Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @machinist01 Pardon hocam yazmamışım EB2 NIW

• @machinist01 Başta imzaya eklememiştim de manuel ekliyorum her seferinde :). Ben cümleme aslında "I made my phd" ile başladığım için sormuş olabilir

EB2 NIW
    PD: 19.07.2023
    DQ: 04.03.2024
    Interview: 07.10.2025

• @MACOFU-MACOFU yani phd yeterliligini basvuru kosulu olarak saglamaniz illaki orada akademisyenlik yapma gerekliligi getirmiyor ozaman bu gorevlinin sizin yanitiniza olumsuz bir cumle kurmamasi sebebiyle, ben biraz boyle anladim 🙂 yani mesela ben akademisyenim ama ayni zamanda muhendisim boyle bir soruya akademide degilde mihendislik sektorunde calismaya devam edecegim de diyebilirim heralde. Neyse daha benim daha i-140 onayim bile gelmedi 🙂

• @goose Hocam benimde pasaport değişti yani yeniledim pasaportu. Bu bilgileri değiştirmek gerekiyor mu acaba DS260 formunda, yoksa görüşmede belirtmemiz yeterli olur mu? Tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa seviniriz.

• @MACOFU-MACOFU Hayırlı olsun size, darısı bizim gibi IL emaili bekleyenlere ve diğerlerine olur umarım ki... 5-6 haftalık mesele 21-23 haftaya kadar uzadı. Ekim ayında da alamazsak.. pek umudum kalmıyor açıkcası..

• @MACOFU-MACOFU Hocam hayırlı, uğurlu olsun, her şey gönlünüzce olsun.

• @MyWay-0 Merhaba, biz de pasaport süremiz yaklaşık 11 ay sonra dolacak diye, ailecek değiştirdik pasaportları. Ben bu konuyu Chen’e sormuştum, DS-260 ile farklı olacak, bildirmek gerekiyor mu diye. O da hayır, arada geçen sürede bazı değişiklikler olması kaçınılmaz, bunu onlar da biliyor, bildirmeye gerek yok dedi.

• @mmeder Zaten applicant seçilmeyecek mi?

• @NNDDD teşekkürler hocam bilgilendirmeniz çok iyi oldu.

• @meke Merhaba
    Covid aşısı istiyorlar mi?

COVID-19 Vaccination
    Per CDC announcement, effective March 11, 2025, the COVID-19 vaccine will no longer be required as part of the US immigrant overseas medical examination.
    Burada, gerekmiyor diye yaziyor, ama yinede sorayim?
    Saygilarimla,

• @smmu99 Merhaba, herhangi bir talep olmadi, konusu dahi gecmedi.
    Ancak goturdugumuz Saglik ocagi ciktisi kaseli imzali kagitlarda 3-4 doz Covid asisi yapildigina dair ibare vardi. TD ve Hepatit B gibi asi kartinda gozukenler dahil tumu yeni asi kartina islenmis durumda.
    Bana yapilan asilar sunlar:

• MMR - (Measles, Mumps, Rubella)
    • PCV20 - (Pneumococcal)
    • IPV - (Polio)
    • Varicella Vaccine
    • Influenza

• @MyWay-0 Hocam bu arada, ben bu bilgi doğrultusunda hareket edip DS-260 ta değişiklik yapmadım. Ancak henüz mülakata girmedim, 17 Ekim hatta 06 Kasım’a ertelendi. Umuyorum bir aksilik olmayacak, ama mülakat sonrası yine yazacağım.

• @sbsb2025 Bu konuyu ben de cok merak edıyorum hocam. Burdan yazan, ABD ıcınden deneyımlerını paylasan hocalarımız olursa da cok memnun olurum. TR'den mı ıs bulma surecını tamamladılar yoksa orda ne kadar surdu gıbı kısımları merak edıyorum ben de.

• @shinriyeon Henüz IL emaili bile alamadım ama ben şu anda başvurularımı yapıyorum. Yakında CV seçim süreçleri, ve kısa liste sonrasında ise mülakatlar başlayacak. İşgücü piyasası alımları başladı (1 ağustos-31 Aralık dönemi başvuruları ). H1B konusundan dolayı avantajımız olabilir, Amerikalı 2 referansım var, onların da işe yarayabileceğini düşünüyorum. Akademisyenlerin orada da benzer işleri yapabileceğini düşünüyorum, tabi ki bazı farklılıklar var ama hepsi zamanla aşılacaktır. Gerekirse iş de değiştirilebilir.

• @silamrc Kesinlikle haklısınız, biz de sürece odaklanmaya devam ediyoruz. Çocuğumuzun okul durumu devam ediyor, işlerimize de devam ediyoruz. Pasaport vizesi yapıştırıldıktan ve uygun bir iş planı oluşturulduktan sonra gidiş işlemlerini başlatacağız.

Sizin yaşadığınız benzer bir durumu biz de DQ onayı sonrasında deneyimledik. DQ sonrası vize mülakat daveti süresinin ortalama 5-6 hafta olacağını düşünmüştük, ancak süreç uzayarak 21 haftaya ulaştı ve henüz bir gelişme yok. Bu nedenle, kendi planlarımızı daha uzun vadeli bir geleceğe göre revize ettik.

İş bulmadan ABD'ye giriş yapmanın olası etkilerini göz önünde bulundurarak, şu anda yoğun bir iş başvuru sürecindeyim. Amacım, en azından mülakat aşamasına kalarak sürecin nasıl ilerleyebileceğini görmek. Başvurduğum pozisyonların tamamı üniversitelerdeki araştırma (research) görevleridir.

Kendi üniversitemden bu süreci uzaktan yönetip başarılı bir şekilde yerleşen örnekler de oldu. Bu sebeple, sürecin belirsizliği nedeniyle kimseye tam olarak bilgi verilmemesi gerektiği fikrine katılıyorum. Ancak, bazen bu heyecanı ve motivasyonu saklamak zorlaşıyor ve paylaşma ihtiyacı hissediliyor. Aylarca sakladığım bu durumu artık yöneticilerimle paylaştım, bu yeni moda girmek ve motivasyonumu artırmak için de iyi oldu. Umarım ki bir aksilik olmadan süreç tamamlanır..

• @sbsb2025 surec ilerledikce cevredekilerle paylaşmamak zorlasiyor cunku her yeni bir gelismede ya izin planlamasi yapilmaya calisiliyor ya da bir haber geldiginde yaninizda insanlar bulunuyor merak edip soruyorlar mesela bir seylere sevinince. Sizin icin de en iyisi olur umarim, biraz daha sabir az kaldi mulakatiniza diyelim, yakinda gelir. Bu surecte her sey herkesin gonlune gore olsun 🙏

• @silamrc Aylardır sabrediyoruz randevu için, tabi bazen o heyecan sönüyor ama yine de gelecekte güzel şeyleri düşünüp işimize sarılıp o anı beklemeye devam ediyoruz. Ekim ayından umutluyuz, beklemeler sevince dönüşür umarım ki.

• Merhaba arkadaşlar. Eb2 ile üç hafta önce usaya giriş yaptım. Süreci tamamen türkiyeden yürüttüm. Öncesinde usada hiç bağlantım yoktu. Çalıştığım sosyal bilim alaninda cok atıf yaptığım bir hocaya mail attım. Kendisine ücret talep etmeden visiting scholar olarak bir yıllığına yanında çalışmak istediğimi yazdım. O da kabul etti ve davet mektubu yazdı. Üniversitemden zorunlu hizmet oluşmaması adına 3 ay ücretli görevlendirme aldım. Burada visitiging scholar olarak başladığım ilk gün davet eden hoca ve dekan ile tanıştım. Eb2 ile geldiğimi, çalışma iznimin bulunduğunu ve iş aradigimi söyleyince halihazırda bir associate/full profesör alımı ilanı olduğunu söylediler. Başvurmami tavsiye ettiler. Şimdilik hersey yolunda gidiyor. Surecimle ilgili sorularınız varsa lütfen çekinmeyin.

• @meke Teşekkur ederim, bilgilendirdiğniz için.

• @Oz58 Bu şu ana kadar duyduğum en iyi haber. Başarınızı duyduğuma içtenlikle sevindim.. bu tür olumlu gelişmeler hepimiz için birer motivasyon kaynağı.

Şahsen, 21 yıllık akademik kariyerimde, farklı zaman dilimlerinde ABD ve AB ülkelerinde toplam 2.5 yıl ailemle yaşama fırsatı buldum. Özellikle ABD'den alanımla ilgili güçlü referanslara sahibim. Bu tecrübelerle desteklenerek, halen çeşitli post-doktora ve araştırma pozisyonlarına başvurularımı sürdürmekteyim. Şu anda başvurularım inceleme aşamasında ve bir umudum var.

Doktorasını yeni tamamlayan adayların yoğun ilgisine rağmen, yıllar içinde edindiğimiz farklı ve derin tecrübelerin bize önemli bir avantaj sağladığına inanıyorum. 2025 yılı itibarıyla, yüksek etki faktörlü dergilerde nitelikli yayınlar üretmeye devam etmekteyim ve edeceğim. Bu yayın performansına ve çabama rağmen gidene kadar bir iş bulamazsam, o zaman biraz süreç zorlayabilir.

Ancak motivasyonum ve heyecanım ilk günkü gibi çok yüksek. Güzel günlerin ve yeni fırsatların yakın zamanda geleceğine inanıyorum. Eğer sizin için de uygunsa, bulunduğunuz şehir ve akademik alanınız hakkındaki bilgileri paylaşmanızdan memnuniyet duyarım.

Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |