Bugun ailemin (3 kisi, annem babam, erkek kardesim (30 yasinda) ) Ankara'da B2 vize mulakati vardi. Mal varliklari, işleri, yesil pasaportlari ve yurt disi seyahatleri olmasina ragmen, ayrica ben de defalarca ABD'ye gitmis gelmis olmama ragmen, tum finansmani da saglayacagim belliyken red verdiler.
Bundan daha acı olani, defalarca kez yeni DS-160 formlarina gore degerlendirilmek istediklerini soylemelerine ve rica etmelerine ragmen pasaportun arkasinda yine sisteme aylar aylar once girili olana gore isleme almislar. Durumu fark eden kardesim vize konsolosuyla gorusmeden once parmak izi ve pasaport yerinde de , kisacasi her adimda tekrar soylemis ama nafile.
Mulakat sirasinda bile soylemisler. 2 haftalik gezi plani, seyahat durumlari, is durumlari her sey cok degismisti ve onay alma ihtimali cok cok daha yuksekti. Ama dikkate almamalari beni cok ama cok caresiz hissettirdi ve uzdu.
Daha iyi muamele gordugumuz bir ulkede yasamak isterdim acikcasi.
Bilenler varsa lutfen soylesin, Istanbul'da daha az sıklıkla mi randevu aciliyor?
Yılmadık, bir daha basvuracagiz en yakın zamanda. Vize memuru lutfen daha iyi dayanaklarla tekrar hazirlanin ve sansinizi deneyin demis. Cunku bir bucuk dakika kadar pasaportlari almis ve mikrofonu kapatip meslektasiyla tartismislar durumu, ondan sonra klasik geri donmeme suphesi kagidini (214b) vermisler.
Cok sinirimi bozdu bu durum arkadaslar.