Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @sesicesei çok güzel anlatmışsınız öncelikle, elinize ağzınıza sağlık. Ve tabiki tebrikler 🎊🎉🎊
    @gnollzy ikinize de musmutlu, dolu dolu yaşayacağınız nefis bir usa hayatı diliyorum, işleriniz su gibi aksın hallolsun, herşeyin keyfini çıkarın 😇


  • @sesicesei Vizeniz hayırlı olsun.Yeni kıtada mutluluklar.


  • @sesicesei Her kelimesini hissettim..Hayrlı olsun.Bizlere de nasip olsun İnşallah.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

  • Herkese Merhaba,

    Öncelikle forumda emeği geçen ve bu stresli yolda destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burası ücretsiz bir kütüphane ve borcumuz çok… Ama borç demek sadece parayla ödenen bir şey değildir... Bizden sonrakilere yol gösterebilecek ve fikir sahibi olmalarını sağlayacak deneyimlerin paylaşılması en güzel borç ödeme yöntemi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de uzun bir yazı olacak şimdiden özür diliyorum.

    Bu süreçte Furkan ( @furkan9037 ) ile çok sigara sohbeti yaptık. Kendisine buradan ayrıca teşekkür ediyorum. 🙂

    Hong Kong mülakat deneyimine başlamadan önce DV sürecimle ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum.

    Ben dosyamı Mayıs ayında Hong Kong'a taşımıştım. Sonrasında mail ile teyidini aldım. Hatta ilk bültenle birlikte mülakat tarihim nedir cevabına mülakat yeriniz Hong Kong ancak bir planlama yapılmadı diye dönüldü. Sonrasında eşimin schengen vizesi çıkmasıyla birlikte dosyamın Ağustos ayının başında Viyana'ya taşıdım. Yine aynı şekilde onay mailini aldım. Teyit maili atarak teyit ettim. 28 Ağustos tarihinde mülakat tarihim belli oldumu maili attım. 29 Ağustos tarihinde mülakat yeriniz Ankara ancak bir mülakat planlaması yapılmamıştır maili geldi. Bu maille birlikte yıkıldık diyebilirim. 1-2 gün bu durumu hazmetmeye çalıştık. Sonrasında zaten Ankara'da sıra gelmeyecek düşüncesiyle KCC'ye benim böyle bir talebim olmadı benim onayım dışında bir taşıma işlemi yapılmış lütfen inceler misiniz diye mail attım. 24-48 saat içinde maillere dönen KCC sadece talebiniz inceleniyor diye dönüş yaptı. Ardından 2 günde bir KCC'ye talebim hakkında dönüş alabilir miyim diye mail atmaya başladım. Bu süreç tam 18 gün sürdü ve 17 Eylül'de attığım maile 18 Eylül'de KCC'den gelen maille yeni bir şok yaşadım. Mülakat yeriniz Hong Kong mülakat tarihiniz 20 Ekim 2025'dir maili geldi. Bu aşamadan sonra neden Viyana değil vs. sorgulamadık. Vee işte asıl süreç bu maili gördükten sonra başladı...

    Sağlık Muayenesi

    Daha önceki deneyimlerde Dr. Anderson'ın geç döndüğüyle ilgili yorumlar okumuştuk. Bu yüzden direk Dr. Nicolson'a mail attık. Bu maili 18 Eylül akşam 20:00'da mail attım. Bu arada 2nl maili henüz gelmediği için KCC'den gelen randevu tarihinin olduğu mailin ekran görüntüsünü ekleyerek randevu mailini attım.

    Genel olarak sağlık muayenesi daha önceki deneyimlerde olduğu gibi sorunsuz olarak geçti. Burada eski mülakat deneyimlerinde Wing On House'un 14. katına çıkıp asansörden sola döner dönmez numaratör var diye yazıyor. Ancak buradan numaratör kaldırılmış.
    14. Kata çıkıp içeri girdikten sonra önünüzde 3-4 tane banko var. Buradaki hemşirelere vize mülakatı için randevum var dediğinizde size sıra numarası veriyorlar.
    Sonrasında bu bankoların soluna doğru turuncu koltuklar ve numaranızı takip edeceğiniz ekranı göreceksiniz. Ortalama 5dk bekledikten sonra ekranda numaranız yanacak ve turuncu koltukların önündeki hangi bankoya gitmeniz gerektiğini söyleyecek. Evraklarınızı istedikleri sırayla veriyorsunuz. Evrak süreci bittikten sonra bileğinize DV case number, isim soy isim ve sıra numaranızın yazılı olduğu hastane bilekliği takılıyor. Size ulaşabilecekleri whatsapp numarasını istiyorlar ve siz oradayken size "hello, soyisim, isim ve dv case number" yazılı bir mesaj atıyorlar. Sonra mesaj geldimi diyerek teyit ediyor.

    Evrak tesliminden sonra tekrar turuncu koltuklara dönüp bekliyorsunuz. Bir asyalıya göre uzun bir hemşire gelip sizi alıyor. Burada boy, kilo, tansiyon, göz testi ve kan vs. alınıyor.

    Bu işlemlerden sonra sizi soyunma kabinlerine yönlendiriyorlar ve size giymeniz için hasta önlüğü gibi bir önlük ve bornoz(adını bilmiyorum) veriyorlar. Sadece iç çamaşırlarınız kalacak şekilde üstünüzü değiştirmeniz gerekiyor. Not: Burada hızlı olun 🙂 Daha kabine girip üstümüzü değiştirmeye başladığımızda tomografi için ismimimizi seslenmeye başladılar 🙂

    Tomografi işleminden sonra size beklemeniz gereken yeri gösteriyorlar ve oturup artık doktor için sıranızın gelmesini bekliyorsunuz. (Burada ekran yok ve duyması biraz zor kulağınız anonsta olsun). Daha sonra numaranız anons ediliyor ve hangi odaya gitmeniz gerektiği söyleniyor. Biz Dr. Nicolson çağıracak derken bildiğiniz asyalı bir doktor güler yüzüyle eşim ve beni odaya aldı.

    Önce, ilk başta evrak tesliminde doldurduğunuz sağlık geçmişi formunu tek tek size soruyor ve oradaki sorulara verdiğiniz cevapları tekrar teyit ediyor. Sürekli kullanılan ilaç vs. var mı diyor. Bu aşama ortalama 2dk falan sürüyor. Bu soruların ardından artık vücut muayenesine geçiyor ve süreç tamamlanmış oluyor. Çıkıp evrakları alan bankodan ödeme yapıyorsunuz. Nakit olarak HKD veya kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Raporunuz hazır olduğunda Türkiye whatsapp numaranıza gelin alın diye bilgi veriyorlar.

    Biz sağlık muayenesine 9 Ekimde girdik ve mülakat tarihimiz 20 Ekim Pazartesi olduğu için sağlık raporlarını ne zaman alabiliriz diye sorduk. Evrakları hazırlayan hemşire sadece before, before diyip durdu. 16 ve 17 Ekim tarihlerinde bize ulaştıkları whatsapp numarasından yazdık. Ancak asla dönüş alamadık. Bunun üzerine Dr. Nicolson'ın telefon numarasını bulduk. İnternette bulduğunuz numara sizi vize bölümü burası değil diyerek yeni bir telefon numarası veriyor. (Direk Vize sağlık raporunun numarası +852 2507 1075) Biz burayı aradık ve 10 iş gününce alabilirsiniz dediler. Yine mülakat tarihimiz Pazartesi dedik ve biz size bunu söyledik ve sağlık randevu için bu günü siz bize verdiniz diyerek cevapladık. Bu aşamadan sonra telefondaki kız ben ilgili arkadaşa yönlendiricem diyerek telefonu kapattı. 30 saniye sonra whatsapp üzerinden raporunuz hazır gelip alabilirsiniz cevabını aldık.

    Saglik Muayenesi icin Verilen Evrak Listesi

    1) Güncel pasaport fotokopisi( Biz çektirip üzerine ABD adresini yazmıştık. Ama kendileri çekip bize adresi elle yazmamızı istediler. )
    2) Fotograf (5 adet 1x1,5 inç Fotoğraf)
    3) Mülakat mektubu (Konsolosluktan sorup aldığım tarih saat bilgisi olan mail çıktısı. 2NL Sağlık muayenesinden 1-2 saat önce geldi sanırım.)
    4) Antikor sonuçları ( Enabızdan ingilizce indirdim ancak bazı yerleri Türkçe olduğu için çeviri yaptırdım.)
    5) Ben Apandisit ameliyat olmuştum. Eşimin de burun ameliyatı vardı. Ancak iki hastaneden de hiçbir şekilde epikriz raporunu temin edemendik. Önden durumu anlatan bir mail attık. .Bu ameliyatlar önemli bir operasyon değil doktora beyan edin denildi. Ne olur ne olmaz diye bu mailinde çıktısını aldım. Ama bakmadılar bile.
    6) Aşı listesi (karnesi) ingilizce çevirili.

    Sağlık randevusu için atığım mail detayı aşağıdadır. ( Bu mail eşim ve ben olmak üzere 2 kişi içindir)

    Nicolson mail adresi:
    [email protected]
    Mail Başlığı:
    Request for a medical appointment // 2026EU0000xxxx
    Mail Detayı:
    I have a visa interview scheduled for on October 20, 2025 and will be traveling from Turkey for the interview. If you could let me know the most convenient date for the necessary medical examination, I can plan our trip accordingly. I would be very grateful to you for this.

    My spouse and I will be attending the medical appointment.

    Additionally, could you please provide a list of the documents I need to prepare for the examination?

    Principal Applicant Details:
    Name: XXXX
    Surname: XXXX
    Date of Birth: AY / GÜN / YIL
    Case Number: 2026EU0000XXX
    Mobile No: +90 532 XXX XX XX

    Accompany details:
    Name: XXXX
    Surname: XXX
    Date of Birth: AY / GÜN / YIL

    Best regards,

    18 Eylül'de attığımız maile Dr. Nicolson 19 Eylül akşam üstü dönüş yaptı.

    Gelen mailin detayı:

    Dear Mr. XXXX,

    Greeting from Dr. Nicolson & Associates.

    Please kindly find the reply as below:
    1/ Please schedule the appointment for 7 to10 working days (excluding Saturday, Sunday & Public Holiday) prior your interview. And you must come back to take the related document one working day prior to your interview.
    If you need to take more than 4 vaccines after seeing the doctor, we can only take 3 vaccines at most in the exam day. You may need to come back for the remaining vaccine after few days.

    We can offer you the time slot on on Oct 9, 2025. 10:00 AM Please confirm and reply with this email.

    2/ Laboratory evidence of immunity is acceptable for Measles, Mumps, Rubella, Hepatitis B, Polio and Varicella.
    If the applicant lacks acceptable documented history of vaccination for these diseases.
    You can have the blood test at the clinic/ hospital in your country but please also make a translation by a verified translator or organization. Some of the vaccines cannot accept blood test report.

    If you do not have any evidence of the vaccination history, you need to take the vaccine at the panel clinic.

    Best Regards,
    Dr. Nicolson & Associates

    Gelen tarihi yine mail üzerinden onaylıyorsunuz ve sonrasında sizden 2NL mailini ve katılacak olan bütün aile bireylerinin pasaportlarını da mail ekleyerek dönmeniz gerekiyor. Evrak listesine geçmeden önce gönderdikleri mailde zaten bunu belirtiyorlar.

    Dr.Nicolson'dan gelen evrak listesi

    Dear Mr. xxxx,

    Your reservation on Oct 9 2025 at 10:00 is confirmed.

    Please send us a copy of your passport and interview letter for further preparation.

    For the US visa examination , Please be reminded to bring :
    Original Passport
    Contact no.
    Email
    Home address (English)
    Intended US address (DV case cannot provide US address)
    Letters from consulate with your case number and interview date
    Photo
    K1 / DV /NIV case : Passport photo x 5 (size must be 1inch x 1.5inch, without glasses)
    Other case : Passport photo x 1 (size not limited, without glasses)
    Covid vaccination record (Original + Copy)
    Immunization record (e.g. DTP/ Hepatitis B/ MMR, etc) (if any)
    Blood test report for MMR, Varicella, Hepatitis B (if any)
    Medical Treatment Details (e.g. medication) (if applicable)
    Medical Report (e.g. Surgery report, pathology report, etc.) (if applicable)
    Old Chest X-Rays and/ or TB Medical and Treatment Report (if applicable)

    For pregnant lady, chest X-ray can only be performed if
    14 weeks or above pregnant
    Letter issued by O&G specialist stating client is suitable for X-ray Agreed by Panel Physician

    Best Regards,
    Dr. Nicolson & Associates

    Bu yüzden hızlıca bir devlet hastanesinin enfeksiyon bölümünden randevu aldık ve hemen kan vererek testi başlattık. Ancak şöyle bir sorun vardı. Bütün testlerin sonucu 20 gün sonra çıkacak denildi. Biz çıktığı kadarıyla yansıyanların pdf'ini alıp çevirisini yaptırdık. Bu aşamadan sonra sağlık ocakğından sırasıyla aşağıdaki aşıları sonuçlar çıkmadan olduk.

    Hepatit-B
    OPA ( Çocuk felci - Ağzıdan olan)
    KKK (Yabancı adıyla MMR)
    Tdap
    Influenza(Grip Aşısı) (Eczaneden sağlık ocağına gitmeden önce alınması gerekiyor. Soğuk zincir kırılmadan)

    Bizim referans kullandığımız Aşı listesi: (Burada yaşınıza göre bakmayı unutmayın.)

    2b69b0d2-3f4b-45a7-bfce-3fae415d58cc-image.png

    Not: Dr. Nicolson'ın mail harici bir bilgi vermiyor bu yüzden Molnar'ın sitesine girip hangi aşılar hangi yaşa göre lazım bakıp antikor sonuçları bağımsız olabildiğimiz hepsini olduk. Hepsini kabul ettiler ve ek bir aşı olmadık. Sadece antikor sonuçlarında Su çiçeği ( Varicella ) antikorunu göremedikleri için bu hastalık konusunda antikor testi yapıldı ve sonuç antikor yüksek çıktığı için bir aşıya gerek duyulmadı. Molnar web site: https://visa.medau.at/en/usa,4078.html

    Dip not: Artık Covid aşı zorunluluğu yok. Ancak olunan aşıların listesini istiyorlar. Artık enabız üzerinden covid aşı kartı alınamıyor. Bu yüzden sağlık ocağından aşı listesini isterseniz gönderiyorlar. Sonrasında çıktısını alıp aile hekimine imzalatırsanız covid aşılarınızda bu listede görünüyor. Bu gelen belgeyi çeviri yaptırırsanız sorunsuz olarak kabul ediyorlar.

    Vize Mülakatı

    Başlamadan önce; Ben 3 yıllık lise ve üniversite mezunuyum. Forumda çok sorulduğunu ve tedirginlik yaratan bir soru var. O sorunun net cevabını vermiş olayım. Bizim zamanımızda lise 3 yıllıktı yani 11 yıl okuduk. Ama Greencard için minimum 12 yıllık lise eğitimi tamamlamış olmak gerekiyor ne yapacağız sorusuydu. Burada konu 11-12 yıl olması değil geçerli bir Lise diplomanız olması. İster açıktan, ister meslek lisesi, isterseniz örgün öğretim düz 3 yıllık liseden mezun olun farketmiyor. Hepsi kabul ediliyor. Benim diplomadaki okul adı ve QR kodlu belgeyle transkripte yer alan okul adı farklıydı. Sorunsuz kabul edildi. Önemli nokta okul ismi dışında başka bir bilgi değişikliği olmasın.
    Forumda belki yazdıklarımı hatırlayan vardır. Eski mezunların edevletten qr kodlu belge alması maalesef imkansız. Benim elimde ne lise diplomam ne de üniversite diplomam vardı. Kazandığımı öğrenir öğrenmez ilk iş üniversiteme giderek diplomamı talep ettim. (20 yıldır neden almadın demeyin hiç lazım olmadığı için eşşeklik diyelim 🙂 ) Bana 3 tane dilekçe yazdırdılar ve sürecin 18 ayda tamamlanacak dediler. Lise diplomamda üniversitemdeydi cevap gelene kadar lise diplomamı verin dedim. Ortalama 1 ay da kavga dövüş üniversiteden lise diplaması aldım. 🙂 Ancak başka bir sorun vardı. QR kodlu belgem yoktu. Bu sefer elimde lise diplaması ile eski liseme gittim. Eski okulum yani lisem yıkılmış, taşınmış ve adı değişmiş bir şekilde buldum. 2 aylık yine bir kavga dövüş ile QR kodlu mebsys onaylı belgeyi aldım. Bu sırada transkript talebini de yapmıştım. İngilizce verecek hoca ayrılmış. Bü yüzden Türkçe aldım. Bütün belgeleri çevirtirirken bunu da hallettim. En büyük sorun üniversite diplomamdı ve bunu alamıyordum yani aslında ben resmi olarak lise mezunuydum. Forumda çok kere okudum mülakat gelmeden sakın DV260'ı açtırmayın diye ancak risk almak zorundaydım çünkü mülakata kadar DV260'ın güncellenmiş olması gerekiyordu. KCC ile DV260'ı açtırdım ve düzenlemeleri yaptım. Sonrasında Ceac üzerinden güncellemenin yansımasını bekledim. 2-3 hafta sonra bütün güncellemeler yansıdı ve yalan bir beyanda bulunmadan beyan ettiğim tüm belgeleri verebilir hale geldim.

    Mülakat kısmına gelecek olursak;

    Tercüman veya ingilizce konusunda ufak bir bilgi vermek istiyorum; Biz tercüman tutmadan mülakata girdik. Ancak eşimin ingilizcesi benden çok çok daha iyi olduğu için mülakattan önce konsolos görevlisine eşim tercümanlığımı yapacak diye bilgisini verdik. Konsolos soruyu soruyor. Eşim bana dönüp Türkçe olarak soruyoru soruyor. Ben de Türkçe olarak cevap veriyorum ve çeviriyi konsolos görevlisine eşim yapıyordu. Eğer 2 kişiden biri daha iyi ingilizce biliyorsa hiç riske atmayıp bu şekilde sizde tercüman tutmadan mülakatınıza girebilirsiniz. Ancak iki kişi birden ingilizce araya girmeye çalışırsa ortalık karışıyor.

    Verdiğimiz evrakları aşağıda paylaşıyorum. (isteme sırasına göre değildir.)
    Mülakattan 5dk öncesine kadar içeri almıyorlar. Ancak siz 10-15dk önce konsolosluğun önündeki güvenliğe giderek vize için geldiğinizi ve kapıdaki isminizi kontrol etmesini sağlayın. Mülakat saatinizi zaten görüyorlar ona göre şu saatte gel veya bekle alıcaz birazdan diyorlar.

    İçeriye girdikten sonra 1. kata çıkıp 2-3-4-5 nolu bankolardan birinde sizden evrak teslimi için gel diyecekler. Önce pasaportlarınızı verip bekliyorsunuz.
    Ardından aile olarak oradaysanız ( 2 kişi veya üstü ) evraklarınızı alan kişi talihliye kazanan sensin doğru mu diyor ve evrakları sırasıyla istemeye başlıyor.
    Evrak teslimi bittikten sonra sizi vize ücretini ödemeye gönderiyor.
    Ödemeyi yapıp sizden evrakları alan kişiye geri gelip pasaportlarınızı ve ödeme makbuzlarınızı veriyosunuz. Daha önceki deneyimlerde mutlaka okumuşsunuzdur dolarların bazılarını kabul etmeyebiliyorlar diye. Bu sorunu yaşamamak veya bu sorunu en aza indirmek için elinizdeki dolarların 2017 ve sonrası basımlı olmasına dikkat edersiniz böyle bir sorun yaşamazsınız. Neden bunu yazıyorum. Çünkü 2017 ve sonrası dolarların hepsi yeni nesil şerit hologramlı ve sorunsuz olarak kontrol edilebiliyor. Ben bu şekilde verdim hiçbir sorun yaşamadım ve bütün parayı kabul ettiler.
    Pasaportlarınızı geri teslim ettikten sonra artık 1. bankodan adınızın okunmasını bekliyorsunuz ve işte o ayaklarınızın bağının çözüldüğü süreç başlıyor.

    • Daha önce evlendiniz mi?
    • Hiç bir suça karıştınız mı?
    • En yüksek eğitim seviyeniz?
    • 1 Yıldan fazla başka bir ülkede yaşadınız mı? ( Eşim ABD'de okuduğu için 6 sene ABD'de kalmıştı. Bu yüzden ben hayır cevabı verirken eşim evet dedi. Ülke olarak ABD diyerek konuşmayı bitirdi. Konsolos önceki F1 vizelerini istedi ve konu burada kapandı. ABD'den herhangi bir adli sicil, polis kaydı almadık.)
    • Çoğunuz var mı?

    Bize bunlardan başka soru sormadı ve vizenizi onaylıyorum. 3 ila 5 iş günü içerisinde pasaportlarınızı almanız için mail atacağız dedi ve burada görüşme bitti.

    ÖNEMLİ NOT: Hong Kong mülakatı için herhangi bir Ustraveldocs veya adres kaydı gibi bir durum söz konusu değil. Konsolosluktan pasaportlarınız hazır maili gelecek ve tekrar konsolosluğa gidip pasaportlarınızı elden teslim alacaksınız. Kapıda bir sorun yaşamamak adına bu mailin çıktısını alırsanız girerken herhangi bir sorun yaşamazsınız. Çıktı alamazsanız da telefondan gösterip TC Kimlik kartınızla giriş yapabiliyorsunuz.

    Bizimle birlikte 7-8 tane filipinli mülakata giriyordu. Önümüzdeki mülakata girenleri duyuyorduk ve burada bir şey dikkatimi çekti. Burada yaşayan bütün Filipinlilerden oturum belgesi istendi. Bunun nedeni ise Hong Kong'da yasal olarak kalıp kalmadıklarının teyidiydi. Benim anladığım oturum belgesi isteme olayı mülakata gireceklerin yasal olarak ülkede olup olmadığının teyidi. Yani biz turist olarak 90 gün boyunca burada yasal bir şekilde ikamet ediyoruz. Bu yüzden yeni mülakatlarda oturum istememe oranları yüksek gibime geldi. Tabii bu benim yorumum.

    Biz ne yapacağımızı bilmeden şok etkisiyle çıktık. 30dk sonra otelimize geldik. Oh diyip koltuğa oturduk ki konsolosluktan mail geldi. Mailde öğlen 12'den önce biometrik işlemleriniz için geri gelmelisiniz yazıyordu ve devamında bu maili lütfen onaylayın diyordu. Maili onaylayıp hemen otelden mail çıktısını aldık ve konsolosluğa geri döndük. Sabah yaşadığımız güvenlik sürecini tekrar yaşadık. Mülakatı yapan kişi bizi görünce tanıdı ve çağırdı. Söylediğimiz bilgilerin doğru olduğunu vs. içeren 3 dilde yazılmış bir kağıt çıkardı. ( İngilizce, çince ve Türkçe) bunu imzalar mısınız dedi ve biz de tabii ki imzaladık. Ardından bu kadardı unutmuşum diyerek güldü. Meğerse kendi hatasıymış 🙂 Böyle bir mail gelirse korkmayın. Eğer en sonunda bu dediğim evrağı imzalamadıysanız konsolosluktan çıktıktan sonra 20-30dk kadar konsolosluk etrafında oyalanın. Konsolosluğun tam karşısında Pasific Coffee var buradan bir kahve için ve vakit geçirin. Konsolosluğun karşısı Hong Kong Park burada 20-30 çeşit kuşun olduğu bir alan var. Biraz burada gezin 🙂

    973c094e-b419-486b-86fb-6a80a76a4be5-image.png

    Verdiğimiz evraklar (Asıl talihli ve Eş)
    1) Arşivli Adli Sicil Kaydı (Bütün aile üyeleri)
    2) Askerlik belgesi,tercumesi (Erkek adaylar)
    3) Doğum Belgesi Formül A (Bütün aile üyeleri)
    4) Lise Diplomasi,QR kodlu medsys belgesi, transkript ve tercumesi (Asıl talihli)
    5) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi ve tercümesi (Bütün aile üyeleri) ( Kadınlarda evlendikten sonra Vukuatlı nüfus kayıt belgesini alırken açık ve kapalı diye soruyor. Açık olan eşinin olduğu ve eşinin kütüğüne geçtiği seçenek. Ancak benim eşimde nüfus aile seçilse bile anne/baba bilgisi gelmiyordu. Bu yüzden hem açık hem kapalı versiyonunu alıp çeviri yaptırarak iki evrağı birden verdik. Kabul ettiler)
    6) Fotograf (2 adet 2X2 inç fotoğraf) (Bütün aile üyeleri)
    7) ABD'de ki adres (Biz Dv260'ı adres kısmındaki doldurduğumuz sayfanın adres kısmını direk olarak çıktı almıştık. Onu verdik. Bunun üstüne talihli ve eşin isimlerini yazarak anne kızlık soyadlarını, doğum İLİNİZİ ve eposta adreslerinizi yazmanızı istiyorlar. Önemli not: doğum yeriniz kimliğinizde SEYHAN yazıyor olabilir. Ancak bu evrağın üzerine ADANA yazmanız gerekiyor. Ya da doğum yeriniz BAKIRKÖY yazıyor olabilir. Buraya ISTANBUL yazmanız gerekiyor.(Türkçe karakter kullanmadan)
    8.) Saglik Raporu (Bütün aile üyeleri)
    9) Guncel Pasaportlar. Eğer halen geçerli ABD vizeniz başka bir pasaportunuzdaysa bunu getirmeniz zorunlu.
    10) Evlik cüzdanı orjinali, 2 kopyası, ve çevirisi +Formül B belgesi (2 kopya olacak şekilde)

    Hong Kong Konsolosluk adresi:
    Consulate General Of The United States Of America, 26 Garden Rd, Central
    Google 360 görsel linki için tıklayın

    Hong Kong Deneyimi

    Hong Kong deneyimi tamamen başka bir konu olduğu için ayrı bir başlıktan bunu paylaşmak istedim.

    Koku hassasiyetiniz varsa (benim gibi) şehir merkezlerindeki koku sizi çok rahatsız edecek bunu bilerek gelin. Hatta covid zamanı gibi covid maskesi yanınızda getirmenizi önersem yersiz olmaz diye düşünüyorum.

    Otel seçimi konusunda Konsolosluk veya sağlık muayenesine gireceğiniz yeri düşünerek oteli tutmayın. Çünkü sadece 2 veya 3 gün bu konumlarda olacaksınız. Ancak 20 gün Hong Kong'ta kalacaksınız. Hem de konsolosluğa veya sağlık merkezlerine yakın oteller çok pahalı.( Biz Bishop Lei'de kaldık ama çok daha uygun yerlere bakmanızı öneririm. Bölge seçimini yaparken aşağıdaki metro haritasından faydalanabilirsiniz. Dr. Nicolson metro haritasında Central durağında inince D kapısından çıkarsanız tam karşınızda üst geçide çıkan merdivenleri göreceksiniz. Üst geçide çıkar çıkmaz Bank Of China'yı görmeme ihtimaliniz yok. Zaten bina da burası. ABD konsolosluğu için ise Admiralty durağında inip yürüyebilirsiniz. Ancak pek yakın olmuyor ve yokuş yukarı yürümeniz gerekiyor. Önemli not: Karar vereceğiniz otelin ortak mutfağı olmasına çok ama çok dikkat edin. Çünkü buradaki yemeklere alışmak hiç kolay değil. Bu yüzden kendiniz yemek yapmanız gerekecek. Bunun içinde ortak mutfağı olan oteller bence paha biçilemez.

    Hong Kong metro haritası:

    Hong Kong havaalanına iner inmez biz de daha önceki deneyimlerdeki gibi hat ve octobus kartımızı aldık. Ancak burada satılan sim kart 80Gb ve 88 HKD biz 17 günde sadece 5GB kullanabilmişiz. Hong Kong'ta ücretsiz wifi olmayan yer yok desem yalan olmaz. ( Metro'nun içi dahil) Bu yüzden Seven Eleven'larda satılan Mysim 50GB 40 HKD civarında dilerseniz bunu da alabilirsiniz.

    Şehir merkezine gitmek için; Havaalanından Airport Express tabelasını takip edin ve Central(tek yöne gidiyor zaten)'a gidin. Artış şehir merkezine varmış olacaksınız.

    Hong Kong'a gelmeden önce aşağıdaki uygulamaları telefonuna yükleyip gelirseniz Hong Kong'ta Türkiye'deki gibi gezebilirsiniz.

    Mylink: Aldığınız hattın içerisinde kaç GB internetiniz kalmış. Kaç dakika konuşma hakkınız var hepsini görebileceğiniz uygulama.
    Detay link:

    City Mapper: Hong Kong'ta Google Maps maalesef %100 sağlıklı çalışmıyor bunu yerine City Mapper kullanırsanız hem daha güncel yollardan gideceğiniz yere gidiyorsunuz hem de bütün otobüs ve metro hatlarına ulaşım sağlayabilirsiniz.
    Detay Link:

    Food Panda: Bizim yemeksepeti uygulamasının Hong Kong versiyonu diyebiliriz. Kaldığınız yere sipariş vermek için çok işinize yarayacak bir uygulama.
    Detay Link:

    MTR Mobile: Hong Kong'ta metro ağının adı MTR ve büyüklüğünü anlatmama gerek yok diye düşünüyorum. Sadece metro ağının haritasını doğru okumanız gerekiyor ve harita sürekli elinizin altında olmalı. Bu yüzden MTR mobile ile sürekli kontrol edebileceğiniz bir metro haritası ve diğer özelliklerini kullanabileceğiniz bir uygulama yapılmış. Bizim hayatımızı çok kurtardı.
    Detay Link:

    Octobus: Hong Kong'ta bütün toplu taşıma ve restorantların %90'ında bu kartı ön ödemeli kredi kartı gibi kullanabilirsiniz desem yalan olmaz. Bu kartı temin edemeyeceğiniz yer yok diyebilirim. Dilerseniz Hong Kong hattınızı ( Hong kong numaranızı) aldıktan sonra NFC özellikli telefonunuza bu uygulamayı indirerek uygulamadan sanal bir tane octobus kart alabilirsiniz ve apple store ile bakiye yükleyebilir ve kartımda para bitti mi ya da kredi kartım çalışacak mı derdini yaşamazsınız.

    Octobus kartınızı alırken dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Bu da bazen ellerinde standart yerel halkın kullandığı kart kalmıyor ve size turist octobus kartını veriyorlar.
    Turist Octobus kartının tek farkı kart beldeli size iade edilmiyor. 170 HKD olarak satılıyor. 42 HKD iadesi yapılmayan kart bedeli, 128 HKD ise bakiye olarak içine yükleniyor.
    Standart Octobus kart ise 200 HKD olarak satılıyor. Bunun 50 HKD kartı iade ederek geri alabileceğiniz kart bedeli, 150 HKD ise bakiye olarak içinde geliyor.

    Fiziksel kart kullanmayı seçerseniz -20 HKD'Ye kadar kullanım yapmanıza olanak sağlıyor. ( Ben -20 HKD denedim belki de depozito bedeli kadar düşüyordur)

    Detay Link:

    Keywords;
    Hong Kong, Mülakat, Mulakat, Hong Kong Mülakat, Dr.Nicolson, Dr. Nicolson, Nicolson, Lise diploması

    Emek verip çabalayan herkesin istediğine kavuşması dileğiyle. Sevgi ve umutla kalın...


  • @nsercan Akşam evde çay içerken okumak için saklıyorum..HAyrlı olsun çok sevindim.Daha dün gibi mail gelmedi eyvah-ne yapacağım şeklinde yazışmaları hatırlıyorum.Nereden nereye 🙂 Bizlere de nasip olsun İnşallah.Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @Fer-0 Çok teşekkürler. Gerçekten öyle stress dolu aylar geçirdik. Herkes vizesine kavuşsun 🙂


  • @nsercan bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz


  • @sesicesei Hayırlı uğurlu olsun. darısı bizler gibi bekleyen her arkadaşımın başına. lise diplomasının orjinalini kaybettiysek nasıl bir yol bulabiliriz acaba?


  • @nsercan 2025 mülakat deneyimleri okurken "bize de nasip olacak mı?" diye sürekli düşünürdüm. Şimdi sizlerin bu güzel deneyimlerini okudukça beklenen günün geldiğini daha çok hissediyor insan. Stresi bol ama sonu çok güzel bir deneyim ve torunlara, hatta daha alt kuşaklara anlatılacak anılar biriktirecek bir deneyim olmuş.

    Yeni hayatınızda her şey gönlünüzce ve şans yanınızda olsun..


  • @nsercan Şimdiden hayırlı uğurlu olsun canım abim. Burada rast gelip sizler gibi iyi insanlarla tanışmak ve bu süreci birlikte geçirmek çok keyifliydi. Umarım yeni hayatınızda güzellikler ve mutluluklar peşinizi bırakmaz. 🙂


  • @nsercan Hayırlı olsun bir solukta okudum. Bu yılın dinamikleri bambaşka oldu. Rehber niteliğinde yazmışsınız detaylıca ellerinize sağlık. Yeni hayatınızda başarılar. Hepimiz sorunsuz sıkıntısz şekilde kavuşuruz umarım vizelerimize. Hk’un bu belirsizliği yeterince stresli malum.


  • @elbruz Çok teşekkürler. Yeni bültenle birlikte biran önce numaranız aktif olup hızlıca vizenize kavuşmanız dileğiyle.


  • @omurk Çok çok teşekkür ederim.

    HK aslında belirsiz değil sadece elindeki tüm dosyaları Ekim ayında bitirdi. Şuan aslında bülten rakamı değiştiği anda durum netleşecek.

    Umarım her şey gönlünüzce olur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nsercan

    Tebrikler, bundan sonraki süreçte de kolaylıklar ve bol şans 🍀


  • @nsercan Öncelikle tebrik ederim, Hong Kong'a girişte pasaport görevlisi gidiş amacınızla ilgili herhangi bir soru sordu mu?


  • @yasinaf Bunu not almıştım eklemeyi unutmuşum. Bize hiçbir soru gelmedi. Buraya gelenlerle konuştuğumuzda eğer pasaportunuzda daha önceden vize varsa sorunsuz olarak yüzünüze bile bakmadan beyaz kağıdı verip geçiriyorlar. Ancak pasaport boşsa dönüş biletinizi sorguluyorlar.


  • @ATS16 Çok teşekkürler. Umarım bundan sonraki süreçte biter ve yeni bir serüven başlar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nsercan Çok ilginç bir süreç atlattınız. Önce Viyana sonra Ankara cevabı sonra da HK. Neden HK demediniz iyi ki çünkü bu öyle bir vize ki dünyanın neresine olsa gidilip alınır bence 🙂
    Hong Kong deneyimlerinin benim için ayrı bir yeri var, benzerlikleri gördükçe yaşadıklarımızı hatırlıyorum. Konsolosluğun karşısında duvarda oturup beklemiştim 🙂 o cafede oturma yeri yoktu maalesef.
    Çok tebrik eder, ABD'de harika bir yaşam dilerim🎊🌸


  • @Serapp Çok teşekkürler Serap hanım. Size de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu süreçte desteğinizi unutamam.

    Dediğiniz gibi Fizanda olsa koşa koşa gidip alınacak bir fırsat ve geri tepmek asla çok mantıklı olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nsercan Oradaaaaan oraya çekiştirip durdukları malum dosya nihayet vizeyle kavuştu 🙂
    Hayırlı olsun, çok tebrik ederim sizi. Bundan sonraki bütün süreç su gibi aksın sizin için, her işiniz kolaycacık hallolsun, dolu dolu yaşayın yeni kıtada yeni hayatınızı..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum