Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Kardelen-Serin-0, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@Talha-Furkan tamamdır teşekkür ederim

İmzanızı düzeltir misiniz lütfen 2026 olarak?

• @deryaasan aşı kartınız ve epikriz raporunun türkçesini mi verdiniz ingilzce çevirsini istediler mi

• Oncelikle forumun kurucularina, deneyimleri ile kullanicilara yol gosteren herkese tesekkur ederim. Biraz gecikmis olsamda yasadigimiz zorlu, bol beklemeli ve yorucu surecimizi bir nebze fayda saglar dusuncesiyle paylasmak istiyorum.

Oncelikle biz 2 cocuklu bir aileyiz. Cocuklarimizin birisi 2 yasinda digeri 6 yasinda. Asil talihli esim. Tum sureci ailemiz adina ben yonettim ve tecrubelerimizi yine ben sizelere aktarmis olacagim.
    Green Card i kazandigimizi ogrendigimiz an cok degisik duygular icerisine girdik. Hem sevinc hem biraz korkuyla surece baslamis bulunduk. Bir onceki sene green card kazanan bir arkadasimizin Yesilkart forumu tavsiye etmesiyle ve tum sureci yonetecek bilgi ve tecrubeyi forum sayesinde edindik ve cok sukur basarili bir sekilde sonlandirdik.

Kazandigimizi ogrendikten sonra DS-260 formunu doldurarak surecimize basladik. CN 11xxx oldugundan Ankarayi beklemenin bosuna oldugunu anladiktan sonra ilk olarak dosyamizi Muscat a tasidik. Birkac ay bekledikten sonra buradan bir hareket olmayacagini dusunerek dosyamizi HK ya transfer ettik. HK dan 7 Temmuz icin mulakat aldik. Nicolson ile iletisime gecip randevu talep ettik. 16 Haziran tarihine randevu verdiler. Mulakat tarihi ile arasinda neredeyse 20 gun oldugu icin biraz daha ileri bir tarihe aldirmak istedik fakat musaitlik olmadigini belirttiler. Diger kliniklede iletisime gectik fakat cok gec donus yaptilar ve onlarda 17 Haziran tarihinde musaitlik oldugunu belirttiler. Biz Nicolsoni konfirme ettik. Gerekli belgeleri hazirladiktan sonra 13 haziranda THY den direk ucusla HK ya uctuk. Donus biletimizi de 12 Temmuza almistik. Hk da bizde herkes gibi Bishop otelde 5 gece konakladik. Daha sonra daha buyuk bir odasi olan farkli bir otele gectik.

Saglik Mulakati
    Eşim 2012 yilinda bir biopsi olmustu ve bununla alakali elimizde herhangi bir bilgi belge yoktu. Hastaneden biopsi ile alakali raporlari talep ettigimizde uzerinden yaklasik 13 yil sure gectigi icin kayitlarin olmadigini belirttiler. Bizde bu durumu daha saglik testleri baslamadan doktora belirttik doktorda herhangi bir sorun yok ben size inaniyorum diye ekledi. Sirasiyla 2 yasindaki bebegimiz haric hepimizden kan alindi. Genel vucut muayenesi yapildi. gogus grafikleri cekildi.
    Balgam Testi: Esimin gogus grafiginde birseyler gorduklerini soylediler. Bunu bir uzmanla gorusup birkac gun icerisinde donus yapacaz dediler. 18 haziranda mesaj atip Balgam testi gerekli oldugunu belirttiler. Klinige gidip doktorla gorustuk. Doktor eminim ki herhangi bir sorun yok ama yine de bu testi yapmak zorundayiz deyip balgam testine yonlendirdiler. 19-20-21 Haziran tarihlerinde her sabah balgam testi verdik. Doktora bundan sonra nasil bir surec olacagini sordugumda konsolosluga bilgi vereceklerini, mevcut durumda mulakata giremeyecegimizi ve test sonuclari ciktiktan sonra mulakata engel bir durum yoksa konslosluk yeni bir mulakat verecegini soylediler. Bizlerde testi verdikten sonra biletimizi erkene alip 23 haziranda Turkiyeye geri donus yapip testin sonuclanmasini beklemeye gectik. Testin sonucu ortalama 8-10 haftada cikar diye belirtmislerdi.
    9 agustosta yani yaklasik 7 hafta sonra test sonuclarinin ciktigini ve negatif oldugunu belirten whatsapp mesaji aldik. Akabinde de konsolosluktan 14 agustos tarihine mulakatimizin olduguna dair mail aldik. Sure cok kisaydi ve apart topar hazirlanip guncellenmesi gereken belgeleri tekrardan hazirlayip ucak bileti alip 11 agustosta HK ya gittik.
    Vardiktan sonra ertesi gun klinige gidip saglik raporlarimizi aldik ve mulakatimizi beklemeye basladik.

14 Agustos Mulakat Gunu:
    Ingilizcemiz yeterli olmasina ragmen yine de sureci yonetmesi adina tercuman Murat bey ile anlastik. Kendisi cok tecrubeli ve profesyonel birisiydi. Cok yardimci oldu.
    Mulakat gunu inanilmaz bir yagmur ve firtina esliginde taksiyle konsolosluga gittik. Mulakatimiz 08:30 da oldugundan sabah 08:00 gibi Pasifik Cafe de tercumani beklemeye basladik. Murat bey telefonla arayarak HK da ''black rain'' alarmi verildigini ve tum kurumlarin ikinci bir duyuruya kadar kapali olacagini soyledi. Ama uyarinin 07:50 gibi verildigi icin bir ihtimal konsolosluk calisanlarinin gelmis olabilecegini soyledi. Nitekin sansimiza soyledigi gibi de oldu. Mulakat yapan kisilerden birisi uyari verilmeden once konsolosluga geldigi icin mulakatin olacagini ogrendik. Tepeden tirnaga islak bir sekilde mulakat alanina gidip belgeleri teslim edip odeme yaptiktan sonra beklemeye basladik. Sistemlerde sorun oldugu icin yaklasik olarak 3 saat bekledikten sonra nihayet mulakatimiz basladi.

Teslim Ettigimiz Belgeler:
    Hem bizim ve hem cocuklarimiza ait formül A, Herkes için 2 ser adet resim, Formul B, Sabika Kaydi, Mezuniyet Belgesi, Benim için askerlik terhis belgesi, Evlilik cuzdani ve Klinikten verilen saglik raporlari.
    Cocuklarimiz için Formul A, Pasaport, resim ve saglik raporlarini verdik sadece.

Mulakat:

• Ne zaman evlendiniz?
    • Kac cocugunuz var?
    • Amerikada nereye gideceksiniz?
    • Ben daha once amerikada bulundugumdan bana ayrica birkac soru sordu. Ne zaman gittin?
    • Ne kadar kaldin? - Ne is yaptin?
    • Daha once red aldin mi? diye sordu. Ben 2008 yilinda Amerika vizesi almadan once ilk vize mulakatinda red almistim. Ben de soruya evet diye yanitladim. Gorevli de bana evet detaylarini görebiliyorum deyip red aldigim tarihi filan soyledi. Ben o ara bir tirstim.

Daha sonra da vizeninizin onaylanmasi icin tavsiyede bulanacagim deyip bizleri tebrik etti.

Uzun, zorlu, bol beklemeli ve bizim icin cook masrafli (harcama toplamini yazamayacagim kadar) 😅 bir surecin sonunda mutlu bir sekilde sureci tamamlamis olduk. 22 Ekim tarihinde de yeni hayatimiza ilk adimi atacagimiz icin cok mutluyuz. Bu surece yeni başlayan herkese kolayliklar diliyorum. Ayrica yeni cekilise katılacaklara da bol sans diliyorum. Kalin sağlıcakla…

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetgul2536 Ahmet Bey, okuması kolay ama yaşayan bilir derler ya… Neler çektiğinizi tam olarak anlamamız zor ama tahmin edebiliyorum. İki küçük çocukla iki kez bu kadar uzun yola gidip gelmek, mülakat günü şiddetli yağmura yakalanmak ve sistem arızası nedeniyle içeride üç saat beklemek gerçekten çok zorlayıcı olmuştur. Ayrıca bu süreçte ciddi bir maddi yükün altına girdiğiniz de belli, her ne kadar söylemeseniz de.
    Vizenizi alabildiğiniz için sizi içtenlikle tebrik ederim. Umarım ABD’de çok güzel bir hayat kurar, çocuklarınız da harika bir geleceğe sahip olur. Bugünleri ise ileride gülümseyerek hatırlarsınız🎉🎊👏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

gelenek bozulmasın..

her mali yıl sonrası bu başlıkta süreci acısıyla tatlısıyla yaşayan, emek veren, takip eden ve foruma aktaran herkese bir teşekkürü borç bilirim.
    her ne kadar vize sonuçlarına etki edemesek de, oraya kadar gitmelerinde emeğimiz olmuşsa ne mutlu bizlere.

her zaman dediğim gibi; süreç ne kadar bireysel olsa da, sizin dışınızda gelişen etkenlerden etkileniyor ve bazen olumlu bazen de olumsuz sonuçlar alıyorsunuz.
    bu sizlerin hatası değil. olmadı, olmayacak..

yeteri kadar emek verip, süreciniz için adımlar attığınıza inanıyorsanız eğer müsterih olun.
    bu sadece bir piyangoydu.. öyle görüp hayatınıza devam etmelisiniz.
    etki edemeyeceğiniz şeyler için üzülmek yerine, tekrarı için hayal kurmaya devam edin.

DV2020-21 yıllarında bizlerin yaşadığı süreçleri geride bırakıp önümüze bakmaya devam ediyoruz.
    abd başkanına dava açıp kazandığımız halde alamadığımız green cardlar sonrası bile 🙂

sizler elinizden geleni fazlasıyla yaptınız.
    emekleriniz, sabrınız ve azminiz için bir kere daha kutluyorum hepinizi.
    bir başka mali yılda, içinizden bir çoğunu başka bir DV başlığında tekrar göreceğime eminim.

ışık daima sizinle olsun
    namaste!

• Sabitlenme kaldırıldı  gucarslan gucarslan 

• @gucarslan Bizler için verdiğiniz tüm emek ve bilgiler için teşekkür ederiz, hikaye bu seferlik kötü bitti ama dediğiniz gibi hayal kurmaya çabalamaya devam edeceğiz.

• @ahmetgul2536 yolunuz açık olsun tebrikler

• @ahmetgul2536 Hayırlı olsun Ahmet abi yeni hayatınızda şans hep sizden yana olsun.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   nsercan nsercan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   D drbaykal 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @crazycells Ankara randevusu için Belgeler Türkçe olsa olurmu? Ve apostil yaptırmamız gereken belgeler varmı?

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç

İmzanızı kontrol etmeniz ricadır, siz DV2025 kazananı olmamanız gerekiyor.

Sorunuzun cevabı https://yesilkartforum.com/forum/post/514622

• @yasinkoç edevlettan alabildiklerinizi ingilizce alın çoğu belge ingilizce oluyor, evet diye yazmıştım ama sonra emin olamadım..

• 26 Eylül'de vize süreci mülakat vs. tamamlandı ancak pasaportumu halen teslim alamadım VFS Ankara'dan. Premium teslimatı seçip ücreti ödedim barkod numarası var ama UPS kargo teslim almadığını söylüyor ne yapmam gerekiyor ? VFS ile irtibata geçtim Elçilikle görüşün dediler. Elçilik ise mail yanıtlamıyor telefon açmıyor. Şikayet var sitesinde onlarca başlık var vfs/pasaport teslimatıyla ilgili ama forumda konuşulduğunu göremedim, o yüzden buraya desteğinizi alabilmek adına yazıyorum. 20 gündür ücretini ödediğim pasaportu alamadım nasıl çözmek gerekir ?

• @brucewayne, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

26 Eylül'de vize süreci mülakat vs. tamamlandı ancak pasaportumu halen teslim alamadım VFS Ankara'dan. Premium teslimatı seçip ücreti ödedim barkod numarası var ama UPS kargo teslim almadığını söylüyor ne yapmam gerekiyor ? VFS ile irtibata geçtim Elçilikle görüşün dediler. Elçilik ise mail yanıtlamıyor telefon açmıyor. Şikayet var sitesinde onlarca başlık var vfs/pasaport teslimatıyla ilgili ama forumda konuşulduğunu göremedim, o yüzden buraya desteğinizi alabilmek adına yazıyorum. 20 gündür ücretini ödediğim pasaportu alamadım nasıl çözmek gerekir ?

bana da aynısı olmuştu ama 4-5 gün sonra ups( barkod hemen gelmesine rağmen) den haber almıştım, 20 gün biraz fazla olmuş. Sanırsam anlaşmalı oldukları için, vfs kargoya vermeden ups den bir numara alıyor ve daha sonra fiziki olarak teslim ediyorlar veya ups alıyor. Muhtemelen vfs de hala pasaportun ve birinin masasında bekliyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• vfs ankara telefon numarasını bilen var mı ? nette bulunamıyor

• @Feyzanur-Kayadibi Selamlar
    Influenza aşısını 10+ eczaneye sordum ama hiçbir yerde yoktu acaba siz nereden bulmuştunuz?

• @bakarmisin100 influenza aşısı dediğimiz şey bildiğimiz grip aşısıdır. Kışa girmek üzereyken tükenmiş olması normal. Bir eczaneye daha sorarsanız grip diye sorun. Eğer bulamazsanız da Bangkok'ta muayene sırasında olursunuz fiyatı 1100 baht civarıydı.

• Herkese merhaba .
    Mülakat deneyimimiz ;
    Biz Kasım ayında dosyayı Viyana konsolosluğuna taşımıştık. Hafta sonu oğlumun lgs sınavı olması nedeni ile mülakattan önce sadece bir günümüz vardı ve bu nedenle molnar’a mail attığımızda molnar bize pazartesi 09.30’a sağlık randevusu vermişti fakat biz Van’dan geliyorduk ve bizim uçuş iptal oldu biz pazartesi saat 14 gibi Viyana’da olabildik. Uçaktan indiğimiz gibi Uber ile molnara gittik 32 Euro tuttu fakat molnar öğlen sonra DV proğramındaki hastalara bakmıyormuş ve bize mülakattan bir gün sonra çarşambaya saat 10’a randevu verdi.
    Mülakat’ımız Salı sabah saat 13.00’te biz marriot otelin önüne 12 gibi vardık. 12.30 gibi konsolosluğa çıktık fakat en fazla 10 dk önce gelebilirsiniz diyorlar . Saatinde tekrar yukarı çıktığınızda girişte polis memuru elinizdeki çantayı xr cihazına koymanızı istiyor ve kontrolden geçtikten sonra içeri girip oturuyorsunuz . Önce evrak teslimi sonra ücret ödemesi ve en son mülakatınız oldu. Evrak olarak eşimden ( DV kazananı)
    bitirdiğiniz en yüksek okul diploması + bir fotokopisi,
    iki fotoğraf,
    adli sicil kaydı,
    Formül a,
    Formül b,
    Hesap dökümü ( biz iki ayrı banka şeklinde verdik)

Benden;
    Formül a,
    Formül b,
    Adli sicil kaydı,
    İki fotoğraf

İki çocuğumuzdan;
    İki fotoğraf ,
    Formül a

Evrakları teslim ettikten sonra kişi başı 330 dolar yatırdıktan sonra tekrar oturma sonra sıra ile mülakata çağırılıyorsunuz. Mülakatta benim ingilizce seviyem a2-b1 arası eşimin a1 seviyede önce yemin ediyorsunuz sonra basit sorular soruluyor,
    İlk evliliğiniz mi, daha önce evlendiniz mi , başka çocuğunuz var mı, Türkiye’de ne iş yapıyorsunuz, nereye yerleşeceksiniz , gideceğiniz yerde tanıdığınız var mı , orada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz sorularını sordu. Daha sonra görevli her şey uygun dedi ve küçük oğlumuza bir Amerikan bayrağı verdi ve sonrasında alize hanımla gelerek sağlık muayenemiz olmadığı için bize bir bilgilendirme kağıdı ile birlikte pasaportlarımızı geri verdi açıklama yaparak ( sağlık muayeneniz olduktan sonra pasaportları geri getirin biz o zaman işlemleriniz yaparız diye).

Çarşamba günü sağlık muayenesi olduk : randevumuz 10’daydı fakat biz 30 dk erken gittik ve içeri girişte bankoda önce pasaportlarınız veriyorsunuz ve DV kazanma belgesini sadece telefondan fotoğrafını göstermeniz yeterli . Önce fotoğraflarınız çekiliyor ve herkes için ayrı ayrı dosya açılıyor. Çocukların aşı kartlarını ( e devletten ingilizce çevirili verdik), birlerinde antikor testlerini verdik. Bunlar kayıt edildikten sonra bir odaya geçiyorsunuz hemşire sıra ile bilgilerinizi soruyor; kronik hastalığınız var mı, ameliyat oldunuz mu, ilaç kullanıyor musunuz, boy kilo , yetişkinlerden tansiyon kaydettikten sonra oturuyorsunuz. Eşimin ve büyük oğlumun (14 yaşında) su çiçeği antikor testlerini yapamamıştık( hastahanemizde kit yoktu). Hemşireye sadece geçirdiğimizi söyledik ve tamam dedi aşı yapılmadı su çiçeği için.
    Sonra doktorun odasına gidiyorsunuz ve sadece iç çamaşırı kalacak şekilde soyunuyorsunuz çok basit yüzeysel bir muayene yapıyor ve yetişkinlerden kan alıyor. Muayeneler bittikten sonra eşime üç( hepatit b, tetraxim, mmr) , bana ( tetraxim) ve büyük oğluma ( menenjit) aşısı yapıldı . Üçümüzün aşı defterini veriyor. Sonra girişteki görevli size muayene olduğunuza dair kağıt ve yetişkinlerin röntgen çekebilmesi için birer kâğıt veriyor . Bir harita ile size töntgeni tarif ediyor sonra ücret ödeyip çıkıyorsunuz biz 1720 Euro ödedik.
    Sağlık muayenesi birince kapıdan sokağa çıktığınız gibi sola dönün 100 metre ilerde yolun karşı tarafında otobüs durağı var orada 5A ‘ya bindikten sonra 7 yada 8 durak sonra iniyorsunuz hemen röntgenin kapısında.Röntgende ortadaki butona basıp sıra numarası alıyorsunuz ve içiride sizi pasaport ile Molnar’dan verilen röntgen kağıdı ile kayıt yaptırıp röntgen çekiyorsunuz ve 15-20 dk içerisinde size zarf içerisinde CD şeklinde veriyorlar.
    Daha sonra bekleme süreci başlıyor.
    Molnarda biz çarşamba muayene olduk pazartesi sabah mail attı hem konsolosluğu hemde bize. Konsolosluğa muayene maili gittikten sonra yaklaşık 3 saatte işlemler bitti ve bize mail geldi gelip pasaportlarınızı alabilirsiniz diye.
    Pasaportla birlikte her kişi için verilen sarı zarflar veriliyor ayrıca Alize hanım uscis’e para yatırmanız konusunda sizi bilgilendiriyor.
    Normalde işler bu kadar uzamazdı fakat bizim uçuş iptali sağlık muayenesinin ötelenmesi , perşembe Viyana ‘da ne olduğunu bilmediğim bir tatil ve eşimin kan sonucunun geç çıkması , bunların hepsinden dolayı bizim pazartesiye kadar uzadı ve biz 8 gün Viyana ‘da bulunmak zorunda kaldık.

• @LG-LM6300 Merhaba, öncelikle tebrik eder ve aileniz için güzel ve mutlu bir gelecek dilerim.
    Size ve konuyu bilenlere 3 kısa sorum olacak.
    NVC civil documents upload aşamasında Vukuatlı Nufüs Kayıt Öŕneğini mi yoksa çok dilli Formül A'yı mı upload etmeliyiz?
    Yıne bu aşamada Evlilik cüzdanını mı yoksa çok dilli Firmül B'yi mi yüklemeliyiz?
    Formül A ve Formül B çok dilli belgeler olmalarına raĝmen neden tercüme yaptırdınız? Bu gerekli miydi?
    Teşekkürler

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |