Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.0k 770
  • ⭐⭐⭐⭐

    @cake aslı ve fotokopisi yeterli.


  • @cake Hayır aslı varsa normal fotokopi yeterli olacaktır.


  • Selam arkadaslar. Dvprogram sitesinde confirmation numberla girince yukarida “ At Kcc for scheduling purposes” tarzi birsey yaziyordu. Simdi yazmiyor ben yanlis yeremi bakiyorum yoksa bu problemi yasiyan varmi?


  • @se-du ben de ustraveldocsta yaşadığım barkodlu sayfa sorunu için m99 konu başlığı ile mail attım 4 kez. 2si ulaştı, 2si iletilmedi. Başka nasıl bir taslak ile mail atmam gerek bilmiyorum. Bu konuda fikri olan var mı?


  • @ozangules62 “Transaction completed “ sayfasını görmüş müydünüz ? Yoksa o aşamadan öncesinde mİ hata almıştınız ?


  • @cncncnr barkodlu sayfa alamiyorsaniz bir sey yapmaniza gerek yok. transaction completed yazan sayfayi pdf olarak kaydedip ciktisini alabilirsiniz. bir cok kisi ayni problemi yasiyor ve bunun mulakatta sorun teskil etmedigi bir cok kez soylendi


  • @eceslc Ayrı ayrı tamamlayıp ayrı ayrı mı başvuru yaptınız yoksa ayrı ayrı tamamladıktan sonra UID ile eşinizi ekleyip başvurdunuz ?


  • @maskrein ilgili konsolosluktan daha once mulakata girenlerin deneyimlerine bakarsaniz. Hangi dilde evrak istediklerini ogrenebilirsiniz.


  • @Abuzittin benim bu konuda bir fikrim yok tek basima aldigim icin vizeyi. ama benzer problemi yasayan arkadaslar vardi. eger son birkac sayfayi okursaniz bir cozum var mi yok mu gorebilirsiniz diye dusunuyorum. kolay gelsin


  • Merhabalar @ucangeyik ustraveldocta kullanici olustururken ad soyad Ingilizce karakterlerle yazdik ancak sonra farkettik pasaport ile ayni olmak zorunda denmis. Sizce sorun olurmu? Degisim icin talep olusturmamiza gerek varmi? Tesekurler.


  • @ATS16 çok teşekkürler. Girişte ya da mülakatta sorun olmasından endişe ediyorum, tekrar aşı olmakla hiç problemim yok :)

    Yanlış anlamayın, anlamak açısından soruyorum, neden sorun olmayacağını düşünüyorsunuz? Mülakatta ve girişte zarfın/raporun varlığına mı bakılıyor yalnızca?


  • @se-du ben de ingilizce karakterlerle yazdim, zaten turkce karaktere izin vermiyordu hatirladigim kadariyla. bir problem olacagini zannetmem. mulakati ilgilendiren bir durum degil sonucta sadece pasaport teslimi icin. pasaport numarasi gibi bilgiler dogru oldugu surece problem olmaz bence


  • image.png neredeyse 1 hafta önce bangkok konsolosluğuna mail attım ancak hem kabul maili, hem de ana cevap gelmedi. en son kabul maili gelmediğinde 4 günde cevap gelmişti ama yarın 6. gün olucak. başka maillerine yanıt alamayan var mı? [email protected] adresine yolluyorum.


  • @maskrein formul a(çok dilli) ve arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (ingilizce e-devletten alınabiliyor) dışında herşeyi tercüme ettirin


  • @Abuzittin merhabalar evet, tam olarak. Zaten kişi sayısı uyumsuz dediği için daha fazla ilerlenmiyor o kısımdan sonra


  • @Abuzittin eşimi hiç eklemedim kendi hesabıma. İkimizi ayrı ayrı tamamladık. Completed yazısı ikimizde de çıktı. Sadece tek şunu yaptım. Kendimizi dv1 seçiyoruz ya asıl talihli için. Onu da dv2 seçtim o şekilde tamamladım.


  • @emre-cebeci her kişi için ayrı ayrı almalısınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bkio

    Mülakat için sorun olmaz zira herhangi bir sağlık sorununuz olmadığı için durumunuz onaylanmış ve raporunuz size teslim edilmiş Unganlar tarafından. Unganlar tarafından verilen zarfı kapalı olarak mülakat öncesi evrak teslim esnasında konsolosluk görevlisine teslim edeceksiniz.

    ABD girişte sorun olmaz zira girişteki CBP memuru evrakta ne yazdığına değil, eksik evrak olup olmadığına bakıyor. Mülakat sonrası vizeniz onaylanırsa size verilecek sarı zarf içerisinde (sizin açmayacağınız, CBP memuru zarfı açacak) bu sağlık raporunun bir kopyası olacak ve CBP memuru sağlık raporunu o zarf içerisinde bulacak zaten.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @maskrein, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ben hong kong da mülakata girecem askerlik belgesini çok dilli alınamayan bütün belgeleri İngilizce tercüme ettirmemiz gerekiyor mu lise diplomasının orjinalini tercüme ettirmemiz gerekiyor mu örnek fotoğraf gösterebilecek var mı

    Bu mesajımda Hong Kong için gerekli evrak listesi var, tercüme edilecek olanları görebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/467884
    Lise diplomasının örneğine gerek yok, tercüme büroları biliyor. Aslının aynısı gibi şablon hazırlayıp ingilizceye çeviriyorlar.
    Umarım Hong Kong 28 Ağustos öncesi taşıyanlara mülakat verir ve siz de bültende aktif olduğunuz zaman mülakat alabilirsiniz.
    Bol şanslar.


  • @ATS16 Teşekkürler detaylı yanıtınız için.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum