Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG goverment shotdown başladı işte..
    bunun etkileri her devlet kurumunda görünecek.

• @Flapen tayland yeni çıkardığı yasalar itibari ile oturum ve çalışma izni konusunda çok sıkı denetimler ve kısıtlamalar getirdi. Sadece geçici oturma izni için bazı imkanlar var, o da bizim muhatabımız olan resmi makamlarca dikkate alınır mı ona bakmak gerek

• @yunustg defalarca ve ısrarla şu mailleri atmayın denmesine rağmen bu maili atarak göstermiş olduğunuz saygı ve özveri için teşekkür etmek isterim.

• @aysegul Evet formda birileri yazmıştı hatırlıyorum. Ve çok saçma benim aşılarım varken bana tekrar aşı yapacak olmalarını insanları sömürmek olarak algılıyorum. Sanırım alternatifleri olmadığı için fırsatçılık yapıyorlar. Ankara da mülakat görüşmesi yapacaklar bunu bir şekilde şikayet etmeliler bence. Yine biz bize kazık atıyoruz. :(((

• @melisbasdurmus bir çok kişi bende dahil sizin mülakatınızı merak ediyoruz inşallah sorunsuz vizenizi alırsınız, dv2026 ın bence en önemli talihlisi sizsiniz.🙏🙏🙏

• @yusufeymen38 umarım hepinize iyi haberle dönerim 🙂

• Antikor Testi ve Aşılar İle İlgili

Değerli forumdaşlar,

Her ne kadar cn yüksek olsa da ve henüz nasıl bir yol izleyeceğimiz belli olmasa da bu konuyu aradan çıkarmak adına bir süredir detaylı araştırıyorum.

Gittiğim yaklaşık 9 ayrı Devlet hastanesinin hiç biri istenen antikor testlerinin tamamını yapamıyor. Özel hastanelerden olumlu cevaplar aldım ancak istedikleri fiyatlar, sağlık mülakatına gireceğiniz hastanelerin alacak olduklarından çok daha yüksek. Örneğin bir hastane tüm antikor testleri ve aşılar için 217bin TL/kişi başı fiyat çıkardı.

Son olarak bana yakın olduğu için Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'ne sordum. İlk aldığım yanıt; testlerin tamamını yapamayacakları konusunda idi. Bu cevaptan tatmin olmayarak laboratuvara gittim ve onlara sordum. Lab sorumlusu ablamız elimdeki listeyi alarak araştırmaya gitti. Yaklaşık 30 dk lık bir süre sonunda yanıma gelerek tüm testleri ve aşıları yapabileceklerini söyledi. Testlerden bazıları dış lab a gideceği için 2 ay sürer dedi. Gitmeden önce tarihi buna göre ayarlayarak randevu alın, aşılar için de seyahatten 1 hafta önce gelin yeterli dedi.

28 Ağustos tarihli yeni kural sonrası henüz nasıl bir yol izleyeceğimiz belli olmadığından dolayı kafalarda soru işareti varken, son dakika geçici oturum gerekir, oldukça erkenden gitmek gerekir ihtimalini de düşünerek son dakika uğraşmamak adına 2 hafta önce üniversiteye giderek eşimle berabet antikor testi istedik.

Doktor önce istediğimüz testlerin tamamının olmadığını tekrar söyledi. Kendisine lab daki ablanın verdiği bilgileri aktardığımda sistemden defalarca bakmasına rağmen bulamadı. Akabinde lab a giderek ilgili ablayı bulduk. Kendisi, sistemde hangi testin hangi kırılımda olduğunu belirten bir not kağıdı vererek bizi yeniden doktora yönlendirdi. Doktor bu bilgilere göre tüm testleri sisteme girdi. Akabinde biz de kan vermeye gittik. Sadece Boğmaca için Covid gibi ağız ve burundan sürüntü örneği alıyorlar. Bu şekilde antikor testi için eksiksiz işlem yapmış olduk ve sonuçları beklemeye başladık. Bazıları e-nabız a hemen düştü. Kalanı da zamanla düşecektir.

Velhasılı bu deneyim, bu konuda soru işareti olan yada sıkıntı yaşayanlara bir yol gösterecektir diye düşünüyorum. Üniversite hastanelerinde bu konunun çözümü var. Önce lab a sorup sonra doktora giderseniz, biz de yok deyip sizi başlarından savma durumunu tamamen ortadan kaldırmış olursunuz. En güzel tarafı ise SGK güvenceniz varsa hepsi tamamen ücretsiz...

Herkese sürecinde kolaylıklar dilerim

Screenshot_20250512_203824_Chrome.jpg

• Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Bir süredir forumu çok fazla takip edemiyorum yeni bir bebeğimiz oldu ve süreç bizim için biraz sıkıntılı geçti.
    Bu nedenle yakın zamanda açıklanan kararı da çok detaylı takip edemedim.

Ben de herkes gibi CN numarası yüksek biri olarak dosyamı Hong Kong’a taşımıştım. Ancak şu anda ilerleyen süreçte bu seyahati gerçekleştirebilecek durumda değiliz.

Bu sebeple dosyam henüz current olmadığı için sizce KCC’ye mail atarak yeniden Ankara’ya taşımak mümkün müdür?
    Şansımızı istemeyerek de olsa bu CN ile burada bekleyerek değerlendirmeye karar verdik. Aslında son karar açıklanmadan önce alınmış bir karardı ancak yeni yeni fırsat bulabiliyorum.

• @mruzum cn aktif olmadan kcc ye mail atarak dosyanızı taşıyabilirsiniz. Umarım sağlıkla alakalı bir sorununuz yoktur ancak çok ciddi bir sıkıntı değilse her türlü şansınızı zorlayın derim. Bu şans bir daha kolay kolay ele geçmez.

• @elbruz Evet, Tayland 2025 itibarıyla oturum ve çalışma izinleri konusunda önemli yasal düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeler, dijital göçebelerden yatırımcılara kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor fakat DV süreci ile ilgili değil de daha çok ülkesinde bulunacak yabancılar için yapılan bir düzenleme gibi algılıyorum ben. Çünkü Tayland kendi yasalarını ABD’nin yeni DV kuralından önce yürürlüğe koymuştu zaten. ABD’nin 28 Ağustos kararıyla Tayland’daki durumun direkt bir bağlantısı yok diye düşünüyorum..

• @aysegul aysegul hanım selamlar peki aşı kartı yerıne acıbadem hastanesınden alınan antetlı kagıda kaşr ımzalı form yeterlımıdır? Ve ıslak ımza veya sürkisü gerekır mı

• @bketcrsur evet tabi ki iki durum birbirinden farklı. Buradaki soru işareti şu; eğer olay oturuma dönerse us konsolosluk geçici oturma izni kabul edecek mi? O zaman sıkıntı yok, dil okulu yada muay thai okulları ile çözülebilir bir durum. Ancak kalıcı oturum isterse işte o zaman sıkıntı başlar. Bu oturumu almak ciddi sıkıntı. Dikkat çekmek istediğim durum buydu aslında

• @ArdaCan mailinize cevap gelince bizimle de paylaşırsanız çok sevinirim, 28 ağustos sonrası mail dönüşü hiç okumadım çünkü forumda ben de sizinle aynı durumdayım ama mail atmadım.

• @elbruz evet anladım. Aslında şu şekilde düşünüyorum tamamen şahsi fikrim. Şu an KCC durumu konsolosluk insiyatifine bıraktığını net bir şekilde bildirdi herkese. Bangkok'ta bu maillerden sonra bir çok kişiye kasım sonrası mülakat atadı. Eğer oturum soracak olsa bence bunu resmi bir dille de belirtebilir yoksa insanları avlar gibi ayağına çağırıp herkesi oturumdan dolayı elemez diye düşünüyorum. Çünkü muhtemelen DV süreci içinde Türk vatandaşı yoğunluğumuz fazla onlar için. Bize de bir garezleri falan yoksa eğer (ki öyle umuyorum) 🙂 oturum şartını mülakatta söyleyip herkesi geri göndermezler.

• @melisbasdurmus bende olsam bende sormazdim

• @bketcrsur şuan parmaklarımızı çaprazlayıp ilk kasım mülakatlarını beklerken hepimizin aklındaki soru işareti bu bencede. Ancak Türklerin yoğunluk oluşturduğu kısmına katılmıyorum. Geçen seneden forumda kayıtlı 46 dosya vardı sanırım bangkok a dosya taşıyan. Genel olarak 3 katı hatta 4 katı olduğunu varsayarsak 175 diyelim yuvarlak. Baktıkları dosya ve dağıttıkları vize sayısına bakarsak aslında bir yoğunluk oluşturmuyoruz. Umarım bu sene de nasılsa bir yoğunluk yok verelim Türklere diyerek herkese vize vermeye devam ederler. Tek korkum; ısrarla mail atıp eşeğin aklına karpuz kabuğu kaçırmayın denmesine rağmen inatla mail atan tayfanın bu süreci zora sokması.

• @meke toplam tüm işlemler kaç saat sürüyor ? bilet alırken ona göre ayarlamak istiyorum.

• @elbruz Bahsettiğiniz aşıların listesini paylaşabilir misiniz?

• @Cem-Çeliker Merhaba, su iletide detaylari yazmistim.
    2 kisi icin 1 saat civarinda tamamlandi.

https://yesilkartforum.com/forum/post/512934

• @elbruz 28 Ağustos sonrası dosya taşımak için KCC’ye mail gönderen bir kişiye 6 madde de şu oturumu sağlıyabiliyorsaniz taşıyabiliriz denmişti. İçlerinde Öğrenci veyahut Egitim vizeniz mevcutsa taşımayı onaylıycaklarını belirtmislerdi o yüzden gecici veyahut kalici olmasi önemli olduğunu düşünmuyorum sadece orada olduğunuzu kanitliycak her türlü vizeyi kabul ediceklerdir (Turist Hariç)

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 16399
  • 8486
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |