-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@randomlyselected, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@EzgiLera yazdığım yorumu biraz sindire sindire okusanız demek istediğim anlaşılır olacak
ama siz benim yorumdan sapmışsınız."Çocuk yeni doğmuş olabilir, küçük olabilir. Evin babası gider, birkaç yıl düzeni kurar ve ailesini öyle yanına alır (ki bu tamamen normal çünkü mülakatta 6 ay içerisinde gidip yerleşeceğinizi beyan ediyorsunuz, dolayısıyla yerleşmeyecek üyelerin mülakata gitmesine ve vize talep etmesine de gerek yok)"
benim yazdığım yorumla sizin yazdığınız yorumla bir bağlantı arıyorum bulamıyorum. şöyle bi çıkarım yapacağım sizin yorumla benim yorumla.
ailecek mülakata katılım sağlıyorlar vizeyi aldıktan sonra baba yalnız amerikaya gider düzeni sağlar sonrasında aile gelir. tamam bu normal zaten ben bunu kastetmiyorum. sağlık raporu geçerlilik süresi dolmadıysa diğer aile üyesi 5. ayda bile girebilir."ya da ebeveynlerden biri gider, diğeri hiçbir zaman gitmek istemez ve uzun mesafe ilişkisi yaşarlar, Amerika’daki ebeveyn ailesine maddi yardım yapar. Kim bunu neden reddetsin? Aile ilişkisine kimin karışmaya hakkı var, özgürlükler ülkesinin mi?"
Amerikan vatandaşlığı olmayan green card sahipleri amerika dışı ikametlerini 6 ay sınırlı olmak üzere sürdürebilirler. green card vize mülakatında aynı çatıda yaşayan 21 yaş altı çocuklar mülakata katılım sağlamalıdır. (Green card vize mülakatına 21 yaş altı çocuk gelmediyse eğer aile çocuğuyla ayrı ise bunu resmi olarak kanıtlaması gerekir)
eğerki çocuk erken evlilik sağladıysa çocuğun evli olduğunu sistemden görürler.
ama neticede yine benim bir önceki yazdığım yorumla aynı noktaya geliyoruz.
biraz stresten uzaklaşıp bol kitap okusak tek seferde anlamış anlaşmış olurdukHayır. Söylediğim şey tam olarak da yazdığım şey. Hiçbir örnek ailecek katılım sağlamıyor. Hepsi bireysel katılım sağlıyor ve eğer ailenin diğer üyeleri Amerika’ya gitmeye karar verirse, aile birleşimi ile yıllaaaaaar sonra vize talep edecekler.
Hiçbir aile üyesinin, ne eşin ne de 21 yaş altı çocukların, mülakata katılma zorunluluğu da yok. Mülakata katılma zorunluluğu olan tek bir kişi var o da asıl talihli.
Siz tam olarak nerede okudunuz bu “zorunluluk” olayını? Herkese çok emin bir şekilde hatalı bilgi veriyorsunuz, sizi düzeltene daha da hatalı bir şekilde karşı çıkıyorsunuz. Bence bu zorunluluğa dair bir kaynak verirseniz daha sağlıklı ilerleyebiliriz.
Teşvik gibi olmasın ama greencard sahipleri Amerika dışarısında 6 aydan uzun süre kalabilir, bu durum greencardlarını kaybetmeleri ile sonuçlanmayabilir, vatandaşlığa giden süreci uzatır. Tabi bu durumun tekrarı göze batar ve greencardın iptali söz konusu olabilir. Ama geçerli bir sebep varsa veya memurun umrunda değilse bir sorun yaşanmaz. Daha önce 7 yıl Amerika dışında kalıp, Greencardı ile sorunsuz Amerika’ya giren birini biliyorum, her şey girişteki görevliye bağlı.
Greencard sahiplerinin 6 aydan uzun süre yurt dışında kalacaklarını beyan ettikleri bir belge bile var Amerika tarafından oluşturulmuş. Demek ki “6 aydan uzun süre dışarıda kalamaz.” ibaresi gibi kesin çizgileri olan bir kanun değil bu durum, daha çok bir tavsiye.
-
-
açıklayın artık şu yönergeyi millet birbirini kesecek :))
-
@dilmel, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici geçmişte okuduğum yazılardan birinde öğrenciyseniz de başvurabilirsiniz, kazanırsanız mülakatta (ya da öncesinde) erteleyebiliyorsunuz diyen olmuştu. Senelerdir de merak ederim acaba doğru mu diye. Üniversitede okurken ilk iki sene bu yüzden başvurmamıştım kör talihim tutar da çıkar gidemem diye.
Başvurunun meslekle (öğrenci olmakla) veya yaşla bir ilgili yok. Bunlarla alakalı “öğrenim şartı” var. O da mülakat günü geldiğinde lise mezunu olmak. Başvururken lise 3 öğrencisi olup mülakatta lise mezunu olabiliyorsanız, lise öğrencisiyken bile başvurabilirsiniz. Önemli olan başvuruda doğru beyan vererek kendinizi lise mezunu seçmemeniz.
Üniversite öğrencisi olduğunuz için başvurmayarak maalesef yıllarınızı kaybetmişsiniz.
Sanıyorum ki sizin karıştırdığınız şey, öğrenciyken kazanıp, okulu bitirdikten sonra yerleşmek isteyen insanlar için. Öğrenciyken okulu bırakıp yerleşmek istemiyorlar, vizeyi aldıktan sonra 6 ay içerisinde Amerika’ya giriş yapıp, 2 yıl boyunca dışarıda olacaklarını beyan ediyorlar (Re-entry Permit). Bu 2 yılda da okullarını bitirip öyle yerleşmeye gidiyorlar.
-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@T-C-Kubilay-Dikici geçmişte okuduğum yazılardan birinde öğrenciyseniz de başvurabilirsiniz, kazanırsanız mülakatta (ya da öncesinde) erteleyebiliyorsunuz diyen olmuştu. Senelerdir de merak ederim acaba doğru mu diye. Üniversitede okurken ilk iki sene bu yüzden başvurmamıştım kör talihim tutar da çıkar gidemem diye.
Başvurunun meslekle (öğrenci olmakla) veya yaşla bir ilgili yok. Bunlarla alakalı “öğrenim şartı” var. O da mülakat günü geldiğinde lise mezunu olmak. Başvururken lise 3 öğrencisi olup mülakatta lise mezunu olabiliyorsanız, lise öğrencisiyken bile başvurabilirsiniz. Önemli olan başvuruda doğru beyan vererek kendinizi lise mezunu seçmemeniz.
Üniversite öğrencisi olduğunuz için başvurmayarak maalesef yıllarınızı kaybetmişsiniz.
Sanıyorum ki sizin karıştırdığınız şey, öğrenciyken kazanıp, okulu bitirdikten sonra yerleşmek isteyen insanlar için. Öğrenciyken okulu bırakıp yerleşmek istemiyorlar, vizeyi aldıktan sonra 6 ay içerisinde Amerika’ya giriş yapıp, 2 yıl boyunca dışarıda olacaklarını beyan ediyorlar (Re-entry Permit). Bu 2 yılda da okullarını bitirip öyle yerleşmeye gidiyorlar.
selam ezgi, lise 3 öğrenci duruma benzer bir soru sormak istiyorum.
03.03.2008 doğumlu biri şuan 17 yaşında. Başvurular başlaması ile başvuru yapabilir mi?
Kazanması halinde diskakifiye edilme söz konusu mu? -
@iamadmr, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
03.03.2008 doğumlu biri şuan 17 yaşında. Başvurular başlaması ile başvuru yapabilir mi?
Kazanması halinde diskakifiye edilme söz konusu mu?Merhaba. Önemli olan yaşı değil. Önemli olan 30.09.2027 tarihinden önce lise mezunu olabilecek ve bu belgeyi konsolosluğa sunabilecek mi?
-
Kazanması halinde diskakifiye edilme söz konusu mu?Merhaba. Önemli olan yaşı değil. Önemli olan 30.09.2027 tarihinden önce lise mezunu olabilecek ve bu belgeyi konsolosluğa sunabilecek mi?
Sn. @EzgiLera‘nın iletisine katkı yapayım, talihli olursa CN’sine göre değişir. Bu talihli 01.10.26 (mali yıl başlangıç tarihi) - 30.09.27 (mali yıl bitiş tarihi) arasında alacağı olası bir mülakatta lise diplomasını ibraz edebilecekse (şartları elveriyorsa) başvuru yapabilir.
-
Mükemmel o zaman. lakin kendisi lise mezunu!
Okula bir sene erken başladı.
-
@ATS16, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Sn. @EzgiLera‘nın iletisine katkı yapayım, talihli olursa CN’sine göre değişir. Bu talihli 01.10.26 (mali yıl başlangıç tarihi) - 30.09.27 (mali yıl bitiş tarihi) arasında alacağı olası bir mülakatta lise diplomasını ibraz edebilecekse (şartları elveriyorsa) başvuru yapabilir.
Umarım kazanan olur kendisi. Hayatının ilk başvurusunda uğurlu gelir umarım. Tabi CNumber düşük çıkması temennisiyle.
ilgileriniz için so much. -
@Muhammet-Kübra-Işık ben ve başka talihli arkadaşlarım, şuan amerikada yaşayan eski greencard talihlilerinin bir kısmı(hatta birinin çok sevdiğim bir anlatısı vardır, hesap makinasından hallice bir telefonla çektik, feci fotoğraflardı diye
) olarak evet evde çektik. -
@aysegul çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için abd deki hayatınızda şimdiden başarılar
-
@SUAT-GUNAY
benim seviye sıralamaları değişiyor, ama dediklerinizin hepsi doğru, geçen yıl şurada bir fotoğraf diye onu kullandım, bu sene bakıcam, evde fotoğraf çekme seviyesine ulaşmadım henüz, buranın muhabbetini de özlemişim. -
@aysegul ne kadar kötü vb de olsa şartlara uyuyor galiba 600x600 gibi...
-
@Murat-4 bir sonraki sene emoji ile falan başvurucam Ctrl+C, Ctrl+V şeklinde, minimum düzeyde uğraş

-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@heyysanadiyom yüzünüzün yarısını sinek kaydı yapıp diğer yarısını uzun bırakın birde böyle deneyin
şaka bir yana takılmayın bu kadar, yapay zekayla eletcek olsalardı bu kadar detaylı kuralda yazmasına rağmen aynı fotoğrafla üst üste senelerde başvuranları elerlerdi bir çok kişi var aynı fotoğrafla başvurup kazanan. kurallara uyan formatta fotoğrafınızı çekin ve başvurun gerisi şansaslında rahat bir insanım , takılmam bu kadar , fotoğrafıda çekilmiştim zaten , sakince çekilişin açılmasını bekliyordum , bazı yorumlar felan gördüm ekşide , o yüzden sakal mevzusuna kafam gitti , türettikçe türetiyorum , hani olmıcak bi şeyde değil gibi , bilgisayara bi komut girersin olur biter , konu abd olunca sakal soru işareti oldu , adamlar sevmiyor uzun sakallı insanları
ha birde aynı fotoğrafla kazanmış kişi varsa şöyle bişi ortaya çıkıyor o zaman , abd kendi koyduğu kurallarla çelişiyor , bu kısım şaşırttı beni aynı fotoğrafla kazanmak mantık hatası oluyor abd için , yanılıyor muyum? -
@EzgiLera @T-C-Kubilay-Dikici
Arkadaşlar yanlış anlamışsınız şartları ben de biliyorum. Sadece okuduğum bölümü bırakmak istemediğim için başvurmadım. Yoksa şartları sağlamadığımı düşündüğümden değil.
Yıllarımı kaybettiğim de olmamıştır çünkü 4 senelik üniversite eğitimimde sadece 2 sene başvurmamış oldum ki ilk sınıfta pek green card'ın takipçisi olmadığım ve başvuru zamanını bile unuttuğum için başvuramazdım, bu yüzden 1 sene zararım olmuştur diyebilirim. -
@aysegul Ayşegül hanım sizin evde çekildiğiniz fotoğraf biometrik mi yoksa vesikalık mı?daha sonra çekilidğiniz fotoğrafı ıdphoto4you adlı siteden kontrol felan mı ettiniz? Nasıl bir yol izlenidiz çünkü benim ve eşimin fotoğrafçıda çekilidiği fotoğrafların arka duvarı griye yakındı ama fotoğrafçı çekerken makineden sıcaklık ayarıyla oynadı yüzümüz biraz parlak ve arka duvar beyaz oldu bu sorun olur mu? Bizde evde çekinmeyin düşünüyoruz?cevaplarsanız sevinirim
-
@barisakkaya resmi sitedeki tool zaten ona göre ayarlayıp veriyor ya ben onun için gerekli görmüyorum her başvurumdada dediğiniz gibi fotoğrafı çekip toola yükleyip öyle başvurdum her sene. Sürecin detaylı takip edilmesi yönündeki yorumunuza katılıyorum hatta onun için ara sıra hap bilgi almak için foruma giren talihli arkadaşlarımıza genelde cevap verirken şunu belirtirim önce sürecinizi sizden daha iyi kimse takip edemez forumu sıkı takip etmeyi unutmayın diyerek cevaplamaya çalışırım sorusunu
-
@mertq öncelikle geçmiş olsun. Burada konuya sizinde biraz yapacağınız maddi işlemleride göz önüne alıp karar vermeniz lazım. Olurda anne veya babanızın kazanması durumunda asıl talihli olarak vizesini almalı ve amerikaya sizinle giriş yapmalı. Bu noktada sağlık raporu için yapacağınız harcamalar, vize ücreti, uçak biletleri, bankada göstermeniz gereken birikim vs konularını hesaba katıp ona göre başvurun onlar adına derim. Çünkü olurda anne veya babanız kazanır ama bunu yapabilecek durumu sağlayamazsanız sizin için daha üzücü olabilir konu
-
Ömrüm senle ilgili herhangi bir adımı beklemekle geçti green card
açıklayın artık şu yönergeyi ya
Benzer Başlıklar
148
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k