Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @daphne Merhabalar. Az önce thy ile gorustum. Onlar da bu konuya hakim mi degiller pek anlayamadim. Konustugum musteri temsilcisi israrla kediler icin titrasyonun gerekli oldugunu soyledi. Yaptirmadan gidenler oldugunu soyledim ben onumde yazani sizinle paylasiyorum gibi bir aciklama yapti. O sebeple sizin deneyimizi bekliyorum. Yaptirmali miyim yaptirmamali miyim cok kararsizim. Problem yasarsam diye korkuyorum,kafam karisti acikcasi.

• ABD’YE KEDİ GÖTÜRMEK;

Abd’den gelen kedimi tekrar annem ile abdye yolladım geçen hafta. Süreci anlatıyorum korkulacak hiçbir şey yok.

İlk olarak kediniz için biletini alacağınız havayolunu arayarak kabin içi pet rezervasyonu yaptırın mutlaka son günlere bırakmayın kendi biletinizle beraber ayırtın yerini.

Uçuştan en erken 32 gün öncesinde kuduz aşısı yaptırın ve turkuaz renkli pet pasaportuna işletin (pasaport çıkartmadıysanız bunu da veterinerden yada tarım müdürlüğünden çıkartın ve çipini pasaporta mutlaka işletin)

Daha sonra işlettiğiniz pasaport ile birlikte uçuştan 2 gün önce il tarım müdürlüğüne gidin. Burada kedim ile amerikaya uçacağım, seyahat belgesi çıkartmak istiyorum diye söyleyin. Onlar belgeleri hazırlayacaklar. Abd için kedilerde titrasyona gerek yok. Köpekler için var sadece. (Van kedisi gibi türkiyeye has ırkların farklı prosedürleri olabilir bilmiyorum)
    Çıkartacağınız belgenin 2300₺ küsür sanırım ödemesi vardı tam hatırlamıyorum ama nakit götürmüştüm parayı siz yine tedarikli olup 3bin tl nakitle gidin.
    Hazırlanan belgeyi alın ve kediniz uçuşa hazır 🙂
    pet pasaportu ve bu belge ile uçuş yapabilirsiniz çoğu zaman bakmıyorlar bile kağıtlara.

Bizde 3 kedimiz ile gidecektik amerikaya ancak 3 tanesi aynı anda tek uçakta olmaz diye birtanesini erkenden yolladık. Prosedürden korkuyorduk ancak gerek yokmuş şuan kafamız rahat ne yapacağımızı biliyoruz sizde stres yapmayın uçağa bindikten sonra bunca strese hiçte gerek yokmuş diyeceksiniz 🙂

• @cncncnr gideceğiniz eyalette köpekleri karantinaya alıyorlar mı? Alıyorlarsa mutlaka bunu devlet için yapan bir kurum vardır. Biz new yorka indik, ark köpeğimi karantinaya aldı, tüm belgeleri onlara gönderdim benim yerime cdc ile onlar iletişime geçti. Bu süreçte bir çok sorum oldu ve ark’ın İnstagram hesabına yazarak iletişime geçtim, tüm sorularımı yanıtlayıp çözüm buldular. Siz de böyle bir yöntem deneyebilirsiniz. Ayrıca Facebook’ta bu konuyla ilgili bir kaç grup var onlar da çok yardımcı oluyorlar.

• Merhaba
    Thy sayfasında köpek için kabin içi taşıma çanta limitleri 40cm(boy)X30cm(en)23cm(yükseklik) olarak verilmiş.47cmX31cmX27cm çanta buldum iki köpeğim anca buna sığar.Havalimanında reddetmelerinden korkıyorum.Max 8 kilo olarak belirlenen sınır nasıl sığacak ki 40cm’e.?Limiti aşanlar ne yaşadı?

• @Megadeth İstanbul Havalimanında köpeğinizin işlemlerini yapan tek bir gişe var. Barajları tartan yerdeydi ama tam olarak hangi harfti hatırlamıyorum. Gitme şansınız varsa oradan çok daha doğru ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

• @Megadeth belirttiğiniz ölçülerde soft case bir çanta alırsanız sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Burada önemli olan çantanın önünüzdeki koltuğun altına sığabilecek boyutta olması. Thy nin belirttiği ölçülerin üstünde sert, plastik çantalardan alırsanız koltuğun altına sığma olasılığı olmayacağı için sorun çıkacaktır. O nedenle verdikleri ölçünün biraz üstünde soft case, kumaş çantalardan alırsanız yüksek ihtimalle çanta koltuk altına kıvrılarak uyum sağlayacağı için sorunsuz geçiş sağlayabilirsiniz.

• @Megadeth G harfine gitmeniz gerekiyor köpek için çok fazla prosedür var maalesef G19 gidip orada işlemlerinizi halledeceksiniz

• Bu ileti silindi!

• @erncndr cevabiniz icin cok tesekkurler. Thyde gorustugum kisi testin gereklilikler icinde oldugunu soyledigi icin kafam cok karisti. Ama yaptirmadan ucan sayisi da cok. Sadece su dusunduruyor. Dediniz ki amerika kediler icin istemiyor ama havayolu sirketi israrla istedigini soyluyor. Istenmiyorsa bu sirket ne icin bu proseduru uyguluyor?

• @bensu-doğrusoy thy call center personeli maalesef bu konuda yeterince iyi eğitilmiyor. Hatta her personel farklı bilgi paylaşıyor. Kedinizin yurt dışı çıkış iznini verecek olan merci THY değil, ilçe tarım müdürlüğü. Oradaki prosedürü uygulayacak ve kediniz için gerekli yurt dışı çıkış onayını alacaksınız. İlçe tarım neyi talep ediyorsa, doğru kaynak o. Kedilerden kesinlikle titrasyon testi istenmiyor. Ben iki kedimi de farklı zamanlarda getirdim. Seyahatinizin hiçbir aşamasında sorun yaşamayacağınızdan eminim ancak içiniz huzursuz olacaksa yaptırın yine de.

• @bensu-doğrusoy içiniz rahat olsun abim tkda çalışıyor sizin için sordum ayrı olarak g19 gidip sordum @bernat doğru söylüyor kediler için titrasyon testine hiç gerek yok o köpekler için geçerli gitmeden bir ay önce kuduz aşınızı yaptırın uçusa 48 saat kala ilçe müdürlüğüne gidip seyhat belgesi alın tamamdır içiniz rahat olsun

• Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz 🙏🏻

• @flapjack merhaba, Ocak ayında biz de New York'a ineceğiz. Aslında New Jersey'e inmeyi planlıyorduk ancak köpeğimizle inemiyoruz sanırım. Köpeğimiz mutlaka karantinaya alınacak mı? Bizden çok ayrılamıyor, travmatik olabilir onun için. Bunun önüne nasıl geçebiliriz?

• @sencansinaygun merhaba, araştırdığım kadarıyla mutlaka CDC onaylı bir merkeze alınıyorlar maalesef. Buradaki süreyi mümkün olduğunca kısa tutmak için cuma hariç hafta ortası iniş planlamalısınız mutlaka. Çünkü köpeklerin kontrolünü yapan veteriner hekimler hafta sonu çalışmıyormuş. Uçuştan önce il/ilçe tarımdan 48 saat geçerliliği olan belge almanız gerekeceğinden en ideal uçuş günü salı/çarşamba oluyor. Amerika’ya cuma günü inerseniz araya hafta sonu gireceğinden kalış süresi uzuyor. Ancak hafta ortası bir gün erken saatte inerseniz bir sorun yoksa 24 saat dolmadan teslim almanız için arayabiliyorlarmış. Daha kısa sürede ( aynı gün ) teslim alanı duymadım, böyle deneyimi olan varsa ve yazarsa iyi olur.

• @bkio @sencansinaygun Merhaba. Biz 9 Eylül'de Atlanta'ya indik ve CDC olarak Dandie Scottie Kennel ile çalıştık. İniş saatimiz öğlen 1 olduğu için havaalanında bizi karşılayan Dandie görevlisi birkaç saat içinde köpeğimizi gelip alabileceğimizi söyledi. Aynı gün 4:30 gibi arayıp gelip alabilirsiniz dedi. Dandie Scottie Kennel özelinde gece karantinasız aynı gün teslim çok örnek duydum. Diğer facility'leri elbette bilemiyorum. Biz çok memnun kaldık, her şeyi kolayca hallettiler. Özetle, mutlaka en geç öğle saatlerinde inerseniz gece karantinasına kalmama olasılığı oldukça yüksek. NY gibi daha kalabalık eyaletlerde durum nedir araştırmak lazım.

• @sencansinaygun evet ark havaalanından köpeğinizi alacak ve karantina merkezlerine götürecek. Havaalanının çok yakınında merkezleri. Sadece benim köpeğim inmişti havaalanına ve ark’ta benimkinden başka köpek yoktu. Sanırım biraz da bana ve köpeğime üzüldüler, bir kaç saat sonra mail atıp köpeğinizi alabilirsiniz dediler. Aslında 1 gece kalması gerekiyordu. İnanın bu süreçte delirmenin eşiğine geldim, uçuş boyunca ağladım ya bir şey olursa diye ama harika atlattı. Benimkine bir şey olmadıysa eminim sizinkine de olmaz:)

• @pinark merhaba, aynı gün alabilmenize çok sevindim. Deneyiminizi paylaştığınız için de çok teşekkürler. Hafta ortası ve erken saate iniş planlamak en mantıklısı.

• @bensu-doğrusoy yaptırmanıza gerek yok çünkü USA için istenmiyor. Ayrıca USA ye varınca girişteki poliste arkadaşından teyit etti o da olmadığını söyledi. Bende THY ile uçtum sadece kedimi tarttılar o kadar.

• Daha sonra detaylı yazarım arkadaşlar.

• @pinark merhabalar, atlanta kennel e mail yolu ile ulaşırken sorun yaşadınız mı? Maillere cevap vermediklerini okumuştum. Süreciniz nasıl ilerledi?

Benzer Başlıklar

• 13
  • 21
  • 20
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |