Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@AE123

Rica ederim. Orta koltuklar en az tercih edilen koltuklar online check in esnasında da.

Eğer ki iki kişi seyahat ediyorsak sansimi artırmak için online check in yaparken uçağın arka kismina yakın bir sıradan cam kenarı ve koridor olarak check in yapıyorum. Kontuarda check in esnasında supervisor’dan rica ediyorum uçakta müsaitlik var ise orta koltuğun bloke edilmesini. 1-2 kez bu şekilde ortada kimse olmaksızın yolculuk yaptık ama bazı seferlerde de uçağa bindiğimizde eğer ki ortadaki koltuk doluysa ortadaki yolcuya cam kenarına geçmesini rica ediyoruz, o yolcu da daha rahat edeceğini bildiği için kabul ediyor. Tamamen şans 😌🙏🏻

• @ATS16 , online checkin yaparken THY ile ucustan 24 saat once , koltuk secme sansimiz oluyor mu ? Su an mesela en arka sira 2 koltugu secmek istedigimde her birine $39 odemem gerekiyor, ucustan 24 saat once checkin esnasinda istenilen koltuk musaitse ucretsiz olarak secebiliyor muyuz?

• @AE123, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@ATS16 , online checkin yaparken THY ile ucustan 24 saat once , koltuk secme sansimiz oluyor mu ? Su an mesela en arka sira 2 koltugu secmek istedigimde her birine $39 odemem gerekiyor, ucustan 24 saat once checkin esnasinda istenilen koltuk musaitse ucretsiz olarak secebiliyor muyuz?

Bu durum uçuş sınıfınıza göre değişkenlik gösteriyor. Eğer en düşük bileti aldıysanız seçemiyorsunuz, bu durumda koltuk seçmek ücretli. Bu sınıf uçuşlar için 24 saat önce online check in yaparken ücretsiz koltuk atıyor THY, o koltuklar ücretsiz.

• ⭐⭐⭐⭐

@AE123

Bilet sinifina göre değişiyor. Miles & Smiles program statünüze göre de ücretsiz seçim yapabiliyorsunuz check-in açılmadan önce.

• @ATS16 , @deebee , cvplariniz icin tesekkur ederim. Son bir sorum daha olsun sizlere, ben ucak biletlerimi Capital One kartimla biriktirdigim millerle THY'den genelde aliyorum ama Miles & Smiles ile statu mili nedense kazanamiyorum, Miles & Smiles hesabina girip butun bilet bilgilerimi girip statu mili talebinde bulundugumda nedense kabul edilmiyorum talebim, Amerika kredi kartlariyla toplanan miller icin boyle bir durum mu soz konusudur bilginiz var midir?

• Herkese iyi aksamlar dilerim. Daha once Charles de Gaulle Havalimanı uzerinden ABD'ye ucan var mi? 3 saat 55 dakika bekleme suresi yeterli olur mu? Terminal degisikligi falan olmayacak bu arada.

• ⭐⭐⭐⭐

@dreamer32

CDG’de terminal değişikliği olmayacaksa, tüm uçuşlar tek bilet üzerinde biletlendiyse, bağlantı uçuşu aynı havayolu veya codeshare antlaşması olan başka bir havayolu tarafından icra edilecekse, anormal bir rötar olmaması halinde 3 saat 55 dakika bağlantı için yeterli bir süre transit yolcu olarak pasaport kontrolden geçmeksizin seyahate devam edecekseniz.

• @ATS16 çok teşekkürler cevabınız için 🙏 😊 Uçuşlar bağlantılı yani aktarma yolcunun sorumluluğunda değil.

İlk uçuş İstanbul'dan Air France ile olacak. Bu durumda bile mi yolculuk yapan kişi pasaport kontrolünden geçmeyecek CDG'de? Teyit etmek için soruyorum çünkü geçen sene İstanbul - Amsterdam - ABD olan uçuşumda Amsterdam'da güvenlikten geçmiştim. Uçuşlar bağlantılı uçuşlardı bu arada.

• @dreamer32 amerika ucusu kapisinda yeniden pasaport ve vize kontrolu yapiliyor ucaga birnmeden once. Ama 3 saat 55 dakika cok yeterli bir sure CDG icin.

• ⭐⭐⭐⭐

@dreamer32

Amsterdam bağlantılı seyahatinizde pasaport kontrolden geçmemiş olmanız gerekirdi geçerli bir göçmen/gocmen olmayan ABD vizeniz olması halinde, ilginç bir deneyim olmuş.

IST-CDG uçuşunuz sonrası CDG havalimanında aşağıdaki sembolü takip ederek ABD uçuşunuzun kapısına pasaport kontrolü olmaksızın ve bagajınızı almaksızın ulaşabilmeniz gerekiyor. Sn. @Manushaqe’nin de belirttiği üzere ABD uçuşunuz öncesi uçağa alım noktası yanındaki kiosk’larda tekrar pasaportunuzu, vizenizi ve İstanbul’da bagaj teslim esnasında size verilecek ikinci uçuşunuza ait boarding card’ınızı görmek isteyecektir yer görevlisi. İyi yolculuklar 🍀

325e95fb-3854-4a6d-8409-1b41a66568c0-image.png

https://www.parisaeroport.fr/en/passengers/flights/connecting-flights

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• Merhabalar sevgili üyeler
    Diyarbakır Seattle uçuşu almayı dusunuyoruz. İstanbul havalimanı aktarmalı olacak valizler Seattle uçağına gidecek. Diyarbakır’dan İstanbul’a varıştan sonra 2 saat 55 dk gibi bir zamanımız kalıyor ancak uçak gecikmesi ya da varıştan sonra ne kadar zaman geçer bilmiyoruz. Size sormak istediğim 2 saat 55 dakika pasaport kontrolü ve kapıya yetişmek için yeterli olur mu acaba? Transit geçişten mi geçiliyor ? Tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden

• ⭐⭐⭐⭐

@zeynepebe yeterli bir süre, iyi yolculuklar şimdiden. Sizden kaynaklı olmayan bir gecikme yaşanır ve Seattle uçağına yetişemez iseniz bir sonraki uçuşa veya alternatif uçuşa ücretsiz planlama THY sorumluluğunda.

Uçak Seyahatlerinde Haklarınızı Biliyor musunuz?

• @ATS16 Teoride öyle ama maalesef pratikte öyle işlemiyor. Türk Hava Yolları bu gibi durumlarda sorumluluk almıyor. Biz bir önceki THY uçağı rötar yaptığı için Amerika iç hat uçuşuna yetişemedik, kaçırdık. İkisi bağlantılı uçuştu. Ekstradan 500 dolar para ödeyip kendimiz tekrar bilet almak zorunda kaldık. THY’ye şikayet kaydı oluşturduk ama maalesef mağduriyetimizi gidermediler, uçuşa yetişecek yeterli zamanımız olduğunu tespit etmişler nasıl ettilerse. O sırada biz kan ter içinde koşup yine de yetişememiştik oysa ki. Uzun lafın kısası, iki uçuş arası kendinizi garantiye alacak kadar bir zaman bırakın bence. Olası bir mağduriyette kendinizle başbaşa kalıyorsunuz çünkü. THY asla yardımcı olmuyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@lavita

Ödediğiniz $500’a ait fatura ile birlikte kanıtlarınız (Istanbul Havalimanı uçuş ekran görüntüsü, Istanbul Havalimanı aplikasyonu uçuş takip ekran görüntüsü, FlightRadar24) şikayetinizi SHGM’ye ilettiniz mi uçuşunuz sonrası?

• @ATS16 Biz sadece THY’ye şikayet bildiriminde bulunduk. Olay İstanbul’da değil, San Francisco havaalanında yaşandı.

• ⭐⭐⭐⭐

@lavita

@zeynepebe’nin sorusu Diyarbakır - İstanbul - Seattle güzergahında, tüm uçuşlar THY tarafından icra ediliyor, valizlerle İstanbul’da uğraşmayacaklar ve Türkiye’de SHGM asıl otorite.

Sizin durumunuzda ise konu uçuş THY’nin code share antlaşması yaptığı başka bir havayolunun ABD’de icra ettiği ortak uçuş, ilk mesajınızı eksik okumuşum.

Rötarsız bir iniş sonrası kullanıcının sorduğu 2 saat 55 dakika bağlantı süresi normal şartlarda Istanbul için hala yeterli düşüncesindeyim zira valizleri de Seattle’a bağlanmış olacak ilk bindikleri havalimanından.

Sizin yaşadığınız durum ABD’ye ilk giriş noktanız olduğu için pasaport kontrol & gümrük kontrolden geçmek ve valizinizi kendiniz almakla yükümlüydünüz. Uluslararası gelip ABD’de bağlantı uçuşu ile iç hat devam edeceksem en az 4-4,5 saat bağlantı süresi düşünmek daha iyi olur. Hatta ABD’de havalimanı çevresinde bu kadar çok farklı fiyat & konseptte otel ve ücretsiz shuttle imkanı varken 1 gece konaklamak bana her zaman daha mantıklı gelmiştir.

• @ATS16 Haklısınız, bizim durumumuz farklı. Ama THY’nin yaşadığımız herhangi bir sorunda sorumluluk kabul etmemesine alışkın olduğumuz için uyarmak istedim. Detayına çok girmek istemiyorum ama yakın zamanda THY’nin sistemsel sorunları yüzünden iki kez parasını ödeyip koltuk satın almak zorunda kaldık. Mağdur olduğumuz halde onun da iadesini alamadık. Ağzımız çok yandı özetle 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@lavita

Bende THY’yi fiyat - performans - servis - kalite - yolcu profili olarak rakiplerine oranla düşük buluyorum kendi geçmiş ve güncel tecrübelerime istinaden.

Türkiye’ye/Türkiye’den Lufthansa, Swissair veya Austrian ile okyanus aşırı, Avrupa’ya/Avrupa’dan da SunExpress ile (Ankara, Antalya, İzmir, Sabiha Gökçen) ulaşım kombinasyonu birinci tercihim, fiyat - hizmet ve performans dengesine bakınca. İstanbul havalimanının yoğunluğuna girmemiş oluyorsunuz.

• @ATS16 Ve maalesef her geçen gün de daha da düşüyor. Türkiye’nin köklü bir markasının bu duruma gelmesi üzücü.

• @ATS16 çok teşekkür ederim bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için

Benzer Başlıklar

• 572
  • 1
  • 1
  • 54
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |