Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @T-C-Kubilay-Dikici güçlü bir pasaportumuz olsaydı keşke, ortalama Türkiye vatandaşı için turist vizesi alabilmek inanılmaz zor, bence aos yolu çook küçük bir talihli yüzdesi için çıkış yolu. keşke dv2026 dan sonra alsalardı bu kararı insanların hayalleriyle oynayıp duruyorlar.

  • ⭐⭐

    @dogan28 ben öyle olduğunu düşünmüyorum b1b2 vize mülakatlar kısmında alanların deneyimlerini okursanız ilk yurt dışı deneyimi olanda almış onlarca ülke gezip alamayanlarda var ben görüşmemden önce pasaport güçlendirmek istedim sizin gibi düşündüm 2024 temmuzda italya fransa ispanya turu yaptım 1 haftalık döndüğümde hemen b1b2 başvurdum randevum 2026 ocak ayına vermişlerdi bu süre zarfında 2025 de ingiltereye giderim yada irlanda gibi düşünmüştüm pasaport güçlendirmek adına başvurumdan kısa bir süre sonra sürekli kontrol ederek radevumu 2024 aralık çektim vize görüşmesine gittiğimde vizem onaylandı güzel bir iş kariyeriniz türkiye içinde yatırımlarınız var ise vize almanız kolay gititğimde çoğu kişi onaylandı


  • @T-C-Kubilay-Dikici b1 ve b2 vizelerini alabilmek zor zaten, turist vizesi alabilmek için sağlam geri dönüş sebeplerinin olması gerekiyor, 30 40 bin lira maaş alıp malvarlığı olmayan insanlar için çook zor, umarım bu dosya taşımama saçmalığı sadece sözde kalır.

  • ⭐⭐

    @Dogan2779 sizinle aynı fikirdeyim ama umudumuzu kaybetmemek lazım deneyimleri okursanız emin olum umudunuz tekrar yeşerir


  • Merhaba arkadaslar,
    Dosya taşimanin kaldirilmasi konusuna cok uzuldum.Herseyi zorlastirmak icin ellerinden geleni yapiyorlar.Avrupada bir ulkede oturma izni olan biri baska bir avrupa ulkesine dosya tasiyabiliyormu peki bu kural dahilinde?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @qizzz bahsettiğiniz durumun ankaradan x ülkesine taşımakla arasında hiç bir fark yok


  • @Emre-Kurtulmuş anladim,tesekkur ederim. Almanyada oturum izni olan biri sadece Almanyadan sirasi gelirse mulakata katilabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @qizzz evet ilgili konsolosluğun göçmen vizesi basma yetkisi olduğu sürece dediğiniz gibi


  • buraya yazmayı unutmuşuk 🙂 herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar.


  • @dogan28 Hocam Yeşil Pasaportum var, turist vizesine katkısı olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @udi

    Daha önceden vizeli seyahat edilebilen ülkelere (UK, Schengen, Kanada, Avustralya vb) alınmış vize/vizeleriniz yok ise, seyahatiniz sonrası ülkeniz Türkiye’ye dönüşünüzü destekleyecek konsolosun ikna olacağı kanıtlar (uzun süre aynı işyerinde çalışma, seyahat amacı, DS160’da ve mülakatta beyan edeceğiniz doğru planlanmış seyahat planı, aile yapısı, yaş vb) yoksa yeşil pasaportunuzun olması vizenizin onaylanma sürecine büyük bir katkısı olmayacaktır.


  • Arkadaşlar konusu burası mı bilmiyorum yıllardır çekilişe katılmayı düşünüyorum ama bir türlü kendime güvenemediğim için katılmak istememiştim bu sene çok kararlıyım ve çekilişe katılacağım hatta eşim içinde başvuruda bulunacağız merak ettiğim eşim Amerika’ya gelmek istemiyor eğer bana değil ona çıkarsa onunla Amerika ya giriş yapıp o tekrar Türkiye’ye dönüş yapsa, ben çocuklarla orda yaşasam asıl talihli o olduğu için benim için sorun olur mu?


  • @exclusive eşinize çıkması durumunda beraber mülakat ve sonrasında giriş yaptığınızda. Greencardız geldiği anda artık ayrı bireysiniz diye biliyorum. Yani kendisi dönüş yapabilir. Ancak 180günden fazla ülke dışında kalırsa eşinizin greencardı tehlikeye girebilir.


  • @nsercan bilgi için çok çok teşekkür ederim evet o durumu biliyorum aslında sadece benim gitmem sorun olmaz ama hali hazırda işi olduğu için birden bire bırakamayacak 1 yıl düzeltip yanımıza gelecek bu süreçte tek başıma olacağım için sordum oda düzenli olarak Amerika’ya giriş çıkış yapacak tabi ki çıkarsa kısmet diyelim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @exclusive

    Önce siz veya eşiniz talihli olun çekilişte, gerisi planlanır ve süreç yönetilir. Önemli olan ilk adım olan başvuruyu eksiksiz bilgi ve doğru fotoğraf ile yapmak. Süreçte herşey adım adım, bol şans 🍀


  • @udi Avrupa için olsaydı kesinlikle katkısı olurdu, ama amerika için yeşil pasaportun çok bir şey anlam ifade etmediğini duymuştum, yine de banka durumunuz, mal varlığınız ve geri dönüş sebepleriniz varsa şansınızın bordo pasaporttan daha yüksek oldugunu düşünüyorum.


  • Arkadaşlar dv2027 için pasaport kuralı geliyor gibi bazı içerikler görüyorum ama bu seneye yansıyacak mı kesin bir bilgi bulamadım.
    Şimdiden çıkarttırmalı mıyım yoksa başvuru öncesi kesinleşir mi?


  • @ATS16 evet kesinlikle doğru söylüyorsunuz herkese bol şanslar dilerim hakkımızda hayırlısı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @GKN

    Boyle bir gelişme yok, pasaport şartı aranacağına dair resmi bir açıklama yok. Haberi yayınlanan hangi mecra ise trafik oluşturmak için bu dönemde haberler yapmaları çok normal, itimat etmeyin.

    Böyle bir gelişme olsa bile pasaport çıkartmak çok kolay, gönderimi çok hızlı ve çeşitlilik göçmen vizesi kurasına başvuru yapabilmek için bir aya yakın süreniz var.


  • @ATS16 Teşekkürler. Bir an umutlanmıştım şans biraz olsun artar diye 😁


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum