Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 6 kasım için unganlar dan sağlık kontrolu talep ettim ama bana 8 ekime verdiler bu şekil başına gelen biri varmı? ve şuan ne yapmayalım?

• @aysegul Aynen gönderdim hemen. Dönüşe göre burayı da bilgilendiririm o halde

• @melisbasdurmus Ben sabah bugün yazdığım konu için girmiştim ama ara ara atıyordu. Var bir problemi 🙂

• @aysegul Ayşegül Hanım iyi dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.Haklısınız hızlıca mail atacağım aşağıdaki gibi yazmak yerli olur mu sizce?

Case number: 2026EU00010****
    Last name: ****
    First name: *****
    Date of birth: *****

Dear KCC Officer,

I kindly request to transfer my DV case back from the U.S. Consulate in Hong Kong to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

Please confirm once the transfer process is completed.

Thank you for your assistance.

• @iibrahimd neden erkenden yaptırmak istiyorsunuz? Bumrungrad hastanesi antikor testinin sonuç tarihini, eski aşıların tarihini hastane dosyanıza işliyor. Bize verdikleri sonuç örneğinde hepsini yazmışlar, elçiliğe giden paketin içinde de vardır bu. 1-3 ay öncesi sorun olmaz belki ama daha erkenine zorunlu olmadıkça gerek yok bence. 15 gün içinde bütün sonuçlar çıkıyor genelde. Randevu bulamam diyorsanız da en azından hastaneleri araştırın şimdilik. Biz soru sormak için doktora gittiğimiz gün kapıdayken randevu bulmuştuk. Zannımca öyle çok çok yoğun bir bölüm değil Enfeksiyon Hastalıkları. Özel hastanelere de sorabilirsiniz şimdiden bilgi almak için.

• @LG-LM6300 daha önceki iletimde açıklamıştım aslında durumu

@elbruz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Antikor Testi ve Aşılar İle İlgili

Değerli forumdaşlar,

Her ne kadar cn yüksek olsa da ve henüz nasıl bir yol izleyeceğimiz belli olmasa da bu konuyu aradan çıkarmak adına bir süredir detaylı araştırıyorum.

Gittiğim yaklaşık 9 ayrı Devlet hastanesinin hiç biri istenen antikor testlerinin tamamını yapamıyor. Özel hastanelerden olumlu cevaplar aldım ancak istedikleri fiyatlar, sağlık mülakatına gireceğiniz hastanelerin alacak olduklarından çok daha yüksek. Örneğin bir hastane tüm antikor testleri ve aşılar için 217bin TL/kişi başı fiyat çıkardı.

Son olarak bana yakın olduğu için Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'ne sordum. İlk aldığım yanıt; testlerin tamamını yapamayacakları konusunda idi. Bu cevaptan tatmin olmayarak laboratuvara gittim ve onlara sordum. Lab sorumlusu ablamız elimdeki listeyi alarak araştırmaya gitti. Yaklaşık 30 dk lık bir süre sonunda yanıma gelerek tüm testleri ve aşıları yapabileceklerini söyledi. Testlerden bazıları dış lab a gideceği için 2 ay sürer dedi. Gitmeden önce tarihi buna göre ayarlayarak randevu alın, aşılar için de seyahatten 1 hafta önce gelin yeterli dedi.

28 Ağustos tarihli yeni kural sonrası henüz nasıl bir yol izleyeceğimiz belli olmadığından dolayı kafalarda soru işareti varken, son dakika geçici oturum gerekir, oldukça erkenden gitmek gerekir ihtimalini de düşünerek son dakika uğraşmamak adına 2 hafta önce üniversiteye giderek eşimle berabet antikor testi istedik.

Doktor önce istediğimüz testlerin tamamının olmadığını tekrar söyledi. Kendisine lab daki ablanın verdiği bilgileri aktardığımda sistemden defalarca bakmasına rağmen bulamadı. Akabinde lab a giderek ilgili ablayı bulduk. Kendisi, sistemde hangi testin hangi kırılımda olduğunu belirten bir not kağıdı vererek bizi yeniden doktora yönlendirdi. Doktor bu bilgilere göre tüm testleri sisteme girdi. Akabinde biz de kan vermeye gittik. Sadece Boğmaca için Covid gibi ağız ve burundan sürüntü örneği alıyorlar. Bu şekilde antikor testi için eksiksiz işlem yapmış olduk ve sonuçları beklemeye başladık. Bazıları e-nabız a hemen düştü. Kalanı da zamanla düşecektir.

Velhasılı bu deneyim, bu konuda soru işareti olan yada sıkıntı yaşayanlara bir yol gösterecektir diye düşünüyorum. Üniversite hastanelerinde bu konunun çözümü var. Önce lab a sorup sonra doktora giderseniz, biz de yok deyip sizi başlarından savma durumunu tamamen ortadan kaldırmış olursunuz. En güzel tarafı ise SGK güvenceniz varsa hepsi tamamen ücretsiz...

Herkese sürecinde kolaylıklar dilerim

Screenshot_20250512_203824_Chrome.jpg

• @elbruz merhaba, TDAP VE Polio için de test yaptıklarına emin misiniz? Ben de yakın zamanda antikor testi yaptırdım, sadece aşağıdakilere bakabildiklerini söyledi Enfeksiyon doktoru.

Anti-HBs : Hepatit B için
    Rubella : Kızamıkçık için
    Rubeola : Kızamık için
    Mumps : Kabakulak için
    Varicella : Suçiçeği için

TDAP ve Polio için böyle bir testin var olmadığını söyledi, ya çocukluk döneminde olduğunuza dair belge bulmalısınız ya da tekrar aşı olmalısınız dediler. Size yaptılarsa böyle bir şey kan testinizde ne olarak görünüyor, biz de tekrar sorup öğrenelim. Teşekkürler

• @elbruz kusura bakmayın sizin durumunuzu şimdi anladım, zorluk çıkabiliyor demek ki, o zaman hayırlı olsun şimdi olması daha iyi olmuş.

• @aktases daha önce bahsettiğim gibi ilk olarak bize de yok dediler. Lab ile görüşüp olacağını öğrendik. Yine altını çizerek belirteyim; devlet hastanesinde yapmıyorlar çoğunu. Diğer yandan özel hastaneler bunu yapabiliyorken devlet hastanesinin yapılamaz demesine körü körüne inanmamak gerekli. Ben üniversite hastanesinde yaptırdım, özellikle de o yazıyı paylaşma sebebim de bu işlemlerin ihtiyaç duyduğumuz gibi yapılabildiğinin farkındalığını anlatmaktı.

• @elbruz @aktases size bir önerim olacak arkadaşlar. Tetanos aşısı bildiğim kadarıyla 10 yıl kadar koruyor. Eğer uzun zaman geçtiğini düşünüyorsanız başka bir ülkeye gideceğiniz için tedbiren yeni bir doz yaptırmayı düşünebilirsiniz. Mülakat deneyimimde yazmıştım genelde bir sorun olmuyormuş ama Tayland'a gitmeden seyahat sağlığı merkezine gidip seyahat için önerisi var mı diye doktorla görüşebilirsiniz.

• @elbruz ben özel hastanede yaptırdım aslında, doktor da böyle bir test yok anlamak mümkün değil dediği için şaşırdım iletinizi görünce. kan testinde ne olarak görüyorsunuz TDAP ve Polio için yapılan testleri? Belki o isimlerle sorarsam manalı olur diye soruyorum. Teşekkür ederim tekrar.

• @aktases

Boğmaca: Bordetella pertussis IgG
    Polio: Poliovirus neutralizing antibody
    Difteri: Anti-Diphtheria IgG
    Tetanoz: Anti-Tetanus IgG

olarak geçiyor. Acıbadem, Memorial, Florance Nightingale gibi hastanelerde de yapılabiliyor. Üniversite araştırma hastanelerinde de ayrıca yapıyorlar

Bu arada bu testletin kesin sonuç vermediği, yaklaşık sonuç verdiğini söyledi doktor. Biraz araştırdığımda tıp otoritelerince bu şekilde sonuç verdiği ve referans kabul edildiği bilgisini okumuştum. O nedenle de soru işaretim kalmadı.

• @LG-LM6300 haklısınız tekrar olunabilir tabi ki ; TDAP ve Polio için dörtlü karma aşı TETRAXIM uygulanıyormuş onu olacağız büyük ihtimalle, ben sadece bir enfeksiyon doktoru böyle bir test varsa nasıl bilmez kısmına şaşırıp, durumu anlamaya çalıştım 🙂

• @Cem-Çeliker şuan yine güncelledim 4 kasım için bakalım nasıl bir mail gelecek

• @LG-LM6300 ben daha önce tetanoz oldum, enabız da görünüyor. Onun çıktısını alacaktım ama antikor olunca kasmadım

• @aktases biz en rahat bulabildiğimiz aşı olarak Adacel'i(Tdap aşısı) bulunca onu yaptırıp Polio'yu direkt Bangkok'a bırakmıştık. Orada tekli polio aşısı var. Türkiye'de yoktu. Fiyatı da 1400 küsur Bahttı. Tetraxim bulamazsanız bu şekil de aklınızda bulunsun.

• USTRAVELDOCS.COM sitesine giriş yapmak istediğimde bilgilerimi girip güvenlik sorularını cevaplayıp giriş tuşuna basınca ekran değişiyor profil kısmına gider gibi oluyor url de orayı gösteriyor ama sayfa yüklenemeden 2-3 saniye sonra tekrar url değişip login penceresine atıyor. Bu bir tek bende mi böyle daha önce yaşayan oldu mu acaba en son kayıt olmuştum beni profil sayfasına atmıştı ama hiçbir şeye basmadan kapattım sayfayı video izleyerek yaparım diye 1-2 saat sonra girmek istediğimde böyle bir olayla karşılaşıp duruyorum 2 gündür. Profil kısmında bilgilerimi doldurmak istiyorum.

• 33c0bff8-daf9-43c2-92af-fdcd005395a3-image.png Case konsolosluğa verilmiş. Bangkok'a mail atıcam. 🥳

• @Ege-Bey hangi mailinize bu yaniti aldiniz acaba? bir de ceac'ta hala at KCC olarak mi gozukuyor?

• @ucangeyik 643573ad-783f-4d20-a9b8-bedf55d5da9b-image.png Üstelik gelen cevap mailinde CEAC sayfasında bir teknik sorun oluştuğunu ve tarayıcımızı kapatıp açıp tekrardan denememiz gerektiğini söylüyor. a37a8ff2-4fb3-4d2d-a7e0-db8fec16902e-image.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |