Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
@dogan28 tam da dediğin gibi maalesef
-
@dogan28 alternatifleri değerlendirmek gerekiyor aos yolu hala açık aos için amerika vizesine başvurula bilinir
-
@dogan28 hocam sen dv 25 te dosyanı niye taşımadın bu şans 1000 de 1 gelir artık o da yok
-
@mahmutceliker arkadaşımızın sıra numarası 25k, 2025 son bülten 23k açıklandı.
-
@T-C-Kubilay-Dikici bu konu da bilgim yok abi bildiğin gibi ilk defa başvuracağım açıklayabilir misin
-
@T-C-Kubilay-Dikici mesela kazandıktan sonra turist vizesi varsa oraya gidip ordan mı yürütülecek işlemler bu aos yoluyla bu şekilde oluyor mu yoksa orda başka bir vize ile halihazırda bulunmak mı gerekiyor
-
@mahmutceliker DV lottery sonuçları açıklandığında. Hak sahibi olduğunuzu öğrendiğiniz sayfada bir dosya numarası görürsünüz. Bu numara sizin hem sıra numaranız hem de bütün işlemleri yaptığınız TC kimlik numaranız diyebiliriz. Buradaki dosya numarası ne kadar düşük olursa o kadar şansınız yüksek diyebiliriz. Dosya numaranız 2026EU5555 olsun. Sondaki 5555 aslında bir nevi sıra numaranız. He ayın ilk haftası gibi bir vize bülteni açıklanır ve bu bültende hangi sıra numarasına kadar dosyaların mülakata hazır olduğu bilgisi yer alır. Eğer sizin dosya numaranız 2026eu25000 ise ve vize bülteninde açıklanan dosya numarası 23000 de bitmişse kazanmış olmanız bir anlam ifade etmiyor. 2025 yılı kazananlarında da bu durum oldu. 1 Ekim 2024 - 30 Eylül 2025 tarihleri arasında açıklanan vize bültenlerinde son bülten 23000 sıra numarasına kadar olanları kapsadı. Dosya numaranız 23001 olsa bile hakkınız yandı ve tekrar başvuru yapmanız ve kazanmayı beklemeniz gerekiyor demek oluyor.
-
@nsercan gayet açıklayıcı oldu teşekkürler.
-
@mahmutceliker Kazandığınızda size verilen sıra numarasına göre mülakat alacaksınız mülakat alabilmek için önce sıra numaranızın aktif olması gerekir bunu da bu siteden takip ediliyor. bağlantı metni
DV26 kazananları için açıklanan ilk bültende sıra numarası EU bölgesi için (Türkiye EU bölgesinde) 7750dir yani senin sıran 7k ise mülakat için dosyan aktif olmuş demektir.

Buradaki sorun şu sıra numaran aktif olması sizin kesinlikle mülakat alacağınız anlamına gelmiyor sıra numaranız aktif olduktansonra iş konsoloslukta bitiyor konsolosluk hızlı olmazsa budan bir kaç gün öncesine kadar hızlı olan konsolosluklara dosyaları taşıyorlardı talihliler maalesef son çıkan yasa da bunu kapattılar
Şuan sedece aos yolu açık aos içinnde bağlantı metni bu başlığı okuya bilirsiniz detayları var özetle numaranız aktif olma şartı burada da var uzun ve maliyeti biraz daha yüksek bir süreçtir bunun için amerika içinde yasal olmanız gerekiyor ortalama 3 4 ay sürüyor örnekle gideyim dv25 için açıklana son süreç 23k olmuştu ondan bir önceki ise 22k şimdi sıra numarsaı EU22001 olan bir kişi dosyası aktif olur olmaz aos yapmaya karar verse bile mali yıl 30eylül kadar sürecini tamamlaması lazım buda imkansız gibi birşey süreç yavaş ilerliyor amerika içinde aos başlamaya karar verdiğinizde numaranız aktifse en iyi ihtimalle bile mali yılın kapanması en az 4 5 ay olması gerekiyor
-
@T-C-Kubilay-Dikici Kazansak dahi numara büyük oldukça baş ağrısı çok olur yapılacak tek şey duamızda detay vererek sıra numaramızın küçük olmasını niyaz etmek
her geçen günde zorlaşıyor böyle kazanıpta kaybeden Allah bilir kaç kişi vardır -
@mahmutceliker Aynen geçen seneki verileri bu seneye uyarlasak üstüne dosya taşıma yasağı + aos yapacaklar içinde sürece başlama tarihlerini baz alsak bile nisan mayıs ayında açıklanan bülten 16k bundan şu çıkarıma geliyoruz 16001 olan biri kişi haziran ayında aktif oldu 3 ay içinde aos sürecini bitirmesi lazım imkansız değil ama iyimser olmak gerekirse okuduğum deneyimlere göre çok çok şanslı olman gerekiyor..
Kötümser olmaya gerek yok geçtiğimiz senelere de baktığımız da dosya taşıma diye birşey yoktu ben greencard ne olduğu öğrendiğime dv24 başvurmuştum kazanamadım ama dosya taşımanın önemini o zaman gördüm ve olurda kazanırsam diye schegengen aldım sonra schengen vizesini almanın zorluğunu gördüm aos yolunu araştırdım sırf bu yüzden b1b2 vizesi aldım şuan yapmanız gereken sadece ankaraya bağlı kalmamak imkanınız varsa b1b2 alın kenarda dursun bakarsınız sıra numaranız ankara için kötü aos için uygun olur en azından aos yapmak kapınız açık olsun
-
@mahmutceliker ben dosyamı taşımıştım ama dv2025 avrupa için 23000 de kapandı maalesef.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Kesinlikle çok haklısın abi ben de önümüzdeki aylarda başvuru yapacağım kenarda dursun ne olur ne olmaz. Hakkımızda hayırlısı...
-
@T-C-Kubilay-Dikici Artık şaka bir yana Green card için bir turist vizesi şart oldu gibi bir şey. Bu çekilişi kazanıp gitmeyi hayal eden herkesin cebinde mutlaka bir turist vizesi olmalı artık Çünkü düşünüyorum 15-16k ile kazanan bir kişi %95 Türkiye'den mülakat alamaz.
Dosya taşıma hakkı da artık mevcut değil bu durumda tek şans Amerikaya bir şekilde gidip AOS Talep etmek. Bunuda yapabilmesi için bir vize lazım o DV Trafiğinde turist vizesi kapamaz kimse bence artık DV hayali kuran herkese bir turist vizesi şart oldu kaçarı yok...
Sağ olsunlar Turist vizesi olmayan bir çok insan için yüksek numaralar yüzünden hayalleri çöp etti Department Of State sağ olsun... ah ah
-
@Ekto-Oktan aos da kolay değil okuduğum deneyimlere göre iyi bir psikoloji ve bir çok kişi için ciddi denecek bir rakamı harcamayı göze almak lazım
-
@dogan28, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@mahmutceliker ben dosyamı taşımıştım ama dv2025 avrupa için 23000 de kapandı maalesef.
adınıza üzüldüm hocam belki de böylesi hayırlıydı bilinmez. İnşallah kazanırsınız yeniden
-
@T-C-Kubilay-Dikici Ama yinede en azından bir şans var hocam en azından Vizesi olanlar AOS ile bir yerlere gidebiliyor bakıcak Ankaradan ümit yok bir noktada gidicek vize ile AOS'u deniyebilicek.
An itibariyle dosya taşımanın tarih olmasıyla burda Turist vizesi olmayan biri ne yapabilir ki? Dosya artık transfer olmuyor ise tamamen Ankaranın insafına kaldı bu insanlar. Çok ciddi sorun.
Ben evlilik konusunuda düzenli okuyorum. Numaralar sürekli Current Evlilik vizelerinde CR1/IR1 2-3 Aydır mülakat bekliyorlar. Sürekli current vize statüsünde olmasına rağmen.
DV Zaman ile kocaman bir yarış ve Department Of State bunu yaparak iyi bir hamle yapmadı ne diyeyim ki...
-
@mahmutceliker hayatta her şey için sağlık olsun kardeşim, bu sizin için de geçerli, sağlıktan ve sevdiklerinin hala yaşıyor olmasından daha önemli bir şey yok, elbette çok fazla üzüldüm ama bir kapı kapanır öteki açılır kafasındayım şu sıralar.
-
-
İlk trump dönemiydi, gc'yi kaldıracak indirecek derken sadece pasaport şartı getirdi.iyi de oldu.
-
Sonra trump gittti oh dedik ama o da ne covid diye bir şey oldu her şey alt üst oldu
-
2020 21 22 seneler covid kepazeliği ile geçti.
-
2023'e gelindiğinde artık covid geçmişti ama konsolosluklar aynı hızda çalışmıyordu.
-
2024 ve en 2025 ile normale dönülmese de insanlar dosyalarını taşıyarak bir yol arıyorlardı.
-
Ve şimdi bizim için 2025 ve 2026 sonrası bölüm canavarları oraya çıkmaya başladı dosya taşımada kaldırıldı. zor olan gc kazanma ve süreçleri daha da zorlaştı.
Bakalım başımıza daha neler gelecek? Merakla Bekliyoruz!
-
-
@Kekw Yeni sistem çok garip çalışıyor.
Yasadışı göçmene hiç gelme geldiysen hemen geri git
Yasal göçmene gel ama gelme der gibi bir şey oldu
Düşündüğünüzde Yasadışı göçmenlere artık doğrudan saldırır gibi eylemler yapıyorlar iptal edilen statüler hızlı deportlar mahkeme sonrası tutuklamalar. Yasal göçmenlere bunu yapamadıkları için. Aile başvurularında daha sıkı incelemeler. GC Çekilişinde dosya taşımanın kaldırılması gibi bir çok kişinin dolayı yoldan hızlıca vizeye Green Card'a ulaşmasını sağlayan yolları kapatıyorlar. Vatandaşlıkta aranan şartları attırıp İçeridekilerin tamamen Amerikaya yapışmasını önlemek için uğraşıyorlar. Yani sistem hala aynı Yasal göçü destekliyoruz imajı veriyor. Ama pratikte bu yolların kısıtlanması veya her adımın zorlaştırılması için ciddi bir saldırı var tüm göçmenlerin üstünde.
-
Aile Göçü Zorlaştırıldı. (Normalde sadece evlilik aile kanıtı üstünden giden bir göç türünün zorlaştırılması acayip komikti. Düşündüğünüzde Önceden USCIS başvuruları aile temelli olanları reddetmeden RFE gönderip evrak istiyordu Veya NOID gönderip red niyeti olduğunu bildirip son bir savunma şansı veriyordu yeni sistemle artık bu elendi. Doğrudan Red basabilicekler. Bazıları söyleniyor yok sahte evlilik göç engellenicek diye pratikte bu böyle olmayacak herkes biliyor. Normal ve doğru belgelerle başvuru yapan bir çift olucak ufak bir belge hatasını reddedip o çifte tüm formu baştan doldurtup 14-15 ayını çalıcaklar Bu tarz örnekleri reddit'de yakında çok sık görüceğiz. Göç'ü böylelikle azaltıcaklar. Ki aktif olarak Eş vizesi bekleyen biri olarak bu beni paranoyak etti eskiden eksiğim varsa RFE alır geçerim diye düşünüyordum şimdi gelinen noktada benimde ufacık bir eksikten RFE Bile gönderilmeden red yeme ihtimalim olabilir ve bu yaşanırsa bu 15 aylık koca bir zaman kaybı olucak daha tekrar ödemem gereken ücretleri saymıyorum.)
-
Vatandaşlık Geçişi Zorlaştırıldı (iyi ahlak trafik cezalarının bile dikkate alınıcağı komşulardan beyanlar gerekiceği garip ve ciddi bir sisteme gidiliyor. Green card sahiplerinin Amerikan vatandaşlığına erişmesini istemiyor Trump ve ekibi çok belli çünkü bu erişimin ardından Green Card sahiplerini deportasyona dahil edemiceklerinin farkındalar dahada zordur vatandaş durumundaki biri kolayca sınır dışı edilemez.)
-
Denaturalizasyon arttırıldı (Normalde çok nadir sebeplerle istenen vatandaşlığı sonradan kalan kişilerin vatandaşlıktan atılıp sınır dışına açık hale gelmesi uygulması artık çok daha açık. ve daha fazla Denaturalizasyon olucak. Yani ABD Vatandaşı olan bile diken üstünde hissetsin isteniyor.)
-
Dosya Taşıma Kaldırıldı (Belli ülkelerde ciddi DV Kazananları hakkını kaybedicek yani kazanıyorsun ama bu seferde sıran yüksek diye umutlarını alıyorlar)
-
Öğrenci Statülerinde Süre Limiti Planlanıyor (Hala yasalaşmadı ama plan gereği Mesela J1 ile gelip F1'a geçip Amerikada kalıp o şekilde yaşama işini bitiricekler çünkü Dil okulu programına kaydolan bir kişinin maksimum kalışı 24 ay ile sınırlandırılıcak vs vs süre bitince kalamayacaklar. Hala tartışılıyor.)
Daha Ülke içinde Tır sürücüleri olsun Öğrenci vizelerinin kısıtlanması olsun yabancılara yönelik çok fazla içerik sayabilirim ama bunlar sadece bir kısmı ve olan ve olucak olanlar.
Yeni yönetimin Göç politikasını ben desteklemiyorum en başında ilk geldiğnde destekliyordum çünkü Yasadışı göç'e sınırdan atlayıp kafasına göre Amerikada yaşıyorum diye gezenlere çok güzel ders oluyordu ama geldiğimiz noktada maalesef Trump ve ekibi Yasal göçmelerinde üzerinde duruyor. Yani yasal olarak yol izlemek isteyenler bile tehdit altında.
Bu konuda zaten Amerika'da hali hazırda göç etmiş Green Card'ını eline almış veya Vatandaşlığını almış kişiler konuşmuyor veya Alınan kararları destekliyorlar çünkü onların bir çoğu zaten içeride oluyor ve büyük oranda risk taşımıyorlar fakat bizim gibi gitmek için hala sıra ve zaman bekleyen insanlar evet bizler büyük topun ağzındayız.. Hepimize bol şans dilerim... diyicek ek bişeyim yok... Yaşananların özeti benim gözümde bu ya... ötesi yok bence...
-
Benzer Başlıklar
132
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k