Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @mrme12 benim Greencard olduğu için başvuru esnasında fotoğraf ve pasaportu teslim ettim

• Merhaba, randevu oncesi sisteme pasaport teslim icin Premium Pick up secenegini sectim bulundugum sehrin UPS sine gelsin diye. Ama aslinda esim randevudan sonra Ankarada birkac gun kalabilecek. Sizce sectigim sekilde mi devam etmeliyiz, yoksa Ankarada VFS den almak daha mi hizli ve mantıkli olur? Herhangi bir odeme de yapmadim bu arada. Burdaki deneyimlere gore odeme yapmadiysaniz tercihiniz icin email alicaksiniz deniyor, burda VFS den elden teslim almayi mi tercih etsek. Bir de genel olarak EB ya da DV li olanlarin ne kadar surede pasaportlari hazir oluyor ortalama?

• @ismailipek dostum ustraveldocs sitesinde ilk kayıt yaparken en alttaki pick up butonu mu tıklamıştınız

• Biz bu ais kaydını nasıl yapacağız, sistemler değişmiş. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• @oprmngr hocam peki ustraveldocs a ilk kayıt olurken adrese teslimmi seçmiştiniz

• Merhaba herkese eski sistemden randevu almıştım ve yakın zamanda randevum var. Bu süreçte pasaportum değişti ama sisteme yeni pasaport numaramı kaydedemiyorum. Sistemde kayıtlı bulunan eski pasaportum ve yeni pasaportum ile elçiliğe gitsem sıkıntı yaşar mıyım?

• Arkadaslar selam. mayıs ayındakı degısıklıkten önce vize yenileme başvurusu yapanlar yenı sisteme kayıt olurken eski mailleriyle gırıs yaptıklarında ibilgi düzeltme asamasında BELGE TESLIMAT SECENEGI BOS OLAMAZ uyarısı ıle karşılaşılıyor. en az 10 kere aradım herkes farklı bilgi veriyor konsolosluktan. Onceden hatayı ekran görüntüsü atın dediler cevap dahi alamadım 1 ay gectı. Dun aradığımda ıse onlara mail atıp eski maili yenı ve kullanılmamış mail ıle degısmem söylendi. Bu mail degıstıkten sonra de yeniden yenı mail ıle üyelik oluşturmak gerekıyormus. Mail adresi degıstıgını gördüm ama yine aynı hata ıle karşılaştım. 48 saat girmeyin bekleyin dedı. asırı sacma bı sistem.45 saat beklesem girsem calısmıcakmı yanı dedim ınsanlara sacma sapan bilgiler veriliyor sonuc yok

• Merhaba, konsolosluk islemlere devam etmek icin passportlarimizi gondermemizi istedi ve ya VFS Istanbul ya da Ankara subesinden, ya da kendiniz herhangi bir kurye ile konsolosluk adresine gonderebilirsiniz yaziyor attiklari emailde. Simdi esim Ankaraya yola cikti VFS ye gidip elden verecek pasaportlari, fakat oncesinde bizim VFS den randevu olusturmamiz ya da ustraveldocs sisteminden bir sey yapmamiz gerekiyor muydu acaba? Konsolosluktan gelen emailde herhangi bir sey yazilmamis bu konuyla ilgili, kafam karisti her seye talep ac randevu olustur vs diyen bir sistem, pasaportlarimizi kabul eder mi VFS, yarin elden direkt verince?

• ⭐⭐⭐⭐

@silamrc vfs'nin pasaportu sahibine teslim etmek için randevuyu şart koştuğu, randevusuz kesinlikle teslimat yapmadığı şeklinde birkaç deneyim paylaşıldı burada. O yüzden insanın aklına şu geliyor, (bu kısım bilgiye değil tahmine dayalı) bunun için de randevu talep edebilirler diye düşünüyorum. Yine de vfs'ye belge teslimi yapmış bir arkadaşımız varsa mutlaka yazacaktır.

• @aysegul Tesekkurler. Bu sabah esim konsolosluktan gelen “pasaportlarini bize gonderin” email ciktisiyla pasaportlarimizi VFS Ankara’ya teslim etti. VFS yarin pasaportu konsolosluga ulastiracagini soyledi. Buradan sonrasi artik konsolosluk vizeyi basip ne zaman geri gonderecek ona kaldi.

Bu arada not duseyim, VFS Ankaradan pasaportu teslim almak icin normalde randevu gerekiyor. Fakat randevu almakta baya sikinti yasaniyormus, acik randevu yokmus. Amerikaya ucak biletiniz varsa onunla gelin randevusuz da olsaniz teslim ederiz pasaportunuzu dedi VFS gorevlisi. Isine yarayacak arkadaslarin bilgisine. 😊

• @silamrc pasaportları teslim etmek için de randevu oluşturmanız gerekiyor.

• Merhabalar. 2026 DV talihlisi olarak ais kaydı artık olmadığı için ustravel e kayıt oldum. İmzamdan da göreceğiniz üzere randevu tarihim belli ancak kayıt olduktan sonra herhangi bir randevu planlanmadı olarak yazıyor.

1. Bu randevu pasaport teslimi için mi mülakat tarihi için mi emin olamadım. Mülakat onayını buradan mı yapacağız? Üst gönderilerde randevunuza 1 hafta kala onay açılıyor yazılmış. Ön onay mailinden sonra kontrol ederek mi onay vereceğiz?
    2. Kişi başı 330 $ olan ödeme için hala konsoloslukta mı yapacağız? Garanti bankası vs gibi direktifler okudum ancak çorba oldu her şey beynimin içinde. Ödeme konusu hakkında ayrıntılı bilgisi olan yazabilir mi?
      Ayrıca ustravel sayfalarımı da buraya atacağım. Hatalı olan bir şey varsa bilen birisi yardımcı olabilirse tekrardan başvuruyu kapatıp yeni başvuru oluşturayım. Şimdiden teşekkürler.
      IMG_0160.jpeg IMG_0161.jpeg

• @AYSY33 Gerekli olmadi. Dun sabah esim konsoloslugun pasaportlari gonderin diye attigi emailin ciktisi ve pasaportlari randevusuz bir sekilde direkt VFS Ankara ya birakti. Bugun de konsolosluga iletilmis.

Eksik belgesi olanlar icin mi randevu istiyor olabilirler mi?

• @silamrc Hayırlı olsun. Böyle de güzel olmuş. bir yakınım vizesini yenilemesi için randevu oluşturarak pasaportları gidip verdi. Ondan yazmıştım size.

• @AYSY33 ustraveldocs sisteminde ilk asamada kayit olurken ya da hali hazirda kayit olup close/start new application yaparak ulasilabilecek secenekler mevcut ANK1-2-3-4-5 seklinde. Orda reissuance secenegi mevcut. Bu yuzden yakininiz reissuance secip randevu olusturmus olabilir. Tesekkurler. Umarim ihtiyaci olanlar icin yeterli bilgi paylasimi olmustur

• Greencardlı olup ustraveldocs’u dolduranlar yardımcı olabilir mi?
    Alttaki yazdıklarım benim doğruluğunu teyit ettirmek amaçlı yazdıklarım. Takip etmeniz gereken şeyler değil. Hatam varsa düzeltilmesi için yazıyorum.

1. İlk olarak Immigrant visayı seçiyorum
    2. Daha sonra vize sonrası için belgelerin teslim edileceği yer seçeneğini seçiyorum.
    3. Asıl talihli olduğum için DV1 olarak seçiyorum. DS-260 confirmation numberımı yazıyorum
    4. Bakmakla yükümlü olduğum kişi olarak eşimi seçip ona da DV2 seçiyorum onun da confirmation numberını yazıyorum.
    5. Teslimat seçeneğini pick up olarak tercih ettim. Zaten Ankara’da yaşıyorum. Eşim için de aynı sayfa geliyor. Onda da aynı seçeneği seçiyorum.
    6. Son olarak case Number girip ön onay talebiniz alınmıştır, durumunuz değişince mail gönderilecektir sayfası çıkıyor.

Herhangi bir barkodlu yazdırılabilir sayfa çıkmıyor.
    Daha önce dolduranlarda böyle bir sayfa çıkmış. Burada eksik/fazla/hatalı olan yaptığım şey nedir? Mülakat zamanına yakın mı o barkodlu sayfa çıkacak? Sadece beklemek mi lazım?
    Bu sayfa hakkında herhangi bir şey olmadığı için körlemesine 8-10 kere barkod çıksın diye çeşitli caseler açıp sonlandırdım.
    Yardımcı olabilen olursa çok sevinirim.

• @teoman-erbey Selamlar geç gördüm kusura bakmayın. evet pick up seçmiştik ancak bir önemi yok sonradan da hizmet satınalabiliyorsunuz gtspremium'dan gelen mailden sonra. biz o dönem yeni geçiş olduğu için ödeme konusunda şimdilik yapmayın diye uyarı gelmişti.

• @ismailipek barkodlu bir belge çıkartabilmiş miydiniz? Pick up seçiyorum ancak herhangi bir belge ne yazık ki çıkmıyor karşıma

• Merhabalar, umarım doğru başlık altına yazıyorumdur. 7 Ekim tarihinde Ankara konsolosluğunda L1A vize görüşmemi yaptım ve vizem onaylandı. İlk başvuruyu yaparken Premium Location seçeneğini seçmiştim. 8 Ekim tarihinde VFS tarafından mail geldi ve pasaportumun Ankara ofislerinden teslim alınmaya hazır olduğunu ve Premium Delivery seçeneği ile istediğim adrese de gönderilebileceği yazıyordu. Ankara’da ikamet etmediğim için bu seçeneği seçip ödemeyi yapıp istediğim adresi belirttim. Bir süre sonra UPS kargo takip numarası tarafıma ulaştı ancak UPS pasaportumu teslim almadığı için şu anda takip numarası aktif değil. 9 Ekim tarihinde usvisascheduling adresinden pasaportumun seçtiğim seçenekle teslim edilmeye hazır olduğuna dair mail aldım. Şu anda ne UPS ne de VFS üzerinden pasaportumun nerede olduğu bilgisine ulaşamıyorum. Benzer durum yaşayan var mıdır? Şu anda ne yapmam gerekli? Destekleriniz için teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 13
  • 2
  • 4
  • 93
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |