Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Emre-Kurtulmuş Emre bey fotoğrafı çekinirken biometrik mi çekindiniz vesikalık mı? Bildiğim kadarıyla sitedeki tool sadece 600x600 yapıyor . Fotoğrafçıda çekildik fakat hiç bir fotoğrafçı resimle oynamadan arka fonu beyaz yapamadı hep gri çıkıyor 5 tane fotoğrafçı gezdim anlamıyorlar pek. Kafa ölçüsü felan var boyut vs.siz nasıl yaptınız anlatır mısınız?

• ⭐⭐⭐⭐

@heyysanadiyom üst üste 2 sene aynı fotoğrafla başvurup kazanan ve amerikada yaşayan biri olarak söylüyorum bunu merak etmeyin (yinede engel bir durum olmadıkça her sene 5 dakikanızı ayırıp güncel bir fotoğraf çekinmeyi deneyin mümkünse)

• Daha once bir kac yuz kez yazildi ama tekrar yazayim. Green Card sahiplerinin 6 aydan fazla ABD disinda kalmasi yasak gibi bir sey soz konusu degil. Vatandaslik almak istiyorsaniz son 5 yilda 30 ay ABD de yasayacaksiniz ve bir seferde 6 aydan fazla ABD disinda kalmayacaksiniz. Yani ilk 2.5 sene 6 ayda bir ABD ye giris yapip bir kac gun kalip geri donup sonrasinda da kesintisiz 30 ay ABD de kalirsaniz vatandas olursunuz. Kaldi ki 6 aydan fazla kaldiginiz durumlarda bile normal surede vatandas olabildiginiz durumlar var ve yonetmelikle belirlenmis haklar. Ornek olarak kendimi verebilirim. Ben vatandas olmadan onceki 5 yilimda bir seferinde 8 ay, bir kac seferde 6 ay Turkiyede kaldim. Gelislerimde ABD de kisa sureler kaldim. Ne surem sifirlandi ne de GC sorgulandi. 6 aydan fazla kalmanin affi o sirada burada bir evim olmasiydi. Ama ilk sene iki kez giris yaptim sadece kisa sureler icin evimde yoktu. Aslinda yonergeler o kadar net ve ilkokul duzeyi matematik bilgisi olan biri ilk okumada anlayabilir.
    Peki napacagiz o halde. Bu kadar acik, net yazilmis yonergeyi anlamayip yanlis bilgilerle yorum yapanlarda GC cekilisine katilmayi hak etmiyor mu diyecegiz ?
    Isteyen herkes Green card cekilisine basvurabilir sartlari sagliyorsa. Hatta aklinda hic ABD fikri olmayanlar bile. Ki ben oyleydim. Surec oldukca uzun. Yarin ne olacagi belli olmaz.
    Selamlar.

• @Emre-Kurtulmuş fotograf olayi cok takilmasi gereken bir durum degil. Fotograftan cekiliste elenme gibi bir durum soz konus degil. Ama mulakatta yetkilinin insiyatifinde veya bir yanlislik farkedildiginde elenme ihtimaliniz var. Ornegin aile bireylerinin fotograflarini karistirmak gibi. Eski fotografla basvurmak tavsiye edilmiyor cunku ifade degisikligi olabilir. Ama yuz ifadeniz ayni ise bir kac yillik fotoda kullanilabilir. Bunu farketmenin yolu yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@arnblt evet bahsettiğiniz komple ayrı bir durum zaten kendinize ait olmayan bir fotoğrafla başvurmak mülakatta tabii sorun çıkartır ancak bizim konuştuğumuz konu 300dpi olması, yok kafam 15 derece sağa yatmış, saçım uzundu sorun olur mu vs gibi konulardı. Yoksa tabii ki kendi fotoğrafınız yerine leonardo di caprioyu falanda koymayın lütfen 😀

• @Emre-Kurtulmuş bir caps gormustum berberin caminda Kivanc Tatlitug resmi var adam beni Hakki Bulut a benzetti diye 🙂 Berbere de dikkat. Bu arada her ne kadar buradaki adim arnblt olsada adim Hakki Bulut. Onun icin yukarda bahsettigim caps beni uzmustur 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Zeq tabiki, daha önce de belirttiğim gibi photo tool'larda veya idphoto4you gibi yerlerde u.s. visa şartlarına uygunluk kontrolü yapılıyor teknik olarak.

• ⭐⭐⭐⭐

@Muhammet-Kübra-Işık belirli mesafelerden 3-4 poz çekiyorum, idphoto4you sitesine yüklüyorum, genelde ilk yüklediğim zaten uygun oluyor, olmazsa en kötü ihtimalle 2.poz uyuyor zaten. US, pasaport/visa, single seçeneklerini seçince zaten ona uygun özellikte çıktıyı veriyor.
    Ayrıca arka duvarın rengi, yüzünüzdeki parlaklık vs önemli değil, merak etmeyin, fotoğrafınızdan siz olduğunuz belli olsun, ağzınız, burnunuz, yüzünüz görünsün yeter.

• Şu şekilde bekliyoruz;

alt metni

• @Emre-Kurtulmuş öncelikle teşekkür ederim.
    babam adına başvurmayı sanırım vazgeçtim. annem ve ben başvuracağım gibi duruyor. Daha sonra annem eğer greencard alırsa sonradan iptal başvurusunda bulunurum diye düşünüyorum.

Maddi konudan eğer yetişmezsem borç alırım diye düşünüyorum. Sosyal medya işinde olduğumdan dolayı, kazancı ciddi olarak yüksek insanlarla bağlantım var. O bağlantılarımı kullanmaya çalışacağım.

• @matissera siz böyle demişken, ben fotoğrafçıya hiç bir şey yapma, efekt koymayın falan demedim. 2 sefer çekinmiştim biri vesikalık biri biyometrik fotoğraf olması lazım.
    hiç tereddütte kalmamıştım ama sizin "ışığı biraz düzeltelim" demenizle beraber biraz gerildim. 😃

Umarım oynama olmamıştır. Gerçi test ettiğimde sorun yoktu. 🙂

• @EzgiLera Teşekkür ederim. Annem asıl talihli olduğu durumda, kendimi dosyaya ekletip ikimizi de mulakata sokacağm. ama o burada kalamaz, o yüzden geri dönecek. Ben kalıcı olarak orada olma niyetim var.

Annemin kendi rızasıyla green card'ı iade etmesi durumda (asıl talihli onun olduğunu varsayarsak) benim green card'ım ve vatandaşlığa giden sürecimi etkiler mi?

• Forumu kurcalarken şöyle bir mesajınızı gördüm @mulus Aradan geçen 6 yılı özetlemek ve deneyimlerini paylaşmak isteseydiniz ne derdiniz?
    tavsiye, öneriniz ne varsa duymak isterim. Saygılarımla.

b3824015-99ac-4609-b277-7b1f7488bc56-{B529EEFA-7A7E-44AA-B2A4-8FCCA0229F39}.png

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@EzgiLera Teşekkür ederim. Annem asıl talihli olduğu durumda, kendimi dosyaya ekletip ikimizi de mulakata sokacağm. ama o burada kalamaz, o yüzden geri dönecek. Ben kalıcı olarak orada olma niyetim var.

Annemin kendi rızasıyla green card'ı iade etmesi durumda (asıl talihli onun olduğunu varsayarsak) benim green card'ım ve vatandaşlığa giden sürecimi etkiler mi?

Hayır. Ülkeye giriş yaptıktan sonra süreçleriniz birbirinden ayrılıyor.

• @mertq Merhaba 🙂
    Ben de eski profesyonel fotoğrafçıyım ve Green Card şartlarını inceleyerek, duvarımın dokulu olmasındansa fonu Photoshop’ta beyaz yapmamın daha iyi olacağını düşündüğüm için, Photoshop’ta beyaz yaptım. Daha sonra forumda fotoğrafçıların fonu Photoshop’ta beyaz yapmasıyla ilgili eleştiri yapılan/alaya alınan bir yorum gördüm. Bu yorumları görünce, yıllardır başvurmuyorum, belki bir bildikleri vardır diye küçücük bir soru sordum: "Ben de evde çektim ve fonu Photoshop’ta beyaz yaptım, sıkıntı olabiliyor mu?" diye. Sonra bu konu o kadar uzadı ki...
    Sonrasında genele ithafen, ama benim bu küçük sorumu da kapsayan, eleştiren ve genellemeler yapılan yorumlar oldu; evde fotoğraf çekenler ve fotoğraf konusuna takılanlara "saçma hareketler", "500tl ayırıp fotoğrafçıda çektirmemek için bahaneler üretiyorsunuz, çok saçma" gibi söylemler, aşağılamalar, “fotoğrafı çektirmeye para ayıramıyorsanız, seçildiğinizde napıcaksınız" vs gibi, " fotoğrafı da önemseyin de gidin alın hazırlayın.fotoğrafçıda çektirin ” tarzı ağır eleştiriler yapılmıştı. Ben de bunlara oldukça şaşırıyorum. farkettim ki bazı kişiler forumda sürekli herkesi kendinden aşağıda görme, tanımadan insanları ve yaptıklarını, yazdıklarını, düşüncelerini yargılama, genelleme ve birbirini küçümseme eğiliminde.
    Benim amacım yalnızca doğru ve kurallara uygun bir fotoğraf elde etmekti. Bu nedenle forumdaki tartışmalara katkım bu noktada sona eriyor; umarım yeni başlayanlar da kendi yöntemleriyle güvenli şekilde ilerleyebilir. Herkese bol şans.

• @asencan Cevap: DV2027 Sohbet Odası

Merhaba, DV2027 için başvurular başladı mı acaba? https://dvprogram.state.gov/ sitesine girdiğimiz de sadece 2025 ve 2026 için check status gözüküyor. İnternette 4 Ekim-7 Kasım da girilir diye bazı tarihler var ama giriş yerini bulamadım.

• ⭐⭐

Selamlar, epeydir girmiyordum başvurular başladı mı?

• Amerika'ya gidebilirsem en büyük hayalim düzenimi kurduktan sonra adam gibi bir üniversitede eğitim almak.

• @sytahmt Merhabalar halen başlamadı önümüzdeki çarşamba açılır diye tahmin ediyoruz

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@heyysanadiyom üst üste 2 sene aynı fotoğrafla başvurup kazanan ve amerikada yaşayan biri olarak söylüyorum bunu merak etmeyin (yinede engel bir durum olmadıkça her sene 5 dakikanızı ayırıp güncel bir fotoğraf çekinmeyi deneyin mümkünse)

cevap için teşekkürler , bir şey dikkatimi çektide umarım yanlış anlaşılma olmaz , kazanan siz miydiniz eşiniz miydi? imzanızda eşiniz yazıyorda o zaman size çıkmış olmuyor siz dahil olmuş oluyorsunuz , haksız mıyım?bide artık ben çok umursamıyorum 3 kere çıkmadı , çıkarsa giderim işte mantığıyla bakıyorum , sadece başvurum doğru olsun kafasındayım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |