@urungu I-551 zaten Green Card'in kendisi, yani belgenin orijinali sizdeyse direkt onu kullanabilirsiniz. Sayin @Ryback 'in belirttigi gibi muhuru gostermenize bile gerek yok.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
-
@Karagoz arastirma yapmadan bu sekilde yanlis bilgilendirme yapmamalisiniz bence. Arastirdigimda soylediginizin dogru olmadigini gordum. Extension letter ve expired greencardla giris yapabiliyorsunuz.
Lawful permanent residents of the U.S.
As of April 26, 2022, lawful permanent residents of the United States must show these documents for all methods of travel to Canada:a valid passport from their country of nationality (or an equivalent acceptable travel document) and
a valid green card (or equivalent valid proof of status in the United States)
Complete list of acceptable status documents for lawful permanent residents of the U.S.
You need an official proof of status as a lawful permanent resident of the U.S., such as one of the following:valid permanent resident card (Form I-551)
foreign passport with an unexpired temporary I-551 stamp (also known as an Alien Documentation, Identification and Telecommunication [ADIT] stamp)
foreign passport with a temporary I-551 printed notation (“Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year”) on a machine-readable immigrant visa upon endorsement with a U.S. Customs and Border Protection admission stamp
expired permanent resident card (Form I-551) with Form I-797 (Notice of Action) for pending Form I-751 (Petition to Remove Conditions on Residence) or Form I-829 (Petition by Investor to Remove Conditions on Permanent Resident Status)
expired permanent resident card (Form I-551) with Form I-797 (Notice of Action) for pending Form I-90 (Application to Replace Permanent Resident Card [Green Card])
valid re-entry permit (Form I-327)
Form I-94 with an unexpired temporary I-551 stamp (ADIT stamp) and a passport-style photo -
Merhaba benim GC'ım teslim edilememiş ve USCIS ofise geri dönmüş. Verdiğim adres güncel ve 3 yıldır arkadaşım orda oturuyor. Sanırım yazımda bir sorun oldu. Bu mesajı gördüğümde zaten ülkeye girmiştim ve adres değişikliği yaptım, ev adresimi verdim. Farklı bir eyalet. Ama bunu güncellediler mi vs takip edemiyorum. Neredeyse 1 ay olacak hala sistemde aşağıdaki not var. Bunu deneyimleyen göremedim forumda. Telefonla da bir türlü işlemi sürdüremiyorum. I-90 mı doldurmam lazım bilgisi olan var mı?
Card Was Returned To USCIS
On October 15, 2025, the Post Office returned your new card for Form OS155A, Immigrant Visa and Alien Registration, Receipt Number IOE0692306212, to us. We mailed your card to the address you gave us, but the Post Office could not deliver it. The tracking number assigned is UNAVAILABLE. You can use your tracking number at www.USPS.com in the Quick Tools > Track a Package section. We will destroy your new card if we do not receive an address update by January 5, 2026. Please go to www.uscis.gov/e-request to request that we resend the card to you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address. -
Yapilmasi gerekeni yazmislar aslinda yazinizin ikinci paragrafinda, orada denilenleri yaptiniz mi? (tam anlayamadim ben ne yaptiginizi) 5 Ocaga kadar adres guncellemesini almaz ise USCIS karti imha edecekleri bilgisi var ve karti almak icin I-90 doldurup para odenemiz gerekir bu durumda.
Su anda I90 doldurmamalisiniz.
Yapilmasi gereken : (eger yapmadiysaniz)
USCIS’in Non-Delivery of Card formunu doldurup kartın tekrar gönderilmesini istemek. (www.uscis.gov/e-request)Formda: Did not receive card by mail” bölümünü secilmeli

sonrasinda dosya numaranı (IOE…) yazmak ve Guncel ABD adresinizi girmek (kartın gelmesini istediğin adres). bu kadar.
Ek olarak:
Adres değişikliğini (AR-11) zaten yaptıysaniz sorun yok; yapmadiysaniz tekrar gonderin.
Sistem hala “Card was returned to USCIS” gösterir, bu normal. Yeniden gönderme kararı çıkınca değişir.
Adres degisikliginin olup olmadigini anlamak: (emin degilim buradan gozuktugunden ama bir deneyin)
MyUSCIS → “My Account” → “Document Uploads” kısmında
adres degişikligi yaptiginizda oluşan AR-11 confirmation PDF gorunur.Bu PDF’de eski ve yeni adres acikca yazar.
Bu da USCIS’in hangi adresi aldığını anlamanı saglar. -
@serhank Merhaba teşekkürler yanıtınız için. Adres güncellemesini 22 Ekim'de yaptım, ama takip sisteminde hala yukarıda yazdığım kart USCIS'e iade oldu mesajını görüyorum. Sizin dediğiniz request sayfasına girdiğimde de IOE ile başlayan numaramı yazdığımda aşağıdaki mesajı alıyorum: The form submitted for this case is not available for this tool. For more information, call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 or 1-800-767-1833 (TDD for the hearing impaired).
Verdiği telefonu da aradım telesekreter çıkıyor onunla da ilerleyemedik.
Adres değişikliğimi My Account'ta kontrol ettim. 22 Ekim'de değişiklik yaptığımı gösteriyor ama adresi teyit edemedim, açamadım o kısmı. Doğrudur diye düşünüyorum bir kez değişiklik yaptım çünkü.Sanırım biraz daha beklemem gerekecek. Siz ne dersiniz?
-
@EfeNevada, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
@Karagoz arastirma yapmadan bu sekilde yanlis bilgilendirme yapmamalisiniz bence. Arastirdigimda soylediginizin dogru olmadigini gordum. Extension letter ve expired greencardla giris yapabiliyorsunuz.
Lawful permanent residents of the U.S.
As of April 26, 2022, lawful permanent residents of the United States must show these documents for all methods of travel to Canada:a valid passport from their country of nationality (or an equivalent acceptable travel document) and
a valid green card (or equivalent valid proof of status in the United States)
Complete list of acceptable status documents for lawful permanent residents of the U.S.
You need an official proof of status as a lawful permanent resident of the U.S., such as one of the following:valid permanent resident card (Form I-551)
foreign passport with an unexpired temporary I-551 stamp (also known as an Alien Documentation, Identification and Telecommunication [ADIT] stamp)
foreign passport with a temporary I-551 printed notation (“Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year”) on a machine-readable immigrant visa upon endorsement with a U.S. Customs and Border Protection admission stamp
expired permanent resident card (Form I-551) with Form I-797 (Notice of Action) for pending Form I-751 (Petition to Remove Conditions on Residence) or Form I-829 (Petition by Investor to Remove Conditions on Permanent Resident Status)
expired permanent resident card (Form I-551) with Form I-797 (Notice of Action) for pending Form I-90 (Application to Replace Permanent Resident Card [Green Card])
valid re-entry permit (Form I-327)
Form I-94 with an unexpired temporary I-551 stamp (ADIT stamp) and a passport-style photoBak kardesim, ben yasadim bu sorunu. istanbul'dan ucaga bindirmediler. istanbul havalimaninda bilmem ne havayollarina haftada 2 saat hizmet veren bir gorevli, beni ucaga almadi. Karsinda hic bir muhattab bulamiyorsun. Bu kadar istisnai bir durumda sap gibi kalirsin havalimaninda. Sen istedigin kadar web sayfasini bul ve goster. Yazilanla gercekler farkli. Guya 18 yasindan kucuklere de yurtici ucuslarinda kimlik sorulmaz diye yaziyor CBP web sitesinde, ama oglumu (14 yasindaydi) Newark NJ airportta almadilar ucaga. Az daha ucagi kaciriyorduk, supervisor bizi son dakika yetistirdi ucaga.
Bilip bilmeden, yasayip yasamadan milleti zor durumda birakmamalisiniz. -
@ecetinus telefonla ulasmak biraz yorabiliyor ama kesinlikle telefonla arayip baglanmanizi ve durumu anlatmanizi oneririm...
-
@serhank tekrar deneyeceğim. Teşekkürler
-
@Karagoz merhabalar tekrardan, sizin yasadiginiz istisnai bir durum. Official website'taki bilgiyi paylastim sizinle. Siz yanlis bir bilgi paylasiyorsunuz kendi yasadiginiz ististani bir durumdan oturu. Bilmeyen biri varsa kurallari bunu duzgun bir sekilde aciklayabilirsiniz ya da manager cagirabilirsiniz.
Sizden ricam kendi yasadiginiz kotu tecrubeleri official kurallarla karistirmayin ya da bunu belirtin.
Ben sorunsuzca giris cikis yapiyorum kanadaya.
-
@EfeNevada, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
@Karagoz merhabalar tekrardan, sizin yasadiginiz istisnai bir durum. Official website'taki bilgiyi paylastim sizinle. Siz yanlis bir bilgi paylasiyorsunuz kendi yasadiginiz ististani bir durumdan oturu. Bilmeyen biri varsa kurallari bunu duzgun bir sekilde aciklayabilirsiniz ya da manager cagirabilirsiniz.
Sizden ricam kendi yasadiginiz kotu tecrubeleri official kurallarla karistirmayin ya da bunu belirtin.
Ben sorunsuzca giris cikis yapiyorum kanadaya.
Valla anlamiyorum ya sizin gibi tipleri. Ha kel Ali, ha Ali kel. Sonucta bu forumun amaci birbirmize yardimci olmak degil mi? Aha iste ben yardimci olmaya calisiyorum. Benim durumum istisna ama zaten konunun kendisi istisna. Ben eminim bu durumda olan insanlarin cogu magdur oluyordur. Butun dert ego, yeterki egonuz tatmin olsun, insanlarin magduriyeti umurunuzda degil.
-
@Karagoz Amacim ego filan degil. Kanadaya gidicektim foruma baktim sizin gordugunuze bakip inansam gidemeyecektim. Kural bu ama yasadigim bu diyin o zaman. Neyse konuyu uzatmayacagim. Conditional Green Card Uzatma letteri ve suresi gecmis greencardiniz ile kanadaya giris yapabilirsiniz.
-
@Karagoz Amacim ego filan degil. Kanadaya gidicektim foruma baktim sizin gordugunuze bakip inansam gidemeyecektim. Kural bu ama yasadigim bu diyin o zaman. Neyse konuyu uzatmayacagim. Conditional Green Card Uzatma letteri ve suresi gecmis greencardiniz ile kanadaya giris yapabilirsiniz.
Peki konuyu uzatmayalim. Ama ben kisaca uyari notunu ekleyeyim, kayitli olsun ki okuyanlar magdur olmasin: Kalkis yeri ABD veya Kanada ise bu durumdaki yolcular sorun yasamayacaktir. Ama eger kalkis noktasi abiduk gubidik bir ulkeyse, kesin sorun yasarsiniz. Ucaga almazlar. Sebebi de bilgisizlik ve vurdum duymazliktir. O gorevliler ve havayolu sirtketleri sorumlu olmazlar. Benim durumumda havayolu sirketi "Air Canada" idi ama beni ucaga almayan istanbul Ataturk havalimanindaki bir ozel guvenlik sirketiydi. Dava bile acamadim, Air kanada ile ozel guvenlik sirketi arasindaki bagi ispat edemedim. Sap gibi kaldim ortada. Ustune ustluk Air Canada, gidis ucagini kacirdigimi dusunerek donus ucagimi da yakti. Aman diyim dikkatli olun. 8 sene oldu hala hazmedemedim.
-
@Karagoz Tesekkurler aciklamaniz icin ve konuyu uzatmadiginiz icin. Iyi gunler diliyorum.
-
@serhank Merhaba kartın yeniden kargolanmasını sağladım. https://www.uscis.gov/ den sağ alttan AI Emma ile görüşme başlatıp ordan da Live Agent ile görüşme başlatarak sorunu çözdüm. Bugün de USCIS'den tekrar gönderim emri verildiğine dair bir email aldım. Ofise gitmekten veya telefonla ulaşmaya çalışmaktan çok daha pratik bir yöntem. Burda kayıtlarda kalsın istedim. Gerçi hem benim hem eşimin kart işlemini ayrı ayrı yaptım ve toplamda 3.5 saat sürdü, çok uzun bekleme sıraları var ve bir defa da kötü bir memura denk geldim

-
@mbk
Merhaba bahsettiğiniz gibi eski bordo pasaporttaki vize ve yeni yeşil pasaportla birlikte girdiğinizde sorun yaşadınız mı? -
Merhaba.
I-751 basvurusu yaptiktan bir sure sonra N-400'a basvurabildigim icin ona da basvurdum. Ikisi de halen processing olarak gorunuyor. 2 seneyi asti I-751 ve hicbir ek dosya vs istenmedi biometrics sonrasi. N-400 icin mevcutta olan biometrics kullanilmis ve halen processing olarak gorunuyor o da.
Benzer deneyimi olan veya neden bu kadar uzun surdugune dair bir fikri olan var midir acaba?
-
Bu ileti silindi! -
@erika Ne ilginctir ki bugun randevumun olustuguna dair guncelleme yapti USCIS. Iki dosyam icin verilen bir interview tarihi oldugu yaziyor notice of action'da.
Telefon yolu ile inquiry olusturmustum birkac ay once ve Aralik 29'da kendim de websitesinden ikinci bir inquiry olusturdum (bunlar N-400 icin cunku processing times asmisti). Belki de bu trigger etti sonunda durumu. Herkese bol sans.
-
Merhaba, ABD vizemi 10 ocak 2025te hongkongdan aldım ve 10 haziranda abdye ilk girişimi yaptım. Temmuz sonu gibi tekrar Türkiyeye döndüm ve ben Türkiyeye döndükten sonra öğrendim ki Greencartımı posta ofisi hold mail yapacağına çöpe atmış. 2. girişimde sorun yaşar mıyım ? Hongkongtan verilen vize 1 senelik ama girişimi 10 haziranda yaptığım için o tarihten itibaren mi sayılıyor? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
-
@zeynepk3535, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)
Merhaba, ABD vizemi 10 ocak 2025te hongkongdan aldım ve 10 haziranda abdye ilk girişimi yaptım. Temmuz sonu gibi tekrar Türkiyeye döndüm ve ben Türkiyeye döndükten sonra öğrendim ki Greencartımı posta ofisi hold mail yapacağına çöpe atmış. 2. girişimde sorun yaşar mıyım ? Hongkongtan verilen vize 1 senelik ama girişimi 10 haziranda yaptığım için o tarihten itibaren mi sayılıyor? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Pasaportunuza basılı olan göçmen vizeniz 10 Haziran 2026 tarihine kadar permanent resident card (greencard) kart yerine geçiyor.
Bir sonraki giriş tarihinizde ABD dışında son çıkış tarihiniz itibariyle 6 aydan daha fazla kaldıysanız, neden bu kadar süredir ABD dışında olduğunuza dair gelebilecek sorulara ve cevaplara hazırlıklı (gerekirse evrak kanıtları veya ABD ile bağ oluşturduğunuza dair kanıtların çıktıları ile) olmanız faydanıza olacaktır.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Selamlar, I-751 formunda criminal record sorusuna (20. Have you ever been arrested, detained, charged, indicted, fined, or imprisoned for breaking or violating any law or ordinance (excluding traffic regulations), or committed any crime which you were not arrested in the United States or abroad?) 'Hayir' cevabi vermemiz yeterli mi ek evidence sunmamiz da gerekir mi sizce? Daha once bu baslik altina tecrubelerini paylasanlar 'No criminal record' anlamina gelen bir dokuman submit etmemisler diye anliyorum. I-751 instructions'ta Criminal History basligi altinda '3. If no record is available, an original statement from the court that no record exists of your arrest or conviction.' seklinde bir madde goruyorum. Bu nedenle emin olmak istedim. Tesekkurler simdiden.
Benzer Başlıklar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k