Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.9k 361
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@AE123

Bilet sinifina göre değişiyor. Miles & Smiles program statünüze göre de ücretsiz seçim yapabiliyorsunuz check-in açılmadan önce.

• @ATS16 , @deebee , cvplariniz icin tesekkur ederim. Son bir sorum daha olsun sizlere, ben ucak biletlerimi Capital One kartimla biriktirdigim millerle THY'den genelde aliyorum ama Miles & Smiles ile statu mili nedense kazanamiyorum, Miles & Smiles hesabina girip butun bilet bilgilerimi girip statu mili talebinde bulundugumda nedense kabul edilmiyorum talebim, Amerika kredi kartlariyla toplanan miller icin boyle bir durum mu soz konusudur bilginiz var midir?

• Herkese iyi aksamlar dilerim. Daha once Charles de Gaulle Havalimanı uzerinden ABD'ye ucan var mi? 3 saat 55 dakika bekleme suresi yeterli olur mu? Terminal degisikligi falan olmayacak bu arada.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dreamer32

CDG’de terminal değişikliği olmayacaksa, tüm uçuşlar tek bilet üzerinde biletlendiyse, bağlantı uçuşu aynı havayolu veya codeshare antlaşması olan başka bir havayolu tarafından icra edilecekse, anormal bir rötar olmaması halinde 3 saat 55 dakika bağlantı için yeterli bir süre transit yolcu olarak pasaport kontrolden geçmeksizin seyahate devam edecekseniz.

• @ATS16 çok teşekkürler cevabınız için 🙏 😊 Uçuşlar bağlantılı yani aktarma yolcunun sorumluluğunda değil.

İlk uçuş İstanbul'dan Air France ile olacak. Bu durumda bile mi yolculuk yapan kişi pasaport kontrolünden geçmeyecek CDG'de? Teyit etmek için soruyorum çünkü geçen sene İstanbul - Amsterdam - ABD olan uçuşumda Amsterdam'da güvenlikten geçmiştim. Uçuşlar bağlantılı uçuşlardı bu arada.

• @dreamer32 amerika ucusu kapisinda yeniden pasaport ve vize kontrolu yapiliyor ucaga birnmeden once. Ama 3 saat 55 dakika cok yeterli bir sure CDG icin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dreamer32

Amsterdam bağlantılı seyahatinizde pasaport kontrolden geçmemiş olmanız gerekirdi geçerli bir göçmen/gocmen olmayan ABD vizeniz olması halinde, ilginç bir deneyim olmuş.

IST-CDG uçuşunuz sonrası CDG havalimanında aşağıdaki sembolü takip ederek ABD uçuşunuzun kapısına pasaport kontrolü olmaksızın ve bagajınızı almaksızın ulaşabilmeniz gerekiyor. Sn. @Manushaqe’nin de belirttiği üzere ABD uçuşunuz öncesi uçağa alım noktası yanındaki kiosk’larda tekrar pasaportunuzu, vizenizi ve İstanbul’da bagaj teslim esnasında size verilecek ikinci uçuşunuza ait boarding card’ınızı görmek isteyecektir yer görevlisi. İyi yolculuklar 🍀

325e95fb-3854-4a6d-8409-1b41a66568c0-image.png

https://www.parisaeroport.fr/en/passengers/flights/connecting-flights

• A aysegul bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar sevgili üyeler
    Diyarbakır Seattle uçuşu almayı dusunuyoruz. İstanbul havalimanı aktarmalı olacak valizler Seattle uçağına gidecek. Diyarbakır’dan İstanbul’a varıştan sonra 2 saat 55 dk gibi bir zamanımız kalıyor ancak uçak gecikmesi ya da varıştan sonra ne kadar zaman geçer bilmiyoruz. Size sormak istediğim 2 saat 55 dakika pasaport kontrolü ve kapıya yetişmek için yeterli olur mu acaba? Transit geçişten mi geçiliyor ? Tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden

• @zeynepebe yeterli bir süre, iyi yolculuklar şimdiden. Sizden kaynaklı olmayan bir gecikme yaşanır ve Seattle uçağına yetişemez iseniz bir sonraki uçuşa veya alternatif uçuşa ücretsiz planlama THY sorumluluğunda.

Uçak Seyahatlerinde Haklarınızı Biliyor musunuz?

• @ATS16 Teoride öyle ama maalesef pratikte öyle işlemiyor. Türk Hava Yolları bu gibi durumlarda sorumluluk almıyor. Biz bir önceki THY uçağı rötar yaptığı için Amerika iç hat uçuşuna yetişemedik, kaçırdık. İkisi bağlantılı uçuştu. Ekstradan 500 dolar para ödeyip kendimiz tekrar bilet almak zorunda kaldık. THY’ye şikayet kaydı oluşturduk ama maalesef mağduriyetimizi gidermediler, uçuşa yetişecek yeterli zamanımız olduğunu tespit etmişler nasıl ettilerse. O sırada biz kan ter içinde koşup yine de yetişememiştik oysa ki. Uzun lafın kısası, iki uçuş arası kendinizi garantiye alacak kadar bir zaman bırakın bence. Olası bir mağduriyette kendinizle başbaşa kalıyorsunuz çünkü. THY asla yardımcı olmuyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lavita

Ödediğiniz $500’a ait fatura ile birlikte kanıtlarınız (Istanbul Havalimanı uçuş ekran görüntüsü, Istanbul Havalimanı aplikasyonu uçuş takip ekran görüntüsü, FlightRadar24) şikayetinizi SHGM’ye ilettiniz mi uçuşunuz sonrası?

• @ATS16 Biz sadece THY’ye şikayet bildiriminde bulunduk. Olay İstanbul’da değil, San Francisco havaalanında yaşandı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lavita

@zeynepebe’nin sorusu Diyarbakır - İstanbul - Seattle güzergahında, tüm uçuşlar THY tarafından icra ediliyor, valizlerle İstanbul’da uğraşmayacaklar ve Türkiye’de SHGM asıl otorite.

Sizin durumunuzda ise konu uçuş THY’nin code share antlaşması yaptığı başka bir havayolunun ABD’de icra ettiği ortak uçuş, ilk mesajınızı eksik okumuşum.

Rötarsız bir iniş sonrası kullanıcının sorduğu 2 saat 55 dakika bağlantı süresi normal şartlarda Istanbul için hala yeterli düşüncesindeyim zira valizleri de Seattle’a bağlanmış olacak ilk bindikleri havalimanından.

Sizin yaşadığınız durum ABD’ye ilk giriş noktanız olduğu için pasaport kontrol & gümrük kontrolden geçmek ve valizinizi kendiniz almakla yükümlüydünüz. Uluslararası gelip ABD’de bağlantı uçuşu ile iç hat devam edeceksem en az 4-4,5 saat bağlantı süresi düşünmek daha iyi olur. Hatta ABD’de havalimanı çevresinde bu kadar çok farklı fiyat & konseptte otel ve ücretsiz shuttle imkanı varken 1 gece konaklamak bana her zaman daha mantıklı gelmiştir.

• @ATS16 Haklısınız, bizim durumumuz farklı. Ama THY’nin yaşadığımız herhangi bir sorunda sorumluluk kabul etmemesine alışkın olduğumuz için uyarmak istedim. Detayına çok girmek istemiyorum ama yakın zamanda THY’nin sistemsel sorunları yüzünden iki kez parasını ödeyip koltuk satın almak zorunda kaldık. Mağdur olduğumuz halde onun da iadesini alamadık. Ağzımız çok yandı özetle :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@lavita

Bende THY’yi fiyat - performans - servis - kalite - yolcu profili olarak rakiplerine oranla düşük buluyorum kendi geçmiş ve güncel tecrübelerime istinaden.

Türkiye’ye/Türkiye’den Lufthansa, Swissair veya Austrian ile okyanus aşırı, Avrupa’ya/Avrupa’dan da SunExpress ile (Ankara, Antalya, İzmir, Sabiha Gökçen) ulaşım kombinasyonu birinci tercihim, fiyat - hizmet ve performans dengesine bakınca. İstanbul havalimanının yoğunluğuna girmemiş oluyorsunuz.

• @ATS16 Ve maalesef her geçen gün de daha da düşüyor. Türkiye’nin köklü bir markasının bu duruma gelmesi üzücü.

• @ATS16 çok teşekkür ederim bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için

• ⭐⭐⭐⭐

Dün THY'dan İstanbul-Boston uçuşlarına baktım. Fiyat gidiş dönüş 32.653TL idi. Bir durumu netleştirmek için almadım ve bugün tarih netleşince almak üzere girdiğimde 3000 lira artmış. Almadım, diğer havayolları daha pahalı hatta aktarmalı bile daha pahalı biraz beklemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak?
    THY bunu hep yapıyor, girdiniz aldınız aldınız yoksa fiyat yükseliyor çok sinir bozucu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Serapp Hanım,

Bazı şirketler müşterilerinin bilet arayışları doğrultusunda sistemlerinden fiyat artışı yapabiliyor kullandıkları yazılımlar ve çerez yerleştirmeler aracılığıyla.

Bilgisayar tarayıcınızda arama geçmişinizde firmaya ait veya belli zaman dilimini seçerek çerezleri sildikten 6-12 saat sonra, aynı tarih ve rotayı tekrar kontrol etmeniz faydanıza olabilir. Belki bir satış politikasıdır bahsettiğiniz TL 3.000 fiyat artışı belki de gerçekten artan uçak doluluğu nedeniyle fiyat artışı yapmış olabilir havayolu 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Harika öneri, çerezleri sileceğim şimdi, çok teşekkürler🙏

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    149 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    deebeeD
    @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler Merhabalar, Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı? Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
  • Uçak biletini tek yön mü yoksa gidiş-dönüş mü almak daha mantıklı?

Yolculuk
    9
    0 Oy
    9 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    hatta daha once su baslik altinda da ornek vermistim bu konuda... eger gidis-donus tarihlerini dogru ayarlarsaniz gidis-donus bilet fiyati, tek yon fiyatindan daha ucuza gelmis oluyor... @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz? Ben su an skyscanner'a girdim ve rastgele tarihi 19 Mayis, donusu de 9 Kasim sectim ve gidis donus biletini 4948 TL'ye buldum... Ama bunu sadece birkac dakika icerisinde ve ilk denemede yaptim, eminim donus zamaniyla oynayarak daha iyi deal'ler bulabilirsiniz... [image: 1615304997387-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.02-am.png] [image: 1615305005365-screen-shot-2021-03-09-at-10.47.28-am.png] Neden Aralik olarak sectiniz? Aralik-Temmuz-Agustos ucus sezonlari oldugu icin bu aylarda havayolu sirketleri cok fazla indirim yapmaz, cunku nasil olsa ucaklar dolar. Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz sezon disi bir geri donus bileti almalisiniz...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k