Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cembey2012 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda sağlık, huzur, çok güzel maddi imkanlar, mutluluk sizinle olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@yasinkoç sorunuzu lütfen aşamalar başlığında sorunuz, bu başlık sadece mülakat deneyimleri ile ilgili.

• @elbruz Çok teşekkür ederim.Umarım siz de en kısa sürede kolaylıkla vizenizi alırsınız.

• Merhabalar, bu sabah Bangkok'ta vizemiz onaylandı. Öncelikle daha önceki tecrübelerini paylaşan ve sürekli sorularımıza cevap ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

Asıl talihli olan eşimle, Haziran ayında evlendik. Onun yeni pasaport bilgileri ile DS-260ı doldurduk ve submit ettik. Güvenlik sorularında daha önce tutuklama veya conviction'ınınız var mı sorusuna hayır cevabı vermiştim. Daha sonraki araştırmalarımız ve bir tanıdığımızın yönlendirmesiyle DS-260'ı açtırıp bu soruya "yes" cevabı verdim. Amerika'da öğrenci olarak bulunduğum zamanda polis bana bir ceza kesmişti. Verdikleri ticket'ta bir ön mahkeme günü vardı. Pre-trial'a çıkarak suçu kabul edip para cezası ödemiştim. Herhangi bir tutuklama ya da merkeze götürme durumu olmamıştı. İlgili mahkeme ve county ile yazışarak dökümanları topladım.

Tekrar mülakata gelirsek;

Sağlık Randevusunu Bumrungrad hastansinden aldık. (Bütün işlemleri mail yoluyla hallettik.) Yanımızda götürdüğümüz belgeler;

• Antikor testi ve çevirisi (Şehir Hastanesinden)

• Bu teste göre sağlık raporu ve çevirisi (Aile Hekiminden e-imzalı) (Antikor testini imzalayabilir mi diye aile hekimine götürdük, onu baz alarak bir rapor yazdı bize.)

• Olduğumuz aşıların listesi ve çevirisi (Aile Hekiminden imzalı Kaşeli)

• İkimizin aile hekimi de tetraxim yapamayacağını söyledi, eczaneden bootrix polio bulduk onu yaptırdık. Grip Aşısı yaptırdık. Eşim KKK aşısı yaptırdı aile hekiminden, ben Bangkok hastanede yaptırdım.)

Sağlık muayenesi için önce belgeleri aldılar ve tansiyon, göz, boy/kilo kontrolleri yapıldı. Bu esnada bana gelip KKK aşısı olmam gerektiğini söylediler. Sonrasında doktor muayenesi yapıldı, bu esnada kullandığın ilaç, rahatsızlık, ailende olan rahatsızlıklar vs soruluyor. Sonra ödeme, X-ray ve kan verme işlemleri yapıldı. Biz Cuma günü muayeneye girdik, Salı günü sonuçları aldık. Salı ya da çarşamba girerseniz aynı hafta alırsınız sonuçları. (biz aşı kutularını da yanımıza almıştık ama raporları incelediler sadece kutuları almadılar.)
    Bu kısmı daha detaylı anlatıları olduğu için geçiyorum.

Mülakat için sabah elçiliğe gittik. Önce kapıda ds260ı kontrol edip, telefonları kapatmanızı isteyip sizi salona içeri alıyorlar. Güvenlikten geçerken çantamda powerbank unutmuşum, bunu ya atın ya da biraz ilerde pazar var oraya emanet bırakın dediler. Bir koşu emanet bırakıp geldim :))

İçerde önce bir görevli resimlerin arkasına isim yazmanızı istiyor ve döküman listesi verip buna göre dökümanları sıralamanızı istiyor. Sonrasında içeriye sıraya girdik. Bizi kimse yönlendirmedi ama içeride ödeme bankosu var, sıraya girmeden ödemenizi yapın. Ya da iki kişi iseniz biriniz sıraya girip biriniz ödemeyi yapabiliyorsunuz.

İlk bankoda evrakları teslim alıyorlar. Önce eşimin evraklarını aldılar;

• Resim ve Pasaport
    • Ödeme makbuzu
    • Daha önce Amerika'da bulundunuz mu,
      Hayır. (diğer pasaportlarını istemediler.)
    • _Ne kadardır Taylandasınız?, İki haftadır. Neden Tayland'ı tercih ettiniz? Balayı için tercihlerimiz arasındaydı, DV sonucunu öğrendikten sonra ve Ankara'nın geçmiş yıl yavaş davranmasından dolayı ikisini birleştirmek istedik.
    • Formül A ve B (bu esnada aaa yeni evlenmişsiniz vs muhabbet ettik biraz.)
    • Evlilik cüzdanını da verdik bu arada.
    • Adli sicil. ( Herhangi başka bir ülkede bir yıldan fazla yaşadınız mı diye sordu, hayır dedi eşim.)
    • En yuksek öğrenim durumunuz?
      Üniversite. Diplomayı verdik. Transkrlpti de ozellikle istedi.
    • Her belgenin kopyasını da istedi bizde verdik. Çok iyi hazırlanmışsınız bu belgeleri isteyeceğimizi nerden biliyordunuz diye sordu. Elçiliğin yönlendirdiği web sitesinden öğrendiğimizi söyledik.

Sonra benim belgelerimi aldı aynı sırayla. Ben daha önce Amerika ve Maldivler'de bir yıldan fazla yaşadığım için Maldivlerden aldığım polis raporunu da verdim. Daha önce Amerika'da bulundunuz mu diye sordu. Amerika vizesi basılı olan pasaportlarımı istedi, onları ve kopyalarını verdim. Şu an aktif vizem olup olmadığını sordu, olmadığını söyledim. Askerlik dökümanlarımı istedi.

Tamam görüşme sırasına geçebilirsiniz dedi ve kendi yaptığı dosyaları bize verdi. Diplomama gerek yok mu diye sordum, gerek olmadığını söyledi. Biz ilişkimiz hakkında da bir dosya yaptık dedik, gülüp tamam onu verebilirsiniz dedi. Peki benim birde mahkeme dosyam vardı, onu size vermeme gerek var mı dedim. Mahkemenin nereden olduğunu sordu, USA cevabını verdim. Buna biraz şaşırıp ekranını kontrol etti bir süre, sonra belgeleri istedi. Onları dosyanın içine ekleyip geri verdi ve görüşme sırasına geçtik.

Görüşmede önce asıl talihli eşimle görüştü yetkili.

• Mesleğiniz nedir, bi yerde çalışıyor musunuz, kaç yılında mezun oldunuz vs.
    • Yeni evlenmişsiniz, ne kadardır berabersiniz, neden lottery sonucundan sonra evlendiniz diye sordu.
      4 yıldır beraber olduğumuzu, geçen yıl nişanlandığımızı ve önceden Haziran için düğün planı yaptığımı söyledi eşim. İlişkimiz hakkındaki dosyaya şöyle bir baktı. En sonuna evlilik başvurusu yaptığımız dekontun tercümesini eklemiştim (ödeme tarihi lottery sonucundan önceydi), onu biraz inceledi. (sanırım belgenin ne olduğunu merak etti.)
    • Nereye taşınmayı düşünüyorsunuz?
      Midwest, Michigan ya da İllinois, eşim daha önce o bölgelerde yaşadığı için arkadaşları var.
    • Kendi alanınızda mı çalışacaksınız? Evet.

Sonrasında bana ne iş yaptığımı sordu, söyledim. Ekrandan bakıp, doğru Amerika'da okumuştun değil mi, master mı lisans mı diye sordu. Master diye cevapladım, o zaman opt ile ülkede kaldın sanırım dedi, onayladım.

• Tutuklanmanın sebebi neydi?
      -Tutuklanmadım.
    • Burada bir sürü belge var olayı senden dinlemek istiyorum. (belgeleri baya dikkatli inceledi)
      Olayı anlattım.

Devamında bir sürü not yazdı bilgisayarda ve en sonunda tebrikler vizenizi onaylıyorum cevabını aldık.

Şu anda hatırladıklarım böyle, unuttuklarım hakkında ekleme yaparım, herkese başarılar dilerim. Sonradan söylemesi kolay ama çok stres yapmayın, daha önce vize alanlar bilir gayet rahat geçiyor interview süreci, konuştuğunuz kişiler de gayet olumlu ve tatlı kişiler oluyor.

• @zero Her şey gönlünüzce olsun. Yeni hayatınızda her şey istediğiniz gibi olsun.

• @zero Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda şans hep sizden yana olsun✨

• Hayırlı uğurlu olsun.Darısı başımıza

• @zero hayirli olsun, mutluluklar dilerim. 2026 Deneyimlerinin de gelmeye baslamasi bayagi heyecanlandirdi beni acikcasi 🙂

• @zero yeni hayatınızda tüm dileklerinizin gerçekleşmesini dilerim

• @zero Hayırlı uğurlu olsun yeni yolculuğunuz güzel geçsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@zero

Tebrikler, gözünüz aydın. Sürecin bundan sonraki aşamalarında da bol şans 🍀

• @zero Hayırlı olsun. Darısı isteyen tüm forum üyelerimize inşallah.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @zero Tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun 🙏

• @zero tebrik ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur. ☺

• Merhaba arkadaşlar,
    Ancak şimdi kendime gelebildim, mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sabah 07.30 randevusundaydık. Gittiğimizde elçilik önünde müthiş bir sıra vardı, biz de sıraya girdik. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra güvenlik görevlisi “07.30 randevusu olanlar öne gelsin” dedi. Ardından diğer saatleri de sırasıyla çağırıp bizi düzenli bir sıraya soktular ve yavaş yavaş bahçeye almaya başladılar.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Telefon, kulaklık, çanta, akıllı saat kesinlikle içeri alınmıyor. Hatta bizim demirli muhasebe dosyası tarzındaki dosyamızı bile almadılar.

Sırayla pasaportlarımızı teslim ettik. Tam binaya girmeden önce şöyle bir durum yaşadım: Bahçede, pasaport teslim alanından tekrar beni çağırdılar. O an biraz korktum. Bana soyadımın değişip değişmediğini sordular; değiştiğini söyledim. Yeni soyadımı istediler ve “Evlilik cüzdanınız yanınızda mı?” diye sordular. Eğer süreçte evlenen varsa kesinlikle panik yapmayın — ben yaptım ama siz yapmayın 🙂

Daha sonra adım yeniden okundu ve nihayet içeri girdim. Montumu ve eşyalarımı kutuya koyup geçtim (alyanslar sorun olmuyor, içiniz rahat olsun).

Ardından ödeme noktasına yönlendirildik. Size tavsiyem (Ankara için):
    💳 Kredi kartı ile ödeme işini riske atmayın.
    Önümüzdeki iki kişi kartla ödeme yaparken sorun yaşadı, muhtemelen banka kaynaklıydı.
    Biz iki kişi 660 dolar ödedik ve sıra numaramızı aldık. Ödeme noktasında iki aynı sıra numarası veriyorlar: küçük olan dosya teslim sırası, büyük olan mülakat sırası.

Dosya tesliminde bizden istenen belgeler:
    • 2 adet fotoğraf
    • Pasaport
    • Evlilik cüzdanı
    • Benim diplomam
    • Nüfus kayıt örneğim
    • Evlilik cüzdanının iki kopyası
    • Adli sicil kaydım
    • Banka dökümüm

Eşimden ayrıca diploma istemediler, ama askerlik belgesi istediler.

Sonra görevli aniden sordu: “USTravel’a kayıt oldunuz mu?”
    Biz “Evet, olduk ama bir sorun yaşamıştık.” dedik.
    Keşke demeseydik! Hemen “O zaman mülakata giremezsiniz.” dedi. O an kalp krizi geçiriyordum.
    Neyse ki sisteme baktı ve “Kaydınız var, girebilirsiniz.” dedi. O an Allah’a şükrettim.

Mülakat sırasına geçtik, önümüzde iki vezne çalışıyordu:
    Birinde tercümanla birlikte bir memur, diğerinde sarışın Amerikalı bir kadın vardı.
    Tercümanlı olan genellikle İranlılarla ilgileniyordu, kadın ise bizimkilerle.
    Sıra bize geldiğinde birkaç kez atlandık ama sonunda çağrıldık.

Sorulan sorular:
    • Daha önce evlendiniz mi?
    • Çocuğunuz var mı?
    • Hangi üniversite/bölüm mezunusunuz?
    • Mesleğiniz nedir?
    • ABD’de ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    • Hangi eyalete gideceksiniz?
    • Tanıdığınız var mı orada?

Mülakatımızı gerçekleştiren o Amerikalı kadın inanılmaz tatlı, güler yüzlü ve sabırlıydı.
    Bizim gördüğümüz süre boyunca herkese vizelerini onayladığını fark ettik, bu da içimizi inanılmaz rahatlattı. 💛

Ve sonunda o beklediğimiz cümle geldi:
    👉 “Vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde size bir e-posta iletilecek, pasaportlarınızın ulaşımı hakkında bilgi alacaksınız.”

O an inanılmaz bir rahatlama yaşadık.
    Bu arada bizden evlilik kanıtı istemediler — tuhaf bir şekilde hiç sormadılar. Ama mesela arkadaşım @emels’ten istemişler.

Süreçte bana destek olan tüm forum üyelerine ve özellikle bu yolda 5 aydır her gün konuştuğum canım dostum @emels ablaya kocaman teşekkür ederim. 💛

• DV2026 Ankara Mülakat deneyimi
    Öncelikle her adımda deneyimini paylaşıp bize önayak olan forumdaşlara yürekten teşekkür ediyorum sizin sayenizde danışmanlarla uğraşmadan saf emekle bu süreci zorluk yaşamadan atlattık.
    mahalle bekçisi olarak sürekli gece çalışıyorum 4Mayıs gece 3te kardeşim bu yılda kazanamadığını söylediğinde bende hemen kontrol etmek istedim ilk önce kendi sonucuma baktım hüsran.. eşimin sonucuna baktım farklı bi sayfa ve o an yaşadığım heyecan, diken diken olmuş tüylerim
    sabah eve varınca eşimi uyandırdım sevincimizi paylaştık ne kadar çocuk uyanacak dese de umursamadım iki gün sağlıklı uyuyamadım açıkçası
    hemen araştırmalara başladım çünkü süreç hakkında hiç bir fikrim yoktu bir form doldurmam gerekiyormuş. 5 mayısta doldurmaya başladım bu arada Yeşilkartforum ile tanıştım 7 mayısta ilk submit işlemini yaptım daha sonra kendim ve büyük kızımı(5yaşında) submit yaptım aralık ayında doğan diğer bebeğimi add aplicant yaparak ekledim ve formu gönderip beklemeye başladım gece gündüz 2024 ve 2025 Ankara deneyimlerini okudum yetmedi sohbet sayfalarını okudum ve gerçekten çok faydalı bilgiler var.
    Ekim bülteni açıklanınca KCC'ye mülakat tarihimi mail ile sordum Dvprogram.state.gov/esc adresinden kontrol etmem yazıyordu ve 15 Ekim 7:30 olarak öğrendim hemen çocuklar ve eşim için Pasaport başvurusu yaptım( benim vardı ama ds260 formunda belirtmemiştim mülakatta göstericem nasılsa diye ) Pasaportları teslim alınca 10 ekim unganlar randevusunu 1 ay önceden aldım tabi bu arada
    9 ekimde başlayacak şekilde Ankara dikmende bulunan polis moral eğitim merkezinde 10 günlük yer ayırttım

10Ekim UNGANLAR

Öğleden önce 10:30 da 4.kata çıktık yoğunlukla İranlı vardı. Orada diğer bir talihli arkadaşımız selink23 ve eşi ile tanıştık görevli hanımefendi işlemler için bizden sadece pasaportları istedi ve fotoğraf çekimi yapıldı. Röntgen çekimi ve kan tahlili için diğer katlara yönlendirdiler. kan tahlili için eşim ve benden toplam 95 dolar karşılığı TL ödedim KK ile ve sonrasında doktor ungan'ı beklemeye başladık.
    sıramız geldiğinde sırayla boy kilo ölçümü ardından aşılar yapıldı çıkışta 2 yetişkin 880 dolar 2çocuk 440 dolar ödeyip (KK ile tl olarak 57bin küsür) ayrıldık 14 ekim salı günü ben gidip sonuçları aldım.

Ankara Mülakat sabah 7:30
    polis evinden sabah 07:05te taksi ile büyükelçiliğin önüne gittik yoğunluğu görünce eşim geç kaldık dedi ama benim içim rahat çünkü çocuklara ve randevu saatimize güveniyorum 😀
    orada 10 dakika sıranın başında bekledikten sonra abim geldi telefonları sigara ve çakmağı ona teslim ettim iki polis polis bariyerini açıp kalabalığı saate göre sıraya koyarken 7:30 randevusu olup çocuklu olanları en öne aldı ve
    kısa süre sonra içeri doğru yönlendirdi en öndeyiz ana binadan ayrı giriş güvenlik binası önünde kırmızı çizgide bekliyoruz bir görevli camın arkasından pasaportları istedi çekmeceden içeri bıraktık sol tarafınızda duvarın yanındaki kapıya kırmızı çizginin önüne geçmenizi söylüyor. Orada kamera sizi görecek şekilde üzerinizde mont varsa önünü açmanızı istiyor ve isim isim okuyup içeri çağırıyor xray cihazından önce ceplerinizde eşya varsa mont cebine koymanız kolaylık olur. çakmak, telefon, akıllı saat yasak el çantası sadece bebek için ise izin veriyorlar biberonda mama varsa denemenizi istiyorlar
    daha sonra giriş güvenlik binasından çıkıp asıl binaya doğru ilerliyorsunuz malum ağır kapıdan geçtikten sonra başka bi görevli randevu saatini sordu 7:30 dedim emin misiniz diye sordu evet dedim randevu mailini almıştım onu gösterdim o zaman DV mi diye sordu evet dedim devam etmemi sağ tarafında bulundan masadaki görevliye yönlendirdi o da pasaportlara bakıp beklememizi söyledi çünkü asıl personel hala sabah kahvesini yapıyordu 6-7 dk bekledikten sonra 18 nolu gişedeki hanım efendi Dv için gelenleri çağırdı
    -pasaportlar yanınızda mı
    -evet buyrun 4 Pasaport
    -kişi başı 330 dolar
    1320 doları uzattım saydı pasaportların arasına 2şer ödendi makbuzunu koyup 2 adet v50 sıra numarasını çekmeceden uzattı oturup sıramızı beklemeye başladık (bu esnada diğer vize türleri için gelenler sıraya giriyor biz ayrı oturuyoruz ) 15-20 dk bekledikten sonra 14 nolu gişede numaramız yandı evrak teslimi :
    asıl talihli eşim:
    -diploma ve fotokopisi
    -fotoğraf x2
    -hesap dökümü benim adıma 40k dolar ve tapuyu gösterdim
    -unganlar Muayene zarfı
    -vukuatlı Nufus kayıt örneği
    -arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı
    -evlilik cüzdanı ve fotokopisi

kendim için:
    -fotoğraf x2
    -vukuatlı Nufus kayıt örneği
    -arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    -askerlik belgesi
    -evlilik cüzdanı fotokopisi
    -unganlar muayene zarfı

2çocuk:
    -unganlar muayene zarfı
    -fotoğraflar
    -annenin vukuatlı Nufus kayıt örneğinin fotokopilerini verdim

mülakatı Türkçe yapmak istediğimizi belirttik

almadıkları sormadıkları
    -ustraveldocs barkodlu çıktısı
    -ds260 confirmation çıktıları
    -2nl çıktısı
    7-8dk kadar bekledikten sonra mülakat için çağrıldık
    eşim ve benden parmak izi istedi
    çok basit ve yarım Türkçe ile belli başlı soruları sordu
    daha önce evlilik yaptınız mı
    orada nereye gideceksiniz
    ne iş yapacaksınız
    tanıdık var mı
    evrakları kontrol etti 1dk kadar dosyaladı ve haftaya ptt dedi 😀😀
    ""bu mesajı henüz taze taze yazmak için gün içinde telefonla yazmaya çalıştım eksiğim varsa affola ""

Yeni yıla kalmadan Amerika topraklarına giriş yapmayı düşünüyoruz 🇺🇸

• hayırlı olsun tebrik ederiz, darısı başımıza 🙂

• @SKUKAAN hayırlı olsun tekrardan içimize su serptiniz. Çukurambardaki yeni konsolosluk binasına mı gittiniz yoksa ayrancıdaki eski binaya mı? Eski bina tamamen devredildi diye biliyoruz ama yine de emin olmak için soruyorum

• @drbaykal cukurambardaki binada yapiliyor mulakatlar

• @ucangeyik teşekkürler 🙏🏼

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |