Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 521.0k 770
  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • merhaba,
    pasaportumu yenileyerek süresini uzattım. ustraveldeki pasaport numaramı değiştirmem gerekiyor. sistem üzerinden numarayı değişimine izin vermiyor. bunun için ustravel üzerinden mail atmam mı gerekecek eğer bu şekilde ise pasaport numarası değişimi için sistem üzerinden atabileceğim bir mail örneği var mıdır, yoksa eğer bir örnek paylaşabilirmisiniz.
    saygılarmla


  • Bu ileti silindi!

  • @Selimdiskaya52 en erken muayeneden sonraki gün saat 4ten sonra alabiliyorsunuz. Sonraki günlerde saat kısıtı yok. Biz sonraki gün öğlen alabilir miyiz diye sorduk ama mümkün olmadığını söylediler.


  • @defne-şimşek Merhaba Defne Hanım,

    Bana da aynı mail geldi:
    “Your results for the medical visa examination have been electronically submitted to the US Embassy. The information sheet generated by the electronic system is attached. You may provide this to the embassy as proof of submission.”
    Gittiğimde evrak teslimi yapıldı. Mailde Vaccination ve Information belgeleri yer alıyor ancak Unganlar kapalı bir zarf ve CD veriyor.
    Bu nedenle, eğer size de benimkine benzer bir mail geldiyse, evraklarınızı Unganlar’dan almanız gerekiyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben çekilişi kazanmadan 1,5 yıl önce, turistik seyahat etmek amacıyla B1/B2 vizesi almıştım. Bugün de kardeşime turistik vizeyi aldık.

    GC kazananı olduğum için, sıram gelmeden turistik vizeyle ABD'ye giriş yaparsam bir sıkıntı yaşar mıyım? Hâlihazırda Avrupa'da tam zamanlı çalışıyorum ve niyetim ailemle 2 hafta gezip geri dönmek.

    Forumda bunu soranlar olmuştur mutlaka, fakat ben aramalarımda bulamadım. Çoğu kişi GC kazandıktan sonra turistik vize alabilir miyim diye sormuş.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @Hasan-Sevinç Bildigim kadarıyla AOS yapılabiliyor, yanlış mıyım?


  • Merhabalar,

    Daha önce benzer bir konu yazıldıysa gözümden kaçmış olabilir, lütfen mazur görün.

    Ustraveldocs sitesinde ailem için kayıt işlemlerini yaptım. Ancak “Transaction Complete” ibaresini göremedim.

    Ayrıca, son sekmede Case Number girdiğimde “hatalı” uyarısı alıyorum. Kızımı dependent olarak eklemeye çalıştığımda ise sistemde kızım “Primary Applicant” olarak görünüyor.

    Kızımın kendi hesabında ise “Primary” ibaresi bulunmuyor.

    Bunun yanında, VFS’ye iki ayrı ödeme yaptım. Ustravel destek hattı bana tüm aile bireylerini dependents olarak altıma eklemem ve her biri için ayrı ödeme yapmam gerektiğini bildirdi.

    Sorunun, “Type of Visa” seçiminden kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum.
    Şu anda “AK.2” seçeneğini işaretliyorum, ancak sanırım bu yanlış olabilir.

    Yardımcı olabilir misiniz? Hangi kategori ve post seçimini yapmam gerektiğini teyit edebilir misiniz?

    Teşekkür ederim.


  • @bkaraca
    Merhaba, bu giris yapacaginiz havaalanina, sizin Amerika’da daha onceki gecirdiginiz surece, background’iniza gore degisiklik gosterebilir. Ds-260 formu doldurdugunuzu CBP memurlari gorebiliyor, bunun icin soru gelme ihtimali her zaman var. Ancak DV ile alakali olmasa da normal bir turist olarak giris yaparken de ekstra sorguya alinma ihtimaliniz her zaman var. Mumkunse JFK gibi yogun havaalanlarindan giris yapabilirsiniz, eger DS-260 formunuzla ilgili bir soru gelirse, evet goc etmeden once Amerika’yi gormek istedim ve sira numaramdan dolayi kesinliginin de bulunmadigi gibi bir aciklama yapabilirsiniz. Son olarak, gonderinize yorum yapan kisinin dedigi gibi bir durum soz konusu degil, isterseniz turist vizesi ile diger talihliler gibi AOS yapabilirsiniz.


  • Bu ileti silindi!

  • @bkaraca Biz çekilişi kazandıktan sonra bu yaz turist vizemizle girdik amerika'ya, bize konu ile ilgili hiçbir soru sormadılar


  • İyi akşamlar, Ankara seyehat planlaması yapıyorum da biletlerimi ona göre alıcam. Unganlar'dan sağlık muayenesini olduktan sonraki gün zarfımızı gün içinde istediğimiz zaman alabiliyormuyuz yoksa belli bir saat' ten sonra gelin mi diyorlar ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cem-Çeliker

    Bile önceki sayfada sorunuzun yanıtı verilmiş, başlığı güncel takip etmeniz ve gönderilerin tümünü okumanız sürecinize yararı olacaktır.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/516545


  • @ATS16 aslında tek tek bakıyorum hergün ama gözümden kaçmış :D


  • Merhabalar, bizim randevumuz Aralik 17, 2025'te ANKARA'da. Doktor randevusu icin Urgan'lari ariyoruz ama kimse acmiyor? Nasil randevu aliriz bilen var mi? Birde randevu ya giderken neler gerekli?

    Not: Ben 2019 talihlisiyim. Bu yil kiz kardesim talihli, onun icin soruyorum. Tesekkurler.


  • @se-du Telefon ile randevu alınmıyor. Sitedeki randevu al kısmından bilgilerinizi girerek almanız gerekiyor.


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum