Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @randomlyselected Öncelikle ne üstteki arkadaşın yorumuna tam katılıyorum ne sizin yorumunuza tam katılıyorum. Öncelikle gerçekci kafadan bakarsak yukarıdaki arkadaşın 55 yaşındaki adam Amerikada napıcak sözü belli noktalarda doğru. Elbette bu insanlar kendilerine katkıları olur giderler ev alırlar çoluklarını ailelerini kurtarırlar buna gram ses etmiyorum. Ama bu insanlar uzun sürede vergi ödeyemeyecek gelecekte belki sağlık sisteminin bile başına yük olma riski olan insanlar ister kabul edin ister etmeyin. Amerika dediğiniz ülkede yaşlılar zaten sistemin dışında bir çoğu hala 65-70 yaşında çalışıyor bu adamların. Yani yaşlılar sadece ABD bazında değil dünyanın her yanında sistemler için bir yük. Ha bu şu anlama gelmiyor yaşlılar yaşamasın kökünü asalım değil ben sadece olayı gerçekçi açıdan değerlendiriyorum etik kısmında falan değilim. Bugün ben gencim ama yarının yaşlısıyım ve bu sistem banada böyle davranıcak. Hayatın acıması yok.

Öteki yandan Türkiye konusundada size katılıyorum yok Türkiye'de bir dala tutunamayan Amerika'da napıcakmış o arkadaşın da o yorumu yanlış yani insanların umutları var o zaman kimse yaşamasın abi hepimiz alalım bir silah sıkalım kafamıza böyle saçmalık olmaz Türkiye'den bir halt olmaz Türkiye'de olmaz kafasıyla çok gidemeyiz ben zamanında ABD olmayacak diye düşünerek kalktım gittim Avrupa'ya göç ettim ordan şansım döndü geri döndüm.

Ve size katıldığım bir diğer konu da Çeşitlilik vizesi konusu evet yaştan bağımsız çeşitlilik için yapılan bir vize devlet bilmiyormu 55 yaşındaki adamı bu vize için almanın ülkeye pek katkısı yok yani koskoca Birleşik Devletler bunu düşünemedi sadece adil ve eşit şartlarda bir çekiliş düzenleniyor. Yaş ve cinsiyet fark etmeden herkes katılabiliyor aslında burda olan bu ve olması gerekende bu. Dünyanın hiçbir etiğinde sen 50 yaşına geldin sistem açısından işe yaramazsın git öl diyemezsiniz. Ne devlet akıllarına etik ne insani haklara etik. O yüzden bu çekiliş herkese açık ve bu konuda destekliyorum sizi.

bir diğer konuda EB vizesi hakikaten bu da isabetli bir yorum Çeşitlilik vizesinin amacı zaten üstünlük kuranı almak değil ki rastgele almak Trump defalarca zaten bu yüzden bu çekilişi bitirmek istediğini açıkladı adam dedi ki en boş en vasıfsızlar geliyor. Öte yandan Amerika'nın zaten EB altında vasıflı işci vizeleri var çok vasıflı olan kendi kendine ilerleyebilir o açıdan haklısınız.

Kısacası benim yorumum bu şekilde olur hocam. Ama çok kasmamak lazım yani alt tarafı et parçası bedenleriz koca dünyaya sığamıyorsak daha çok işimiz var demektir...

• @randomlyselected Gelmişsiniz bu forumda Türkiye size ne yaptı diye soruyorsunuz. Madem çok seviyorsunuz buyrun yaşayın bu forumda ne yapıyorsunuz ? Bu ülke size ne yaptı da Amerika hayalleri kuruyorsunuz ? Siz tam olarak bizlerin bu ülkeden gitmek istemesinin sebebi olanlarsınız. Almanya’da ferah içinde yaşayıp Türkiye çoh guzel memleket diye övünen gurbetçileri al vur ötekine.

• ⭐⭐⭐⭐

Amerika Birleşik Devleti’ne göç etmeyi veya yaşamayı hayal eden kişiler bulunacakları toplumun yasal düzenlemeleri konusunda bilgi ve fikir sahibi olması göç öncesi süreçlerinde ve ülkeye göç edilmesine müteakip adaptasyon sürecinde yararlarına olacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 1964 Medeni Haklar Yasası’nın 6. maddesi, uyruk, ırk, ten rengi, din, cinsiyet, yaş, engellilik ve genetik bilgiler bazında insanları her türlü ayrımcılığa karşı korumaktadır. Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinde Medeni Haklar Bölümü’nde şu ifade yer almaktadır: “Medeni Haklar bölümü, tüm Amerikalıların, özellikle de toplumun en savunmasız mensuplarının haklarını korumakla yükümlüdür”. Söz konusu departman ayrımcılığı yasaklayan federal yasaları uygular.

• @Ali_deniz44 Birisinin boş beleş olduğuna siz mi karar veriyorsunuz, bu kullandığınız tavır ile nereye varacaksınız anlayamıyorum.

• Yasaklı

@Johnny-B-Goode dedi, sigara içip, izmaritini yere atan birisi.

• Yasaklı

@randomlyselected bu ülkeye faydam var derken, kast ettiğim kendi ülkem bu bir, ikincisi sen çok seviyorsan neden çekilişe katılıyorsun, kalsana burada insanlar çok medeni, herkes birbirine saygılı, ekonomi üst düzeyde, çok seviyorsan ülkede kalabilirsin? Neden katılıyorsun çekilişe

• Yasaklı

@dogan28 eğer yazılan cevapları okursanız anlarsınız, ben yazılanlara cevap yazdım, ikincisi yukarıda saydığım maddeleri yapanlar boş insandır evet siz yapıyorsanız siz de öylesinizdir. Yarası olan gocunur

• Yasaklı

Döğüşmen guzum @everOne

• ⭐⭐⭐⭐

@randomlyselected normalde bu mesajınıza cevap vermicektim çünkü doğru olanı zaten yukarıda yazmıştım karşılıklı münakaşa gibi çevirmeye istemediğim için görmezden gelmiştim ancak bir sonraki mesajınızda kimse cevap vermedi bana çoban diğer forumdaşlarımıza koyun gibi benzetmeler yapmanızdan ötürü bir kez daha olması gerekeni açıklayayım anlayıp anlamamak size kalmış olurda talihli olursanız dilediğiniz şekilde ilerlersiniz zaten sorun yok.
    öncelikle çocuk için ds formu doldurmak ile ds formunda çocuk sayısını doğru doldurmak arasında fark var. Kendiniz ve eşiniz için doldurduğunuz da formunda çocuklarınıza ait bilgilerde giriyorsunuz kaç çocuğunuz var vs gibisinden bunları doğru doldurmak zorundasınız gelip gelmemesi önemli değil. (dipnot eklemeden edemeyeceğim ben çocuk eş farketmeksizin gelmeyecek bile olsa o kişininde greencard vizesini almasını ilerde olası bir fikir değişikliğinde 0dan bu işlemi başlatmaya çalışmaktansa cebinde tutmasının daha kısa bir çözüm olduğunu düşünüyorum). Kaldıki sizin dediğiniz mantıkta mülakata götürmeniz lazım vizesini alsın sonra amerikaya götürmeyin gibi bir mantık çıkıyor red almaması için yani bir nevi ailecek yerleşeceğiz yalan beyanını verip ardından tek başınıza gidin diyorsunuz peki eğer böyleyse aynı durumu amerikaya girişte memur nerede bu çocuk diye sorması gerekir düşündüğünüz mantığa göre. Sağlıcakla kalın 👋

• Arkadaşlar Merhaba! Görüyorum ki hala çekiliş başvuruları açılmamış! Bu sene neden bu kadar uzun sürdü?! Bilgisi olan var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@randomlyselected, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Emre-Kurtulmuş
    siz yorumu saptırıyorsunuz bakın

"Ds formunda çocuk sayısını doğru doldurmalısınız evet ancak greencard almayacak bireyin mülakata gelmesine gerek yok"
    çocuğun adına ds formu doldurulup ve mülakata gelmediğinde o sistemde gözüküyor. vize memuru diğer çocuk nerde dediğinde ne olacak?

çekiliş başvuru formunda örn. 5 çocuklu aile 3 ü 21 yaş üstünde 2 si 21 yaş altı ben diyorum ki 21 yaş altı hepsi mülakata katılmalıdır. hem ds formunu doldurup hem de mülakata katılmasınlar. okuruz burda deneyimlerini sizde mutlu olursunuz.

ABD'de reşit yaşı 21 olduğu için çocuğun karar verme yapısı yok. yok efendim ben amerikada yaşayamam o yüzden mülakata katılamayacağım. 21 yaş altı her çocuk ailesine bağlıdır.

eğerki çocuk gitmek istemiyorsa amerikada yaşamak istemiyorsa. mülakata katılımını sağlar sonrasında hakkından feragat eder.

NOT : Amerikan Konsoloslukların, Içişleri bakanlığı tarafından verilen yetkiye göre türk vatandaşlarının gerekli bilgileri ulaşma yetkileri var. keyfi olarak 21 yaş altı çocuk gelmeyip ve aynı ev çatı altında yaşadığını sistemde gördüklerinde. mülakata katılım sağlayan aileye de ret verme ihtimalini de gözönüne koyun. aynı ev çatı altında yaşamayıp ve 21 yaş altıysa bir sorun olacağını düşünmüyorum. ama aynı çatıda yaşayıp 21 yaş altı çocuk amerikada yaşamak istemiyorsa bile mülakata katılım sağlamalıdır.

Size aynı adreste yaşanabilecek 2 örnek vereyim. Çocuk, boşanmış ebeveynlerden birinde kalıyor olabilir ve çekilişi kazanmış ebeveynde kalsa bile gitmek istemeyebilir/istese de kanunen gidemeyebilir diğer ebeveyn izin vermediği için.

Diğer seçenek, boşanmamış, boşanmayı da düşünmeyen, gayet mutlu mesut yaşayan bir aile düşünün. Çocuk yeni doğmuş olabilir, küçük olabilir. Evin babası gider, birkaç yıl düzeni kurar ve ailesini öyle yanına alır (ki bu tamamen normal çünkü mülakatta 6 ay içerisinde gidip yerleşeceğinizi beyan ediyorsunuz, dolayısıyla yerleşmeyecek üyelerin mülakata gitmesine ve vize talep etmesine de gerek yok). Ya da ebeveynlerden biri gider, diğeri hiçbir zaman gitmek istemez ve uzun mesafe ilişkisi yaşarlar, Amerika’daki ebeveyn ailesine maddi yardım yapar. Kim bunu neden reddetsin? Aile ilişkisine kimin karışmaya hakkı var, özgürlükler ülkesinin mi?

Zamanında Almanya’ya çalışmaya gidenler ailecek mi gittiler hep? Ya da onu geçtim, köyden İstanbul’a göç edip ailesini çok uzun yıllar sonra yanına alan kimseyi de mi tanımadınız hiç? Bunlar normal, hayatın akışında olabilecek şeyler.

• Yasaklı

@Ali_deniz44, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Johnny-B-Goode dedi, sigara içip, izmaritini yere atan birisi.

Bunu görmemiştim ki görmez olaydım...
    Sana laflar hazırlamıştım ama zerre motivasyon bırakmadın Alicik. Şu yazdıklarından utanmayan okuduklarından da utanmaz, seni daha fazla aşağılamak istemiyorum lütfen beni tahrik etme uzatıp kendini de küçük düşürme.
    Kaptın zaten vatandaşlığı yap valizini git Amerikaya yolun açık olsun.
    Eyyorlamam bu kadar.

• Yasaklı

@Johnny-B-Goode defol git çıktığın yere

• ⭐⭐⭐⭐

@Okcan 1$ dv ücreti resmi olarak açıklandı 30 gün içinde yürürlüğe konulması bekleniyordu yüksek ihtimalle onun resmi işleyişiyle alakalı bir gecikme olduğunu düşünüyorum ben

• @Witch-Lilith çok fazla takip edemiyorum başvurular başlayınca size zahmet olmazsa bana da yazabilirmisiniz?

• Yasaklı

@Ali_deniz44, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Johnny-B-Goode defol git çıktığın yere

@crazycells Hocam beyefendiyi gereksiz olarak mı işaretlemeliyim saldırgan mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Johnny-B-Goode ikiniz de öylesiniz.
    bu yüzden ikinizi de forumdan uzaklaştırdık.

• @Emre-Kurtulmuş sadece bu da değil siteye ödeme altyapısını koymak vs de zaman isteyen işler. Bekleyelim bakalım.

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@barisakkaya

DV-2026 2 Ekim 2024
    DV-2025 4 Ekim 2023
    DV-2024 5 Ekim 2022
    DV-2023 6 Ekim 2021
    DV-2022 10 Ekim 2020
    DV-2021 2 Ekim 2019
    DV-2020 3 Ekim 2018

Daha önce başlama tarihlerinde 10 ekimde başladığına da şahit olduk bence bu hafta sonuna kadar başvurular başlar.

Sanırım 15.10.2025 e kaldı. Bugüne kadar hep Çarşamba günleri başladı başvurular. Yeni pasaport zorunluluğu (check ediilmesi) ve 1$ ücret konusu hayata geçirileceği için bu gecikme yaşanıyor olabilir.

• @Volkan-Karataş Volkan merhaba, green card çekilişini kazanman demek buna sahip olduğun anlamına gelmiyor ne yazık ki. Green Card seçiminde kazandıysan eğer DS-260 formu dolduracaksın ve daha sonrasında case number takip ederek mülakat bekleyeceksin. Green Card vize mülakatı randevusu alıp vizen onaylanıp Amerika'ya giriş yaptıktan sonra sahip olabilieceksin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |