Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @GKN yanlış hatırlamıyorsa 2024 ve 2025 için pasaport şartı vardı. Ama yine başvurusu sayısı çok fazla olmuştu 😞

• @nsercan dv2025 için şart yoktu çünkü ilk başvurum o zamandı ve maalesef 25 ve 26 çıkmadı. 2023 te cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra buradan umudu kesip yurt dışına gitmeye heveslendim açıkçası ve o yüzden önceki senelerde green card çekilişi var olduğunu bile bilmiyordum 😁

• ⭐⭐⭐⭐

@nsercan

Pasaport şartı 2022 yılı itibariyle kalktı 👍

• İyi akşamlar merak ettiğim bir konu var ben bugün pasaport için fotoğraf çektirdim ve bugün pasaport için başvuru yaptım fotoğrafçı o fotoğrafı greencarda uyumlu ölçülere çevirerek bana mail attı pasaporta başvuru yaptığım fotoğrafla bu greencard başvuru zamanında o fotoğrafla başvuru yapabilir miyim? Yeniden çektirmem mi gerekir ? Biliyorsanız bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@exclusive

Fotoğrafçının size verdiği dijital ortamdaki fotoğrafı aşağıdaki tool’a yüklerseniz kalite ve ölçülerinin yeterli olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

• @ATS16 merak ettiğim konu ölçüler değil ona baktım uyuyordu pasaportta ki resmi kullanmış olduğum için bir sorun olur mu.?

• Selamlar herkese, lise mezunu olmayan bir arkadaşım için soruyorum kendisi foruma üye değil yaptığı meslek onetonline de düşük puanlılardan emlak komisyoncusu, konaklama yöneticiliği, sigorta acentesi çalışanı gibi işlerin svp puanı 7 ve üzeri sanırım o meslekler oluyor. Son beş yıl içerisinde en az iki yıllık bir deneyimine sahip olma şartı ssk kaydı gibi bir belge mi ya da nedir?

• ⭐⭐⭐⭐

@exclusive

Hayır sorun olmaz 👍

• ⭐⭐⭐⭐

@Mesut-Öncel

https://yesilkartforum.com/forum/post/91790
    https://yesilkartforum.com/forum/post/77897

Bu durumu kanitlayabileceginiz her türlü evrak. Çalışan ise SGK kaydı, bonservis yazısı vb. İşveren ise vergi levhası, imza sirküleri vb.

• @T-C-Kubilay-Dikici Tam olarak bundan bahsediyorum aslında. öyle 100$, 500$ lara gerek yok inanın. 5$ olsa başvurular yarı yarıya düşer. ağzının kenarında sigarayla "e bedavaysa biz de başvurak" diyen kasalar komple düşer elenir. Gerçekten bir düzenleme şart

• @ATS16 cevabınız icin tesekkur ederim,kanıtlama durumunu arastıracak.

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbuladami şu dönemde gelecek bir düzenleme ücretten ziyade çekilişin komple kaldırılması şeklinde gelebilir bence

• @Emre-Kurtulmuş Olabilicek bir durum Trump yönetimi altında bunu beklerim hiç şaşırtmaz olduğunu görsem koca bir devrin kapanması olur.

Ama DV çekilişi benim bildiğim kadarıyla kongreden geçmiş bir göçmenlik yasasının ürünü yani yasalaşmış bir durum Trump'ın tek taraflı çekilişi yok etme ihtimali ne kadar mümkün?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekto-Oktan

Executive order imzalayarak ikinci bir düzenlemeye kadar durdurması ve/veya her türlü ilave şartı getirmesi her daim mümkün.

• Öncelikle herkese merhabalar. Forumda yeniyim ve açıkçası menüsü,kullanımı falan bana karışık geldi dolayısıyla sorumu yanlış yerde soruyorsam üzgünüm.
    Ben 18 yaşındayım liseden mezun oldum ve Yks 2026 sınavı için mezuna kalmış bir öğrenciyim şu anda aktif olarak derslerime çalışıyorum ancak uzun vadede ve küçüklüğümden bu yana hep Amerika hayali kurmuşumdur özetle kendimi tanıttım şimdi soruma geçeyim.
    Ben greencard başvurusu yaptım diyelim ve şansa da kazansam lise mezunu olarak bir meslek sahibi olmadığım için yapabileceğim çok çok basit ancak karnımı doyurabileceğim şeyler. Ancak ben sizlere part time askerlik olayını soracağım, belki Youtube üzerinden tanıyor olabileceğiniz Denizbody ve Gökhan Öner adlı kişiler de bu dediğimi yapmışlar. Bildiğim kadarıyla 3 yıllık bir kontrat imzalıyorsunuz ve askerliğiniz başlayınca ilk 10 hafta yani 2.5-3 ay arası "basic training" denilen klasik tam zamanlı bir askerlik eğitimi alıyorsunuz. Sonrasında ise sizi basit bir sınava sokuyorlar ve bu sınavdaki puanınıza göre bir meslek seçebiliyorsunuz, bir o kadar da bu mesleğin eğitimi sürüyor. Yani siz 6 ay boyunca normal askerliğinizi yapıp meslek öğreniyorsunuz tabi bu süreçte maaş da alıyorsunuz. Sonrasında bu eğitim süreci bitince sivil hayata dönüp bu mesleğinizi yaparak geçiminizi sağlayabiliyorsunuz, sadece ayda 2 gün askere gidiyorsunuz o kadar ve tabi orduya hizmet ettiğiniz için sivil hayatta türlü türlü alanda avantajlar sağlıyor ve en önemlisi ise sadece 6-12 ay gibi bir sürede vatandaş olabiliyorsunuz. Şimdi sizlere sorum sizce bu yol tercih edilir mi tecrübesi ve bilgisi olanlar düşüncelerini yazabilirlerse çok sevinirim.

• @ATS16 Korkutucu şuanda buna ne diyeceğimi bilemedim. Yani umarım böyle bir şey olmaz senelerdir Amerika hayali kuran bir çok kişinin özellikle gençlerin en büyük şansı bu çekiliş...

Ama bu detay şaşırtıcı...

• ⭐⭐⭐⭐

@BuGGra

Çeşitlilik vizesi çekilişi (Greencard çekilişi) sonucu kazanan olursanız, sağlık mülakatı - vize mülakatı süreçlerini tamamladıktan ve ABD’ye göç ederek permanent resident kartınıza sahip olduktan sonra gerekli başvuruları yaparak kriterleri karşılıyorsanız orduya katılabilirsiniz. Çekiliş süreci örnek olması için DV2026 aşamaları başlığını ve orduya katılım şartlarını aşağıdaki başlıkları okuyarak bilgi edinebilirsiniz. DV2027 başvurularında bol şans!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

• @Emre-Kurtulmuş ABD göçmen ülkesi. Böyle bir durum temeli sarsacak bir husus. Hiç sanmıyorum. Ha şu sıralar özellikle ilticalardan dolayı geleni gideni kontrol altında tutmak ve tekrar göç sürecini yönetilebilir kılmak için bilinçli şekilde yavaşlatma yaptıkları aşikar ama tamamen DV Lottery'i kaldırmazlar.

• @ATS16 anladım, yardımlarınız için teşekkürler. Yani özetle kastetmeye çalıştığım şey bir greencard çıkma durumunda ordudan başka pek bir seçeneğim olmaması.

• ⭐⭐⭐⭐

@istanbuladami dikkat çekmek istediğim nokta zaten ihtiyaç var yada yok, kaldırılır kaldırılmaz değil. Dv lottery dediğimiz şey amerikanın insanın bir çoğunun bilmediği, yönetim geneline bakarsakta pek istenmeyen ve önemsenmeyen bir vize süreci. Böyle bir durumda o vize tipinin üstüne düşüp iyileştirme geliştirme çalışmaları yapmalarını beklemek biraz polyannacılık

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |