@randomlyselected, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Emre-Kurtulmuş
siz yorumu saptırıyorsunuz bakın
"Ds formunda çocuk sayısını doğru doldurmalısınız evet ancak greencard almayacak bireyin mülakata gelmesine gerek yok"
çocuğun adına ds formu doldurulup ve mülakata gelmediğinde o sistemde gözüküyor. vize memuru diğer çocuk nerde dediğinde ne olacak?
çekiliş başvuru formunda örn. 5 çocuklu aile 3 ü 21 yaş üstünde 2 si 21 yaş altı ben diyorum ki 21 yaş altı hepsi mülakata katılmalıdır. hem ds formunu doldurup hem de mülakata katılmasınlar. okuruz burda deneyimlerini sizde mutlu olursunuz.
ABD'de reşit yaşı 21 olduğu için çocuğun karar verme yapısı yok. yok efendim ben amerikada yaşayamam o yüzden mülakata katılamayacağım. 21 yaş altı her çocuk ailesine bağlıdır.
eğerki çocuk gitmek istemiyorsa amerikada yaşamak istemiyorsa. mülakata katılımını sağlar sonrasında hakkından feragat eder.
NOT : Amerikan Konsoloslukların, Içişleri bakanlığı tarafından verilen yetkiye göre türk vatandaşlarının gerekli bilgileri ulaşma yetkileri var. keyfi olarak 21 yaş altı çocuk gelmeyip ve aynı ev çatı altında yaşadığını sistemde gördüklerinde. mülakata katılım sağlayan aileye de ret verme ihtimalini de gözönüne koyun. aynı ev çatı altında yaşamayıp ve 21 yaş altıysa bir sorun olacağını düşünmüyorum. ama aynı çatıda yaşayıp 21 yaş altı çocuk amerikada yaşamak istemiyorsa bile mülakata katılım sağlamalıdır.
Size aynı adreste yaşanabilecek 2 örnek vereyim. Çocuk, boşanmış ebeveynlerden birinde kalıyor olabilir ve çekilişi kazanmış ebeveynde kalsa bile gitmek istemeyebilir/istese de kanunen gidemeyebilir diğer ebeveyn izin vermediği için.
Diğer seçenek, boşanmamış, boşanmayı da düşünmeyen, gayet mutlu mesut yaşayan bir aile düşünün. Çocuk yeni doğmuş olabilir, küçük olabilir. Evin babası gider, birkaç yıl düzeni kurar ve ailesini öyle yanına alır (ki bu tamamen normal çünkü mülakatta 6 ay içerisinde gidip yerleşeceğinizi beyan ediyorsunuz, dolayısıyla yerleşmeyecek üyelerin mülakata gitmesine ve vize talep etmesine de gerek yok). Ya da ebeveynlerden biri gider, diğeri hiçbir zaman gitmek istemez ve uzun mesafe ilişkisi yaşarlar, Amerika’daki ebeveyn ailesine maddi yardım yapar. Kim bunu neden reddetsin? Aile ilişkisine kimin karışmaya hakkı var, özgürlükler ülkesinin mi?
Zamanında Almanya’ya çalışmaya gidenler ailecek mi gittiler hep? Ya da onu geçtim, köyden İstanbul’a göç edip ailesini çok uzun yıllar sonra yanına alan kimseyi de mi tanımadınız hiç? Bunlar normal, hayatın akışında olabilecek şeyler.