Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Seyduna thank you so much. Wishing you same


  • @gokcesak Sanırım Türkiye'de yaşayan bir yabancı yani geç verilmesinin sebebi de yabancı olması, en azından ben böyle anladım, bize de gelir sıra inşallah


  • @Seyduna en azından IR-1 CR-1 kısmında hareket görmek sevindirici inşallah 🤍


  • @Bircan hocam selamlar, sizin durumunuza çok şaşırdım açıkçası. imzanıza göre daha approved olmamanıza üzüldüm doğrusu. allah kolaylıklar versin... birkaç şey sormak istiyorum.

    -USCIS sitesine başvuru yaptıktan sonra yeniden belge yükleme yapabiliyor muyuz?
    -Siz başvurunuzdan sonra bu sisteme tekrar evidence yüklemesi yaptınız mı ?
    -Başvuru sonrası sisteme yükleme yapmak - ihtimal dahi vermiyorum ama aklıma takıldı- acaba bekleme süresini azaltmış olabilir?

    cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim


  • dq olup da bekleyenleri görünce bir yorum yapmak istedim. abd'deki eşimle az önce vize sürecimizden kısaca konuştuk. düşüncelerimiz beklemekten başka bir çare olmadığı yönünde. eşim, havalimanındaki personellerin bile çalışmadığını söyledi. yani biz hükümetin kapanmasının vize süreçlerini doğrudan olumsuz etkilediğini düşünüyoruz.


  • @uniquenessO WOW congratulations 🙂


  • @elturco Merhaba hocam sorularınızı bildiğim için cevaplamak istedim ben

    • USCIS sitesinden online doldurulan başvurularda daha sonrasında başvurunun içinde döküman eklemek mümkün yeni gelişmeler ekstra bona fide'lar ve belge eklemeleri yapılabilir ve hatta yapılmalı tabi her hafta değil ama bir kaç aylık süreçlerde belge yüklemek sürecinizi hayatta tutar ve onay aşamasında RFE alma ihtimalinizi düşürür.

    (Ama burada nüans olan konu şu benim bildiğim kadarıyla bu bahsettiğim Online olarak I-130 dolduranlar için geçerli hani belge eklemek vs kağıt ile I-130 doldurup sonradan Online siteden belge ekleniyormu bunu bilmiyorum o yüzden kesin bir şey diyemem.)

    • Başvuru sürecinden sonra kendim adıma konuşmam gerekirse ben 3 kere daha yükleme yaptım İlk yüklememiz eşimin pasaportunu güncellemiştik benim soy adım ile bir pasaport almıştı bunu USCIS'e bildirdik ve sonraki güncellememiz Bona Fide oldu yani evlilik ile alakalı daha fazla kanıt ekledik ortak banka hesapları daha çok fotoğraf vs ve en son güncellememiz tamamen benim salatalık olmamdan kaynaklı hatalı doldurduğumu fark ettiğim I-130A formunu düzeltip tekrar yüklememden ibaret

    • Başvuru sonrası sisteme yükleme yapmanın beklemeyi azalttığını söyleyen reddit'de çok fazla söylenti var ama kesin bir dayanağı yok insanlar bazen yaptıkları bazı şeyler sonucunda gerçekleşen tesadüflere neden aramak isteyebiliyorlar bu olabilir bu yüzden benim buna cevabım yok yani 😅

    Sorularınıza bu şekilde cevap verebilirim iyi forumlar dilerim ^^


  • @Bircan Hocam psikolojinizi sağlam tutmanızı öneriyorum çünkü şuanda @can-bolatbaş hocamın dediği gibi USCIS eylül dosyalarına bakıyor Ekim ayındayız ve Eylül'ü inceliyorlar Yani bu hesapla eğer şuanki hız devam ederse önümüzdeki ay Kasım ayına girdiklerinde sıra sizin onayınıza gelicek ve hızlı bir şekilde onay alıcaksınız o yüzden strese girmemenizi öneriyorum.

    Ek olarak biz napalım ben Haziran 2025 içinde yolladım dosyayı onayım için nerden baksanız benim 10-11 ay daha var o da şimdiki hesapla ben kafamı duvarlara mı vurayım napayım ::)) Üzülmeyin hocam gelip geçiyor zaman büyük kısmını yemişsiniz zaten zamanın

    Ek olarak şunuda eklemek isterim şuanda USCIS hızlı bu son bir kaç ayda çok fazla dosya erittiler yabancı forumlarda bu konuşuluyor 1-1.5 aylık bir ilerleme söz konusu şuanda yine biraz yavaşladılar ama eğer hızlarını kaybetmezlerse şuanki durum iyi bunuda ek olarak belirtmek isterim.


  • @uniquenessO Yeap I see rn you finally got Your IL i am really happy about you broski ^^ I Wishing you best on your new life. At least someone got IL and this means hope for us. Yup I wishing best for you ^^


  • @Ekto-Oktan Thank you so much 😊


  • @can-bolatbaş Merhaba hocam geç cevap için özür dilerim bu aralar biraz forumdan uzak duruyorum ben bu I-130 süreci psikolojimi bozdu Unutmak için az buradan uzaklaşıyorum genel olarak Süreciniz hakkında ne iyisini dliyorum sizler için K3 konusunda sorun olmuyor bildiğim kadarıyla I-130 onaylanınca K3'ü USCIS kendisi düşürüyor zaten

    TrackMyVisaNow'un verilerini ben Discord sunucularından takip ediyordum orada buradaki bir arkadaş önermişti onay zamanlarını takip ediyordum ama uygulamasının bu kadar ciddi veri sunduğunu yeni fark ettim muhtemelen bende abone olucağım ya düşünüyorum yani Bari beklerken motive eder beni bak şu kadar kaldı bitti bitiyor falan motive oluruz hahahah hayırlısı diyelim hocam bol şans diliyorum :)))


  • Bende görmüştüm Ultimate Tracker pro planı için 12.99$ istiyor gerçeklik payı var mı acaba yada üye olup soruşturmak eksi bir durum getirir mi bilemiyorum yoksa alacağım şimdi o planı ne diyorsun 🙂


  • @Metellica merhaba ben kullandım bu siteyi ve tam isabet atış yaptılar. Hatta son zamanlarda bilinmezlikten delirirken yalandan da olsa bir tarih görmek iyi gelmişti. İnanmamıştım fakat iyi bir tahmindi. Ayrıca sorgulamanızda hiç bir sorun olmaz. Ve site casa approved olduktan sonra kendisi aboneliği iptal etti. Tavsiye ediyorum.


  • Merhabalar bilgisi olanlar cevap verirse çok sevinirim l 130 forumumuz uscis ta onaylandı NVC ye istedikler belgeleri yükledik daha sonra bazı bilgilerin yanlış doldurulduğunu anladık fakat dosyaları yüklemis olduğunuz için geri düzeltmedik bu bizim için sorun olurmu acaba,Birde eşimin adli sicil kaydı yok fakat arşiv kaydında yakın zamanda ceza aldığı fakat cezanın ertelenmiş olduğu görünüyor bu bize sorun olurmu bu konu hakkında bilgisi olan cevap verirse çok sevinirim.tşkler


  • @nurgul Adli sicil kaydı çok büyük bir sıkıntı. Arşivli adli sicilinizde kayıt varsa ve bu kayıt önemli. Suçun boyutunu bilemem genelde siyasi suçlara çok takılmıyorlar cumhurbaşkanına hakaret vs diye biliyorum. fakat ciddi bir suç dolandırıcılık olabilir veya şiddet suçu olabilir bunlar Göçmenlik yasalarınca doğrudan uygunsuz duruma düşüren suçlar.

    Bu durumda Konsolosluk memuru alınan ceza ile alakalı mahkeme kayıtlarının ingilizce çevirisini görüşme günü görmek ister. ve bu aşamada muhtemel olarak alınan cezanın tipi cezanın ne kadar süreli olduğuna göre Konsolosun insiyatifinde olur vize verip vermemek. Maalesef durum böyle adli sicil kaydı çok kritik bir konu.


  • @uniquenessO I hope everything goes well until the very end. I'm happy for you. Good luck.


  • @elturco merhaba; @Ekto-Oktan bey, size cevap vermis sagolsun. Tabiki bende kendi yorumu ekliyeyim bilgilerim dahilinde.
    *** Ucsic sayfasina basvuru yaptiktan sonra I-130 formunuz onaylanana kadar tabiki yukleme yapabiliyorsunuz. Sayfanizda document kisminin altinda ekleme simgesini goreceksini.
    ***Ben basvurumdan sonra bu sisteme 4 defa daha evrak yukleme yaptim. Evidence yuklemenizde bir sakinca yok, ben kendim 46 evrak ve 300 e yakin foto yukledim. Aslinda kendi acimdan baktigimda fazla evrak yukledigimi fark ettim, yada artik ben boyle dusunuyorum, ordaki memuruda darlamaya gerek yok. Aslinda bu kisiler kimin ne kadar durust oldugunu biliyorlar, fazlasi ile egitimliler ve ulasamayacaklari data yok.
    ***Sunulan her evrakin , basvurana kisiye , genel surecte olumlu donecegini dusunuyorum . Bu sureci kisaltirmi sorunuz a gelince bence, cok kisaltmaz ama mulakat gunu esinizi yada sizi zorlamazlar yada zorluk cikartmazlar.
    Davanizda basarilar dilerim.


  • @elturco merhaba, 3 gun once UCSIC cagri merkezini arayarak memurla gorustum ve bir cok sorumun cevabini aldim. Bunu da burda paylastim lutfen 702 nolu sayfada bulup bir okuyun, tekrar uzun uzun yazmiyayim. Saglicakla kalin.


  • @Ekto-Oktan bey cok tesekkur ederim desteginiz ve yorumlariniz icin. UCSIC kanadindaki son aylarda baslattiklari gecmisi temizleme ve sureci hizlandirmak adina yaptiklari calismalarini yayinlamis olduklari bultenlerden izliyorum. Sagolsun @can-bolatbaş beyin paylastigi veri tabani sayfasi bizleri biraz daha umitlendirdi. Bu kisiler yada amerika hukumeti kisilerin yada bireylerin pisikolojisi ile oynuyor yada test ediyorlar , yani bunlar hepsi planli projeli durumlar. Resmen kisilerin sabirlarini siniyorlar, bakalim ne kadar dayaniklilar, yada evlilikler gercek degilse, kimse bu kadar beklemez. Bizde gercekten evli olanlari surec dahilinde tespit ederiz gibi. Kimsede pisikoloji kalmadi, isin en aci tarafi kimsenin elinden bir sey gelmiyor. Birde aile yakinimi kaybettim cok yakin bir zamanda, daha da dibe vurdum ve karim yanimda degil. Allah buyuktur ne diyim.
    --- Sizin olayiniz icinde soyluyebilecegim ve diger arkadaslar icinde soyluyebilcegim yada UCSIC bulteninde de belirtmye calistigi gibi, evlilik yolu sureclerin artik bu kadar uzun surmeyecegidir. Dusunsenize diger arap ve afrika ulkelerinin, bekleme surelerini soylesem ellerinizi acar sukretmeye baslarsiniz. Cunku bu kisilerin dosyalari gecici olarak askiya alindi ve halen bekliyorlar. Eger bu ulkeler de ki bekleyenler de dahil olsaydi , bekleme sureleri turkiye icin dahada uzun olurdu. Bizde gecen sene acilan ankaradaki dunya gelenlinde ki 9 nolu UCSIC ofisi cok yogun ve hizmet vermek zorunda olduklari ulkeler cok fazla.
    -- Rabbim yar ve yardimcisi olsun herkesin. Gun gelicek bu yasanilan sancili surecleri sevdiginizle gulerek yad edeceksiniz.
    Basarilar dilerim davanizda.


  • @nurgul hanim; hic dusunmeden bir gocmen avukati ile gorusun ve avukat amerikali olsun. Durumunuz biraz ciddi gorunuyor. Birde UCSIC musteri hizmetleri var(1 (800) 375-5283) ve burdaki memurlar her seyi ekranlarindan gorebiliyorlar. Durumunuzu durustce anlatarak onlardan yardim isteyiniz, cunku onlar size yardimci olabilmek icin ordalar. Basarilar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1589
  • 3116
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum