Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.3k 279

• @Melek-Alan Hayırlı olsun, Türkçe döküman yeterli oluyor diyorlardı, USCIS sayfasında öyle bir yazı olduğunu söylemişlerdi.

• @mrkc Türkçe yeterli oluyor. Ben dahil birçok kişi türkçe dokümanlarla DQ olduk.

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-5-collect-financial-evidence-and-other-supporting-documents/step-7-collect-civil-documents.html

Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator stating that:

• @pelinoaydin EB-1A ve EB-2 NIW için herhangi bir mali doküman istenmiyor. Mülakat dokümanında yazan

"Your sponsors (petitioner, household members and joint sponsors), may be required to provide updated or additional information for you to present at your interview, such as:"

başlığın alt başlıklarından bahsediyorsak; bizim sponsora ihtiyacımız olmadığı için alt başlıkları da geçersiz. Bugüne kadar kimse de sunmadı.

• @okokok Biraz anlaşılması karışık ama dediğiniz gibi. DS260, USCIS'e gönderiliyor ama oradan da Turkiye'ye gönderileceği için, Türkçe olması kabul ediliyor! Çok bilgilendirici bir cevaptı.

• @mrkc DS-260 ödemesini yaptıktan sonra (henüz sisteme düşmeden) istenilen belgeleri NVC ye gönderebilir miyiz? Yani DS-260 formunun doldurulmasını beklemeden,eğer DS-260 ile ilgili bir evrak eklenmiyor ise.

• @mrkc Sanıyorum öyle yapan arkadaşlar olmuş biz IVP sürecimizi avukat ile yürütüyoruz ve bizden belgeleri İngilizce istedi bu sebeple tercüme ettirdik.

• @merve-cengiz Malesef ben o aşamaya henüz gelemedim, @okokok isimli kullanıcı bu konuda çok bilgili ve süreci tamamlamış bir arkadaşımız. Kendisi cevaplarsa ben de öğrenmiş olurum.

• @mrkc estağfurullah elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

@merve-cengiz bu şekilde hareket eden kimseyi duymadım açıkçası. Eğer dokümanları Türkiye'den yollayacaksanız ve kargo gidene kadar ben ds260'ı doldururum derseniz olabilir. Onun dışında kazanacağız birkaç gün farklı sorunlara yol açarsa aylarca uğraşayabilirsiniz.

• @okokok yani sormak istediğim DS-260 ın doldurulmasının akabinde NVC ye göndereceğimiz dosya paketine eklenecek birşey yok sanırım.

• @merve-cengiz ds260 formu ile alakalı bir şey yok.

• Benim iki sorum olacak;

1. Fee yatırıldıktan sonra Paid görünmesi ne kadar süre alıyor? Geçen cuma günü ödedim fakat halen in process görünüyor.
    2. DS-260 sırasında tüm aile üyeleri için fotoğraf yüklemek gerekiyor mu? Bunun şartları DV de olduğu kadar sıkı mı? Sorun çıkartma durumu varmı?

• @chemistontheroad Selamlar, biz hiç fotoğraf yüklemedik.

• @chemistontheroad 10’gun yaziyordu gonderilen kagitta

• Merhaba DS formunu doldururken çocuğunuz için petitioner olarak ne giriyorsunuz. Eğer kendimizi giriyorsak açıklama ve petitioner bilgilerine ne girdiniz?

• Merhaba grip aşısını çocukların da olması şart mı?

• Merhaba DS formunu doldururken place of birt yazan bölümde city olarak ne yazıyorsunuz. Vukuatlı nüfus Örneği belgesinde ilçe yazıyor ancak city olarak şehri mi yazmamız gerekli. Mesela benim vukuatlıda Çankaya yazıyor ama city olarak düşünürsek Ankara mı yazılmalı.
    Birde DS formunda isin soy isimler otomatik doldurulmuş geliyor. Bu kısmın altında full name in native language kısmı var. Burada İngilizce karakterli olmayan haliyle Türkçe karakterli mi ismimizi yapmalıyız. (Eğer öyleyse) mesela isminiz şerife özgür otomatik kısımda SERIFE OZGUR olarak yazıyor aşağıdaki bölüme Türkçe karakterler ile ŞERİFE ÖZGÜR mü yazılacak ki passport o şekilde?

• @okokok Petitioner'dan isteniyor gelen emailde. O da zaten dosya sahibi değil mi?

• @pelinoaydin nerede isteniyor?

Interview letter'dan bahsediyorsak assets kısmı sponsor başlığının bir alt başlığı. Ayrı bir üst başlık değil, farklı bir şeyden bahsediyorsanız paylaşabilirseniz yorum yapabilirim.

• @silamrc selamlar, öncelikle çok geçmiş olsun. İçinde bulunduğunuz durumu yaşamamış olmama rağmen yazdıklarınızdan yaşamış kadar olduğumu belirtmek isterim. Hissiyatınızı bizzat hissediyorum ve sabırlar diliyorum.

Zannedersem hükümet kapandığı için böyle bir durum hasıl oldu. Bu duruma denk gelmiş olmak da büyük şanssızlık açıkçası.

Ben de sizin gibi skilled worker kategorisinde sürecimi ilerletiyorum ve tecrübeniz beni derinden etkiledi. Umarım yeni fy da sorunsuz şekilde vizenizi basarlar.

Bu durumu tecrübe eden bir arkadaşımız var ise de mutlaka neler yaşandığını öğrenmek isterim.

• @okokok evet petitioner/sponsor'dan istenen belgelerde belirtilmiş..

Benzer Başlıklar

• eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    145k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k