Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ugur077

Hayır bir kanıt istenmiyor ülkeye giriş esnasında yanınızda götüreceğiniz para ile ilgili.

Size naçizane tavsiyem ABD’ye giriş yaparken yanınızda götüreceğiniz para veya sorgulanmayacak olan kanıtı düşünmektense öncelikle sağlık kontrolü ve konsolosluk mülakat sürecine odaklanmanız, daha sonra göç adımlarını planlamanız faydanıza olacaktır. Göçmenlik sürecinde planlamalarınızı çok ileri aşamalara geçmeden adım adım yapmak olası stres ve kaygılarınızın önüne geçecektir. Bol şans!

• @diclemre swift oneririm. devamli calistiginiz bir banka var ise once onlar ile gorusun size masraflar konusunda bilgi versinler. diger bankalar ile de gorusup masraf bilgisi alip ona gore karar verebilirsiniz.

• @diclemre teb veya enpara ile swift ile aktarin en az kesnti onlarda, buyuk ihtimalle transferde belge talep edecekler satis belgesini sundugunuzda transferde sorun olmadan yaparsiniz.

• Güncel bir bilgi olması amaci ile yazıyorum. Yakın zamanda enpara ile 110.000 dolar civarı parayı ABD ye Chase bankasina transfer ettim. Bunun için banka ya imzali talimat verdim. Sohbet ile baglaninca size örnek bir talimat gonderiyorlar, buna gore gerekli yerleri doldurup ilgili email adresine gonderiyorsunuz. Toplamda enpara yaklasik 360 TL kesti, gelen paradan da toplamda 30 dolar kesildi. Normalde talimat siz 1.000.000 TL ye denk gelen dolar gonderebiliyorsunuz ama aynı ücret ler kesiliyor. Yüksek meblag için bu kesinti çok uygun oldu.

• @Falcon-1 bu işi Türkiye den mi yoksa Amerikadayken mi yaptınız

• @okokok peki beyan ederken yıl sonu bu miktar vergileniyor mu

• @teoman-erbey hayır, sahip olduğun birikim olarak gösterdiğin için, kazanç sayılmıyor.

• @teoman-erbey ABD'de iken yaptım.

• Selamlar, Remitly üzerinden Türkiye’ye kendi hesabıma para gönderdim fakat param banka hesabıma yatmadı 2 gün oldu neredeyse Remitly müşteri hizmetleri paranın karşı bankaya gönderildiğini söylüyor ancak bana transfer gelmedi böyle bi durumla karşılaşan var mı ?

• merhabalar ben 60K kadar bir meblayi anneme destek amacli gondermek istiyorum. Ancak kiz kardesimin hesabi daha olgun oldugu icin ona gonderip aile destegi diyecegim. Bunu bu hafta Chase'den kiz kardesimin en para hesabina yapmak istiyorum. FinCEN doldurup mu gitmem lazim bankaya? Birde bir sorun cikarir mi bu kadar yuklu bir para gondermek benim icin ilerde? Not : ABD vatandasiyim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar

BoFA hesabından TR'YE aktarımda güncel masraflar nasıl? Teb, Yapıkredi, Enpara aynı isimli hesaplar arasında bir sıkıntı çıkmaz ama 1000-1500$ gönderelim derken bankaya 100-150$ kaptırmayalım durduk yere. 🙂

• @se-du schwab dan komisyonsuz atabilirsin fx kurundan try gecer.

• @BK84 BoFA 45 USD wire transfer fee alıyor ama TR'deki banka da gelen tutar üzerinden masraf kesiyor. Hangi bankaya gönderecekseniz sorup öğrenmeniz lazım. Daha öncesinde Garanti 84 USD kesmişti benden, Halkbank'a yollayınca masrafsız almıştım mesela.

• ⭐⭐⭐⭐

@BK84 ben türkiyeye gönderim yaparken remitly kullanıyorum kesintisi çok daha düşük oluyor bankaya göre çok yüksek miktar göndermedim ama bakmak isterseniz diye referans linki aşağı bırakıyorum

Sign up for Remitly using my referral link to get $30 off on your first money transfer of $50 or more.

• Merhaba @Hasan-Duzgen, komisyonsuz derken Chase'den kestigi $50 mi yoksa TR'deki bankadan da $150 kesinti yapmisti onu mu kastettiniz? Cok tesekkurler bu arada.

• @se-du chase commission almaz private customer iseniz.Schwab zaten almiyor hic komisyon ve fx kuru ile gonderiyor .Try olarak alsin derseniz tc Bankalari benim deneyimime gore kesmiyor ama usd de 15 dolar aliyorlardi ama oradaki iliskide onemli .Anne/kardes iliskisi iyi ise turkiyedeki tc bankalarinda waive etme sansi var 15 dolar olarak dusunmeyin ileridede oyomatik almazlar.konussunlar banka ile.60k iyi para muhtemelen bu kadar parayi cikaran biri olarak brokerage/wealth management da vardir sizde agirliginzii koyun chase e para mara almasinlar.

• @Hasan-Duzgen Cok tesekkur ederim Hasan Bey. Dediginiz gibi ben Chase ile konusucam. TR deki Garanti bankasi $150 kesti. Ve bu sistemsel bisey yapamayiz demisler kiz kardesime. Yani onlarla da konusursak geri alma sansimiz var mi diyorsunuz?

• @se-du eger kardesinizin hatri sayilir parasi yada kredisi yada yatirim fonlari varsa kullanmaya deger en azindan yoksada enpara falan acsin yada cepteteb cunku 150 cok ki gecenlwrde bende o civarda attim tam tersi yonder 15 dolar almislardi garantide.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@BK84 son durum nedir bilmiyorum ancak en uygun wise ile oluyordu aşağıda bir örnek gösteren tablo var inceleyin bence

• Bende gerek Avustralyayken gerekse Amerikada hep wise ile yaptım işlemlerimi. Avustralyadaki paramıda Amerikaya Wise ile yolladım kur farkı neredeyse yok. Wise sanal kartlara da geldiğimde cash taşımayıp wise’daki dolar hesabımdaki parayı ödeyerek geçirdiğim geldiğim günleri hep. Bofa’ya para transferinde 1 dolar küsür gibi bi fee kesti. İlgilenenlere linkimi bırakayım https://wise.com/invite/ihpc/cagria91

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |