DV2027 Sohbet Odası
-
@Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Johnny-B-Goode aynı durum bende var gerçekten çeken kadına diyorum ki abla yüzümü Adriana lima gibi photoshop yapma ben bunla başvuru yapacam tamam tamam bişey olmaz ben bunu hep yaparım sıkıntı yok diyor.Tamam türkiyedeki nüfus memurluklarında sıkıntı olmaya bilir fakat böyle sistemin otomatik elediği tek kusuru kabul etmeyen bir yazılıma gel bunu anlat yani abla bastı blur efektini :D bi anda nur indi suratıma zaten ondan sonrada karar verdim kendim çekeceğim diye.
@matissera -
@matissera Merhaba benim değinmek istediğim yer elçiliğin paylaşmış olduğu şehirlerde iseniz çok olmayan bir miktarla referanslılar elçilik tarafından USCIS standartında fotoğraf çekiyorlar. Çünkü daha önce vize için de gerektiğinde elçilikten öneride bulundular. Eğer Ankara İstanbul - İzmir - Adana'da yaşıyorsanız değerlendirebilirsiniz.
Emin olmak istediğiniz teknik değerlere zaten dijital olarak aldığınızda görüntüleyebiliyorsunuz. Benim önerim eğer bu şehirlerden birindeyseniz gidip Green Card başvurusu olarak belirttiğinizde size dijital olarak gereken değerlerde oynanmamış bir fotoğraf verecektir. Daha önce ben de evde kendim hazırlamıştım. Ancak sonradan vize için gittiğimde gelen öneri üzerine değerlendirdim ve bu konuda fikrimi beyan ettim. Tercih sizindir.
@barisakkaya, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html
Paylaşmış olduğum bu 2 linkteki açıklamaları ve yönergeleri oku doğru bilgiyi buradan edinmelisin. Ben daha önceden Ankara'da yaşadığım için orada elçiliğin önerdiği yerden almıştım.
https://tr.usembassy.gov/tr/immigrant-visa-photo-requirements/ bu linkte de elçiliğin önerdiği bazı illerdeki fotoğrafçılar var en altta.

-
@bayfrodı evet benimde il değil hatta ilçe bile olmayan bir yer yazıyor ili mi yazmak gerekiyor yoksa kimlikte kayıtlı olan doğum yeri yazan ilçeyi mi ?
-
@exclusive https://yesilkartforum.com/basvuru/ burayı incelmelisin forumda her şey var aratırsan mutlaka bulursun.
-
@barisakkaya Teşekkür ederim açıklamanız için 🙏
Evet ben de İzmir’deyim aslında ama bu yıl özellikle kendi çekim sürecimi test etmek istedim. Fotoğraf konusunda teknik detaylara hakimim, bu yüzden sonuçları dijital olarak ölçüp doğruladım.
Elbette elçilik önerili fotoğrafçılar da güvenli bir seçenek ama bence önemli olan, her koşulda kurallara tamamen uygun bir görsel elde edebilmek.
Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim, sürece yeni başlayacaklar için de faydalı olacaktır. -
@barisakkaya Ankara için birkaç sene önce Foto Akay'a gittiğimizde dükkanın yerinde olmadığını, kapandığını görmüştük :) . Sanırım Ankara elçilik adres bilgisinde olduğu gibi burada da bazı şeyler güncellenmemiş.
REKLAM DEĞİLDİR, TAVSİYE DEĞİLDİR Güven Color aktifti. Güvenlik Caddesi üzerinde bulunurlar, gayet kibar ve profesyoneller. REKLAM DEĞİLDİR, TAVSİYE DEĞİLDİR
Ayrıca bu listede bulunan fotoğrafçılar, elçilik tarafından önerilen esnaflardır. Bu, diğer fotoğrafçıların vize/greencard başvuru fotoğrafı çekemeyeceği ya da bu yetkinlikte olmadığı anlamına gelmez. Bulunduğunuz ilçede veya yakınında işini doğru ve düzgün yaptığını bildiğiniz, ABD vize fotoğrafı/greencard başvuru fotoğrafı çekebilen bir fotoğrafçıya gidebilirsiniz.
Bu sene Sincan Törekent'te rastgele girdiğimiz bir fotoğrafçıda çektirdik ve gayet profesyonel, işinin ehli insanlardı. Örneğin; fotoğrafları teslim ederken vize fotoğraf kontrol websitesini ben sormadan kendisi açıp fotoğrafların uygun olduğunu gösterdiler.
Çok takılacak bir nokta yok arkadaşlar bu konuda. Foto gerekliliklerini inceleyin, isterseniz evde beyaz duvar önünde kendiniz çekin, isterseniz güvendiğiniz bir fotoğrafçıya çektirin. Tek önemli nokta fotoğrafın gereklilikleri karşılaması.
Not: Geçen sene evde kendimiz çekmiştik ve fotoğraflar tümüyle geçerliydi.
-
@fyucel Ben de bahsetmiş olduğun Güvenlik Caddesi'ndeki yerden çektirdim. (Reklam değildir.) Diğer yerleri bilmiyorum, bana en yakın yerdi.
-
@randomlyselected teşekkürler abi
-
İstanbul'da yaşan arkadaşlar var mı ? Arkadaş olmak ve sohbet edecek birilerine çok ihtiyacım var 🥹 Autumn mevsimini :leaf_fluttering_in_wind: :jack-o-lantern: yaşayacak kahve içmek isteyenler bana yazabilir.
-
@mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@EzgiLera @Emre-Kurtulmuş
Hocam babam bir hastalık sonucu engelli kaldı, annem ile babamın Amerika'da kalma şansları %1 gibi bir şey.19 yaşında olduğum için onların da adına başvurmak istiyorum ve kazanırlarsa kendimi dosyaya ekleyeceğim, fakat ikisinin de orada kalma gibi niyeti yok.
ilk 6 ay içerisinde girmeye çalışırım fakat ailem kalmaz, onları geri döner, green card'ı kullanamazlar yani.
Bu süreçte ne yapmalıyım, onlara da green card alıp daha sonra geri mi iade talebinde bulunayım, yoksa onlar adına hiç başvurmayayım mı? sadece annem ile ben başvurmayı düşündüm bir ara.
Madddi manevi zorluk çekmek istemiyorum fazla.
Çekiliş koşullarını sağlayan aile üyeleriniz için başvuru yapabilirsiniz.
Eğer ebeveynlerinizden biri kazanırsa mülakata katılıp vize alabilirsiniz. Ancakg asıl talihli hiçbir zaman Amerika’ya gitmezse siz de Greencardı alamazsınız.
Greencard sahibi kişiler statü değiştirebilir, oturumlarından vazgeçip turist vizesi alabilirler. Daha önce özellikle emekli insanların greencardlarını iade edip turist vizesi aldığı örnekleri hatırlıyorum.
-
@randomlyselected, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@EzgiLera yazdığım yorumu biraz sindire sindire okusanız demek istediğim anlaşılır olacak
ama siz benim yorumdan sapmışsınız."Çocuk yeni doğmuş olabilir, küçük olabilir. Evin babası gider, birkaç yıl düzeni kurar ve ailesini öyle yanına alır (ki bu tamamen normal çünkü mülakatta 6 ay içerisinde gidip yerleşeceğinizi beyan ediyorsunuz, dolayısıyla yerleşmeyecek üyelerin mülakata gitmesine ve vize talep etmesine de gerek yok)"
benim yazdığım yorumla sizin yazdığınız yorumla bir bağlantı arıyorum bulamıyorum. şöyle bi çıkarım yapacağım sizin yorumla benim yorumla.
ailecek mülakata katılım sağlıyorlar vizeyi aldıktan sonra baba yalnız amerikaya gider düzeni sağlar sonrasında aile gelir. tamam bu normal zaten ben bunu kastetmiyorum. sağlık raporu geçerlilik süresi dolmadıysa diğer aile üyesi 5. ayda bile girebilir."ya da ebeveynlerden biri gider, diğeri hiçbir zaman gitmek istemez ve uzun mesafe ilişkisi yaşarlar, Amerika’daki ebeveyn ailesine maddi yardım yapar. Kim bunu neden reddetsin? Aile ilişkisine kimin karışmaya hakkı var, özgürlükler ülkesinin mi?"
Amerikan vatandaşlığı olmayan green card sahipleri amerika dışı ikametlerini 6 ay sınırlı olmak üzere sürdürebilirler. green card vize mülakatında aynı çatıda yaşayan 21 yaş altı çocuklar mülakata katılım sağlamalıdır. (Green card vize mülakatına 21 yaş altı çocuk gelmediyse eğer aile çocuğuyla ayrı ise bunu resmi olarak kanıtlaması gerekir)
eğerki çocuk erken evlilik sağladıysa çocuğun evli olduğunu sistemden görürler.
ama neticede yine benim bir önceki yazdığım yorumla aynı noktaya geliyoruz.
biraz stresten uzaklaşıp bol kitap okusak tek seferde anlamış anlaşmış olurdukHayır. Söylediğim şey tam olarak da yazdığım şey. Hiçbir örnek ailecek katılım sağlamıyor. Hepsi bireysel katılım sağlıyor ve eğer ailenin diğer üyeleri Amerika’ya gitmeye karar verirse, aile birleşimi ile yıllaaaaaar sonra vize talep edecekler.
Hiçbir aile üyesinin, ne eşin ne de 21 yaş altı çocukların, mülakata katılma zorunluluğu da yok. Mülakata katılma zorunluluğu olan tek bir kişi var o da asıl talihli.
Siz tam olarak nerede okudunuz bu “zorunluluk” olayını? Herkese çok emin bir şekilde hatalı bilgi veriyorsunuz, sizi düzeltene daha da hatalı bir şekilde karşı çıkıyorsunuz. Bence bu zorunluluğa dair bir kaynak verirseniz daha sağlıklı ilerleyebiliriz.
Teşvik gibi olmasın ama greencard sahipleri Amerika dışarısında 6 aydan uzun süre kalabilir, bu durum greencardlarını kaybetmeleri ile sonuçlanmayabilir, vatandaşlığa giden süreci uzatır. Tabi bu durumun tekrarı göze batar ve greencardın iptali söz konusu olabilir. Ama geçerli bir sebep varsa veya memurun umrunda değilse bir sorun yaşanmaz. Daha önce 7 yıl Amerika dışında kalıp, Greencardı ile sorunsuz Amerika’ya giren birini biliyorum, her şey girişteki görevliye bağlı.
Greencard sahiplerinin 6 aydan uzun süre yurt dışında kalacaklarını beyan ettikleri bir belge bile var Amerika tarafından oluşturulmuş. Demek ki “6 aydan uzun süre dışarıda kalamaz.” ibaresi gibi kesin çizgileri olan bir kanun değil bu durum, daha çok bir tavsiye.
-
-
açıklayın artık şu yönergeyi millet birbirini kesecek :))
-
@dilmel, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici geçmişte okuduğum yazılardan birinde öğrenciyseniz de başvurabilirsiniz, kazanırsanız mülakatta (ya da öncesinde) erteleyebiliyorsunuz diyen olmuştu. Senelerdir de merak ederim acaba doğru mu diye. Üniversitede okurken ilk iki sene bu yüzden başvurmamıştım kör talihim tutar da çıkar gidemem diye.
Başvurunun meslekle (öğrenci olmakla) veya yaşla bir ilgili yok. Bunlarla alakalı “öğrenim şartı” var. O da mülakat günü geldiğinde lise mezunu olmak. Başvururken lise 3 öğrencisi olup mülakatta lise mezunu olabiliyorsanız, lise öğrencisiyken bile başvurabilirsiniz. Önemli olan başvuruda doğru beyan vererek kendinizi lise mezunu seçmemeniz.
Üniversite öğrencisi olduğunuz için başvurmayarak maalesef yıllarınızı kaybetmişsiniz.
Sanıyorum ki sizin karıştırdığınız şey, öğrenciyken kazanıp, okulu bitirdikten sonra yerleşmek isteyen insanlar için. Öğrenciyken okulu bırakıp yerleşmek istemiyorlar, vizeyi aldıktan sonra 6 ay içerisinde Amerika’ya giriş yapıp, 2 yıl boyunca dışarıda olacaklarını beyan ediyorlar (Re-entry Permit). Bu 2 yılda da okullarını bitirip öyle yerleşmeye gidiyorlar.
-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici geçmişte okuduğum yazılardan birinde öğrenciyseniz de başvurabilirsiniz, kazanırsanız mülakatta (ya da öncesinde) erteleyebiliyorsunuz diyen olmuştu. Senelerdir de merak ederim acaba doğru mu diye. Üniversitede okurken ilk iki sene bu yüzden başvurmamıştım kör talihim tutar da çıkar gidemem diye.
Başvurunun meslekle (öğrenci olmakla) veya yaşla bir ilgili yok. Bunlarla alakalı “öğrenim şartı” var. O da mülakat günü geldiğinde lise mezunu olmak. Başvururken lise 3 öğrencisi olup mülakatta lise mezunu olabiliyorsanız, lise öğrencisiyken bile başvurabilirsiniz. Önemli olan başvuruda doğru beyan vererek kendinizi lise mezunu seçmemeniz.
Üniversite öğrencisi olduğunuz için başvurmayarak maalesef yıllarınızı kaybetmişsiniz.
Sanıyorum ki sizin karıştırdığınız şey, öğrenciyken kazanıp, okulu bitirdikten sonra yerleşmek isteyen insanlar için. Öğrenciyken okulu bırakıp yerleşmek istemiyorlar, vizeyi aldıktan sonra 6 ay içerisinde Amerika’ya giriş yapıp, 2 yıl boyunca dışarıda olacaklarını beyan ediyorlar (Re-entry Permit). Bu 2 yılda da okullarını bitirip öyle yerleşmeye gidiyorlar.
selam ezgi, lise 3 öğrenci duruma benzer bir soru sormak istiyorum.
03.03.2008 doğumlu biri şuan 17 yaşında. Başvurular başlaması ile başvuru yapabilir mi?
Kazanması halinde diskakifiye edilme söz konusu mu? -
@iamadmr, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
03.03.2008 doğumlu biri şuan 17 yaşında. Başvurular başlaması ile başvuru yapabilir mi?
Kazanması halinde diskakifiye edilme söz konusu mu?Merhaba. Önemli olan yaşı değil. Önemli olan 30.09.2027 tarihinden önce lise mezunu olabilecek ve bu belgeyi konsolosluğa sunabilecek mi?
-
Kazanması halinde diskakifiye edilme söz konusu mu?Merhaba. Önemli olan yaşı değil. Önemli olan 30.09.2027 tarihinden önce lise mezunu olabilecek ve bu belgeyi konsolosluğa sunabilecek mi?
Sn. @EzgiLera‘nın iletisine katkı yapayım, talihli olursa CN’sine göre değişir. Bu talihli 01.10.26 (mali yıl başlangıç tarihi) - 30.09.27 (mali yıl bitiş tarihi) arasında alacağı olası bir mülakatta lise diplomasını ibraz edebilecekse (şartları elveriyorsa) başvuru yapabilir.
-
Mükemmel o zaman. lakin kendisi lise mezunu!
Okula bir sene erken başladı. :) -
@ATS16, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Sn. @EzgiLera‘nın iletisine katkı yapayım, talihli olursa CN’sine göre değişir. Bu talihli 01.10.26 (mali yıl başlangıç tarihi) - 30.09.27 (mali yıl bitiş tarihi) arasında alacağı olası bir mülakatta lise diplomasını ibraz edebilecekse (şartları elveriyorsa) başvuru yapabilir.
Umarım kazanan olur kendisi. Hayatının ilk başvurusunda uğurlu gelir umarım. Tabi CNumber düşük çıkması temennisiyle. :) ilgileriniz için so much.
-
@Muhammet-Kübra-Işık ben ve başka talihli arkadaşlarım, şuan amerikada yaşayan eski greencard talihlilerinin bir kısmı(hatta birinin çok sevdiğim bir anlatısı vardır, hesap makinasından hallice bir telefonla çektik, feci fotoğraflardı diye :) ) olarak evet evde çektik.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum