@Gül-Nur başınız sağolsun öncelikle.
çocuklarınız green card almış mıydı yoksa onlar siz kart sahibi olduktan sonra mı dünyaya geldiler?
-
-
Daha önce iki vize reddi olan kardeşim için VisaPeer’den destek aldık. Instagram'daki tanıtım videodaları bizde önceki retlerin nedenlerine dair detaylı bir analiz yapılacağı ve buna yönelik iyileştirme desteği alacağımız beklentisi oluşturdu. Bu tür bir analiz ve iyileştirme desteğinin ayrıca “premium” bir hizmet kapsamında olduğu bize açıkça söylenmemişti.
İlk görüşmeden itibaren ret geçmişini açıkça belirtmemize rağmen, detaylı bir ret analizi yapılmadan yeni başvuruya yönlendirildik ve tekrar reddedildik.
Daha önce vize reddi almış kişilere önerim: Hizmet almadan önce detaylı ret analizi, risk değerlendirmesi ve başvuruyu güçlendirmeye yönelik somut desteğin pakete dahil olup olmadığını mutlaka yazılı olarak netleştirin. -
@dilaradrk vizenin olduğu sayfa delinmemişse sorun olmaz
-
-
@Eyu depent ozelligi aslinda hep vardi. yeni gelen bir ozellik degildi. Eski sistemde grup basvuru yaptiysaniz ve yeni sisteme aktardiginizda tek tek aktariyor maalesef. birlestirmek icin randevulari iptal edip, digerlerini depent olarak ekliyorsunuz.
1- adres degisikligini gorusmede beyan ile de soyleseniz yeterli. eger bilgilerinizde bide degisiklik yok ise yeni bir DS doldurmaniza gerek yok. aynisini kullanabilirsiniz.
2- tekrardan randevu planlayacaginiz icin, yeni DS olustursaniz, yeni DS nosunu mevcut randevu sayfasina girebileceksiniz.
sistem ayni pasaport no ile kayitli bir kullanici icin ikinci bir hesao olusturtmuyor ama bir bunu asmanin bir kac trickleri var.tanidik biri yoksa zaten girmeyeceksiniz ama buradaki onemli nokta ABD de yasayan kisinin statusu, sizin gidis amaciniz ve profiliniz vb tum paremetleri beraber degerlendirerek karar vermek lazim.
konsolsoslugun kendi sitesinde de yazar; vizeniz onaylanmadan ucak yada konaklama rezervasyonu yapmayin diye. Bu yuzden buu soruyu kimse size sormaz
saygilarimizla
-
Ingilizce iletisim kuracaklar icin DEKRUYFF & HUTCHENS Law Office kesinlikle oneririm. Ilk gorusmeden asla ucret almiyorlar. sonrasinda e-mail ile bazi sorularim olmsutu, onlara hizlica yanit verdi Ashleigh hanim. Hatta ikinci kez konustuk telefonda, ondan da ucret almadilar. Cok memnun kaldim, ve mahcup oldum... Pek cok kisinin ucretli sundugu bilgileri / danismanligi ucretsiz sundular.
-
@sevo82 neden zorunda kaldığınızı merak ettim, vizeniz varken sizi neden odaya aldılar ki❓Kızmayın lütfen sadece merak ettim, belki benim de başıma gelir😳
-
Arkadaşlar Merhaba IR-1 vizesi 10 temmuzda ki mülakatımda memur joint sponsorunuz yetersiz yeni sponsor bulun ceac e submit edin bu 221(g) kağıdı ile beraber büyükelçiliğe gönderin vizeniz hakkında karar verilecek dendi. Ben tüm yeni sponsorumun belgelerini submit ettim ama pasaportu nasıl göndereceğim bilgisi olan paylaşabilir mi ? Usvisascheduling.com sitesi de çalışmıyor şu an kafam çok karıştı vfs global e göndereceğim sanırım ama nasıl göndereceğim
-
@znp06 boşuna bekliyor olabilirsiniz. lütfen 40. sayfadan itibaren okuyun.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/5434/mülakatsız-b1-b2-turist-vizesi-yenileme/819 -
Merhabalar dostlar öncelikle hepinizi iyi günler dilerim. Soruma gelicek olursak babam adına vize başvurusu yapmak istiyoruz babam ilkokul mezunu 40 seneyi aşkın tekstilde model ustalığı yapmış alanında oldukça deneyimli biri ve abdde aynı şekilde büyük bir tekstil+terzi dükkanı olan bir dostu var onun sponsorluğunda vize başvurusu yapmak istiyoruz fakat hangi vize daha doğru olur daha garantili olur nasıl bir süreç izlememiz gerekiyor kararsızız.
-
anlaşıldı teşekkür ederim.
-
@semacaliskan952 2 Nisan sadece bayram haftasına denk geldiği için devlet resmi tatil de verince üzerine maalesef
-
Bu sorunu yaşayıp kişi silebilen var mı?
-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
@erenist, içinde söyledi: Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi
Bu ı-94 belgesi acil lazım ev tutmak için bunu öğrenirken document number isteniyor bu nedir bilgisi olan var mı ?
Sizin I94 kaydınız olmaz, göçmen olarak giriş yaptığınız için, pasaportunuzda giriş damgası yani I551 var sadece. Bu damgayı ve bu damganın ne olduğunu açıklayan USCIS yazısı paylaşabilirsiniz.
Kas 27, 2020Temporary I-551 Stamps and MRIVs | USCIS Temporary I-551 Stamps and MRIVs | USCIS
A machine-readable immigrant visa (MRIV) usually has the following text on it: “UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR.” When a new immigrant first enters the U.S., U.S. Customs and Border Protection (CBP) will stamp the passport with an admission stamp...
-
Merhabalar
Ben J1 ile ülkeye girip 6 ay sonra işi bırakmadan önce cos yaptım. j12Dan turiste başvuru yaparken j1 to j1 yapmaya çalıştım 10 ay sonra deny mektubu geldi. 180 gün içinde terkedin yazıyordu bende 150. gün çıktım. Şimdi türkiyedeyim 7 ay oldu. Bir süre daha burdayım ama turist başvurusu için sence ne kadar beklemeliyim. Bilgiğim kadarıyla evlenip işimi gücümü düzene koymam gerekiyor ama bu red sürecinden sonra mı 180 gün sayılıyor yoksa j1 den turiste başvurduğum andan itibarenmi 180'ni saymaya başlıyorlar merak ettim. 180 ni mektuptan sonra geçmedim sonuçta 3 yıl ban yemedim.. Ama eğer cos yaptığım andan itibaren sayılıyorsa kötü tabi -
J2 olan eşimin mevcut calisma vizesi H4’e geçerse iptal olur mu, yoksa son geçerlilik tarihine kadar geçerliliğini korur mu?
-
@EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.
-
United For Ukraine (U4U) ile ABD'ye giden veya gidecekler
-
@ali-koç, içinde söyledi: United For Ukraine (U4U) ile ABD'ye giden veya gidecekler
@Papa_DoD-TV merhaba bende 1 soru sormak istiyorum vaktiniz varsa. ABD vizem var daha önce çok gittim. Ukrayna süresiz oturumum var. 7 yıldır evliyim ama yalnız gelmek istiyorum abd ye. Orada kendime çalışma izni yada ssn alabilirmiyim ? Teşekkürler.
Eger sponsorluk basvurunuz onaylanirsa, seyahat izninizi alabildiyseniz ve ulkeye u4u programi ile girdiyseniz, Green kartlilardan tek bir farkiniz var, ulkeden disari cikamiyorsunuz. Yani evet greenkartlinin sahip oldugu her hakka sahibsiniz diyebiliriz. Calisma izni, devlet yardimlari, ehliyet vs.
-
@insolitto, içinde söyledi: United For Ukraine (U4U) ile ABD'ye giden veya gidecekler
Merhabalar anladığım kadarıyla şartlardan ilki ukrayna savaşı başladığında ukrayna sınırları içinde olman ikincisi ise ukraynalı eş veya partnerinin olması üçüncü ise sponsor bu şartlar dışında başka bir detay var mıdır acaba? Pasaporta vize verilmiyor sadece seyahat izni alınıyor diye okudum , bu seyahat iznini alabilmek için citizenship service sitesinde sponsorun ve biz hangi aşamaları yapmamız gereklidir acaba. bu işlemleri sadece internet sitesi üzüerinden mi yapıyoruz konsolosluğa başvurmak gerekiyormu? verilmiş olan bilgiler için teşekkür ederim.
Merhaba, Gec cevap icin kusura bakmayin.
Oncelikle sponsorunuz sizin icin form doldurmasi gerekiyor. I-134 yada I-131 di tam hatirlamiyorum. web sitesinde yaziyordur.
Sponsorunuz her ikiniz icinde ayri aryi form dolduracak diye hatirliyorum. Mutlaka mail adreslerinizi ve dogum tarihlerinizi dogru yazin. Mail adresi USCIS ten adres acacakken ihtiyaciniz olacak. Dogum tarihi en cok yapilan hata. ay ve gun yerleri degisik. Buna dikkat edin.
Bu asamalarin hic birinde konsolosluga gitmenize gerek yok. Oncelikle sponsor basvuruyu yapacak. Onaylandiktan sonra siz acmis oldugunuz USCIS hesabindan seyehat iznine basvuracaksiniz. Seyahat izniniz onaylandiktan sonra size bir belge gelecek. Bu belge USCIS te. onu download edip ucaga bineceksiniz. Bu belge sizin bir nevi vizeniz.
amerikada size parole yapacaklar. Daha sonra burada 2 yil kalma hakkiniz olacak.
umarim kisa zamanda onaylanirsiniz.
-
Herkese merhaba eşim Ukraynalı Ukrayna'da yaşıyoruz ve savaş başladığında da Ukraynadaydık Amerika'ya gitme niyetimiz var Fakat U4U prgramı ile nasıl gideriz bu konuda hiç bir bilgimiz yok biraz araştırma yaptık ama çok farklı bilgiler var tamamen kafamız karıştı,Bu sürece nasıl başlaya biliriz bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz.
-
Merhaba lar ben Türk vatandaşıyım önümüzdeki hafta Ukrayna vatandaşı olan nişanlımla nikahımız var ve sonrasında U4U programıyla Amerika ya yerleşmeyi düşünüyoruz Amerika da yaşayan Amerikan vatandaşı çoçukluk arkadaşım var sponsor olmayı kabul etti bu süreci bize anlatırmısınız lütfen nereden başlamamız gerekiyor???
-
@ysfksk merhaba Yusuf bey benim eşim de Ukrayna Vatandaşı ben Türk vatandaşıyım biz de bu programla Amerika’ya gelmeyi planlıyoruz şu an sponsor arayışımız var fakat henüz işe yarar bir sponsor bulamadık bize bu programla alakalı vereceğiniz kritik bilgiler önemli başvuruları siz mi yaptınız yoksa başka birinin desteğini mi aldınız bu konuyla alakalı bilgi verirseniz memnun olurum
-
@emre07, içinde söyledi: United For Ukraine (U4U) ile ABD'ye giden veya gidecekler
Merhaba lar ben Türk vatandaşıyım önümüzdeki hafta Ukrayna vatandaşı olan nişanlımla nikahımız var ve sonrasında U4U programıyla Amerika ya yerleşmeyi düşünüyoruz Amerika da yaşayan Amerikan vatandaşı çoçukluk arkadaşım var sponsor olmayı kabul etti bu süreci bize anlatırmısınız lütfen nereden başlamamız gerekiyor???
@emre07, içinde söyledi: United For Ukraine (U4U) ile ABD'ye giden veya gidecekler
@ysfksk merhaba Yusuf bey benim eşim de Ukrayna Vatandaşı ben Türk vatandaşıyım biz de bu programla Amerika’ya gelmeyi planlıyoruz şu an sponsor arayışımız var fakat henüz işe yarar bir sponsor bulamadık bize bu programla alakalı vereceğiniz kritik bilgiler önemli başvuruları siz mi yaptınız yoksa başka birinin desteğini mi aldınız bu konuyla alakalı bilgi verirseniz memnun olurum
Arkadaslar actigim konudaki butun herseyi en bastan okursaniz hemen hemen butun detaylar yaziyor. Linkte var. Hemen hemen herseyi anlayabilirsiniz. Sadece okumaniz yeterli. Linkteki siteyi turkceye cevirin orada da hersey acikca yaziyor.
-
-
Ilk is Sponsor bulmaniz. Facebook Gruplarina bakabilirsiniz,
-
Sponsorunuz USCIS web sitesinde yazan formu dolduracak. numarasi degisti sanirim. eskiden I134 tu. siteden guncel forma ulasabilirsiniz.
-
Sponsorunuzun basvurusu onaylandiktan sonra side USCIS web sitesinden uyelik acacaksiniz. Sponsor formu doldururken sizden bir mail adresi isteyecek. Hesap acarken mail adresinin ayni olmasina dikkat edin.
-
Siz USCIS ten hesap aciktan sonra hatirladigim kadariyla case numaranizi kendi hesabiniza tanimlamaniz gerekiyor. Nasil oldugunu hatirlamiyorum. ama zor birsey degildi. web sitesinizi kurcalayarak bulabilirsiniz.
-
Daha sonra seyahat iznine basvuruyorsunuz. Bu bir vize degil. ama siz vizez gibi dusunebilirsiniz. Ucaga binmenize ve Ulkeye girmenize bu evrak yardimci olacak.
-
Size tavsiyem seyahat izniniz onaylandiktan sonra 1-2 gun Amerikaya gelmeye calisin. Bazilarinin seyhat izinleri iptal oldu diye duydum.
-
Amerikaya girdiginizde sponsorunuzun oldugu yerde kalmak zorunda degilsiniz ama kendi basinasiniz.
-
Sponsordan rica edip size kefil olmasini saglayin ve ilk evinizi kiralayin. Yoksa kimse kolay kolay ev vermez.
-
Giriste I-94 formunuz oluyor. bu form ayni zamanda sizin gecici calisma izniniz. Ama siz yinede hemen ehliyet,ID, calisma izni gibi butun evraklara hemen basvurun.
-
Devlet yardimlarina basvuru yapin. Her eyalete gore degiskenlik gosterir. Size uygun olan bir devlet yardimlarina basvurun. Yemek parasi, cash para, saglik yardimi gibi yardimlari alabilirsiniz. Size bu konuda tavsiyem, yillik 25-30k$ kazanmaya basladiktan sonra yardimlarinizi iptal ettirin. Belki ilerde green card ta sorun cikartabilir.
-
burada 2 yil kalma hakkiniz var. 2 yil sonra biz 2 yil daha uzattik. ama yeni gelenler icin buna gerek kalmayabilir.
*https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/3911/all-actions?q={"action-by"%3A"all"%2C"house-committees"%3A"all"}
yukaridaki linkte bizim icin bir yasa tasarisi sunuldu. onaylanirsa green card verecekler.
Sanirim tum sureci anlattim.
-
-
@Papa_DoD-TV ! Merhaba, öncelikle böyle bir konuyu ele aldığınız için teşekkür ederim. Ben Ukrayna vatandaşı eşimle birlikte 23 Ağustos 2024 tarihinde Amerika’ya geldim. UHP statümüz 22 Ağustos 2026’da sona erecek, bu yüzden şimdiden plan yaparak yasal statümüzü kaybetmeden Amerika’da kalışımızı uzatmak istiyoruz.
Bu amaçla eşim ve ben TPS başvurusu yaptık, ancak sonradan öğrendik ki ben Türk vatandaşı olduğum için TPS alamıyorum. Eşimin TPS başvurusu hala beklemede, ancak Trump’ın son aldığı kararlar nedeniyle bu sürecin daha da zorlaşabileceğini duyduk.
Bizim merak ettiğimiz konu şu:
• UHP statümüz sona erdiğinde ne olacak?
• Daha önce re-parole şansı olduğunu gördük. Eğer bize de bu hak verilirse tekrar başvurabiliriz, fakat bu yeni parole süresi de bittiğinde ve tekrar uzatma verilmezse ne yapacağız?
• Amerika’da bir hayat kuruyoruz, düzenli çalışıyor ve vergimizi ödüyoruz, ancak UHP statümüz sona erdiğinde nasıl bir yol izlememiz gerektiğini tam olarak bilemediğimiz için endişeliyiz.İltica başvurusu konusunu da düşündük. Eşim iltica ederse ben de onun dosyasına bağımlı kişi (derivative) olarak eklenebilirim. Ancak savaş, doğrudan bir iltica sebebi olarak kabul edilmediği için dosyamızın zayıf olabileceğini düşünüyoruz. Bu da iltica talebimizin reddedilme ihtimalini artırıyor.
Eğer iltica başvurusunda bulunursak, mahkemeler ve itiraz süreçleri sayesinde 4-5 yıl boyunca ABD’de kalabiliriz, fakat en sonunda iltica talebimiz reddedilirse yine Amerika’dan ayrılmak zorunda kalacağız.
Bunun yanı sıra, iltica başvurusu yaptığımızda UHP statümüzü kaybetme riskimiz var. Bu da gelecekte UHP sahiplerine özel bir fırsat sağlanırsa (örneğin, Green Card yasası gibi), bundan yararlanamayacağımız anlamına geliyor.
Daha önce bu süreçlerden geçmiş biri olarak sizin nasıl bir yol izlediğinizi ve bu durumda en mantıklı seçeneğin ne olduğunu öğrenmek isterim.
Teşekkür ederim
-
@txeren yasadigin sorunlarin aynisini bende yasiyorum.
eminim buraya U4U ile gelen herkes yasiyor.Suanki duruma gore 1 kere daha uzatacaklar gibi duruyor. Ama bu kesin degil tabi. Bir cogumuzun kredi borclari veya buna benzer burada kurdugu bir duzeni var. Simdilik umudumuz meclise sunulan 2 yasadan birinin onaylanmasi.
https://www.congress.gov/bill/119th-congress/house-bill/3104
https://www.congress.gov/bill/118th-congress/house-bill/3911yukaridaki 2 yasa tasarisinada abone ol. bir guncelleme gelirse takip et. 2023 yilinda bir tasari sunulmustu ama onaylanmadi. hala beklemede. Daha sonra 2025 yilinda bir tane daha sunuldu. Bu tarz seyler biraz umut verici olsada onaylanacaginin garantisi yok malesef. Iltica hakkiniz bitmis olabilir. amerikaya geldikten sonra 1 yil icinde yapmaniz lazimdi diye biliyorum. emin degilim. ama yinede dedigin gibi savas buna sebep degil. Fakat iltica ile green kart alan 10.000 den fazla ukraynali var diye duydum. iltica sebebi olarak ne gosterdiklerini bilmiyorum.
Sana arastirdiklarinin haricinde bir kac secenek daha sunabilirim:
-
Esin TPS'e gecebilir. bu sayede change of Status yapabilir. EB-3 yaparak esin green kart alir. sende onun uzerinden alirsin.
-
E2 Visa. Esinin ya da kendi adina bir sirket kurarak ve kosullari karsilayarak bu statuye gecebilirsin. Statuye gecen kisi sadece basvurdugu isi yapabilir. basuru sahibinin esi istedigi iste calisabilir. Ama burada onemli bir konu var. eger e2 basvurusu yaparsaniz, sadece statu alirsiniz. ulkeye giris cikis izniniz yine olmaz. bunun icin yurtdisindaki bir konsolosluktan vize almaniz gerekecek. ve bu kesin degil. Yukse olasilikla alirsiniz ama kesin degil. Eger yurtdisina cikip alamazsaniz tekrar ulkeye giris yapamayabilirsiniz.
Bende tam olarak ne yapacagimi bilmiyorum. Umudum yasanin onaylanmasi.
-
-
@txeren merhaba bizlerde sizinle aynı durumdayız 18 ay oldu geleli. Re parole basvurusu yaptınızmı?
-
Arkadaslar aranızda re parole basvurusu onaylanan varmı u4u ile gelenlerden veya onaylanmayıp avrupaya geri dönen??
Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k