedi.
    Kendin mi gidedeksin dedi. Kız arkadaşımla dedim.
    Daha önce beraber bir yere gittiniz mi dedi yok dedim.
    ….. yerde mi çalışıyorsunuz dedi evet dedim.
    Sonra red verdi. Bir sürü ülkeye gidip geldim umursamıyorlar bile. Zaten mimliyiz diye 🙂
    Bende red verecek her türlü sana öylesine sorular soruyor.

• @fofty-güzelbey askerlikten ziyade hiç yurtdışına çıkmamış olman.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |