Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mhmtkz daha önceden hazırladığım evraklar içerisinden vermiştim. Kimlik 2. Kez pasaportu almaya gittiğim de lazım oldu. Kimliği kapıda görevliye gösteriyoruz. İsimi teyit edip ondan sonra içeri alıyor. Mülakat yapılan salonda bankodan sarı zarfı veriyorlar.

• Arkadaşlarrrrrr aldıkkkkkk!:) Tüm süreci en kısa sürede aktarıcam kendime geleyim 🙂

• @melisbasdurmus tebrik ederim Melisa hanim 🙂

• @melisbasdurmus Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun. Sabahtan güzel haberler

• Herkese Merhaba,

10 Kasım 2025 tarihinde Montreal’de girmiş olduğum vize görüşmem olumlu geçti ve vize onayımı aldım. Sürecin en başından itibaren bütün deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Deneyimlerimi anlatmadan önce belirtmek isterim ki bütün sürecimi forumu takip ederek gerçekleştirdim. Bilgilerini ve deneyimlerini esirgemeden paylaşan ve forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Daha önceki yıllarda Kanada’da bu süreçleri yürüten forum kullanıcılarının deneyimleri çok faydalı oldu ve kendi deneyimimin de faydalı olmasını umut ediyorum.

SAĞLIK MUAYENESİ

Sağlık muayenesi süreci Türkiye’ye göre biraz farklı işliyor.Aşağıda paylaşacağım linki incelediğinizde Medical Exam Instructions başlığı altında eyaletlere göre muayene olabileceğiniz doktorların listesini görebilirsiniz.
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/MTL-Montreal.html ”.

Ben Toronto’da yaşadığım için Ontario eyaletinde bulunan 3 doktordan, Dr.Lyndon Mascarenhas ile sürecimi ilerlettim. Doktor görüşmesine, sizden yaş grubunuza göre istenilen aşıları yaptırdıktan sonra görüşmeye gelmeniz isteniyor. Sağlık görüşmesinde herhangi bir aşı yapılmıyor. Yaş grubunuza göre Vaccine Checklist’i çıktı alıp, eğer varsa aile hekiminiz ile ya da herhangi bir Walk-in Clinic’e giderek bu aşıları yaptırmanız gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus bazı aşılar 2 veya 3 dozdan oluşuyor ve aralarında uzun bir bekleme süresi oluyor. Bundan dolayı aşı işlemlerini erkenden başlamanız daha iyi olacaktır.

Kendi deneyimim ise şu şekilde;Vaccine Checlist ile bir Walk-in Clinic’e gittim. Doktor ile görüştüm ve durumu izah ettim. Doktor ise bazı aşılara karşı bağışıklığımın olup olmadığını görmek için beni laboratuvara yönlendirdi.Doktordan aldığım belge ile laboratuvara gidip kan verdim. Sonuçlar 1 hafta içerisinde belli oldu ve tekrardan doktorun yanına gittiğimde HepatitB ve Varicella’ya karşı bağışıklığımın olduğunu MMR(Measles,Mumps,Rubella-Kızamık,Kabakulak,Kızamıkçık)’dan ise sadece Measles(Kızamık)’a karşı bağışıklılığımın olmadığını söyledi. O gün MMR aşısınız ilk dozunu ve Tdap-IPV(Tetanoz-Çocuk Felci) aşılarını oldum. Doktor 1 ay sonra MMR aşısının 2.dozunu olmam için çağırdı ve 1 ay sonra ise 1 doz daha MMR aşısı oldum.Vaccine Checklist belgesini doktora doldurtup imzalattım ve böylece aşı işlemim tamamlanmış oldu. Aşı listesinde Flu-Shot aşısıda isteniyor fakat sadece Kasım ve Şubat ayları arasındaki doktor muayenesi için gerekiyor. Ben doktor muayenemi 24 Ekim’de tamamladığım için gerek olmadı.

Mülakat mailinizi aldıktan sonra randevu almak için önce doktorun sitesinden kayıt oluşturuyorsunuz ve daha sonrasında e-mail atıyorsunuz. Size opsiyonel olarak uygun oldukları gün ve saatleri iletiyorlar .Muayene olmak istediğiniz gün ve saati seçtikten sonra sizden bazı belgeleri dijital olarak iletmenizi istiyorlar.İletmenizi istediği belgeler ;

•  Passport(The page that has the photo in it)
    •  Interview letter including Montreal Case #(MTL)
    •  Vaccine Checklist(as per your age group) available from our website www.visadoctor.ca
    •  Photo:No hard copy required if digital photo is sent. Can be taken on your cell phone

Sağlık muayenesi çok kısa sürüyor. Görüşmede size sağlığınız ile ilgili sorular soruluyor. Herhangi bir rahatsızlığınız veya kullanmakta olduğunuz ilaçlar gibi. Daha sonrasında boy/kilo ardından tansiyon kontrolü yapıldıktan sonra size X-ray ve kan testi için kağıt veriliyor.Muayeneden çıktıktan sonra ödemeyi yapıyorsunuz (420 CAD) ardından aynı binanın bodrum katına inerek akciğer filmi çektiriyorsunuz. Binanın çaprazında bulunan laboratuvara giderek kan tahlili yaptırıyorsunuz.1 hafta içerisinde test sonuçlarınız belli oluyor ve doktor direkt olarak konsolosluğa iletiyor.Aynı zamanda size de e-mail atarak bu belgeleri gönderiyor ve konsolosluğa iletildiğine dair bilgi veriyor.

AIS KAYDI

Mülakat tarihi maili aldığınızda sizden ais kaydı oluşturmanızı istiyorlar. Bu sene bir değişiklik oldu ve Türkiye’den mülakata girecek adaylar için “ https://www.ustraveldocs.com/ ” adresinden kayıt oluşturulması isteniyordu. Fakat Kanada için “ https://ais.usvisa-info.com/en-ca/iv” adresinden kayıt oluşturulması gerekiyordu. İlerleyen süreçte neler olur bilemiyorum.

Sisteme kayıt olmanız gerekiyor.Burada, sizden vize mülakatından sonra pasaportunuzun postalanacağı posta şubesini seçmeniz ve teslim alacak kişinin bilgileri isteniyor. Bu işlemleri çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

MONTREAL VİZE MÜLAKATI

Vize mülakatım 10 Kasım saat 09:20’deydi ve ben saat 09:00 gibi konsolosluk binasındaydım. İçeriye alınmadan önce dışarıda sıra oluşturuluyor ve sıra ile içeriye çağırıyorlar.Ben yanımda sadece hazırladığım belgelerimin dosyası ile gittim.Telefonumu arkadaşıma bırakmıştım ama girişte telefonunuzu,saatinizi vs. kilitleyebileceğiniz küçük dolaplar mevcut. İçeriye aldıklarında benden pasaportumu ve 2 adet fotoğrafımı istediler. Oradaki görevli personel bilgisayardan işlemler yaparak bir kağıt ile pasaportumu ve fotoğrafları geri verdi. Daha sonrasında X-ray kontrolünden geçerek 1.kata yönlendirdiler. Asansörden çıktıntan sonra sağ tarafta güvenlik vardı ve onun sağ çaprazında ise masanın başında belgeleri toplayan görevli birisi vardı. Görevliye teslim ettiğim belgeler;

Pasaport
    Pasaportumun fotokopisi(Photocopy of Passport Biographic Data Page)
    2 adet fotoğraf
    Birth Certificate(Formul A)
    • Konsolosluktan aldığım Formul A belgesi ve fotokopisi
    • Tercüme ettirdiğim Formul A belgesi ve fotokopisi
    Askerlik Belgesi
    • Tercüme ettirdiğim askerlik belgesi ve fotokopisi
    Adli Sicil Belgesi
    • Konsolosluktan aldığım arşiv kayıtlı ingilizce adli sicil belgesi ve fotokopisi
    • Kanada için RCMP’den aldığım belge ve fotokopisi(Detaylı bir şekilde aşağıda belirteceğim.)
    Okul Belgeleri
    • Üniversite Diplomamın aslı ve fotokopisi
    • Transcript (E-devlet)
    Work Permit ve fotokopisi

*Bu belgelerin haricinde hazırladığım; NVC Letter,DS-260 Confirmation Page, ais belgesi, banka hesap dökümü,sağlık muayenesi raporlarının hiçbiri istenmedi. Ama ne olur ne olmaz yinede yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

*Tercüme ettirdiğim belgeleri E-devletten alıp ilettim.Forumda @elvank-isik ve @irem Hanım’ın paylaşımlarından yola çıkarak ben de tercüme edilmesi gereken belgelerimi Sıla Okur([email protected]) ile tamamladım.

*Eğer bir ülkede 6 aydan fazla yaşadıysanız sizden o ülkenin adli sicil belgesini istiyorlar. Kanada’da bu belgeyi almanız için RCMP’nin anlaşmalı olarak çalıştığı kurumlardan birine giderek Green Card için Criminal Record Check’e ihtiyacım var dediğinizde sizden parmak izi alınıyor ve bu belgeyi RCMP’ye iletiyorlar.RCMP ise 2-3 hafta içerisinde belirtmiş olduğunuz adrese postalıyor.

Görevli belgeleri bir dosya haline getirdi ve “I” ile başlayan bir sıra numarası verdi ardından bu numaranın yandığı gişeye(6 No'lu gişe) yönlendirdi. Oradaki görevli işlemlerini tamamladıktan sonra ödeme yapmam için başka bir gişeye yönlendirdi. Ben cash ve 330 USD olarak ödeme yaptım(12 No'lu gişe). Ama kredi kartı veya CAD ile de ödeme alınıyor. Ödemeyi yaptıktan sonra tekrar gişeye dönerek fişi teslim ettim. Ardından beni parmak izi vermem için başka gişeye (11 No'lu gişe) yönlendirdi ve bu işlemimin ardından tekrar evraklarımı teslim ettiğim gişeye geri döndüm ve bütün işlemleri tam olarak tamamladı. Bütün bu süreçten sonra artık mülakat yapılması için bekleme alanında sıramın gelmesini bekledim. Sıra numaram yandıktan sonra 1 numaralı gişeye gittim ve oradaki görevli ile selamlaşarak an itibari ile mülakatım başlamış oldu.

Görevlinin kendisi de sağ elini kaldırarak ve benim de kaldırmamı isteyerek, vereceğim cevapların, belgelerin doğru olduğu üzerine yemin etmemi istedi ve yemin işlemini de yaptıktan sonra sıra geldi sorulara 🙂 Sorduğu bütün sorulara kesin ve net cevaplar verdim ve bana sorulmadığı müddetçe gereksiz cevaplardan kaçındım. Bütün bu süreç yaklaşık 2-3 dakika gibi kısa sürede gerçekleşti. Sorduğu soruları sizlerle paylaşıyorum.

• Amerika’da daha önce bulundunuz mu? 
    • En yüksek eğitim seviyeniz nedir?
    • Bölümünüz neydi?
    • Şuan bu mesleği yapıyor musunuz?
    • Kanada’ya ne zaman geldiniz?
    • Kanada ve Türkiye dışında başka ülkede yaşadınız mı?
    • Hiç tutuklandınız mı?
    • Amerikaya nereye gideceksiniz?
    • Oradaki bağlantınız nedir?

Bu sorulara hızlı bir şekilde cevap verdikten sonra görevli vizenizi onaylıyorum dedi ve teşekkür ettim. Bana aslı olan belgelerimi geri verdi. Pasaportu ise vize basıp ais kaydında seçtiğimiz adrese iletileceğini söyledi. Böylelikle sıkıntısız bir şekilde vize onayımı almış oldum.

Aklınızda herhangi bir soru işareti kalmaması adına biraz uzun ve detaylı anlattım. Umarım sizlere de yardımcı olur. Kanada’da mülakata girecek herkes yine kafasına takılan soru olursa iletişime geçebilir. Umarım sizler de sıkıntısız bir şekilde vizenize kavuşursunuz. Herkese bol şans ! 🙂

• @melisbasdurmus tebrıkler yenı hayatınızda mutluluklar darısı bızım ve tum arkadaslarımızın basına bk deneyımınızı merakla beklıyoruz

• Arkadaşlar Bangkok'ta mülakatı geçtik , forum da emeği geçen özellikle Güçar beyin şahsında tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum gece gündüz tüm sorunlara içtenlikle cevap veren tüm arkadaşlara müteşekkirim...

• @melisbasdurmus Tebrikler, darısı sıradakilere 🙂

• @05kartal16 hayırlısı olsun yeni hayatınızda basarılar , deneyımlerınızı sabırsızlıkla beklıyoruz

• @melisbasdurmus Tebrikleeer

• Arkadaşlar bana 5 kasım interview i sonrası evraklarınız ''ready to pick up'' e-maili gelmedi,geçen cuma evraklarınız Abd konsolosluğundan teslim alınmıştır diye Text mesaj gelmişti,bugün için Ankara da yaşıyan amcam için Vfs Globelden pasaportu alması için randevu almıştım,normal basit bir A4 kağıda amcamı yekilendirme dilekçesi yazmıştım,bugün vize basılmış pasaportumu aldırdım,demem şudur ki birinci dereceden akrabanız olması zorunlu değil direk Ankara Vfs Globelden almak için,bu bilgi de burda dursun.Bu arada daha önce 15 yıl Abd de yaşamış biri olarak ve de 'unlawfull presence '' im olmasına rağmen,bu süreçten nasıl başarı ile çıktığımı ayrıca uzun uzadıya yazacağım.Vizesine kavuşanlara ve kavuşacaklara şimdiden tebrikler.Bu forumun Güzin ablası 🙂 Ayşegül hanıma ayrıca teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim,benim üzerimde çok emeği var.....

• @CARL-COX teşekkür ederim , uygun zamanda deneyimlerimizi paylaşırız.

• @05kartal16 Tebrikleeer

• @melisbasdurmus melis hanım hayırlı olsun ✨✨🙏🏼bende sizden bi haber bekliyordum arıyordum bildirim gelmedi bu başlıktan tesadüfen gördüm çok sevindim hem kendi hemde bangkok tan benim gibi mülakat bekleyenler adına en kısa zamanda tüm ayrıntılarıyla sizden deneyimlerinizi bekliyor rica ediyoruz tebrikler 😊✨✨✨✨

• @05kartal16 hayırlı ugurlu olsun cok sevindik deneyimlerinizi aktarırsanız daha da cok sevineceğiz bangkok ta mülakata girecekler adına

• @melisbasdurmus günlerdir sabırsızlıkla beklediğim haber sonunda geldi. Çok tebrik ederim. Yeni hayatınızda tüm dilekleriniz gerçek olsun

• @05kartal16 müthiş bir haber de sizden geldi çok tebrikler. Yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olsun

• @melisbasdurmus Tebrikler. Darısı bizim başımıza inşallah.

• @cncncnr tebrikleri sansiniz bol olsun

• Pasaport elime ulaştı hayırlısı ile, USCIS ödememi gerçekleştirdim. Bekleyen herkese bol şans.. umarım herkes en kısa sürede pasaportuna ve vizesine kavuşur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |