ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@silamrc Bu belirsizlik hissini tüm kalbimle paylaşıyorum. Süreç boyunca, plan yapmamanın en büyük ders olduğunu öğrendim. Kimi adaylara iki haftada IL e-postası gelirken, kimileri yirmi hafta geçmesine rağmen hâlâ bekleyişini sürdürüyor. Artık Ekim ayındayız... umarım ki.. kota ve diğer tüm işlemler ne olacaksa olmalı ki, insanlar hayatlarını kurmaya başlayabilsin... Bu basit bir durum değil, ancak ne avukatlar ne de diğer yetkililer net bir cevap verebiliyor. Bu nedenle, çevreye bilgi vermeyi her şey kesinleştiğinde ve uçak biletleri alındığında ertelemek en sağlıklı yaklaşım gibi..
-
Sayın hocalarım bugüm interview günüydü özet geçeyim, biz Ankarada olduğumuz ve evde yürüme mesafesi olduğundan üstümüze bir şey almadık ama tekrar hatırlatayım cüzdan dahil hiç bir çanta türevi kabul edilmiyor, araba anahtarında sıkıntı yok. Saat 9 randevusu için 8.40da ordaydık sırayla alıyorlar, bizim şansımıza çok kimse yoktu 8.50 de 9.00 randevularına sıra geldi. İçeri girdikten sonra green card olduğunu söylemek lazım ben söylemediğimden bulamamıştı, söyleyince bizi ayrı bir yere alıyor sıra daha da az. Önce bir Türk görevli evrakların topluyor tek tek hepsini istedi emailde yazanların çocuk eş için de hem evlilik hem nüfus hepsini istiyor sadece oğlumun vukuatlı nüfusu yoktu onda da benim götürdüğüm fotokopiyi kullandı. o tamam dedikten sonra konsolos ile görüşmeye geçiliyor.
İşin açıkçası bir haftadır çok stress yapmıştım aktif olarak projelerde çok görevim olmadığından ama hiç gereksiz stress, sadece cv yi açıyor ne iş yapıyorsunuz, orada ne yapacaksınız (ben job posting pipeline oluşturdum başvurular yapacam dedim kendi alanımda), akademik görüştüğünüz biri var mı dedi (doktor hocam emekli oldu ve akademik düşünmüyorum dedim), eşime ne yapıyorsun dedi -öğretmenim dedi, oğluma da sordu o da lise öğrencisiyim dedi, bir de ilk evlilliğiniz mi başka evlilikleriniz var mı tarzında sordu, bizim ilkti, sohbet tarzında. 2dk ancak sürdü sonra your visa is issued haber verilecektir deyip yolladı. Toplam da herşeyi ile 1 saat sürdü, benim hatama düşüp stress yapmamanızı öneririm :). Evraklara ilave ben ilk evlendiğimizde verilen evlilik cüzdanını da yanıma almıştım onu ve fotokopilerini de aldılar diğer edevlet evlilik belgesini de. Başka sorularınız olursa sorabilirsiniz, herkese başarılar. Girişimizde mecburen şubat tatilinde olacak.
-
@MACOFU-MACOFU Gözünüz aydın, tebrikler.
Biz de Perşembe sabah gireceğiz. -
Merhabalar, iki sorum olacaktı. yardımcı olacak arkadaş olursa çok sevinirim. 1- ds260 formunu doldururken dikkatsizlikten dolayı petitioner yerine aplicant olarak doldurdum. bu sorun olur mu? 2- ds260 doldurdum ama döküman yükleme sekmesi yok. dökümanları sonra mı yükleyeceğim? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
@MACOFU-MACOFU tebrikler hayirli olsun, hangi kategoriden basvurmustunuz imzanizdan bulamadim :) yani akademik bir gecmisiniz var diye mi gorustugunuz bir hocam var mi seklinde bir soru geldi diye dusundum.
-
@MACOFU-MACOFU Hocam bizim P.D.: 9 EKİM 2023 Sizce IL ne zaman gelir? Çok uzun zamandır belirsiz bir şekilde bekliyoruz ve bu belirsizlik insanı çok yoruyor biliyorsunuzdur?
-
@sbsb2025 kesinlikle aldigim en buyuk ders kesin plan yapmamak, burdaki hayatina devam etmek, sadece vizeyi amerikaya gitmeyi bekleyerek zamanini gecirmemek… Biz esimle cok buyuk hata yaptik burada, mayista IL geldi temmuz ayi icin, haziranda evi kapattik esim isinden ayrildi, ama Temmuzda randevuya giremeyince kalakaldik. Aksiliklere takilip kaldik randevuya gittik hala daha takiliyiz. Herkese onerim pasaportunu vizesi basili bir sekilde teslim almadan kimseye soylemeyin ve plan yapmayin…
-
@machinist01 Pardon hocam yazmamışım EB2 NIW
-
@machinist01 Başta imzaya eklememiştim de manuel ekliyorum her seferinde :). Ben cümleme aslında "I made my phd" ile başladığım için sormuş olabilir
EB2 NIW
PD: 19.07.2023
DQ: 04.03.2024
Interview: 07.10.2025 -
@MACOFU-MACOFU yani phd yeterliligini basvuru kosulu olarak saglamaniz illaki orada akademisyenlik yapma gerekliligi getirmiyor ozaman bu gorevlinin sizin yanitiniza olumsuz bir cumle kurmamasi sebebiyle, ben biraz boyle anladim :) yani mesela ben akademisyenim ama ayni zamanda muhendisim boyle bir soruya akademide degilde mihendislik sektorunde calismaya devam edecegim de diyebilirim heralde. Neyse daha benim daha i-140 onayim bile gelmedi :)
-
@goose Hocam benimde pasaport değişti yani yeniledim pasaportu. Bu bilgileri değiştirmek gerekiyor mu acaba DS260 formunda, yoksa görüşmede belirtmemiz yeterli olur mu? Tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa seviniriz.
-
@MACOFU-MACOFU Hayırlı olsun size, darısı bizim gibi IL emaili bekleyenlere ve diğerlerine olur umarım ki... 5-6 haftalık mesele 21-23 haftaya kadar uzadı. Ekim ayında da alamazsak.. pek umudum kalmıyor açıkcası..
-
@MACOFU-MACOFU Hocam hayırlı, uğurlu olsun, her şey gönlünüzce olsun.
-
@MyWay-0 Merhaba, biz de pasaport süremiz yaklaşık 11 ay sonra dolacak diye, ailecek değiştirdik pasaportları. Ben bu konuyu Chen’e sormuştum, DS-260 ile farklı olacak, bildirmek gerekiyor mu diye. O da hayır, arada geçen sürede bazı değişiklikler olması kaçınılmaz, bunu onlar da biliyor, bildirmeye gerek yok dedi.
-
@mmeder Zaten applicant seçilmeyecek mi?
-
@NNDDD teşekkürler hocam bilgilendirmeniz çok iyi oldu.
-
@meke Merhaba
Covid aşısı istiyorlar mi?https://www.doctorun.com/en/covid-19
COVID-19 Vaccination
Per CDC announcement, effective March 11, 2025, the COVID-19 vaccine will no longer be required as part of the US immigrant overseas medical examination.
Burada, gerekmiyor diye yaziyor, ama yinede sorayim?
Saygilarimla, -
@smmu99 Merhaba, herhangi bir talep olmadi, konusu dahi gecmedi.
Ancak goturdugumuz Saglik ocagi ciktisi kaseli imzali kagitlarda 3-4 doz Covid asisi yapildigina dair ibare vardi. TD ve Hepatit B gibi asi kartinda gozukenler dahil tumu yeni asi kartina islenmis durumda.
Bana yapilan asilar sunlar:- MMR - (Measles, Mumps, Rubella)
- PCV20 - (Pneumococcal)
- IPV - (Polio)
- Varicella Vaccine
- Influenza
-
@MyWay-0 Hocam bu arada, ben bu bilgi doğrultusunda hareket edip DS-260 ta değişiklik yapmadım. Ancak henüz mülakata girmedim, 17 Ekim hatta 06 Kasım’a ertelendi. Umuyorum bir aksilik olmayacak, ama mülakat sonrası yine yazacağım.
-
@sbsb2025 Bu konuyu ben de cok merak edıyorum hocam. Burdan yazan, ABD ıcınden deneyımlerını paylasan hocalarımız olursa da cok memnun olurum. TR'den mı ıs bulma surecını tamamladılar yoksa orda ne kadar surdu gıbı kısımları merak edıyorum ben de.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum