Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Emre-Kurtulmuş
    siz yorumu saptırıyorsunuz bakın

"Ds formunda çocuk sayısını doğru doldurmalısınız evet ancak greencard almayacak bireyin mülakata gelmesine gerek yok"
    çocuğun adına ds formu doldurulup ve mülakata gelmediğinde o sistemde gözüküyor. vize memuru diğer çocuk nerde dediğinde ne olacak?

çekiliş başvuru formunda örn. 5 çocuklu aile 3 ü 21 yaş üstünde 2 si 21 yaş altı ben diyorum ki 21 yaş altı hepsi mülakata katılmalıdır. hem ds formunu doldurup hem de mülakata katılmasınlar. okuruz burda deneyimlerini sizde mutlu olursunuz.

ABD'de reşit yaşı 21 olduğu için çocuğun karar verme yapısı yok. yok efendim ben amerikada yaşayamam o yüzden mülakata katılamayacağım. 21 yaş altı her çocuk ailesine bağlıdır.

eğerki çocuk gitmek istemiyorsa amerikada yaşamak istemiyorsa. mülakata katılımını sağlar sonrasında hakkından feragat eder.

NOT : Amerikan Konsoloslukların, Içişleri bakanlığı tarafından verilen yetkiye göre türk vatandaşlarının gerekli bilgileri ulaşma yetkileri var. keyfi olarak 21 yaş altı çocuk gelmeyip ve aynı ev çatı altında yaşadığını sistemde gördüklerinde. mülakata katılım sağlayan aileye de ret verme ihtimalini de gözönüne koyun. aynı ev çatı altında yaşamayıp ve 21 yaş altıysa bir sorun olacağını düşünmüyorum. ama aynı çatıda yaşayıp 21 yaş altı çocuk amerikada yaşamak istemiyorsa bile mülakata katılım sağlamalıdır.

• @Johnny-B-Goode, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@randomlyselected Ben de alabilir miyim A1,5 benim :l

Verdim gitti...

• Yasaklı

@gungorhan Sağ olun artık bu başlıkta işim kalmadı, çekilişe katılan tüm arkadaşlara başarılar dilerim.

• ⭐⭐

@aku kral şimdi şöyle greencard kazanılması durumunda her şey yerinde gider mülakat aşamasına gelindiği zaman çok para harcanacak ankara dışında bir ilde yaşıyorsan yol masrafları hastane muayene masrafı, bu sırada bir pasaportun olması gerekiyor. konsolosluk ücreti hadi üstüne vizeyi aldın türkiyeden amerikaya uçak bileti ıvır zıvır. hani yoksa baştan başvuru yapmamakta fayda var. kimse sana "ooooo kazandın demek, al sana vize amerika da yaşayacağın ev, araba, her ay düzenli maaş" demeyecek 😃

• Yasaklı

@diablo_ercan o yüzden 4 kişi eksilemiş demek, aydınlandım.

• Yasaklı

Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

@randomlyselected zaten eleme dedikleri şeyi yapıyorlar, gereksiz kurallara takılanları eliyorlar (yanlış foto yükleme, isim Türkçe karakter kullanma vs.) bu mudur eleme sizce? Önüne geleni alırsa hintli tır şoförü gibi bir sürü boş beleş var böyle. dediklerimemi takıldınız. Zaten adam güzel kriterde koymuş ama yetersiz mesela tecavüzcü ve çocuk tacizi isen elenirsin, katilsen elenirsin, (böyle adamların dünyada yeri yok) adam senden sağlık raporu istiyor, olumsuz isen elendin. Şimdi gelip lise mezunu biri (şu an da eğitim sisteminde 10 zayıfı olan biri sınıf geçiriliyor ve mezun ediliyor.) Lise mezunu şartını yükseltmenin neresi yanlış? Ayrıca 55-60 yaşındaki adamın ülkeye faydası ne olacak? Yaş kriteri (Kanada aynısını yapıyor) size kalsa ilkokul mezunu okuma yazma bilmeyen dahi alınsın dersiniz. Zaten yaşadığın ülkede yere çöp atıyorsan, asansörde sigara içiyorsan, hayvana eziyet ediyorsan, trafikte yayaya yol vermiyorsan, gitme kardeşim, nitelikli insanların içinde yaşamak istiyor insan, boş beleş insanların içinde yaşamak istemiyor. Boş beleş insanlar kusura bakmasınlar o ülkeye de gelip kirletmesinler.

• @Gökhan-A, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@barisakkaya umarım pasaport + ücret konusu gerçekleşir

Tek temennim o. Cüzi bir sey olabilir ama gitmeyecek kendini buna hazirlamamis kisiler basvurayim ya cikar belki bakarizlari hazirlikli olan ve bu ani bekleyen binlerce kisinin sansini azaltiyor.

• Yasaklı

@randomlyselected en azından ülkeye faydam var, 2 üniversite bitirdim, orta seviyede İngilizce biliyorum, sabıka kaydım yok, evimden işime işimden evime giden, vergimi ödeyen, sokak hayvanlarını seven ve yere çöp atmayan biriyim, sizin gibi boş beleş değilim.

• @Johnny-B-Goode ben evde çektim beyaz duvar olmasına rağmen duvar hafif dokulu olduğu için, fonu photoshopta beyaz yaptım. Testten geçti, ama sorun olabiliyo mu? Siz böyle yazınca çekindim

• Yasaklı

@matissera yakın zamanda arkaplanın shoplanmasıyla ilgili bir şeyler okudum forumda ama net bilgi sahibi değilim, ben de merakla konunun hortlatılmasını bekliyorum.

• @ucangeyik benim pasaportun teslim edilmesi 1.5 ayı bulmuştu neden geç oldu hiçbir fikrim yok

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici inşallah biz de onlardan biri oluruz 🙂 ben güveniyorum bize ya, olur bizden bence 😛 şaka bir yana, bir kere geliyoruz dünyaya, bari bıraksınlar istediğimiz, hakettiğimizi düşündüğümüz şekilde yaşayalım artık. Buralarda bunun olacağı vardıysa da kalmadı artık, mahfettiler herşeyi.. Boğulduğumuz, her gün yok artık dedirtildiğimiz yerde sıkışıp kalmayalım.. Yoksa ben ister miyim bunca yılda inşa ettiğimiz güzelim yaşantımızı bırakalım gidelim(memleketin genel durumunu saymazsak, bireysel anlamla çok güzel bir yaşantımız var aslında, maddi manevi), ama maddi değil hiç birşey, bambaşka dertlerimiz var.. neyse hepimiz hakettiğimizi düşündüğümüz hayatlarda yaşlanalım inşallah 🙂

• Yasaklı

@Ali_deniz44, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@randomlyselected en azından ülkeye faydam var, 2 üniversite bitirdim, orta seviyede İngilizce biliyorum, sabıka kaydım yok, evimden işime işimden evime giden, vergimi ödeyen, sokak hayvanlarını seven ve yere çöp atmayan biriyim, sizin gibi boş beleş değilim.

Güne başlarken yetişkin bir insanın "ben yere çöp atmıyorum" diye kendini öveceğini beklemiyordum. Neyse, ben ikna oldum gerçekten ülkeye faydanız var lütfen Türkiye böyle bir değeri kaybetmesin gitmeyin Amerikalara...

-Düzenlendi-
    @Ali_deniz44 Adımın geçtiği her gönderiyi eksilemeyin lütfen o insanların bir suçu yok, gerçi benim de yok ama siz daha iyisini bilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ayran benim için demesi kolay değil bunun Talihli olmakla alakasıda yok. müdahil olabildiğimiz durumlar vardır müdahil olamadığımız durumlar vardır. Çekilişi kazanmak maalesef müdahil olamayacağınız bir durum. Oradaki esprili yorumumun nedeni takılması gereken noktanın bu olmayışı kaldı ki dediğim gibi bir fotoğrafla bile katılıp kazanabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Johnny-B-Goode fotoğrafa çok bir etkisi olduğunu düşünmüyorum daha önce hiç gc için fotoğrafçıda çekilmedim. Uzun zamandır fotoğrafçıyada gitmedim ancak arka beyaz fon en kolay şeyken onu neden shopla yapıyorlar bilemedim. Kendim her sene başvuruda beyaz duvar önünde veya evdeki duvar beyaz değilse beyaz çarşaf yada perdenin önünde çekiliş başvurumu tamamladım

• @aysegul Şimdiden her şey gönlünüzce olur umarım. Ailenize ve size mutluluklar dilerim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq çok teşekkürler, darısı isteyen herkesin başına.

Genele not : fotoğraf işini abartmayın, geçin evinizdeki düz bir duvarın önüne, siyah kırmızı yada mor olmasın yeter, dokusu ince sıvası falan önemli değil, gerçekten 🙂 verin telefonu birisine, belirli mesafelerden 2-3 poz çeksin, yükleyin photo sitelerinden birine çene baş hizasını ayarlayın gitsin. Siz olduğunuz fotoğraftan belli olsun yeter, mülakata falan zaten fotoğraf çektirip gidiyorsunuz, başvuruda gerek yok o kadarına. Fotoğraftan otomatik elenme vs yok, inanmayın öyle şeylere.

• Bu ileti silindi!

• @Ali_deniz44 vay vay. vatandaşlığı verdik hemende sahiplendi amerikasını haha 😃 türkiye naptı evini mi yıktı arabanı mı parçaladı ? türkiyenin gelişmesi açısından bu zihniyet gidecek öncelikle. yok efendim boş beleş insanlar amerikaya gelmesin yok efendim türkiyede hiç bi dala tutunamayan amerikada napacak? yahu sen kimsin ya. bu türkiye size ne yaptı? hemen de amerikancı oldunuz. yok ülkemde 2 üniversite bitirdim de evden işe, işten eve geliyorum? yok çekilişte lisans eğitimi olmayan yok türkiyede yararı olmayan amerikaya gelmesin. ne güzel memleket. yarın bir gün Türkiye'ye karşı söylemlerde bulunursunuz. beğenmiyorsanız gidin afrikaya asyaya illa amerika olmak zorunda değil orayı sahiplenin. insan doğduğu yaşadığı ülkeyi sevmiyorsa 1 dakika durmaz basar gider. ama asla öz vatanına böyle ithamlarda bulunmaz. özellikle yaşadığı ülkenin vatandaşına böyle sözler edemez kimsenin haddine değil.

"Ayrıca 55-60 yaşındaki adamın ülkeye faydası ne olacak?"
    amerika çeşitlilik amacıyla bu çekilişi 1996 yıl civarında hizmete sundu. amerika vergi versin bana katkısı olsun diye değil. maksat çeşitlilik olması. 55-60 yaşında fakir fukura insan değil herkes. türkiyede evini barkını satar amerikadan ev alır. al sana bi katkı oldu mu? üstüne her yıl emlak vergisini de ödedi mi?

sen diyorsun ki ülkeye faydası olanlar katılsın. peki git eb vizelerine başvur üstün yeteneğin varsa amerika alsın seni. niye çekilişle hırpalıyorsun kendini ne gerek var.

Not olarak buraya yazıyorum. bir önceki emre kurtulmuşa ait bir yorumum vardı. o yorumuma -3 bir puan gelmiş yani hangi kısmında katılmadınız açıklayın bir kişi düzgün açıklama yapmıyor yapamıyor? çünkü 1 çoban gittiği çayırda arkasından 100 ___ gidermiş.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |