Ücretsiz Green Card Başvurusu

Greencard Loto Başvuruları www.dvlottery.state.gov adresinde bulunan resmi siteden ücretsiz bir şekilde yapılabilir. Dv2020 için başvurular 3 Ekim 2018 – 6 Kasim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Web sitesinden kaynaklı herhangi bir sorun yaşamamak için son günlere bırakmadan başvuru yapmanızı tavsiye ederiz.

Çekilişe başvuru koşullarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu yıl sonunda liseden mezun olacak kişiler yahut açık lise diploma sahipleri de başvuruya katılabilirler. Ankara Amerikan Konsolosluğu, mülakat zamanı lise ya da daha üst bir diplomanız olduğu sürece çekilişin eğitim şartını yerine getirdiğinize kanaat getirmektedir.

Başvurunuzu, dvlottery.state.gov adresinden ulaşacağınız form ile yapabilirsiniz. Başvuru ile ilgili sorularınızı bu linkteki konuda sorabilirsiniz. Başvuru formunda sorulan sorular ve türkçeleri şöyledir:

  1. Name (isim) – isminizi pasaportunuzdaki (ya da diğer resmi belgelerdeki) gibi yazmalısınız.
    • last/family name: soyisim
    • first name: isim
    • middle name: ortanca isim
  2. Gender (cinsiyet)
    • male: erkek
    • female: kadın
  3. Birth date (doğum tarihi)
    • day (gün)
    • month (ay)
    • year (yıl)
  4. City where you were born (doğum yeri)
    • Buraya nüfus cüzdanınızdaki doğum yeri hanesinde yazan yeri yazmalısınız. Eğer nüfus cüzdanınızda ‘Merkez’ yazıyorsa, ilin ismini de yazabilirsiniz.
  5. Country where you were born (doğduğunuz ülke)
    • Buraya vatandaşı olduğunuz ya da yaşadığınız ülkeyi değil, doğduğunuz ülkeyi yazmalısınız. Eğer doğum yeriniz şu an başka bir ülkeye aitse, günümüzdeki ülkenin ismini yazabilirsiniz.
  6. Country of eligibility for the DV program (çekilişe uygunluk ülkesi)
    • Eğer çekilişe katılmaya uygun bir ülkede doğduysanız, bu kısımdaki soruya evet diyebilirsiniz. Eğer doğduğunuz yer çekilişe katılmaya uygun olmayan bir ülke ise, eşinizin doğum yerini ya da anne ve babanızın (eğer ikisi de o ülkede doğmadıysa ve siz doğduğunuzda geçici olarak o ülkede bulunuyorlarsa) doğum yerini de uygunluk ülkesi olarak yazabilirsiniz. Bu aşama ile ilgili sorun yaşıyorsanız sorularınızı şu konuda sorabilirsiniz.
  7. Entrant photograph(s) (başvuran fotoğrafları)
    • Başvuru sahibi ve başvuruya eklenen herkes için güncel bir fotoğraf eklemeniz gerekiyor. Fotoğraf ayrıntıları için su sayfası inceleyebilirsiniz.
      Evde nasıl fotoğrafı çekeceğinizi öğrenmek için şu videomuzu da izleyebilirsiniz.
  8.  Mailing address (posta adresi)
    • In care of – (eğer postayı sizin dışınızda biri alacaksa)
      Address Line 1 – (adres 1. satır)
      Address Line 2 – (adres 2. satır)
      City/Town – (ilçe)
      District/Country/Province/State – (il)
      Postal Code/Zip Code – (posta kodu)
      Country – (ülke)
    • Not: Türkiye ve ABD farklı idari yönetim sistemleri kullanmaktadır, o nedenle “province” kısmına adresinizdeki “şehri”, “town” kısmına adresinizdeki “ilçeyi/semti” yazmanız bir soruna neden olmaz. Zaten farklı bir kullanımda adreste bilgi kaybı yaşamış olursunuz.
  9. Country where you live today (şu an yaşadığınız ülke)
  10. Phone number (optional) (telefon numarası – yazmanız isteğe bağlı)
  11. Email address  (e-mail adresi)
    • Bu kısma önümüzdeki yıl da erişiminizin olacağı bir e-mail adresi yazın.
  12. Highest level of education you have achieved, as of today (bugün itibariyle erişmiş olduğunuz en yüksek eğitim seviyesi)
    • (1) Primary school only – ilkokul
    • (2) Some high school, no diploma – lise terk ya da hala lise öğrencisi
    • (3) High school diploma – lise diploması
    • (4) Vocational school – yüksekokul diploması
    • (5) Some university courses – üniversite terk ya da üniversite öğrencisi
    • (6) University degree – üniversite diploması
    • (7) Some graduate-level courses – yüksek lisans terk ya da yüksek lisans öğrencisi
    • (8) Master’s degree – yüksek lisans derecesi
    • (9) Some doctoral level courses – doktora terk ya da doktora öğrencisi
    • (10) Doctorate – doktora derecesi
  13. Current marital status (şu anki medeni durumunuz)
    • (1) Unmarried – bekar
    • (2) married and my spouse is NOT a U.S. citizen or U.S. Lawful Permanent Resident (LPR) – evli ve eşiniz Green Card sahibi yahut ABD vatandaşı degil
    • (3) married and my spouse IS a U.S. citizen or U.S. LPR – evli ve eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı
    • (4) divorced – yasal olarak boşanmış
    • (5) widowed – dul
    • (6) legally separated – yasal olarak ayrı yaşıyor
      Eğer yasal olarak evliyseniz eşinizi de başvuruya eklemelisiniz. Eğer eşiniz Green Card sahibi ya da ABD vatandaşı ise başvuruya eklemenize gerek yoktur.
  14. Number of children (çocuk sayısı) 
    • Hayatta olan, 21 yaş altı ve bekar olan bütün çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Çocuklarınız üvey, evlat edinilmiş ya da velayeti eski eşinizde olsa dahi, ayrıca ABD’ye sizinle gelmeyecek olsalar bile çocuklarınızı başvuruya eklemelisiniz. Fakat, ABD vatandaşı olan ya da Green Card sahibi olan çocuklarınızı başvuruya eklemenize gerek yoktur.

Bunların dışında eşiniz ya da çocuklarınız için yine yukarıda yazan soruların bir kısmı sorulmaktadır. Eğer başvurunuzda sorun yaşıyorsanız, sorularınızı şu konuda sorabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır