@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Selamlar ! Ben Almanya'da doğudum(1999) ve 6 yasındayken ailemle turkiye ye tasindik. Alman vatandasi degilim hic bi zaman da olmadim. ben simdi almanya ya mi gitcem vize isleri icin?
-
@aysegul siz fotoğrafı evde mi çektiniz kazandığınız yıl?
Kaç tane fotoğrafçı gezdim beyaz duvar olmasına rağmen makine ile çekildiğinde arka plan gri kalıyor hala şaşkınım nasıl oluyor.acaba makine böyle çekiyor bilgisayarda düzelir mi diye bir kaç tabr uygulamaya attım onda bile arka plan gri diyor .Evde beyaz duvar önünde çekilsek gerekli şekilde göz çene ayarını yapıp atsak sorun olmaz inşallah. -
Bu yazıma kimseyi etiketlemek istemiyorum her sabah işe gelince kahvemi alıyorum finans haberleri okuyorum bugün açıklanacak verileri analizleri yaptıktan sonra işim yoksa foruma giriyorum yeni gelen arkadaşlarımızın soruları var mı varsa bildiğim kadarıyla cevaplıyorum bilmiyorsam ilgili konu başlığını bulup yönlendiriyorum bunu yapmamın en büyük sebebi 2022 bu foruma geldiğimde süreçle hiçbir bilgim yokken sorduğum her soruya saçma olsa da cevap almamdı kimse beni terslemedi kimse sorumun saçma olmasını yüzüme vurmadı yada düşüncemi yazdığımda kimse alaycı bir üslupla cevaplamadı dün bu konu altında tartışma olmuş okurken kimseye cevap dahi vermedim sadece güldüm geçtim sabah kalktığımda admin forumdan uzaklaştırmış dv24 dv25 dv26 sohbet gruplarında bu seneki kadar tartışma olmadı yada insanlar bir birini kırmadı illaki çıkıyor.
Bilgi paylaştıkça güzel süreci vakıf arkadaşlar yeni gelen arkadaşlara örnek olursa belki çok saçma sorular soruyorlar ama verilen cevaplara güzel nazik cevap verirlerse o arkadaşlarda ilerleyen yıllarda öğrendiği bilgileri nazikçe başkalarına aktarırlar
Tecrübeli arkadaşlar sizden ricam arkadaşlarımıza güzel örnek olalım
-
foto konusu karışık durum istediğimiz gibi yapsalar 500 degil 1000 vereyim de kime gitsek beyaz fon bizde yok olsa da fotoda patlama yapar diyorlar ve oynama yaparak düzeltiyoruz sorun olmaz diyorlar demesine de sistem de herhangi bir oynama olmayacak ps gibi diyor hatta aydınlatmak için renk ayarı ile bile oynamayın ham hali gecerli deniliyor hangisini yapsak bilemedik
-
@EzgiLera @Emre-Kurtulmuş
Hocam babam bir hastalık sonucu engelli kaldı, annem ile babamın Amerika'da kalma şansları %1 gibi bir şey.19 yaşında olduğum için onların da adına başvurmak istiyorum ve kazanırlarsa kendimi dosyaya ekleyeceğim, fakat ikisinin de orada kalma gibi niyeti yok.
ilk 6 ay içerisinde girmeye çalışırım fakat ailem kalmaz, onları geri döner, green card'ı kullanamazlar yani.
Bu süreçte ne yapmalıyım, onlara da green card alıp daha sonra geri mi iade talebinde bulunayım, yoksa onlar adına hiç başvurmayayım mı? sadece annem ile ben başvurmayı düşündüm bir ara.
Madddi manevi zorluk çekmek istemiyorum fazla.
-
@barisakkaya Sonunda benim gibi düşünen birisi :)) Hep söyledim hep söyleyeceğim 6.hissim hiç yanılmaz nick nameden anlaşıldığı gibi benim :)) Pasaport şartı ama bu sene ama sonraki seneler geleceğine inanıyorum.
-
kimlik bilgilerimde doğum yerim ilçe ve il olarak geçmekte ben hangisini yazmalıyım yardımcı olabilecek birisi var mı?
Yenice/Karabük şeklinde gözükmekte.
-
@barisakkaya Merhaba

Ben de bu sene 7 yıl aradan sonra tekrar başvuracağım. Önceden 8 yıl boyunca hep fotoğrafçıda çektirerek başvurmuştum — o sırada zaten profesyonel bir fotoğraf stüdyosunda çalışıyordum (mimari, defile, ürün çekimi vs yapan bir yerdi).
Yani fotoğraf konusunu ciddiye alan biri olarak söylüyorum: bu sene kendi fotoğrafımı evde çekmeyi tercih ettim. Çünkü çoğu vesikalıkçıya “rötuş yapmayın, filtre olmasın” desem de illa bir yumuşatma, bir “ışığı biraz düzeltelim” dokunuşu geliyor
Halbuki Green Card fotoğrafında o kadar steril bir gerçeklik isteniyor ki, kontrolü tamamen kendimde tutmak istedim. Arka planı beyaz yaptım, kurallara uygunluk testinden de geçti.
Bence herkesin evde çekmesinin nedeni aynı değil; kimisi teknik olarak emin olmak istiyor, kimisi yaratıcı tarafına güveniyor. O yüzden genelleme yapmadan konuşmak daha adil olur diye düşünüyorum. -
@matissera ayy gerçekten benim 2 gün önce yazdığım yazının ayınısı yaa gerçekten tebrik ederim şu konuya tekrar deyindiğiniz için

-
@EzgiLera yazdığım yorumu biraz sindire sindire okusanız demek istediğim anlaşılır olacak
ama siz benim yorumdan sapmışsınız."Çocuk yeni doğmuş olabilir, küçük olabilir. Evin babası gider, birkaç yıl düzeni kurar ve ailesini öyle yanına alır (ki bu tamamen normal çünkü mülakatta 6 ay içerisinde gidip yerleşeceğinizi beyan ediyorsunuz, dolayısıyla yerleşmeyecek üyelerin mülakata gitmesine ve vize talep etmesine de gerek yok)"
benim yazdığım yorumla sizin yazdığınız yorumla bir bağlantı arıyorum bulamıyorum. şöyle bi çıkarım yapacağım sizin yorumla benim yorumla.
ailecek mülakata katılım sağlıyorlar vizeyi aldıktan sonra baba yalnız amerikaya gider düzeni sağlar sonrasında aile gelir. tamam bu normal zaten ben bunu kastetmiyorum. sağlık raporu geçerlilik süresi dolmadıysa diğer aile üyesi 5. ayda bile girebilir."ya da ebeveynlerden biri gider, diğeri hiçbir zaman gitmek istemez ve uzun mesafe ilişkisi yaşarlar, Amerika’daki ebeveyn ailesine maddi yardım yapar. Kim bunu neden reddetsin? Aile ilişkisine kimin karışmaya hakkı var, özgürlükler ülkesinin mi?"
Amerikan vatandaşlığı olmayan green card sahipleri amerika dışı ikametlerini 6 ay sınırlı olmak üzere sürdürebilirler. green card vize mülakatında aynı çatıda yaşayan 21 yaş altı çocuklar mülakata katılım sağlamalıdır. (Green card vize mülakatına 21 yaş altı çocuk gelmediyse eğer aile çocuğuyla ayrı ise bunu resmi olarak kanıtlaması gerekir)
eğerki çocuk erken evlilik sağladıysa çocuğun evli olduğunu sistemden görürler.
ama neticede yine benim bir önceki yazdığım yorumla aynı noktaya geliyoruz.
biraz stresten uzaklaşıp bol kitap okusak tek seferde anlamış anlaşmış olurduk -
@Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Johnny-B-Goode aynı durum bende var gerçekten çeken kadına diyorum ki abla yüzümü Adriana lima gibi photoshop yapma ben bunla başvuru yapacam tamam tamam bişey olmaz ben bunu hep yaparım sıkıntı yok diyor.Tamam türkiyedeki nüfus memurluklarında sıkıntı olmaya bilir fakat böyle sistemin otomatik elediği tek kusuru kabul etmeyen bir yazılıma gel bunu anlat yani abla bastı blur efektini
bi anda nur indi suratıma zaten ondan sonrada karar verdim kendim çekeceğim diye.
@matissera -
@matissera Merhaba benim değinmek istediğim yer elçiliğin paylaşmış olduğu şehirlerde iseniz çok olmayan bir miktarla referanslılar elçilik tarafından USCIS standartında fotoğraf çekiyorlar. Çünkü daha önce vize için de gerektiğinde elçilikten öneride bulundular. Eğer Ankara İstanbul - İzmir - Adana'da yaşıyorsanız değerlendirebilirsiniz.
Emin olmak istediğiniz teknik değerlere zaten dijital olarak aldığınızda görüntüleyebiliyorsunuz. Benim önerim eğer bu şehirlerden birindeyseniz gidip Green Card başvurusu olarak belirttiğinizde size dijital olarak gereken değerlerde oynanmamış bir fotoğraf verecektir. Daha önce ben de evde kendim hazırlamıştım. Ancak sonradan vize için gittiğimde gelen öneri üzerine değerlendirdim ve bu konuda fikrimi beyan ettim. Tercih sizindir.
@barisakkaya, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Paylaşmış olduğum bu 2 linkteki açıklamaları ve yönergeleri oku doğru bilgiyi buradan edinmelisin. Ben daha önceden Ankara'da yaşadığım için orada elçiliğin önerdiği yerden almıştım.
https://tr.usembassy.gov/tr/immigrant-visa-photo-requirements/ bu linkte de elçiliğin önerdiği bazı illerdeki fotoğrafçılar var en altta.

-
@bayfrodı evet benimde il değil hatta ilçe bile olmayan bir yer yazıyor ili mi yazmak gerekiyor yoksa kimlikte kayıtlı olan doğum yeri yazan ilçeyi mi ?
-
@exclusive https://yesilkartforum.com/basvuru/ burayı incelmelisin forumda her şey var aratırsan mutlaka bulursun.
-
@barisakkaya Teşekkür ederim açıklamanız için

Evet ben de İzmir’deyim aslında ama bu yıl özellikle kendi çekim sürecimi test etmek istedim. Fotoğraf konusunda teknik detaylara hakimim, bu yüzden sonuçları dijital olarak ölçüp doğruladım.
Elbette elçilik önerili fotoğrafçılar da güvenli bir seçenek ama bence önemli olan, her koşulda kurallara tamamen uygun bir görsel elde edebilmek.
Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim, sürece yeni başlayacaklar için de faydalı olacaktır. -
@barisakkaya Ankara için birkaç sene önce Foto Akay'a gittiğimizde dükkanın yerinde olmadığını, kapandığını görmüştük
. Sanırım Ankara elçilik adres bilgisinde olduğu gibi burada da bazı şeyler güncellenmemiş.REKLAM DEĞİLDİR, TAVSİYE DEĞİLDİR Güven Color aktifti. Güvenlik Caddesi üzerinde bulunurlar, gayet kibar ve profesyoneller. REKLAM DEĞİLDİR, TAVSİYE DEĞİLDİR
Ayrıca bu listede bulunan fotoğrafçılar, elçilik tarafından önerilen esnaflardır. Bu, diğer fotoğrafçıların vize/greencard başvuru fotoğrafı çekemeyeceği ya da bu yetkinlikte olmadığı anlamına gelmez. Bulunduğunuz ilçede veya yakınında işini doğru ve düzgün yaptığını bildiğiniz, ABD vize fotoğrafı/greencard başvuru fotoğrafı çekebilen bir fotoğrafçıya gidebilirsiniz.
Bu sene Sincan Törekent'te rastgele girdiğimiz bir fotoğrafçıda çektirdik ve gayet profesyonel, işinin ehli insanlardı. Örneğin; fotoğrafları teslim ederken vize fotoğraf kontrol websitesini ben sormadan kendisi açıp fotoğrafların uygun olduğunu gösterdiler.
Çok takılacak bir nokta yok arkadaşlar bu konuda. Foto gerekliliklerini inceleyin, isterseniz evde beyaz duvar önünde kendiniz çekin, isterseniz güvendiğiniz bir fotoğrafçıya çektirin. Tek önemli nokta fotoğrafın gereklilikleri karşılaması.
Not: Geçen sene evde kendimiz çekmiştik ve fotoğraflar tümüyle geçerliydi.
-
@fyucel Ben de bahsetmiş olduğun Güvenlik Caddesi'ndeki yerden çektirdim. (Reklam değildir.) Diğer yerleri bilmiyorum, bana en yakın yerdi.
-
@randomlyselected teşekkürler abi
-
İstanbul'da yaşan arkadaşlar var mı ? Arkadaş olmak ve sohbet edecek birilerine çok ihtiyacım var 🥹 Autumn mevsimini
yaşayacak kahve içmek isteyenler bana yazabilir. -
@mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@EzgiLera @Emre-Kurtulmuş
Hocam babam bir hastalık sonucu engelli kaldı, annem ile babamın Amerika'da kalma şansları %1 gibi bir şey.19 yaşında olduğum için onların da adına başvurmak istiyorum ve kazanırlarsa kendimi dosyaya ekleyeceğim, fakat ikisinin de orada kalma gibi niyeti yok.
ilk 6 ay içerisinde girmeye çalışırım fakat ailem kalmaz, onları geri döner, green card'ı kullanamazlar yani.
Bu süreçte ne yapmalıyım, onlara da green card alıp daha sonra geri mi iade talebinde bulunayım, yoksa onlar adına hiç başvurmayayım mı? sadece annem ile ben başvurmayı düşündüm bir ara.
Madddi manevi zorluk çekmek istemiyorum fazla.
Çekiliş koşullarını sağlayan aile üyeleriniz için başvuru yapabilirsiniz.
Eğer ebeveynlerinizden biri kazanırsa mülakata katılıp vize alabilirsiniz. Ancakg asıl talihli hiçbir zaman Amerika’ya gitmezse siz de Greencardı alamazsınız.
Greencard sahibi kişiler statü değiştirebilir, oturumlarından vazgeçip turist vizesi alabilirler. Daha önce özellikle emekli insanların greencardlarını iade edip turist vizesi aldığı örnekleri hatırlıyorum.
Benzer Başlıklar
128
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k