Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@yigit55 Siz 2.tip e-mail almışsınız. Dosyanız mülakat alma aşamasına henüz gelmemiş. Beklemekten başka yapabileceğiniz bir şey yok.
    Bu mesajı inceleyin ve mesajdaki örnekte olduğu gibi ara sıra sormaya devam edin:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/298733

• @wizzie ben mülakattan yaklaşık 10 gün kadar önce ev kredisi çekerken açılan hesabımda topladım parayı eski hesap ama açıkçası çok fazla haraketlilik olmayan hesabımdı herhangi bi soru sormadılar TL olarak göstermiştim

• @Serapp sıralaması 3500 lerde olan birisini neden bekletirki konsolosluk ? Doğum yeri Almanya oldugu icin ne gibi sorun oluyor ki

• @denizezgi evet dediğiniz gibi benim sayfam da. Bir kere mail geldi sonra 15 kere yapmama rağmen bi daha gelmedi. Mail şablonunu kendinize göre revize edebilirsiniz mail gelmediyse. Transaction completed page’inden sizi main page’e redirected ettiğini iletirseniz daha doğru olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@yigit55 Bence bunun doğum yeri ile ilgisi yok. Mülakat dağıtılırken kişilerin hiç bir özelliğine bakıldığını sanmıyorum. Konsolosluklar KCC'ye kaç adet mülakat randevusu verebileceğini söylüyor, KCC de dağıtım yapıyor. Her yıl bir çok talihlinin başına gelebiliyor, atlanan veya geciken durumlar olabiliyor. Sabırla dosyanızın mülakat aşamasına gelmesini beklemelisiniz. Bir önceki mesajda verdiğim örneğe bakarak ara sıra sormaya devam edin lütfen.

• @Serapp tamamdır şuan 2. Tip mai aldım aynı formatta mail göndermeye devam edeceğim. Teşekkürler iyi akşamlar

• @ceng85 kanada meksika da var ama grup maçların bazıları, geriye kalan tüm aşamaların hepsi ABD'de olacak alırken vizesini herkes ona göre alır.

• @swadze
    merhabalar bizde asıl talihli eşim ve mezuniyet belgesi olarak sadece önlisans diplomasının orjinali ve fotokopisini verdik lise diploması ne benimkini ne eşiminki sormadılar bile
    bildiğim kadarıyla Ankara en son mezun olduğunuz kurumu kabul ediyor illa ki lise diploması diye diretmiyor

• @tolga-ozfidan
    Bu yoruma nasil ulastiniz bilmiyorum ama dusundugunuz gibi bir durum soz konusu degil. Turkiye’den kazanan talihli sayisinin azalmasi ile Ankara’nin performansinin artmasi arasinda hicbir baglanti bulunmuyor maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze Ankara'da mülakata girecek olanlar, asıl talihli üniversite mezunu ise lise diplomasına gerek yok zaten. Eşlerden de diploma istenmiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze Asıl talihli siz iseniz ve lisans diplomanız varsa ve mülakata Ankarada girecekseniz lise diplomasına neden ihtiyacınız olsun ki? Ankara mülakat deneyimlerinde kimse lisans diplomasının yanı sıra lise diplomasını vermiyor zaten evrak tesliminde, istenmiyor çünkü. Ankara için son diplomanız önemli.

• ⭐⭐⭐⭐

@johnlennon, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 merhaba, yorumunuzu ozellikle merak ettigim icin soruyorum ben konsolosluklari yada surec akisiki sizin kadar uzun surelerdir takip etmiyorum.
    Bu sene aslinda ozel sayilabilecek bir durum yasandi ve bunun isiginda, KCC'nin dosyalarimizin hong kongta kalmasina karar verdigini karar oncesi islemler yapildigi icin guidencetan etkilenmediğini vs iceren bir mail hazirlasak hatta viyana ve bangkokun kcc nin bu yorumu uzerine mulakat vermeye devam ettigini konsolosluk nezdinde ek bir talep olup olmayacagina da ekleyerek olumlu ornekler sunsak cevap vermezler mi ? (Yada karpuz kabugunu akillara mi getiririz) cunku vericekleri cevap belki de sureclerimizi etkileyecek burada cevap alabilmek icin current olmaya ne kadar kati bakiyorlar tahmin edemiyorum.

İnsani acidan baktigim zaman ilgili aksiyonlarim alinabilmesi icin donus yapmak daha vicdani duruyor. Tabi buralar resmi kurum vicdanla insiyatifle islemiyor.

@johnlennon

KCC’nin en basit bir soruya bile alakasız cevaplar verdiğini sizde şahit olmuşsunuzdur kullanıcıların paylaştıklarından. Konsoloslukların örneklemelerini özetleyerek soracağınız soru ve yol haritanız ile ilgili tavsiyelerini istemek bence kurumun kapasitesi ve sorumluluk alanı dışında olacaktır, sağlıklı bir cevap verebileceklerini düşünmüyorum. Bu kurumunda görev tanımı ve cevaplayabilecekleri & yorumlayabileceği konular sınırlı.

Birçok defa yazıldığı üzere her yılın dinamiği farklı, Ankara bu yıl farklı gidiyor sebebi x-y-z bilemiyoruz, sebeplerini de yorumlamaya da gerek yok. Geçmiş yıl dinamikleri ile gitseydi süreç sahip olduğunuz 15xxx ile Asya’dan bir süre sonra mülakatınızı sorunsuz alacaktınız.

28.08.25 öncesi yurtdışına dosya taşıma yaptıysanız, maddi manevi yurtdışında mülakata katılmak hesaplarınıza uyuyorsa, dere geçerken at değiştirmeyi sevmiyorsanız bence bu CN ile bir süre daha beklemek ve sizden önce Asya ülkelerinde mülakata girecek talihlilerin paylaşımlarımı okumak sizin özelinizde faydalı olabilir.

Tamamen kişisel yorumumdur, Department of State ne kararlar alacak daha fazla bende kestiremiyorum. Bol şans ve hakkınızda hayırlısı olsun 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç Aralık ayı için de ilk mülakat randevusu bilgisi de sizden gelmiş oldu, hayırlı olsun, şimdiden bol şans.

• @yunustg
    Merhaba, sizin ozelinde maddi birikim kaniti gosterme konusunu elimden geldigince aciklamaya calisacagim.

DV vizesinin onay/red kriterleri arasinda maddi birikim kanitlanmasi gibi bir kriter bulunmuyor. Bu durum genellikle konsolosluklarin vize basim isleyisi ile alakali olarak degisiklik gosteriyor. Bu konuda HNK, KLL vb. bircok kosnolosluk DV mulakatlari sirasinda talihlilerden herhangi bir maddi kanit sunmalarini talep etmezken, Ankara gibi bazi konsolosluklar ‘Public Charge’ kuralina dayanarak (Amerika’ya goc ettiginizde devlet yardimlari alarak Amerika devletine yuk olma ihtimaliniz), ilk goc ettiginiz zaman, kisa bir sure icin kendi ayaklariniz uzerinizde durabileceginizi kanitlamaniz adina maddi birikim gostermenizi talep edebiliyorlar. Hatta Afrika ve Guney Amerika ulkelerinde bulunan bazi konsolosluklar maddi kanitiniza bakmaksizin direkt olarak sponsor talep edebilmektedirler.
    Maddi birikiminizin aylarca dolar olarak hesapta beklemesinin hic bir onemi bulunmadigi gibi paranin hesabiniza ne zaman girdiginin de hicbir önemi bulunmuyor. Burada dikkat edilmesi gereken paranizin kaynagi soruldugunda aciklayabiliyor olup olmamanizdir.
    Genel olarak tavsiye edilen miktar kisi basi ~$15k iken, gecmis senelerde Ankara ozelinde $3k gosterip vizesini sorunsuzca alanlar da oldu, cok yuksek miktarlar gosterip konsolosu ikna edemeyerek sponsor talep edilenler de…
    Eger ayaklari yere basan bir planiniz varsa maddi kanit miktariniz da esneyebiliyor.(Mesela Amerika’da tasinacaginiz eyaletten bir is teklifi gibi).
    GC sonrasi evlenen bir cift iseniz, dugun takilarinizi kaynak olarak soyleyebilirsiniz. Eger bir ogrenciyseniz, anne/baba banka hesabindan transfer yaparak, ailem goc seruvenim de destek oldular diyebilirsiniz…

Eger ilk zamanalarinizi idare edecek bir birikim gosterip, baslangic icin de bir planiniz varsa daha fazla endise etmenizi gerektirecek bir durum bulunmuyor.

• @ATS16 merhaba formda sorduğum sorulara cevap alamıyorum size sormak istedim birde, mülakat tarihi aldıktan sonra eşimi ekleyebilmek ve değişen bilgilerimi güncellemek için konsolosluğa mail atıp formumumun açılmasını talep ettim 2 gün sonra açtıklarına dair bir mail aldım siteye girdim eşim için incompleted yazıyor form doldurabiliyorum ama benim için olan kısım comoleted görünüyor ve hiç bir düzenleme yapamıyorum sebebi nedir, cevap alamadığım için tekrar mail atıp kendim için de olan kısma düzenlemeye erişimi açmalarını talep ettim hala yanıt alamadım, siteye de giremiyorum tekrardan ne yapmam gerekiyor bişgilendirirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐

@yigit55 halen 2. Tip mail alıyorsanız dosyanızın incelemesi henüz bitmemiştir yani dosyanız mülakat verilmeye hazır hale gelmemiş dolayısıyla konsolosluğun elinde bir durum değil

• @yasinkoç bu durumda Ankara dan en yüksek case ile siz randevu aldınız sanırım tebrikler

• @aysegul Teşekkür ederim.

• @ugursway detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |