Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Hong kongtan ekim için bu ay mülakat alıp 2nl maili alan var mıdır? Bana halen gelmedi. Haftaya sağlık muayenesi için gidiyorum ama halen 2nl yok ortada 😞

• @nsercan Gecmiş sene tecrübelerine göre 2NL’nin geç geldigine dair bir kac tecrübe okudum. Bu durum icin 2NL Mektubunun açılımı yaparak KCCye mail atıp durumu izah edebilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/17828?_=1758884964209

• Bu ileti silindi!

• @mertd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, maalesef sürece geç dahil olduğum için taşıma talep mailini de karardan sonra atmıştım. Dün KCC'den şöyle bir yanıt aldım.
    image.png

Bundan sonra artık Ankara'yı bekleyeceğim maalesef.

Ancak şöyle ufak da olsa bir ihtimal var. Bununla alakalı da buradaki bilgili arkadaşlardan görüş almak isterim. Abu Dhabi veya Cidde'den iş teklifi alma durumum var. Tercih hakkı bana kalırsa Abu Dhabi'yi seçmeyi düşünüyorum. Eğer ki oradan iş teklifi ve çalışma vizesini alabilirsem , sizce dosyamı taşımalı mıyım ? Şansım daha fazla olmuş olur mu ? Gelen maile göre çalışma izni dosyamı taşıyabilmem için yeterli olacaktır , bu nedenle sorun yaşamayacağımı düşünüyorum.

Bunun haricinde de ne yapabileceğimi bilemiyorum.

şu evrak listesine göre geçici oturum sahibi olanlar da risk altında. daimi oturum diye açıkça yazmışlar

• @gucarslan abi merhaba son durumlar hakkında yorumun fikrin nedir bizimle paylaşabilir misin ?
    Bangkok kasım ayı için mülakat verdi ne düşünüyorsun ?

• @aysegul Bu forumda yöneticiler dışında anlamlı ve faydalı yorumlar yapıp; binlerce kez sorulan aynı sorulara sabırla cevap veren tek kişiydiniz. Artık asla dahil olmayacağım ben sizin kadar sabırlı değilim ama aldığınız tepkileri şaşkınlıkla okudum. Huzurla kendi sürecinize odaklanıp en kısa zamanda vizenize kavuşmanızı dilerim.

• @oktay3847 3.madde de ögrenci vizesi veya çalışma vizesi olarak yazılmış. Kalici oturum isteniyor olsa bu maddenin yer alacağını düşünmüyorum.

• Bu ileti silindi!

• @iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@oktay3847 3.madde de ögrenci vizesi veya çalışma vizesi olarak yazılmış. Kalici oturum isteniyor olsa bu maddenin yer alacağını düşünmüyorum.

hayır, 2. maddeye bakın lütfen. permanent resident card istenmiş

• @oktay3847 merhaba

Bence burasi yanlis yorumlaniyor ogrenci vizesi veya işle alakali vizeler kanit ornegi olarak gosterilmis bunlar cogu ulkede gecici oturum anlamina gelen belgeler. Ozellikle son maddede ulkede yasiyor oldugunuzu kanitlayan herhangi bir madde deniyor. Eger permenant residency aransaydi bunu cok net sekilde belirtirlerdi kalici oturumum disinda olan fazlasiyla ornek belirtmisler.

Seyehat etmek yada gecici sureyle bu ulkelere yerlesmek yeterli degildir gibi bir anlam var son cumlede. Vize almak icin bi yere gitmeyin bunu kabul etmeyecegiz diyor ucu acik bir madde ilgili ulkeye mulakat tarihinden hemen once giren kisileri etkiler gibi duruyor aksi takdirde niyet okumasi yapmadan kimin hangi ulkeye neden gittigini anlamak cok mumkun degil🙂

• @oktay3847 o zaman aynı şekilde kalıcı oturumu olan kişinin öğrenci vizesi veyahut çalışma vizeside olması gerekiyor. İkamet için kabul edilen belgeler sıralanmış. Dilerseniz kalıcı oturum hakkınız dilerseniz öğrenci vizeniz dilerseniz çalışma vizeniz olabilir kabul edilir demek istiyor diye yorumladım.

• umarım sizlerin yorumu gerçekte de uygulanır 🙂 çünkü birçok insana umut ışığı bu geçici oturum. yanılmayı çok isterim bu konuda

• Arkadaşlar selam,
    Bir sorum olacak ben DS260 formunu doldururken Interview location kısmı için Hong Kong yazmıştım ve sonra hiç bir işlem yapmadım. Başka bir işlem yapmama gerek var mıydı dosyamı Hong Kong'a taşımak için? Dosyam nerede işlem görecek?
    26 Ağustos dan sonra yapılan taşıma işlemleri artık geçerli olmadığını biliyorum. Ondan önce taşıyanlar içinse henüz belli değil gibi anladığım kadarıyla.

• @SEVCAN-KARATAŞ, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aysegul Bu forumda yöneticiler dışında anlamlı ve faydalı yorumlar yapıp; binlerce kez sorulan aynı sorulara sabırla cevap veren tek kişiydiniz. Artık asla dahil olmayacağım ben sizin kadar sabırlı değilim ama aldığınız tepkileri şaşkınlıkla okudum. Huzurla kendi sürecinize odaklanıp en kısa zamanda vizenize kavuşmanızı dilerim.

Merhabalar Sevcan hanım, dünden beri herkes bir şeyler yazıyor bu durum hakkında.. Bu iletiyi yazıp şurada insanların bilgi alma süresini uzattığım için son derece mutsuzum fakat soyledigi seylere aksi yorum yapan tek kisi ben olduğum için ve sizin “aldığınız tepkileri şaşkınlıkla okudum.” gibi bir yorumda bulunmanızla bunu açıklama durumunda hissediyorum ve hangi tepkiyi şaşkınlıkla okuduğunuzu çok merak ediyorum. Ayrıca siz forumdan en son uzaklaştırılmıştınız sanıyorum ki bu durumdan size katılmayan insanlara karşı da içinizde bir kin oluşmuş ki bana bulaşıyorsunuz 🙂

Aysegul hanım bir şey açıklamış kendi açısında, ben de farklı bir bakış açısında 2 kere soru sordum fakat hiçbir soruma cevap vermedi. Burada herkes kendi düşüncelerini ve fikirlerini ifade etmekte özgür. Kendi fikrince bir şey söylemiş olabilir fakat mantıklı olmadığını söylemek zorundayım burada insanlar doğru bilgiyi arıyor ve doğru bilgi arayan bir insana gelip burada konsolosluk kesinlikle “jest” yapıyormuş gibi konuşması doğru bir şey değil özellikle son haberden sonra. Ayrıca ben de fikrimi belirttim hiçbir saygısızlık yapmadım, ayşegül hanımın alınacağı bir durum olmadı. Her fikir doğru değildir. Bu benim için de herkes için de geçerli. Sizin de kendi sürecinizle ilgilenmenizi öneririm.. Sağlıcakla kalın.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar, gecici oturum ve kalici oturum konusunda bir kafa karisikligini gidermek istiyorum. Oturum izni oturum iznidir, KCC’nin gozunde dosya trasnfer islemini gerceklestirmek icin gecici veya kalici oturum izninizin olmasinin bir ayrimi yoktur. DV vizesi bir mali yil boyunca verilmektedir ve zaman kisiti olan bir vize turu icin sizden ilgili ulkelerde uzun yillari kapsayan oturum izni talep etmeyeceklerdir.
    Gecmis yillarda mulakat tarihinde ilgili ulkelerden alinan oturum izinlerinin suresi doldugu halde vizelerini sorunsuzca alan bircok talihli oldu. Ozetle, ilgili ulkelerden kalici/gecici farketmeksiniz transfer talebiniz sirasinda yasal olarak ikamet edebileceginizi kanitlayabilir bir belgeniz varsa, bu sekilde dosya transfer talebiniz icin sansinizi deneyebilirsiniz. Bunun icin ise sadece asil talihlinin(DV1) oturum izni olmasi gerekmiyor, eger esinizin(DV2) de x bir ulkeden oturum/vatandaslik izni varsa bu sekilde de transfer talebinde bulunabilirsiniz.

• Arkadaşlar Merhabalar, Dün akşam saatlerinde kcc'ye dosyamın nerede olduğunu soran bir mail attım. Ve bu öğlen gelen maile göre 5 Kasım'da Ankara mülakatımız planlanmış. Henüz 2NL maili gelmedi. 7-10 gün içerisinde maili alacağımız yazmışlar. CN'miz 34xx. DS-260 formunu sonuçlar açıklandıktan sonra 4 saat içinde göndermiştik. Sanıyorum bu sebepten hızlı oldu.

• @iibrahimd kcc’ye ve konslosluğa yazdım ama cevap yok 😞

• @ugursway valla içime biraz olsun su serpildi, çok tşk ederim. Zihnimdeki Varsayımlardan, çıkarımlardan baya yorulmuştum. Şimdi biraz daha net görebilirim önümü

• @ugursway bilgi için çok teşekkür ederim peki biz iki kişi gireceğiz mülakata şu an ikimizinde bir oturumu yok Bangkok’da öğrenci vizesi ile gittiğimizi var sayarsak sadece dosya sahibi alsa olur mu öğrenci yaşam vizesini

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 7344
  • 180
  • 728
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |