ABD’YE KEDİ GÖTÜRMEK;
Abd’den gelen kedimi tekrar annem ile abdye yolladım geçen hafta. Süreci anlatıyorum korkulacak hiçbir şey yok.
İlk olarak kediniz için biletini alacağınız havayolunu arayarak kabin içi pet rezervasyonu yaptırın mutlaka son günlere bırakmayın kendi biletinizle beraber ayırtın yerini.
Uçuştan en erken 32 gün öncesinde kuduz aşısı yaptırın ve turkuaz renkli pet pasaportuna işletin (pasaport çıkartmadıysanız bunu da veterinerden yada tarım müdürlüğünden çıkartın ve çipini pasaporta mutlaka işletin)
Daha sonra işlettiğiniz pasaport ile birlikte uçuştan 2 gün önce il tarım müdürlüğüne gidin. Burada kedim ile amerikaya uçacağım, seyahat belgesi çıkartmak istiyorum diye söyleyin. Onlar belgeleri hazırlayacaklar. Abd için kedilerde titrasyona gerek yok. Köpekler için var sadece. (Van kedisi gibi türkiyeye has ırkların farklı prosedürleri olabilir bilmiyorum)
Çıkartacağınız belgenin 2300₺ küsür sanırım ödemesi vardı tam hatırlamıyorum ama nakit götürmüştüm parayı siz yine tedarikli olup 3bin tl nakitle gidin.
Hazırlanan belgeyi alın ve kediniz uçuşa hazır 
pet pasaportu ve bu belge ile uçuş yapabilirsiniz çoğu zaman bakmıyorlar bile kağıtlara.
Bizde 3 kedimiz ile gidecektik amerikaya ancak 3 tanesi aynı anda tek uçakta olmaz diye birtanesini erkenden yolladık. Prosedürden korkuyorduk ancak gerek yokmuş şuan kafamız rahat ne yapacağımızı biliyoruz sizde stres yapmayın uçağa bindikten sonra bunca strese hiçte gerek yokmuş diyeceksiniz