Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • B1/B2 turist vizesi yenileme işlemi vize tarihleri hâla geçerli iken başvuruluyor mu? Ama hiç giriş çıkış yapmadım henüz. Vize bitiş tarihi ise Mayıs 2027. Ayrıca, tekrardan başvuru ücreti gerekiyor mu?


  • @A-Former-User, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    @burakatas Zarfınız hazır olduğunda ups.com.tr üzerinden kurye kaydı oluşturun. Gelen kuryeye gönderen ve alıcı bilgilerini manuel doldurarak size barkodlu belge vermesini söyleyin. Elle doldurduğu belgeyi size verecek. Üzerinde takip kodu da var zaten. Sonra kendisi zarfın üzerine kendilerine ait olan etiketi yapıştırıyor zaten. GTS premium üzerinden otomatik oluşan barkodlu gönderi artık yapılmıyor.

    Teşekkürler, benim randevu tarihim geçti maalesef, dediğiniz gibi yapmak için tekrar randevu almam gerekir sanırım, şuanda da öyle birşey yapamıyorum sistemde.

    UPS'yi aramıştım 1z ile başlayan barkod veya bir anlaşma kodu elinizde olmadan gönderi yapamazsınız dediler.

    0850 390 1950 üzerinden konuştuğum kişiler vfs.gtspremium.com üzerinden interview waiver olarak belge gönderme seçeneği çıkmıyor mu diyorlar, çıkmıyor diyorum, sonra bekleyin bir kaç gün sonra deneyin diye diye randevu geçti. Randevu teyit mailinde bile 1z ile başlayan kod arattırdılar bana, hiçbir bilgileri yok sistemle ilgili.

    usvisascheduling support, gtspremium.com support, vfsglobal.com support dahil heryere mail attım,hiç kimse bir şey bilmiyor veya biz bakmıyoruz diyorlar.
    Siz "otomatik oluşan barkodlu gönderi artık yapılmıyor" bilgisini nereden aldınız acaba?


  • @hakzey mülakat muafiyetine uygun olmayan ve geri çevrilenlerin neticesi daha erken mi çıkıyor ? Approved olanlar sanki en az 2-3 hafta bekliyor gibi.


  • @Ny-Tx, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Merhabalar, ben de suresi dolan B1/B2 vizemi mulakatsiz yenilemek istiyorum. Fakat gecen sene Abd'de iken 6 aylik kalis suremi arti 5 ay ihlal ederek toplamda 11 ay Abd'de kalmis oldum. Bunun sebebi ise orada iken hastalanmam ve tam 3 kere farkli hastanelere gidip (2 tanesi kalis surem bittikten sonra) tedavi olmamdir. Bu durumu belirten bir dilekce ile basvurmam halinde vizemi mulakatsiz uzatma sansim var midir?

    Merhaba,
    Üzerinden epey zaman geçmiş durumunuzun ama merak ettim ne yaptığınızı, bizim de benzer bir durum var ama kaçağa kalmadık.
    2016 Kasımda vizemizi aldık eşimle, 2017 Şubatta LA'den giriş yapıp 10 gün kaldık, 2017 Aralıkta Miamiden girdik Dominic Rep geçtik 7 gün kaldık geri Miami giriş yaptık 4 gün kaldık.
    En son 2023 Martında eşim girdi SF'den turist uzatma yaptı ve 2023 Eylül'de kızımla ben giriş yaptık Vegastan, F1 uzatma yaptım, 10 ay F1 olarak kaldık ve 2025 Temmuzda dönüş yaptık. Turist vizemiz 2026 Kasımda doluyor, EB3 sürecinde I140 aşamasına geçmeden yenileme yapmak istiyoruz vizenin süresi dolmadan, henüz 1 yılı aşkın süre turist vize süremiz var. Mülakata kesin çağırırlar mı, çağırırlarsa red verirler mi diye düşünüyorum. I 140 öncesi süreçten haberdar olmuyorlarmış, denemeli miyiz emin değilim. Sayın @crazycells @gucarslan ve diğer bilgisi olan herkese yöneltiyorum aslında sorumu, teşekkürler


  • Merhaba, Eşim ve oğlum için randevu notuyla refused olan vize için bugün randevu almıştık biliyorsunuz. Eşim tek başına gitti randevuya, neden gittiğimizi, başka ülkede vizemizin olup olmadığını(ingiltere vardı 10 sene) ve evimizin olup olmadığını sormuşlar ve vizeleriniz onaylandı demiş. Sizlerin de güzel haberlerinizin gelmesi dileğiyle.
    Julian Ummora sorunuz için refused olan ile approved olan arasında 1 hafta fark oldu evet, onaylanan vize takvimi evrak teslim:14 ağustos , vizeli pasaport teslim:08 eylül


  • @Diego merhaba, ben posta yoluyla uzatmaya basvurdum ama mulakata cagirdilar ve red verdiler. 9 ay sonra tekrar basvurdum yine red verdiler. Vize uzatma sadece B1/B2 vize turu icin oluyor. F1 ile kalmaniz sorun yaratir mi acikcasi bilmiyorum.


  • @Ny-Tx siz tust vizenizi yenilerken mi mülakata çağrılıp red aldınız?


  • @Ezgi-Korkut evet ama benim overstay'im vardi


  • 15 ağustos 2025 güncelleme yapıldı. Interview waiver olmak için yeni şartlar getirilmiş. Bazı kişileri artık kapsamıyor


  • Konsolosluk a gönderilmesi gereken evraklarda 1 adet foto diyor . Acaba onu gonderiyormuyuz yoksa digital upload olduğu için gerek yok mu. Süreci tamamlayan arkadaşlar yazabilir mi?

    Evraklar:
    Pasaport
    DS-160 onay sayfası
    ABD vizesi bulunan bir önceki orijinal pasaport. visa
    Bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş, arka fon beyaz ve 5X5 cm boyutlarında renkli
    fotoğraf.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mrme12

    Fotoğrafçınızdan fiziki olarak alacağınız ABD vize ölçülerinde fotoğrafı da pasaport ile beraber gönderiyorsunuz. DS160’ı dolduralı 6 aydan fazla olduysa DS160’a yüklediğiniz fotoğraftan farklı, iletide söylendiği üzere güncel fotoğraf olmasına dikkat edin.


  • Arkadaşlar merhaba.
    Mülakatsız vize başvuru süreçlerini zorlanarak da olsa tamamladım. Ancak ups premium teslimat noktası için ücret yatırıp 1Z ile başlayan irsaliyeyi bilgisayara kaybederim diye pdf olarak kaydetmiştim. Bugün dokümanları çıkarıp kargo hazırlığını bitireyim derken ilgili evrakın boş bir sayfa olarak kaydedildiğini fark ettim. bu irsaliyeye tekrar ulaşabileceğim bir yol var mıdır? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • yeni şartlar kurallar nedir ? Doğum için artık gitme zorlaştı mı ? Mülakat şartı mı geldi ? Vize yenileme mülakatsız olmuyor mu ?


  • @ATS16 teşekkür ederim bilgi için


  • @hakzey merhaba bende vize yenileme için 2 eylül de pasaportlarımı teslim ettim. bugün yüzüyze görüşmemiz gerekiyor randevu alın diye bir mail geldi. sanırım bu gibi durumlar için günlük kotalar oluyor 25 eylül sabah 9 a aldım direk. ancak pasaportum nerde onu bilmiyorum. elime ulaşmadı bu konuda bilginiz varmı ? refusedden sonra pasaport elinize geçtimi?


  • refuse olup mülakata çağırılanlar oluyormuş bu durumda nasıl alıyoruz vizeyi ? Tekrardan ret mi oluyor ?
    vize süresi bitiminden sonra max 48 ay opsiyonu vardı bunu 12 aya indirmişler. Vizenin süresi bitiminden sonra en geç 12 ay içinde başvuru mu olmalı ? Yoksa mülakat muafiyeti hakkı olmuyor mu ?


  • @love-and-love Doğum için yapılan seyahatlerin önüne geçmek ve kısıtlama için olabilir belki.


  • @Fatih-Çelik-1 Neden mülakat şartı getirmişler. Açıklama yapmadılar mı ? Çok duyar olduk mülakat şartını son zamanlarda. Umarım en kısa sürede çözümlersiniz.


  • @burak-7 herhangi bir şey yazılmadı sadece yüzyüze görüşme randevusuna gelmelisiniz diye bir mail geldi. sistem üzerinden kontenjan bu tip görüşmeeler için açık sanırım 29 eylül pazartesi sabahına randevu aldım. cuma günü de vfs denpasaportumu alacağım sanırım bir not veya kağıt vardır. güncellemeyi burada paylaşırım.


  • @Fatih-Çelik-1 merhaba, müşakata çağrıldıktan sonra pasaportunuz size bu sürede teslim edilmedi mi? Mülakat tarihini illa en yakın zamana mı almak gerekti? Benim 29 eylülde abd yenileme için evrak teslimim var ve 18 kasımda da schengen randevum var. Bu sürede eğer mülakata çağrılırsam mülakatı ocak ayına ertelemyi düşünüyordum pasaport vs yetişmez diye. Siz mülakata girdiniz mi neleri sordular neden çağrılmışsınız?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum