Öncelikle herkese merhabalar. Forumda yeniyim ve açıkçası menüsü,kullanımı falan bana karışık geldi dolayısıyla sorumu yanlış yerde soruyorsam üzgünüm.
Ben 18 yaşındayım liseden mezun oldum ve Yks 2026 sınavı için mezuna kalmış bir öğrenciyim şu anda aktif olarak derslerime çalışıyorum ancak uzun vadede ve küçüklüğümden bu yana hep Amerika hayali kurmuşumdur özetle kendimi tanıttım şimdi soruma geçeyim.
Ben greencard başvurusu yaptım diyelim ve şansa da kazansam lise mezunu olarak bir meslek sahibi olmadığım için yapabileceğim çok çok basit ancak karnımı doyurabileceğim şeyler. Ancak ben sizlere part time askerlik olayını soracağım, belki Youtube üzerinden tanıyor olabileceğiniz Denizbody ve Gökhan Öner adlı kişiler de bu dediğimi yapmışlar. Bildiğim kadarıyla 3 yıllık bir kontrat imzalıyorsunuz ve askerliğiniz başlayınca ilk 10 hafta yani 2.5-3 ay arası "basic training" denilen klasik tam zamanlı bir askerlik eğitimi alıyorsunuz. Sonrasında ise sizi basit bir sınava sokuyorlar ve bu sınavdaki puanınıza göre bir meslek seçebiliyorsunuz, bir o kadar da bu mesleğin eğitimi sürüyor. Yani siz 6 ay boyunca normal askerliğinizi yapıp meslek öğreniyorsunuz tabi bu süreçte maaş da alıyorsunuz. Sonrasında bu eğitim süreci bitince sivil hayata dönüp bu mesleğinizi yaparak geçiminizi sağlayabiliyorsunuz, sadece ayda 2 gün askere gidiyorsunuz o kadar ve tabi orduya hizmet ettiğiniz için sivil hayatta türlü türlü alanda avantajlar sağlıyor ve en önemlisi ise sadece 6-12 ay gibi bir sürede vatandaş olabiliyorsunuz. Şimdi sizlere sorum sizce bu yol tercih edilir mi tecrübesi ve bilgisi olanlar düşüncelerini yazabilirlerse çok sevinirim.