Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan
    Selamlar teşekkürler iyi dilekleriniz için.. Sizlere de bundan sonraki süreçlerde başarılar..
    Zaten Blairsville'e araçla tek parça gidebilene teste gerek kalmadan çıkarıp vermeleri gerekir ehliyetini 😂😂
    Bilmeyenler için yolunu şöyle tarif edeyim arka tekeriniz bir virajdan çıkmadan ön tekeriniz diğer viraja giriyor 😉

• ⭐⭐

@Flight101 yeni hayatınıza hoşgeldiniz, görüşmek dileğiyle, selamlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101

Hoşgeldiniz, hayırlı olsun. Sürecin bir ve önemli bölümünü daha tamamlamışsınız, darısı diğer planladıklarınızın başına 🍀

• ⭐⭐⭐

@onuru Teşekkürler..En kısa zamanda görüşeceğiz 😉

• ⭐⭐⭐

@ATS16 Çok teşekkürler..Alıştıkça işler daha hızlı halloluyor..😉👋

• ABD’ye Giriş Deneyimimiz – 29 Ağustos 2025

Merhaba arkadaşlar,
    29 Ağustos günü eşimle birlikte Lufthansa ile İstanbul – Frankfurt – Austin uçuşumuzu yaptık. Öncesinde kısaca birkaç detay: Uçuştan 2 gün önce USCIS göçmenlik bedelini ödedik (2 kişi için toplam 660$).

İstanbul Havalimanı

Check-in sırasında toplamda 3 büyük valiz + 2 kabin boy + 1 sırt çantası verdik, ağırlık sınırını tam tuttuk, sorun yaşamadık. Görevliye eşimin hamile olduğunu söyleyince, İstanbul–Frankfurt uçuşunda çok bir şey yapamayacağını ama Amerika uçuşu için yardımcı olabileceğini söyledi. Gerçekten de dönüşte çok işimize yarayan bir koltuk verdi, ona aşağıda geleceğim.

Pasaport kontrolünde tatsız bir olay yaşadık. Memur benden yurtdışı çıkış harcı istedi. Vizemizi gösterip bununla muaf olduğumu anlattım ama kabul etmedi. Tartışma çıktı, sesler yükseldi, sonunda başka memura yönlendirdi. O da aynı şeyi söyledi. En son sinir olup “bu da son kazık olsun” diyerek ödemeyi yaptım. Sonrasında kontrolden geçip Frankfurt uçağımıza bindik.

Frankfurt Aktarması

İlk uçuşta eşimle ayrı oturduk ama kısa yolculuk olduğu için sorun olmadı. İnişte Alman polisleri pasaport kontrolü yaptı, vizemizi görmek istediler, birkaç soru sorup geçirdiler. Sonra güvenlik kontrolünden geçtik. Çantaları ararken komik bir şey oldu: eşimin çantasındaki eski bir roman bomba testinde pozitif çıktı 😅 Alman polisleri gelip kitabı sayfa sayfa kontrol etti, sonra serbest bıraktılar.

Bir sonraki pasaport kontrolünde beni tekrar ayırdılar. Açıkçası biraz ırkçı davrandıklarını hissettim. Beni çanta kontrolüne götürdüler. Şansıma görevli Türk çıktı, “hadi yolun açık olsun hemşerim” deyip hızlıca gönderdi.

Austin Uçağı

İstanbul’da check-in sırasında görevli hanımefendi bize first class’ın hemen arkasındaki geniş koltukları ayarlamıştı. 3’lü koltukta sadece ikimiz vardık. Bu sayede eşim rahatça uzanabildi. 12 saatlik yolculuk boyunca hem çok rahattık hem de ikramlar gayet iyiydi.

ABD’ye Giriş

Austin’e indiğimizde DV talihlisi olduğumuzu söyleyince görevli bizi arka odaya aldı. Hemen sarı zarfları istediler. Ben de adres değişikliğimizi ilettim, önceden tuttuğumuz evin çıktısını vermiştim, onu aldılar. Hiç soru bile sormadan 5–10 dakika içinde işlemlerimiz tamamlandı. Görevli sadece “Welcome to USA” dedi ve bizi gönderdi.

Bagajlarımızı alıp dışarı çıktığımızda forumdan tanıştığım arkadaşım bizi çoktan bekliyordu. Havalimanından sonra ilk işimiz T-Mobile’dan hat almak oldu, ardından arkadaşımın evine geçtik.

Sonraki Günler

Gelişimizin üzerinden yaklaşık 2 hafta geçti. Şimdiye kadar ehliyet ve diğer resmi işlemlerin çoğunu hallettik. Onları da başka bir yazımda detaylıca paylaşacağım.

• ⭐⭐⭐

@evrentnrkl
    Hoşgeldin Evren The Genç Adam😂.. Şu pul işi can sıkıcı olmuş..Neyseki sen son noktayı koymuşsun 😉.
    Şans yanında olsun...🍀

• @Flight101 Hoş buldum abi 🙂 son kazık olsun diyelim 🙂

• Hocam ağzınıza sağlık. Gerçekten sizin detaylı yazılarınız sayesinde sağlık, mülakat vs her şeyi rahatlıkla halledebildik. Bu konu icin size ve diğer forumdaki arkadaşlara çok teşekkür ederiz tekrardan. İlk deneyimlerinizde bizim için çok önemli. Bizde yavaştan artık toparlanma sürecine gecip 3-4 ay sonrasında yerleşeceğiz inşallah. Başlangıçta yeni düzen kurmak zor ehliyet, ev kiralama, araba satın alma ama inşallah o kısmı geçtikten sonrasında rahat edeceğiz ve alışmış olacağız. Tekrardan herkese yeni hayatlarında başarılar. Virginia veya civarında olacak olan varsada orada tanışmak üzere diyelim.
    @Flight101

• ⭐⭐⭐

@Nacrumates

Paylaştıklarım işinize yarıyorsa ne mutlu bana.. Burada herşeyin bir sırası var. O planlamayı iyi yapmanız işlerinizin düzenli işlemesini sağlayacaktır.
    Sizlere de kolaylıklar dilerim
    Görüşmek üzere..

• @Flight101 Adınıza çok sevindik. Her şey gönlünüzce olsun. Her zamanki gibi detaylıca anlatmışsınız. Sadece bir şeyi merak ettim.

"31 Ağustos günü kızımız için 12 Eylül günü için biyometrik randevusu verilmiş olan mektubu aldık. Randevu Clevland Ohio' ya verilmişti." demişsiniz. Benim kızım 2 yaşında ve aralıkta gireceğiz abd'ye. 2 hafta kalıp sonra türkiyeye döneceğiz. Mayıs gibi de temelli girmeyi planlıyoruz.
    Biyometrik randevu bu yaştaki çocuklar içinde geçerli mi? Evetse, biz Türkiye'deyken böyle bir şey gelirse ne yapmamız gerekiyor?

Kolaylıklar, çokça selamlar.

• ⭐⭐⭐

@blueboy21
    Selamlar...Benim anladığım kadarıyla çocuklarım gelişim sürecinde yüz şekillerinin değişimine bağlı olarak kaet basımı sürecimde son dönem fotoğrafının olmaaını istiyorlar. Dolayısıyla size de böyle bir randevu gelebilir. ABD ye giriş yaptıktan sonra uscis account oluşturunuz ve oradan süreci takip ediniz. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız uscis sayfasından reschedule seçeneği ile randevunuzu farklı bir tarihe alabilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar,

18 Ağustos günü 08:05 uçağıyla, eşim ve iki kedimizle beraber ilk ve kalıcı girişimizi İstanbul Havalimanı'ndan Los Angeles Havalimanı'na Türk Hava Yolları ile gerçekleştirdik.

Yanımızda 6 valiz vardı ve bazıları kilo sınırını aştığı için ödeme yapmak durumunda kaldık. Check-in kısmında iki kedimiz de 8 kilogramın biraz üzerindeydi, bu nedenle tedirgindik; ancak evrak kontrolü dışında herhangi bir işlem yapılmadı. Pasaport kontrolünde herhangi bir sorun yaşamamak adına yurt dışı çıkış harcını ödemiştim.

Boarding kısmı düzenliydi, kabin ekibi de oldukça güler yüzlüydü. Yemekler çok özel değildi ama idare ederdi.

Olumsuz taraflara gelirsek: Önümdeki ekran çalışmıyordu; bu kadar uzun uçuşta bir şeyler izleyememek biraz sıkıcı oldu. Ayrıca koltuk araları biraz dardı, özellikle uzun boylu yolcular için rahatsız edici olabilir.

13 saat 40 dakikalık uçuşun ardından Los Angeles Havalimanı'na iniş yaptık. Girişte hiç sıra yoktu ve işlemi yapan memura sarı zarfı verdikten sonra yaklaşık 10 dakikada işlemlerimizi tamamladık.

Girişimizi yaptıktan sonra, dışarıda bizi bekleyen arkadaşımızla beraber yerleşmeyi planladığımız San Diego şehrine geldik. Geçen 1 aylık sürede, şu ana kadar sadece eşimin Green Card’ı geldi. Ben 17 Eylül’de biometrik randevuya çağırıldım. SSN’lerimiz gelmediği için, geldiğimizin 16. günü SSN ofisine gidip durumu sorduk; ancak görevli memurun “Adınıza herhangi bir başvuru görünmüyor” cümlesi canımızı fazlasıyla sıktı. 25 Eylül tarihine SSN başvurusu için randevularımızı oluşturduk.

Gezdiğimiz sayısız evden sonra henüz ev tutabilmiş değiliz ve son 4 gündür burada ev bakmayı bıraktık. San Diego şehri çok pahalı bir yer. Biz bunu biliyorduk; ancak arkadaşlarımızın burada olması sebebiyle başlangıç için adaptasyon süremizin kısa süreceğini düşündüğümüz için buraya gelmiştik. Kiralar ve hayat pahalılığını gözlemledikten sonra, San Diego’nun yeni başlangıç için uygun bir yer olmadığını gördük ve buradan taşınmaya karar verdik.

Herkese yeni hayatında şans ve mutluluklar.

• @Flight101 Çok teşekkürler..

• Merhabalar . Trumpın göçmen politikalarından sonra ABD den Türkiyeye giriş çıkış yapan oldumu ? Herhangi sorun yaşayan veya green kartına el konulan var mı?

• @D-K Ben bizzat giriş yaptım genel olarak bir sıkıntı var evet ama size tavsiyem cumhuriyetçi olan ve destekleyen eyaletlerden giriş yapmamaya özen gösterin demokrat eyaletlerden giriş yapın ki ben öyle yaptım sağlık sebebi ile 13 ay Türkiye'de kaldım sonra demokrat eyalet olan Colorado'dan giriş yaptım rutin sorular soruldu 6 aydan fazla abd dışında neden kaldın diye sorarlar diye sağlık dosyam yanımdaydı ama sormadılar. Mesela green cardlı bir tanıdığımız Türkiye'ye tatile gitmiş 40 gün kalmış dönüşte New York'tan giriş yapmış ayrı odaya çekmişler bir sürü soru sormuşlar ecel terleri dökmüş kadın.

• @sedat3459 Selam, sizin kaçıncı girişinizde 13 ay oldu? Mesela biz 2 hafta gir-çık yaptıktan sonra 8-9 ay sonra geri girsek bi sorun olmayacak mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 bu konuda maalesef ki başka bir deneyimi örnek almak çok doğru değil. Çünkü bu tamamiyle o anki havaalanı tutumu ve görevliyede bağlı biraz. Yerinizde olsam kuralı takip ederim ve böyle bir dönemde o kadar uzun süre abd dışında kalmam

• @D-K Görevliye bağlı. Eşim ve oğlum gittiler 5 ay kalıp döndüler. Tek bir soru bile sorulmadı. Geçen ay hep beraber tatil için gittik 20 gün kalıp döndük JFK’de bizi soru yağmuruna tuttu görevli.

• @sedat3459 Bilgi için teşekkürler Miamiden giriş yapmak zorundayım bakalım neler yaşayacağım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |