Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @kadargo selam donus ıcın tesekkurler 🙂 ,evet kontrol ettım ama anladıgım kadarı ıle yanlısım var ıse lutfen duzeltın :)28 kasıma kadar sıze posta yolu ıle evrak gonderecegız eksık olan dokuman ıcın o zaman evrak elınıze gecmez ıse belırttıklerı bır maıl edrası var ona lutfen yazın dıyorlar sanırım.onlıne basvuruda neden elden teeee oralardan evrak ıletılır onuda anlamısss degılım ama durumun ozetı bu sankı track my vısa ya bende uye oldum kıydım paraya:D o yuzden cok umutlu ıdım bu ay onay maılı gelecek dıye :' ama sonuccc hıc dusundugum gıbı olmadı el mecbur beklemeye devammmm

• @Refiks ahhaha tam olarak ayni dusuncelerdeyiz biktik.. no feelings

• @Ekto-Oktan i-130 asamasinda 17,5 aydayiz.

• @Fatma-Antalya Benim RFE tecrubem olmadigi icin, isleyis o sekilde olabilir. Yanlis yonlendirmek istemem. Bana suana kadar posta yoluyla gonderdikleri tum belgeleri, documents kismina oncesinde yuklemislerdi. RFE durumlarinda farkli olabilir.

• @Alternative12 henuz degil beyfendi,eli kulaginda insallah. Bekliyoruz.

• @Fatma-Antalya hanim; bizde 7 ekimde 2024 te basvurduk. Henuz hic bir geri donus almadik, hem sistemde hemde mail olarak. Panik yapmayin, sadece ne istediklerinden iyice emin olun. @kadargo arkadasimizin dedigi gibi, yonergeler yada belgeler, sizlerin UCSIC hesabiniza mutlaka gonderilir. Umarim en kisa zamanda sorun cozulur.

• Herkese Merhaba biz şuanda Ekim 15 te NVC ye dosyaları yükledik fakat daha hala DQ olmadı DQ olduktan sonra Amerikan vatandaşı eş olduğunda ne kadar bekleme süresi var acaba bu bekleme süresi Amerikan vatandaşı ve Gren kartlı olarak degisiyormu acaba.

• @kadargo @Bircan cok tesekkurler valla burda bır olumlu soz gorunce cocuk gıbı sevınıyor ınsan gelısmelerden haberdar ederım tekrar cok tesekkurler 🙂

• Merhabalar banada 2 temmuzda nvcden dq maili geldi şimdi mülakat maili bekliyoruz kaç aya gelir acaba tahminen

• @erncndr
    Tarihlerimiz cok yakin.
    IV wait times bile yilda birkac kere guncelleniyorsa herkesi toplu almalari mumkun gibi. Insallah oyle olur, herkes guler. Ama tam olarak cevabi kimse bilmiyor.

• @ıscx
    Ben de senatorden yardim almistim. Aslinda senator diyoruz da, aslinda Temsilci.
    Formlari farkli oluyor. Genelde USCIS I-130 durumu soruluyor ama siz onu gecmissiniz.
    Ben doldurdugumuz form I-129 ve I-130 bilgisini vermistim. Ve USCIS receipt numarasini vermistim. Hangi detayi ogrenmek istiyorsaniz o kismin dosya numarasini vermeniz gerekir diye dusunuyorum. Ama dosyalariniz o kadar hizli ilerlemis ki anlayamadim. Dolayisiyla size yanlis bilgi vermek istemem. Ama dedigim gibi ben USCI receipt numarasini yazmistim. Receipt formu bende var. Ama orada case number sormuyor. Heralde her senator/temsilci formu farkli diye dusunuyorum simdi.
    Yardimci olmaya gercekten calisiyorlar. Email atiyorlar, telefon edin diyorlar. Baslayin gerisi gelir.

• Arkadaslar merhaba; hic formlarda gormedigim bir olayla karsilastik. Bugun bir notice aldik sayfamizda, gelen yazida parmak izi icin iki hafta sonrasina bir randevu oldugunu gordum . Kafayi yememek elde degil. Amerikan vatandasiyim uzun bir suredir neden benim parmak izeme ve resmime ihtiyac duyuyor bu adamlar. Bu adam yine kanunlarimi degistirdi anlamadim ya. Sabir cekmekten yoruldum:( Bu adama oy veren parmaklarim kirilsin ya. Zaten UCSIC ana sayfanizin altinda bazi durumlarda parmak izi ve mulakata ihtiyac duyulmamaktadir ibaresi var, yani burdan Petitionerler her kosulda parmak izi tekrar verecekler ibaresi cikiyor :(. Sanirim parmak izini verdikten sonra I-130 dosyamiz onaylanacak. https://trackmyvisanow.com/ sitesinde de bugun icin cevap alacagimiz yaziyor idi. Tam olarak sevinemedik. Boyle bir durum duyan yada boyle bir durumla karsilasan bir arkadasimiz aramizda varmi?

• @Fatma-Antalya size sıra Ocak ayinin ortasinda ya da sonunda onay gelir..

• @Bircan merhaba, USCIS in son zamanlarda yaptığı bir şey bu ama nadiren olduğunu düşünüyorum çünkü reddit ve facebook üzerinden sadece birkaç örnekle karşılaştım. Size denk gelmiş...

• @nurgul Dq Sonrası bekleme süresinde herhangi bir ayırım yapılmıyor, dq tarihine göre randevular veriliyor. Şu an mayıs ayındakiler randevu bekliyor.

• @kasaba Hocam bu aşamada yorumum yok. Bu noktada yorumsuzum hani ben 16 Aydan fazlasini normal bulmuyorum I-130 için neden bu kadar beklediniz siz inanın bilmiyorum... Ne diyeyim ki... Umarım bir an önce biter hocam yani buna yorumsuz kaldım daha tek kelime etmem 17 Ay I-130 nedir yahu... Yuh... Gerçekten moral bozucu :://

• arkadaslar merhaba. kafami karistiran bir durum var ve sizlerle paylasmak istiyorum. tool a gore suan nisan 2025 e kadar olan dosyalar icin randevu ataniyor ve bu aydan once ekimdi. forumda baktigim paylasimlarda gordugum dq tarihi nisan subat olanlar zaten mulakata girip bu isleri halletmisler. buna gore bu tool yanlis mi gosteriyor tam olarak anlamadim. yardimci olur musunuzScreenshot 2025-11-15 154221.png Screenshot 2025-11-15 154336.png Screenshot 2025-11-15 155014.png dd.png

• @ulgen 6 aydır bekliyoruz kaç ay süreceği belli değil siz en kötü ihtimali düşünün ki sürpriz olsun. 10-11-12 ay bile sürebilir. Hazırlıklı olun yıpranmayın beklerken.

• @Derya-Akbaş Merhabalar Derya Hanım. Size şöyle açıklayayım: Tool en son geldikleri DQ tarihini gösteriyor ve şu an Nisanda. Ancak bizim bildiğimiz en geç 5 mayıs 2025 DQ lu dosyaların temmuz sonuna randevu aldığı.5 Mayıstan sonra bir daha randevu verilmedi maalesef. Biz bu toola hiç güvenmiyoruz çünkü Nisanı bırakın Mayıs DQ lu dosyalara randevu verilmişti 6 ay önce. Dolayısıyla sonraki batch te 5 Mayıs sonrası ve Haziran DQ lu dosyalara randevu verilmesi gerekiyor. 🙏🏼

• @yeşim-yıldırım şuan hızlanma varmış devlet bisuredir çalışmıyormus daha yeni başlamışlar çalışmaya belki birden bikac ay hızlanma olur

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 2
  • 3116
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |