DV2027 Sohbet Odası
-
@mertq Merhaba 🙂
Ben de eski profesyonel fotoğrafçıyım ve Green Card şartlarını inceleyerek, duvarımın dokulu olmasındansa fonu Photoshop’ta beyaz yapmamın daha iyi olacağını düşündüğüm için, Photoshop’ta beyaz yaptım. Daha sonra forumda fotoğrafçıların fonu Photoshop’ta beyaz yapmasıyla ilgili eleştiri yapılan/alaya alınan bir yorum gördüm. Bu yorumları görünce, yıllardır başvurmuyorum, belki bir bildikleri vardır diye küçücük bir soru sordum: "Ben de evde çektim ve fonu Photoshop’ta beyaz yaptım, sıkıntı olabiliyor mu?" diye. Sonra bu konu o kadar uzadı ki...
Sonrasında genele ithafen, ama benim bu küçük sorumu da kapsayan, eleştiren ve genellemeler yapılan yorumlar oldu; evde fotoğraf çekenler ve fotoğraf konusuna takılanlara "saçma hareketler", "500tl ayırıp fotoğrafçıda çektirmemek için bahaneler üretiyorsunuz, çok saçma" gibi söylemler, aşağılamalar, “fotoğrafı çektirmeye para ayıramıyorsanız, seçildiğinizde napıcaksınız" vs gibi, " fotoğrafı da önemseyin de gidin alın hazırlayın.fotoğrafçıda çektirin ” tarzı ağır eleştiriler yapılmıştı. Ben de bunlara oldukça şaşırıyorum. farkettim ki bazı kişiler forumda sürekli herkesi kendinden aşağıda görme, tanımadan insanları ve yaptıklarını, yazdıklarını, düşüncelerini yargılama, genelleme ve birbirini küçümseme eğiliminde.
Benim amacım yalnızca doğru ve kurallara uygun bir fotoğraf elde etmekti. Bu nedenle forumdaki tartışmalara katkım bu noktada sona eriyor; umarım yeni başlayanlar da kendi yöntemleriyle güvenli şekilde ilerleyebilir. Herkese bol şans. -
@asencan Cevap: DV2027 Sohbet Odası
Merhaba, DV2027 için başvurular başladı mı acaba? https://dvprogram.state.gov/ sitesine girdiğimiz de sadece 2025 ve 2026 için check status gözüküyor. İnternette 4 Ekim-7 Kasım da girilir diye bazı tarihler var ama giriş yerini bulamadım.
-
Selamlar, epeydir girmiyordum başvurular başladı mı?
-
Amerika'ya gidebilirsem en büyük hayalim düzenimi kurduktan sonra adam gibi bir üniversitede eğitim almak.
-
@sytahmt Merhabalar halen başlamadı önümüzdeki çarşamba açılır diye tahmin ediyoruz
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom üst üste 2 sene aynı fotoğrafla başvurup kazanan ve amerikada yaşayan biri olarak söylüyorum bunu merak etmeyin (yinede engel bir durum olmadıkça her sene 5 dakikanızı ayırıp güncel bir fotoğraf çekinmeyi deneyin mümkünse)
cevap için teşekkürler , bir şey dikkatimi çektide umarım yanlış anlaşılma olmaz , kazanan siz miydiniz eşiniz miydi? imzanızda eşiniz yazıyorda o zaman size çıkmış olmuyor siz dahil olmuş oluyorsunuz , haksız mıyım?bide artık ben çok umursamıyorum 3 kere çıkmadı , çıkarsa giderim işte mantığıyla bakıyorum , sadece başvurum doğru olsun kafasındayım
-
@Johnny-B-Goode https://tsg.phototool.state.gov/photo bu sitede uygunluk testi yapabilirsiniz
-
Bu ileti silindi! -
Slm arkadaşlar, fotoğrafı kendiniz çekerseniz fotoğrafı test etmek için alttaki siteyi kullanabilirsiniz.
-
Arkadaşlar herkese bol şans diliyorum inşallah çıkar ama unutmayın ki 2 kere şanslı olmanız gerekiyor case no da düşük olması lazım benimki gibi ddd
-
@T-C-Kubilay-Dikici çok teşekkür ederiz anlayışınız için kubilay bey saygılar....
-
@Murat-Dündar Mulakat yerinde sonradan sıkıntı çıkma ihtimali var mı? Malum artık oturum istiyor. Artık oturum istemesinden ve daha düşük case numarasına sahip olanların bile başka konsolosluklardan randevu aldığı için bu sene ankaranın daha az mülakat alacağını tahmin ediyorum. Keşke iranı ankaraya baglamasalar.
-
@heyysanadiyom evet eşime çıktı ancak ikimizinde eski foroğrafıyla başvurmuştuk zaten. İkimizde bir sene önceki başvuru fotoğrafını kullanmıştık eğer ki sorunuzun nedeni oyduysa
-
@Muhammet-Kübra-Işık telefonda böyle bir ayar yok maalesef vesikalık yada biyometrik olarak 😀 normal fotoğraf modunda ve portre modunda çektim 1-2 tane ,resmi sitedeki photo tool hangisini kabul ederse onu koyarım diyerek
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom evet eşime çıktı ancak ikimizinde eski foroğrafıyla başvurmuştuk zaten. İkimizde bir sene önceki başvuru fotoğrafını kullanmıştık eğer ki sorunuzun nedeni oyduysa
teşekkür ediyorum bilgi için
o zaman şu sonuç çıkıyor , fotoğraf çokda takıntılı oldukları bir konu değil , sitelerinde yazan ölçülerde olsun yetiyo demekki...
-
@Hasan-Sevinç bangkonk kasım ayına mülakat atadı hongkong daha atamadı yeni bültende atayabilir kasım ayında göreceğiz oturum meselesini
-
Daha başlamadı değil mi? Bu kadar geçe kalmazdı sanki Trump bir şeyler deniyor 😃
-
Nasipte var mıdır bakalım, :)
-
@Hasan-Sevinç Hocam çıkarsa her hangi bir yabancı ülkeden oturum almak için çabalamanız lazım, greencard çıktığı andan itibaren asıl mücadele başlar.
-
@matissera Uzun lafı kısası çok haklısınız, size de bol şanslar dilerim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum