Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Merhaba mülakatta yanımızda götürmemiz gereken belgeler arasında assets de var. Tapuları edevletten liste şeklinde alsak yeterli midir? Tercüme ettirmek gerekiyor mu?

• Merhaba, bu sabah EB3 kategorisinde vize randevum vardi. Temmuz ayinda giremedigim icin bugune reschedule tarihi olusturulmustu. Mulakati yaptik, her sey yolundaydi sorular soruldu bi sikinti yoktu. Ancak mulakat sonunda EB3 kategorisi bu fiscal year icin annual limit doldugu, bu yuzden vizenizi basamiyoruz, 1 Ekimde yeni fiscal year ile yeni vize kotalari gelecek gibi bir sey soyleyip bulten sayfasinin linkini iceren bir kagit verdiler bize. Pasaportlarimizi da geri verdiler, fakat diger tum evraklarimiz ve dosyamizin onlarda kalacagini soylediler. Tekrar randevu almam mi gerekecek diye sordum maybe diye bir cevap aldik, kagittaki siteden bilgi alabilirsiniz dedi fakat bulten sayfasina yonlendiriyor link ve orda burdan sonraki surecle alakali bir bilgi yok. Boyle bir durumla karsilasan oldu mu? Ya da bizden pasaportlarimizi vize basimi icin kargolamamizi mi isteyecekler yoksa tekrar randevu olusturmamizi mi?

Bunun disinda ceac status check e girdigimde “Refused” olarak gorunuyor, acayip tedirginiz su an anlamadik.

O kadar moralimiz bozuldu ki ne diyecegimi bilemiyorum. Tam olarak ne yapmamiz gerektigini de soylemedikleri icin cok havada kaldi durum su an. Lutfen bir bilgisi olan varsa cok mutlu olurum.

• @omercangoksu Hocam merhaba, bana da sizin gibi görüşme tarih değişikliği gelmişti. Bu gün, yeni tarih ile ilgili, randevu hatırlatma maili geldi. Bu durumda tekrar bir değişiklik olmayacak diye umuyorum. Size de gelmiş olabilir diye haber vermek istedim.

• @pelinoaydin Selamlar, bu tip bir bilgi benden istenmemis. acaba size ozel mi istendi?

Bana gelen eposta su sekilde:

Applicant 1: Myself
    Status: Interview Scheduled; Interview Appointment: Date
    Documents and/or Actions Required:

Job offer letter (Original), Provide a current job offer letter from your petitioner.
    Passport (Original), Must be valid for six months beyond your intended date of entry into the United States.
    Military Service Completion/Exemption Card (Original).
    Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi)., Not required for follow-to-join asylee/refugee (V92/93) applicants.
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
    Divorce Certificate of the beneficiary (Original and English translation).
    Police Certificate (Original and English translation), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there., Saudi Arabia.

Applicant 2: My Son
    Status: Interview Scheduled; Interview Appointment: Date
    Documents and/or Actions Required:

Passport (Original), Must be valid for six months beyond your intended date of entry into the United States.
    Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).

• @meke @pelinoaydin aynen benden de istenmedi bu tip belgeler, @meke'den istenen belgelerin aynıları benden istendi. Biz yine de tapuları ve araba ruhsatını götürmüştük birer fotokopileriyle birlikte. Sadece İngilizce ve Türkçe dışı bir dilde yazılmış belgeniz varsa çevirtin dedikleri için hiçbirini ayrıca İngilizce'ye çevirtmedik. Sonuç olarak mülakatta bu tip varlıklar ile ilgili belgeleri hiç sormadılar ve istemediler.

• @Melek-Alan Hayırlı olsun, Türkçe döküman yeterli oluyor diyorlardı, USCIS sayfasında öyle bir yazı olduğunu söylemişlerdi.

• @mrkc Türkçe yeterli oluyor. Ben dahil birçok kişi türkçe dokümanlarla DQ olduk.

Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations. The translation must include a statement signed by the translator stating that:

• @pelinoaydin EB-1A ve EB-2 NIW için herhangi bir mali doküman istenmiyor. Mülakat dokümanında yazan

"Your sponsors (petitioner, household members and joint sponsors), may be required to provide updated or additional information for you to present at your interview, such as:"

başlığın alt başlıklarından bahsediyorsak; bizim sponsora ihtiyacımız olmadığı için alt başlıkları da geçersiz. Bugüne kadar kimse de sunmadı.

• @okokok Biraz anlaşılması karışık ama dediğiniz gibi. DS260, USCIS'e gönderiliyor ama oradan da Turkiye'ye gönderileceği için, Türkçe olması kabul ediliyor! Çok bilgilendirici bir cevaptı.

• @mrkc DS-260 ödemesini yaptıktan sonra (henüz sisteme düşmeden) istenilen belgeleri NVC ye gönderebilir miyiz? Yani DS-260 formunun doldurulmasını beklemeden,eğer DS-260 ile ilgili bir evrak eklenmiyor ise.

• @mrkc Sanıyorum öyle yapan arkadaşlar olmuş biz IVP sürecimizi avukat ile yürütüyoruz ve bizden belgeleri İngilizce istedi bu sebeple tercüme ettirdik.

• @merve-cengiz Malesef ben o aşamaya henüz gelemedim, @okokok isimli kullanıcı bu konuda çok bilgili ve süreci tamamlamış bir arkadaşımız. Kendisi cevaplarsa ben de öğrenmiş olurum.

• @mrkc estağfurullah elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

@merve-cengiz bu şekilde hareket eden kimseyi duymadım açıkçası. Eğer dokümanları Türkiye'den yollayacaksanız ve kargo gidene kadar ben ds260'ı doldururum derseniz olabilir. Onun dışında kazanacağız birkaç gün farklı sorunlara yol açarsa aylarca uğraşayabilirsiniz.

• @okokok yani sormak istediğim DS-260 ın doldurulmasının akabinde NVC ye göndereceğimiz dosya paketine eklenecek birşey yok sanırım.

• @merve-cengiz ds260 formu ile alakalı bir şey yok.

• Benim iki sorum olacak;

1. Fee yatırıldıktan sonra Paid görünmesi ne kadar süre alıyor? Geçen cuma günü ödedim fakat halen in process görünüyor.
    2. DS-260 sırasında tüm aile üyeleri için fotoğraf yüklemek gerekiyor mu? Bunun şartları DV de olduğu kadar sıkı mı? Sorun çıkartma durumu varmı?

• @chemistontheroad Selamlar, biz hiç fotoğraf yüklemedik.

• @chemistontheroad 10’gun yaziyordu gonderilen kagitta

• Merhaba DS formunu doldururken çocuğunuz için petitioner olarak ne giriyorsunuz. Eğer kendimizi giriyorsak açıklama ve petitioner bilgilerine ne girdiniz?

• Merhaba grip aşısını çocukların da olması şart mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |