Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
-
@hakzey 15 agustos tarihinde sisteme güncelleme yapıldığı söyleniyor. Mülakat muafiyeti şartlarında yeni düzenleme olmuş. Bu kriterlere uygun olmayanlar mülakata girmesi gerekiyormuş. Çoğu randevu bu nedenle iptal edildi diyorlar.
-
Bir hafta once pasaportumu ups’e verdim ancak bilgilerimi girince vize durumu sorgulama sayfasinda bulunamadi diyor acaba sizlerde de durum boyle miydi?
-
@Julian-Ummora pasaportu ups’e teslim ve bana geri gelmesi totalde 30 gün sürdü.
-
@Julian-Ummora Ben kendim,eşim ve oğlum için basvurusunda bulunmuştum. Belirttiğim gibi eşim ve oğlum refused verilip pasaportları yüzyüze görüşme randevusu alın notuyla tarafımıza gönderildi. Benim vizem onaylandı ve pasaportum dün geldi. Bende aynı başvurudan yeniden randevu planla yaparak eşim ve oğlum için önümüzdeki pazartesiye randevu aldım ve saat olarak 07:15 , 09:00 gibi konsolosluk saatleri verdi, o yüzden bunun konsolosluk saati olduğu konusunda umutluyum. işin ilginci grup başvurusu yaptığım için benim pasaportum vize basılmış elime gelmesine rağmen randevu teyidinde benimde ismim var, onun da grup basvurusu oldugundan kaynaklandığını düşünüyorum. Pazartesi bakalım nolacak, en kötü basvuruyu kapatın yenıden basvuru yapın dıyecekler ve 2028 e ancak randevu alacagız, bır sansımızı denemek ıstedım. Bılgı verırım.
-
@seda-2 eğer UPS ile belge teslim etme sorunundan bahsediyorsanız maalesef bir çözüm bulamadım. Ne kadar aradıysam da geri bildirim bırakıp cevaplar aldıysam da bilgisi olan birisi yok sanırım. Ben de mecburen İstanbul VFS ye elden teslim ettim. Yeni randevular bir sonraki seneye çıkıyor daha fazla ertelemek istemedim.
-
@hakzey merhaba, yenileme sonrası eşiniz ve çocuğunu mülakata çağrıldı sanırım. Süreci mülakat sonrası aktarabilir misiniz? Eşiniz ve oğlunuzun pasaportları da sizin onaylı pasaportunuz ile birlikte geri gönderildi mi? Birde evrakları ne zaman teslim etmiştiniz ve siz onaylı vizenizle pasaportu tekrar geri ne zaman teslim alabildiniz?!
-
@Ezgi-Korkut Merhaba, evet eşim ve çocuğum mülakata çağrıldı, önümüzdeki pazartesi randevu aldık eşim gidecek. Pazartesi sizi bilgilendiririm tabiki. Eşim ve çocuğumun pasaportu önceden geldi(1 eylül), 14 ağustos'ta evrakları teslim etmiştik, 8 eylül'de benim vize onaylı pasaportum ulaştı.
-
Merhaba
Eşim ve benim vizemiz var. 2 çocuğumuz için 16 Eylül'e VFS'ye evrak teslim etmek için gün aldık.
Bugün bir kontrol edeyim dedim. Sanki hiç randevu almamışız gibi bir ekran çıktı.
Yeniden randevu alayım dedim daha önce kullandığım "ANK 9. Appointments to submit the interview waiver application" yok.
Önceki mesajları okuduğumda önceden olan "IST.8- appointments to submit the interview waiver application" seçeneği kaldırılmış.
Çözümü bilen var mı? Herhangi bir yetkiliden bilgi alabilen? -
Bizim de bebeğim için başvurduğum vizeyi mülakatlıya çevirmişlerdi, aşağıdaki linkte bugünkü görüşmeyi anlattım.
-
Merhaba,
13 Ağustosta "mülakatsız başvuru" için evraklarımzıı teslim ettik. 11 Eylül'de sorunsuz olarak vize yenilemesini (pasaportu) teslim aldık. ancak çocuğumuz 10 yıl önce 6 yaşındaydı ve şimdi 16 yaşında. Onun için sıfırdan başvuruda bulunulması gerektiği belirtildi.- Yeniden vize ücreti ödenmesi gerekiyor mu?
- Tüm evrak süreci yeniden mi başlayacak?
Mevcut DS-160 formunu kullanmak uygun mudur?
Tecrübesi olan üyelerin cevaplaması temennisiyle. Şimdiden teşekkürler, iyi günler dilerim.
-
-
@burakatas Zarfınız hazır olduğunda ups.com.tr üzerinden kurye kaydı oluşturun. Gelen kuryeye gönderen ve alıcı bilgilerini manuel doldurarak size barkodlu belge vermesini söyleyin. Elle doldurduğu belgeyi size verecek. Üzerinde takip kodu da var zaten. Sonra kendisi zarfın üzerine kendilerine ait olan etiketi yapıştırıyor zaten. GTS premium üzerinden otomatik oluşan barkodlu gönderi artık yapılmıyor.
-
@hakzey başvuru yapıp pasaport teslim edildikten sonra sistemde menude randevu ve yeniden başvur kısmı çıkmıyor. Bu durumda tekrar nasıl randevu alınıyor ki ? Mülakat muafiyetine uygun bulunmayanların pasaportu geri mi gönderiliyor ? Peki nasıl randevu alınıp mülakat oluyor ? Veyahut sadece vizesi onaylananlardamı (approved olanlar) menude randevu ve yeniden başvur kısmı çıkmıyor ?
https://ibb.co/mfYVK2x -
@Kemal-GÜLER merhaba 2 eylul mulakatsiz vize yenileme yada cocuklar icin muaf olan vsecenek kaldirildi, oyuzden sizinkileri iptal etmislerdir, suan da sadece mulakatli vize gorusmeleri var
-
@Julian-Ummora sanırım grup başvurusu yaptığım için ve benımkı approved, ama eşim ve oğlum için refused olduğu için yeniden randevu planla aktifti, randevu onayında da vize önceliğinde 221G kodu var

-
B1/B2 turist vizesi yenileme işlemi vize tarihleri hâla geçerli iken başvuruluyor mu? Ama hiç giriş çıkış yapmadım henüz. Vize bitiş tarihi ise Mayıs 2027. Ayrıca, tekrardan başvuru ücreti gerekiyor mu?
-
@A-Former-User, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
@burakatas Zarfınız hazır olduğunda ups.com.tr üzerinden kurye kaydı oluşturun. Gelen kuryeye gönderen ve alıcı bilgilerini manuel doldurarak size barkodlu belge vermesini söyleyin. Elle doldurduğu belgeyi size verecek. Üzerinde takip kodu da var zaten. Sonra kendisi zarfın üzerine kendilerine ait olan etiketi yapıştırıyor zaten. GTS premium üzerinden otomatik oluşan barkodlu gönderi artık yapılmıyor.
Teşekkürler, benim randevu tarihim geçti maalesef, dediğiniz gibi yapmak için tekrar randevu almam gerekir sanırım, şuanda da öyle birşey yapamıyorum sistemde.
UPS'yi aramıştım 1z ile başlayan barkod veya bir anlaşma kodu elinizde olmadan gönderi yapamazsınız dediler.
0850 390 1950 üzerinden konuştuğum kişiler vfs.gtspremium.com üzerinden interview waiver olarak belge gönderme seçeneği çıkmıyor mu diyorlar, çıkmıyor diyorum, sonra bekleyin bir kaç gün sonra deneyin diye diye randevu geçti. Randevu teyit mailinde bile 1z ile başlayan kod arattırdılar bana, hiçbir bilgileri yok sistemle ilgili.
usvisascheduling support, gtspremium.com support, vfsglobal.com support dahil heryere mail attım,hiç kimse bir şey bilmiyor veya biz bakmıyoruz diyorlar.
Siz "otomatik oluşan barkodlu gönderi artık yapılmıyor" bilgisini nereden aldınız acaba? -
@hakzey mülakat muafiyetine uygun olmayan ve geri çevrilenlerin neticesi daha erken mi çıkıyor ? Approved olanlar sanki en az 2-3 hafta bekliyor gibi.
-
@Ny-Tx, içinde söyledi: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme
Merhabalar, ben de suresi dolan B1/B2 vizemi mulakatsiz yenilemek istiyorum. Fakat gecen sene Abd'de iken 6 aylik kalis suremi arti 5 ay ihlal ederek toplamda 11 ay Abd'de kalmis oldum. Bunun sebebi ise orada iken hastalanmam ve tam 3 kere farkli hastanelere gidip (2 tanesi kalis surem bittikten sonra) tedavi olmamdir. Bu durumu belirten bir dilekce ile basvurmam halinde vizemi mulakatsiz uzatma sansim var midir?
Merhaba,
Üzerinden epey zaman geçmiş durumunuzun ama merak ettim ne yaptığınızı, bizim de benzer bir durum var ama kaçağa kalmadık.
2016 Kasımda vizemizi aldık eşimle, 2017 Şubatta LA'den giriş yapıp 10 gün kaldık, 2017 Aralıkta Miamiden girdik Dominic Rep geçtik 7 gün kaldık geri Miami giriş yaptık 4 gün kaldık.
En son 2023 Martında eşim girdi SF'den turist uzatma yaptı ve 2023 Eylül'de kızımla ben giriş yaptık Vegastan, F1 uzatma yaptım, 10 ay F1 olarak kaldık ve 2025 Temmuzda dönüş yaptık. Turist vizemiz 2026 Kasımda doluyor, EB3 sürecinde I140 aşamasına geçmeden yenileme yapmak istiyoruz vizenin süresi dolmadan, henüz 1 yılı aşkın süre turist vize süremiz var. Mülakata kesin çağırırlar mı, çağırırlarsa red verirler mi diye düşünüyorum. I 140 öncesi süreçten haberdar olmuyorlarmış, denemeli miyiz emin değilim. Sayın @crazycells @gucarslan ve diğer bilgisi olan herkese yöneltiyorum aslında sorumu, teşekkürler -
Merhaba, Eşim ve oğlum için randevu notuyla refused olan vize için bugün randevu almıştık biliyorsunuz. Eşim tek başına gitti randevuya, neden gittiğimizi, başka ülkede vizemizin olup olmadığını(ingiltere vardı 10 sene) ve evimizin olup olmadığını sormuşlar ve vizeleriniz onaylandı demiş. Sizlerin de güzel haberlerinizin gelmesi dileğiyle.
Julian Ummora sorunuz için refused olan ile approved olan arasında 1 hafta fark oldu evet, onaylanan vize takvimi evrak teslim:14 ağustos , vizeli pasaport teslim:08 eylül
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum