Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.1k 487 201.5k 494
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertq

İran’da siyasi nedenlerden dolayı ABD’nin herhangi bir dış temsilciliği olmadığı için İran Cumhuriyeti vatandaşları bahsi geçen üç farklı temsilcilikte işlemlerini gerçekleştirebilir.

Türkiye’de hali hazırda çalışan (performansı tartışılır) dış temsilcilik olduğu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sadece kendi ülkesindeki temsilcilikten hizmet alabilir tablonun İran ve diğer ülkeler nezdinde anlatmak istediği.

• Bu ileti silindi!

• @ATS16 Sonradan okuduğumda fark ettim hocam, yazık oldu valla.

• Resmen beynimden vurulmuş gibi garip bir haber bu son Dosya taşıma olayları ne diyeyim ki... Gel Ama Gelme der gibi bir şey oldu artık. Ben Ankara gibi belli bazı Lokasyonlarda mülakat gelmediğinin farkında olmadıklarını sanmam sadece umursamıyorlar ki görüntü onu gösteriyor

Ne diyeyim ki... Demek DV2026 kazansaydık bile burda yanardık ki kazanmadık ama kafamda deli sorular ya...

Konuşsan bir batıyor Konuşmasan İçini dökemiyorsun...

• @Ekto-Oktan demek ki artık sadece dv talihlisi olmak yetmez, bir de 6 k altı cnlerde olmak gerekiyor, kısaca 2 kere kazanmak gibi bir şey.

• @dogan28 tam da dediğin gibi maalesef

• @dogan28 alternatifleri değerlendirmek gerekiyor aos yolu hala açık aos için amerika vizesine başvurula bilinir

• @dogan28 hocam sen dv 25 te dosyanı niye taşımadın bu şans 1000 de 1 gelir artık o da yok

• @mahmutceliker arkadaşımızın sıra numarası 25k, 2025 son bülten 23k açıklandı.

• @T-C-Kubilay-Dikici bu konu da bilgim yok abi bildiğin gibi ilk defa başvuracağım açıklayabilir misin

• @T-C-Kubilay-Dikici mesela kazandıktan sonra turist vizesi varsa oraya gidip ordan mı yürütülecek işlemler bu aos yoluyla bu şekilde oluyor mu yoksa orda başka bir vize ile halihazırda bulunmak mı gerekiyor

• @mahmutceliker DV lottery sonuçları açıklandığında. Hak sahibi olduğunuzu öğrendiğiniz sayfada bir dosya numarası görürsünüz. Bu numara sizin hem sıra numaranız hem de bütün işlemleri yaptığınız TC kimlik numaranız diyebiliriz. Buradaki dosya numarası ne kadar düşük olursa o kadar şansınız yüksek diyebiliriz. Dosya numaranız 2026EU5555 olsun. Sondaki 5555 aslında bir nevi sıra numaranız. He ayın ilk haftası gibi bir vize bülteni açıklanır ve bu bültende hangi sıra numarasına kadar dosyaların mülakata hazır olduğu bilgisi yer alır. Eğer sizin dosya numaranız 2026eu25000 ise ve vize bülteninde açıklanan dosya numarası 23000 de bitmişse kazanmış olmanız bir anlam ifade etmiyor. 2025 yılı kazananlarında da bu durum oldu. 1 Ekim 2024 - 30 Eylül 2025 tarihleri arasında açıklanan vize bültenlerinde son bülten 23000 sıra numarasına kadar olanları kapsadı. Dosya numaranız 23001 olsa bile hakkınız yandı ve tekrar başvuru yapmanız ve kazanmayı beklemeniz gerekiyor demek oluyor.

https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

• @nsercan gayet açıklayıcı oldu teşekkürler.

• ⭐⭐

@mahmutceliker Kazandığınızda size verilen sıra numarasına göre mülakat alacaksınız mülakat alabilmek için önce sıra numaranızın aktif olması gerekir bunu da bu siteden takip ediliyor. bağlantı metni

DV26 kazananları için açıklanan ilk bültende sıra numarası EU bölgesi için (Türkiye EU bölgesinde) 7750dir yani senin sıran 7k ise mülakat için dosyan aktif olmuş demektir.

82259303-52df-4be6-8be4-7bc8d1e3437f-image.png

Buradaki sorun şu sıra numaran aktif olması sizin kesinlikle mülakat alacağınız anlamına gelmiyor sıra numaranız aktif olduktansonra iş konsoloslukta bitiyor konsolosluk hızlı olmazsa budan bir kaç gün öncesine kadar hızlı olan konsolosluklara dosyaları taşıyorlardı talihliler maalesef son çıkan yasa da bunu kapattılar

Şuan sedece aos yolu açık aos içinnde bağlantı metni bu başlığı okuya bilirsiniz detayları var özetle numaranız aktif olma şartı burada da var uzun ve maliyeti biraz daha yüksek bir süreçtir bunun için amerika içinde yasal olmanız gerekiyor ortalama 3 4 ay sürüyor örnekle gideyim dv25 için açıklana son süreç 23k olmuştu ondan bir önceki ise 22k şimdi sıra numarsaı EU22001 olan bir kişi dosyası aktif olur olmaz aos yapmaya karar verse bile mali yıl 30eylül kadar sürecini tamamlaması lazım buda imkansız gibi birşey süreç yavaş ilerliyor amerika içinde aos başlamaya karar verdiğinizde numaranız aktifse en iyi ihtimalle bile mali yılın kapanması en az 4 5 ay olması gerekiyor

• @T-C-Kubilay-Dikici Kazansak dahi numara büyük oldukça baş ağrısı çok olur yapılacak tek şey duamızda detay vererek sıra numaramızın küçük olmasını niyaz etmek :) her geçen günde zorlaşıyor böyle kazanıpta kaybeden Allah bilir kaç kişi vardır

• @mahmutceliker Aynen geçen seneki verileri bu seneye uyarlasak üstüne dosya taşıma yasağı + aos yapacaklar içinde sürece başlama tarihlerini baz alsak bile nisan mayıs ayında açıklanan bülten 16k bundan şu çıkarıma geliyoruz 16001 olan biri kişi haziran ayında aktif oldu 3 ay içinde aos sürecini bitirmesi lazım imkansız değil ama iyimser olmak gerekirse okuduğum deneyimlere göre çok çok şanslı olman gerekiyor..

Kötümser olmaya gerek yok geçtiğimiz senelere de baktığımız da dosya taşıma diye birşey yoktu ben greencard ne olduğu öğrendiğime dv24 başvurmuştum kazanamadım ama dosya taşımanın önemini o zaman gördüm ve olurda kazanırsam diye schegengen aldım sonra schengen vizesini almanın zorluğunu gördüm aos yolunu araştırdım sırf bu yüzden b1b2 vizesi aldım şuan yapmanız gereken sadece ankaraya bağlı kalmamak imkanınız varsa b1b2 alın kenarda dursun bakarsınız sıra numaranız ankara için kötü aos için uygun olur en azından aos yapmak kapınız açık olsun

• @mahmutceliker ben dosyamı taşımıştım ama dv2025 avrupa için 23000 de kapandı maalesef.

• @T-C-Kubilay-Dikici Kesinlikle çok haklısın abi ben de önümüzdeki aylarda başvuru yapacağım kenarda dursun ne olur ne olmaz. Hakkımızda hayırlısı...

• @T-C-Kubilay-Dikici Artık şaka bir yana Green card için bir turist vizesi şart oldu gibi bir şey. Bu çekilişi kazanıp gitmeyi hayal eden herkesin cebinde mutlaka bir turist vizesi olmalı artık Çünkü düşünüyorum 15-16k ile kazanan bir kişi %95 Türkiye'den mülakat alamaz.

Dosya taşıma hakkı da artık mevcut değil bu durumda tek şans Amerikaya bir şekilde gidip AOS Talep etmek. Bunuda yapabilmesi için bir vize lazım o DV Trafiğinde turist vizesi kapamaz kimse bence artık DV hayali kuran herkese bir turist vizesi şart oldu kaçarı yok...

Sağ olsunlar Turist vizesi olmayan bir çok insan için yüksek numaralar yüzünden hayalleri çöp etti Department Of State sağ olsun... ah ah

• @Ekto-Oktan aos da kolay değil okuduğum deneyimlere göre iyi bir psikoloji ve bir çok kişi için ciddi denecek bir rakamı harcamayı göze almak lazım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k