Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@Julian-Ummora Sanirim sadece Konsolosluk olan illerin VFS ine verebiliyorsunuz. O da sadece basvurdugunuz ilin. Ornek eger ANK Konsolosluk ise, Istanbul VFS e bile veremiyorsunuz. Ya Ankara VFS ya da UPS.
-
@mrme12 inşallah
-
@mehmet-53 mehmet bey bi arkadasım da aynı sorunla karşılaştı siz nasıl çözüme ulaştınız?
-
@seda-2 Henüz bir çözüme ulaşamadık. Dün çağrı merkezini aradığımda ödeme makbuzları ile problem yaşayanların bir listesi olduğunu ve sırayla sorunun çözüldüğü bilgisini verdiler. Listede sıranın bize çok yaklaştığını salı/çarşamba gününe ödeme makbuzunun tanımlanabileceğini söylediler. Bekliyoruz...
-
@larrylaffer tebrikler. Toplamda kaç gün sürdü süreç.? Bu arada galiba mulakat muafiyeti ile basvuru yapanların genelde vizesi yenileniyor gibi. Sorun olmuyor sanki.
-
@hakzey 15 agustos tarihinde sisteme güncelleme yapıldığı söyleniyor. Mülakat muafiyeti şartlarında yeni düzenleme olmuş. Bu kriterlere uygun olmayanlar mülakata girmesi gerekiyormuş. Çoğu randevu bu nedenle iptal edildi diyorlar.
-
Bir hafta once pasaportumu ups’e verdim ancak bilgilerimi girince vize durumu sorgulama sayfasinda bulunamadi diyor acaba sizlerde de durum boyle miydi?
-
@Julian-Ummora pasaportu ups’e teslim ve bana geri gelmesi totalde 30 gün sürdü.
-
@Julian-Ummora Ben kendim,eşim ve oğlum için basvurusunda bulunmuştum. Belirttiğim gibi eşim ve oğlum refused verilip pasaportları yüzyüze görüşme randevusu alın notuyla tarafımıza gönderildi. Benim vizem onaylandı ve pasaportum dün geldi. Bende aynı başvurudan yeniden randevu planla yaparak eşim ve oğlum için önümüzdeki pazartesiye randevu aldım ve saat olarak 07:15 , 09:00 gibi konsolosluk saatleri verdi, o yüzden bunun konsolosluk saati olduğu konusunda umutluyum. işin ilginci grup başvurusu yaptığım için benim pasaportum vize basılmış elime gelmesine rağmen randevu teyidinde benimde ismim var, onun da grup basvurusu oldugundan kaynaklandığını düşünüyorum. Pazartesi bakalım nolacak, en kötü basvuruyu kapatın yenıden basvuru yapın dıyecekler ve 2028 e ancak randevu alacagız, bır sansımızı denemek ıstedım. Bılgı verırım.
-
@seda-2 eğer UPS ile belge teslim etme sorunundan bahsediyorsanız maalesef bir çözüm bulamadım. Ne kadar aradıysam da geri bildirim bırakıp cevaplar aldıysam da bilgisi olan birisi yok sanırım. Ben de mecburen İstanbul VFS ye elden teslim ettim. Yeni randevular bir sonraki seneye çıkıyor daha fazla ertelemek istemedim.
-
@hakzey merhaba, yenileme sonrası eşiniz ve çocuğunu mülakata çağrıldı sanırım. Süreci mülakat sonrası aktarabilir misiniz? Eşiniz ve oğlunuzun pasaportları da sizin onaylı pasaportunuz ile birlikte geri gönderildi mi? Birde evrakları ne zaman teslim etmiştiniz ve siz onaylı vizenizle pasaportu tekrar geri ne zaman teslim alabildiniz?!
-
@Ezgi-Korkut Merhaba, evet eşim ve çocuğum mülakata çağrıldı, önümüzdeki pazartesi randevu aldık eşim gidecek. Pazartesi sizi bilgilendiririm tabiki. Eşim ve çocuğumun pasaportu önceden geldi(1 eylül), 14 ağustos'ta evrakları teslim etmiştik, 8 eylül'de benim vize onaylı pasaportum ulaştı.
-
Merhaba
Eşim ve benim vizemiz var. 2 çocuğumuz için 16 Eylül'e VFS'ye evrak teslim etmek için gün aldık.
Bugün bir kontrol edeyim dedim. Sanki hiç randevu almamışız gibi bir ekran çıktı.
Yeniden randevu alayım dedim daha önce kullandığım "ANK 9. Appointments to submit the interview waiver application" yok.
Önceki mesajları okuduğumda önceden olan "IST.8- appointments to submit the interview waiver application" seçeneği kaldırılmış.
Çözümü bilen var mı? Herhangi bir yetkiliden bilgi alabilen? -
Bizim de bebeğim için başvurduğum vizeyi mülakatlıya çevirmişlerdi, aşağıdaki linkte bugünkü görüşmeyi anlattım.
-
Merhaba,
13 Ağustosta "mülakatsız başvuru" için evraklarımzıı teslim ettik. 11 Eylül'de sorunsuz olarak vize yenilemesini (pasaportu) teslim aldık. ancak çocuğumuz 10 yıl önce 6 yaşındaydı ve şimdi 16 yaşında. Onun için sıfırdan başvuruda bulunulması gerektiği belirtildi.- Yeniden vize ücreti ödenmesi gerekiyor mu?
- Tüm evrak süreci yeniden mi başlayacak?
Mevcut DS-160 formunu kullanmak uygun mudur?
Tecrübesi olan üyelerin cevaplaması temennisiyle. Şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim.
-
-
@burakatas Zarfınız hazır olduğunda ups.com.tr üzerinden kurye kaydı oluşturun. Gelen kuryeye gönderen ve alıcı bilgilerini manuel doldurarak size barkodlu belge vermesini söyleyin. Elle doldurduğu belgeyi size verecek. Üzerinde takip kodu da var zaten. Sonra kendisi zarfın üzerine kendilerine ait olan etiketi yapıştırıyor zaten. GTS premium üzerinden otomatik oluşan barkodlu gönderi artık yapılmıyor.
-
@hakzey başvuru yapıp pasaport teslim edildikten sonra sistemde menude randevu ve yeniden başvur kısmı çıkmıyor. Bu durumda tekrar nasıl randevu alınıyor ki ? Mülakat muafiyetine uygun bulunmayanların pasaportu geri mi gönderiliyor ? Peki nasıl randevu alınıp mülakat oluyor ? Veyahut sadece vizesi onaylananlardamı (approved olanlar) menude randevu ve yeniden başvur kısmı çıkmıyor ?
https://ibb.co/mfYVK2x -
@Kemal-GÜLER merhaba 2 eylul mulakatsiz vize yenileme yada cocuklar icin muaf olan vsecenek kaldirildi, oyuzden sizinkileri iptal etmislerdir, suan da sadece mulakatli vize gorusmeleri var
-
@Julian-Ummora sanırım grup başvurusu yaptığım için ve benımkı approved, ama eşim ve oğlum için refused olduğu için yeniden randevu planla aktifti, randevu onayında da vize önceliğinde 221G kodu var

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum