Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ezgi-Korkut mulakattan Sonra 2-3 is Gunn icinde vfs’den alınabilir bilgisi geldi bana

• Ankara vfs cok hizli calisiyor. Arkadasim sali gunu evraklarini teslim etti yenileme icin 9 gun icinde trabzona kargolanmisti vize olan pasaportu

• @Ezgi-Korkut merhaba vfs den 26 eylül cuma günü pasaportu teslim alacağım. 29 eylül pazartesi mülakata gireceğim. sorulan soruları ve sonucu paylaşırım. şu an için hiç bir fikrim yok ama tahminim mevcut. son 6 7 senede 5 defa rusya giriş çıkışım var. belki bu sebeptendir.

• mülakatsız vize yenilemeye uygun olmasına ragmen mülakatlı görüşme şartı mı oluyor ?
    genelde mülakatamı çağırılıyor başvuru yapanlar. Yeni kurallar mı oluşturuldu ? Kimleri mülakata çağırıyorlar kimleri çağırmıyorlar ?
    28 eylül 2025 de vize sürem bitiyor acaba tekrar başvuru yapsam mülakat gerekir mi ? mülakatsız vize vermezler mi ?

• @Fatih-Çelik-1 Neden mülakat şartı getirmişler ?
    Bununla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadımı ? Bende vize yenileme yapacağım mülakat şartı gerekiyor mu herkes için ?
    Ret verme ihtimalleri var mı ? Katı kurallar getirildi diyorlar. Bundan sonra tüm başvurular için mülakat şartı mı olur ?

• @Fatih-Çelik-1 kusura bakmayın yeni cevaplayabiliyorum. Pasaportlar bize kargo ile geri gönderilmişti(premium delivery seçmiştim) öncesinde sonrasında randevu almıştım.

• @behiye-0 doğum turizmine engel olmak için mülakat şartı istiyor olabilirler mi ? Doğum için çok giden oluyor çünkü. Yeni şartlar kurallar getirildiği söyleniyor. 15 ağustosda değişmiş diyorlar. 12 ay şartınıda umarım kaldırmazlar önceden 48 aymış sonra 12 aya indirmişler. Mülakatsız yenilemeyi umarım tamamen kaldırmazlar gelecekte.

• @behiye-0 bizim durumumuzda aynı başvuruda benim için mulakatsız yenilediler, ama eşim ve cocugum için mulakata cagırdılar.sebebi bence ilk vize aldığımızda cocugumuzun olmamasıydı, ama beni neden çagırmadılarda sadece eşimi çağırdılar bir fikrim yok, gorusme zaten cok kısa sürüp onayladılar, prosedur geregı gormek ıstıyorlar sanırım

• @muzaffer-2 Merhaba mail sadece yüzyüze bir mülakat planlamanız gerekmektedir olarak geldi.
    yarın pasaportumu vfs den teslim alacağım pasaport yanında bir evrak açıklama var ise paylaşacağım. ilk vizemi aldığımda evli değildim. şu an cocukta yok. ve eşim rus vatandaşı bu sebeplerden yüzyüze çağırıldığımı düşünüyorum.

• tekrar vize almayı detaylı anlatan bir yer var mı ? iki ay sonra vize bitiyor tekrar b1/b2 vizesi almak niyetindeyim. nasıl ve nereden işlemleri yapıyoruz.Şimdiden sagolun. yeni vize için sadece pasaportu göndermek yeterli oluyor mu ? yüz yüze görüşme yapılacak mı ?

• @hakzey merhaba bir arkadaşıma da aynı şekilde randevu istediler. Forumda değil onun adına soruyorum: çocuğa ayrı randevu, eşinize ayrı randevu mu aldınız? Yoksa eşinizin randevusu ile çocuğun evrakları da eşinizle beraber görüşmeye gitti orada memura mı verildi.

• Arkadaslar selam. mayıs ayındakı degısıklıkten önce vize yenileme başvurusu yapanlar yenı sisteme kayıt olurken eski mailleriyle gırıs yaptıklarında ibilgi düzeltme asamasında BELGE TESLIMAT SECENEGI BOS OLAMAZ uyarısı ıle karşılaşılıyor. en az 10 kere aradım herkes farklı bilgi veriyor konsolosluktan. Onceden hatayı ekran görüntüsü atın dediler cevap dahi alamadım 1 ay gectı. Dun aradığımda ıse onlara mail atıp eski maili yenı ve kullanılmamış mail ıle degısmem söylendi. Bu mail degıstıkten sonra de yeniden yenı mail ıle üyelik oluşturmak gerekıyormus. Mail adresi degıstıgını gördüm ama yine aynı hata ıle karşılaştım. 48 saat girmeyin bekleyin dedı. asırı sacma bı sistem.45 saat beklesem girsem calısmıcakmı yanı dedim ınsanlara sacma sapan bilgiler veriliyor sonuc yok.

• @black-area bence surenizin bıtmesını beklemeden hemen başvurun her gün yenı kurallar geliyo ne olcagı belli değil. 10 gün önce arkadasım mulakatsız vızesını yeniledi suan mülakat varmı bılmıyorm net olarak. https://www.ustraveldocs.com hesap oluşturup bılgılerınızı güncelleyip randevu alıyorsunuz. Yenı bir ds-160 formu doldurup odeme yapmanız gerekiyor. Artık Ptt ıle çalışmıyorlar dolayısıyla VFS YETKILISI sehrınızde mevcut değilse onun icinde UPS. e 2020 lira gıdıs geliş olmak uzere kargo ıcın odeme yapıyorsunuz. Aklıma gelenler bunlar

• arkadaşlar peki VFS'ye aldığımız günde teslim etmek zorunda mıyız ? o tarihten önce gidip veremez miyiz ? UPS 'ten hizmet alınca istediğimiz zaman bırakabiliyoruz galiba.

• @Seda-Uysal-Avcı merhaba, biz grup başvurusu yaptığımız için eşim ve cocuguma ayrı ayrı randevu seçsekte aynı saate aldık,aynı randevuda almış olduk(yüzyüze randevudan bahsediyorum ) çocugumuzu götürmedi eşim 6 yaşında olduğu için gerek yoktu gitmesine, oradaki memur hiçbir evrağa bakmamış pasaportları incelemiş, başka ülke vizeniz var mı diye sormuş,eviniz var mı diye sormuş ve vizeniz onaylandı demiş.

• @ahmettemha evet o gün teslim etmek zorundasınız öncesinde yada sonrasında teslim edemezsiniz. Hatta benim başıma şu geldi; 13 ağustosa evrak teslimi randevum vardı,vfs yı aradıgımda 13:30 dan sonra gelin öncesinde evrak teslim edemezsiniz dediler, bende 13:30 da gittiğimde vfs kapalıydı, meğer saatleri 09:30-13:00 olarak degıstırmısler ve hıc bıldırım yapılmadı. ertesı gun gittim resmen yalvardım alamayız baştan basvurun dedıler, dedım eger sımdı basvuru yaparsam(12 temmuzda yapmıstım ve 12 ay 5 agustosta bıtmıstı) o zaman gorusme muafıyetsız yenıleme yapamam o hakkımı kaybedıyorum dıye 3 saat dil döküp 4 yetkılı gorusup sonunda teslım edebılmıstım.bıraz uzun oldu ama başınıza gelmesın dıye yazıyorum

• Merhaba, mülakatsız yenileme için VFS aracılığıyla evrak göndereceğim. Evrak gönderiminde gerekli belgeler olarak yazan evraklar dışında ek evrak gönderilmesine gerek var mı? Bu konuda ek evrak gönderenler oldu mu? Varsa deneyimlerini paylaşan olursa sevinirim, bilgi için şimdiden teşekkür ederim

• Herkese Merhaba ,
    bugün pasaportumu haliyle vizesiz olarak teslim aldım. ekteki belgeyi verdiler.
    pazartesi günü yüzyüze mülakata gireceğim.
    daha önce belirttiğim üzere muhtemelen evlilik nedeniyle yüz yüze görüşmeye çağırdılar.

SKM_C257i25092611050.pdf

• @seda-2 değerli bilgiler için çok teşekkürler. Peki mülakat şartı oluyor mu ? Son günlerde sanki çok var mülakata çağırılan ve iyice sıkılaştırdılar şartları gibi gözüküyor. Dediginiz gibi bir an önce yenileme en iyisi yoksa ilerleyen zamanlarda çok daha katı şartlar gelebilir belkide ve mülakatsız vize alma tamamen kaldırılabilir. kimbilir. Vize yenilemede verilen vizenin dizaynı görünüşü aynı eski vize gibi mi ? Yoksa yenileme yapınca normal vizeden farklı görünüşte bir vizemi veriliyor ?

• Arkadaşlar randevu tarihleri ne sıklıkla yenileniyor. Her gün mü kontrol edelim ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |